Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Imbunatatire performante motor

Vizitator spatar ovidiu

Postări Recomandate

Re: Imbunatatire performante motor

Suna altfel fara toba intermediara :grin:

La mine diferenta de zgomot e nesemnificativa si compromisul merita .

Salut Flay,

Ma gandesc si eu sa scot toba intermediara la Defender-ul meu Td5, mai ales ca fiind masiva si destul de coborata am lovit-o de cateva ori puternic si chiar deformat-o cu bolovanii peste care am escaladat la munte anul trecut, cel putin daca va fi doar o teava scap de o zona posibil de lovit in continuare. Dar, nu o sa apara ceva trepidatii (nu ma refer la un eventual nivel crescut de zgomot) in functionarea esapamentului?

Iar legat de eliminarea vascocuplajului, am vazut in catalogul Bearmach kit-ul complect cu 2 electroventilatoare, termostat, etc (sunt 4 coduri de piese in total).

Filtrul de aer K/N cum se intretine in timp, nu apar probleme?

Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu vei avea nici o vibratie in plus decit ceva zgomot foarte putin sesizabil.

Electoventilatorul e bun dar nu prea se merita tot kit-ul respectiv;poti comanda separat o electrocupla impreuna cu "ajutajul" respectiv din Al si apoi sa tai furtunul superior de la radiator si sa-l pui acolo, intre motor si radiator.Eu asa am facut si am scos un lucru fiabil si ieftin;termocupla am ales-o de 82-87 grade ca sa fiu mai sigur ca merge cind trebuie.

Filtrul K&N l-am scos si am pus unul original LR luat de la reprezentanta(hirtia respectiva e mai groasa si rezistenta).Se murdareste daca intri des pe teren cu praf fin(l-am curata deja de 2 ori) si-l voi folosi doar la drumuri lungi pe asfalt, cind mai plec pe afara;nu folosi filtre ieftine ca se vor degrada de la umezeala(am stricat 3 bucati intr-un an) si se vor umfla pliurile cu posibilitatea ruperii.

Vezi aici termocupla si adaptorul de Al sugerate;daca vrei 2 ventilatoare, poti folosi o cupla cu 3 picioruse, care cupleaza al doilea ventilator in caz de temp ridicata.

http://www.x-eng.co.uk/X-Fan.asp

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Salut Flay si multumesc inca o data!

Am comandat kit-ul EGR Blanking pentru blocarea EGR la Land Atelier (pret rezonabil, am inteles ca este solicitat des de cei cu Defender!). Cu riscul de a te repeta cu ce i-ai indicat lui Sierrafery pt. Discovery, ce interventii sa fac la zona de legatura a EGR-ului cu admisia de aer ca sa fie totul in regula dupa blocarea EGR (Td5-ul meu este din 2004)

Am comandat si teava din inox (310lei) care inlocuieste toba intermediara (a mea fiind deja deformata de la lovituri cu pietre!). La montare trebuie pusa o pasta la imbinari pentru etansare?

Enorm de scump este kit-ul cu intercooler-ul, de aceea am inteles ca nu-l comanda nimeni. Poate din alte surse se poate lua mai rezonabil!

Vad ca in catalogul Bearmach nu exista si kit-ul pentru inlocuirea catalizatorului, este doar asta pentru toba intermediara. De curiozitate, daca as gauri catalizatorul la interior, la proba de gaz la verificarea tehnica (mi-a expirat si trebuie sa o fac) sau daca voi vinde masina si se va merge la RAR, va fi o problema?

Numai bine!

Link spre comentariu

Salut,

Trebuie sa demontezi de la galeria de evacuare conducta de recirculare a gazelor si sa o blochezi cu placa ovala.Nu stiu daca setul tau are garnitura sau nu dar e bine sa pui ceva solutie de etansare rezistenta la temperaturi ridicate.

Demontezi apoi EGR-ul si-l pui deoparte apoi montezi tubul primit in set (ma repet ,dar nu stiu ce set EGR ai comandat,daca inlocuieste si tot corpul sau e doar placa ovala). Trebuie avuta grija cu furtunele de racire ale EGR-ului daca ai motor Euro 3, trebuie sa le scurt-circuitezi.

La toate imbinarile de la esapament e bine sa pui ceva pt. etansare ca nu se stie niciodata, si oricum nu strica.

E pacat sa strici catalizatorul, s-ar putea sa nu fie ceramic ci metalic cum e al meu ; poti comanda si o teava directa fara catalizator, stiu o firma pe linga Brasov care s-ar putea sa faca asa ceva(ei fac esapamente pt.export si acolo mi-am facut eu teava ce inlocuieste toba intermediara).La ITP nu stie nimeni de catalizatorul tau, ca ei analizeaza altceva din gaze nu continutul in N0,CO etc.

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

Salut,

Trebuie sa demontezi de la galeria de evacuare conducta de recirculare a gazelor si sa o blochezi cu placa ovala.Nu stiu daca setul tau are garnitura sau nu dar e bine sa pui ceva solutie de etansare rezistenta la temperaturi ridicate.

Demontezi apoi EGR-ul si-l pui deoparte apoi montezi tubul primit in set (ma repet ,dar nu stiu ce set EGR ai comandat,daca inlocuieste si tot corpul sau e doar placa ovala). Trebuie avuta grija cu furtunele de racire ale EGR-ului daca ai motor Euro 3, trebuie sa le scurt-circuitezi.

La toate imbinarile de la esapament e bine sa pui ceva pt. etansare ca nu se stie niciodata, si oricum nu strica.

E pacat sa strici catalizatorul, s-ar putea sa nu fie ceramic ci metalic cum e al meu ; poti comanda si o teava directa fara catalizator, stiu o firma pe linga Brasov care s-ar putea sa faca asa ceva(ei fac esapamente pt.export si acolo mi-am facut eu teava ce inlocuieste toba intermediara).La ITP nu stie nimeni de catalizatorul tau, ca ei analizeaza altceva din gaze nu continutul in N0,CO etc.

Kit-ul contine un tub cu o placa patrata in capat cu 4 gauri, o garnitura care vine pe patratul asta cu 4 gauri si o placa rombica cu 2 gauri (sau garnitura? eu vad kit-ul in poza, nu mi-au venit inca piesele). Daca intri pe site-ul Land Atelier de acolo poti intra in site-ul Bearmach Accessories unde kit-ul figureaza la codul BA 2336, in pagina urmatoare vezi teava de inox care inlocuieste toba intermediara iar mai incolo kit-ul cu ventilatoarele ce inlocuiesc elicea cu vascocuplu existenta pe Td5

Din pacate furnizorul nu mai are in stoc teava de inox (inseamna ca se cere!) asa ca aman schimbarea tobei intermediare

Ai putea s-mi lasi un numar de celular, zilele urmatoare cand voi incepe actiunea cu EGR-ul dupa ce-mi vine coletul , daca ajung in impas sa te sun!

Multumesc oricum Flay, numai bine!

Am incercat sa postez din site-ul cu accesorii dar nu am reusit sa salvez doar pagina cu EGR-ul, iar tot site-ul are peste 3MB si nu mi l-a luat, dar intra de curiozitate in el sa vezi ce face Bearmach, unele accesorii sunt interesante!

Link spre comentariu

Vazusem kitul respectiv si nu stiam daca l-ai luat pe cel complet, sau doar placa aceea ovala;e putin nasol ca nu are un sant pentru stringerea colierului pe furtun, iar in conditii de ulei si presiune, s-ar putea sa-ti sara furtunul respectiv.Ar fi bine, daca grosimea materialului permite sa dai la un strungar sa-ti faca un sant de 2-3 mm adincime si 1-2 cm latime pentru ca atunci cind colierul stringe, sa stringa pe santul respectiv.

Nu stiu de ce al ales varianta asta, dar la 100 euro(adus acasa) puteai gasi ceva mult mai bun si din material asemanator cu galeria, avind acelasi coeficient de dilatare.

La ventilatoare m-am uitat dar nu stiu daca sint ceva marca serioasa;cauta la paddocks si vezi acolo Kenlowe ca sint cele mai bune.Nimeni nu si-ar dori sa-l lase un ventilator de racire la vara, nu-i asa?

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare