cos Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Am cateva punti redresoare de la alternator , 'editie noua' , oarecum bine facute si deloc ieftine dar totusi in spiritul noii editii caracteristice noilor metode de fabricatie , la care onor fabricantii au hotarat ei sa sudeze terminalele prin sudura in puncte . No , treaba e ca sudura in puncte a cedat la cate un terminal , s-a deconectat dioda respectiva si asta e dus inevitabil la compromiterea puntii redesoare . Ma gandeam io in mintea mea sa pun in scurt la diode sa nu le strapung si sa ma arunc in atacul reparatiei cu cate un punct TIG peste sudurile alea nasparlii si peste cele care inca nu s-au nasparlit inca . O fi bine ? O fi rau ? ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Re: Sudare terminal punte redresoare ? Cositorirea nu e mai buna? Cel putin asta folosesc unde se poate. La inlocuirea unor punti de diode, se poate atat "mecanic" conecta la reteaua statorului, cat si prin cositorire. Unde se poate folosesc ambele metode, de preferat cositorirea. Nu stiu cat de bine ar face arcul electric diodei, sa nu ajungi sa fie strapunsa, chiar si in cazul in care masa aparatului de sudura este pusa inaintea diodei, pentru a o proteja. Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Re: Sudare terminal punte redresoare ? Pai cam iti dai seama ca o cositoream de mult dar culmea e ca terminalul e din inox si cred ca voi avea probleme cu cositorirea , implicand un timp de incalzire mare , si e cam riscant sa incalzesti prea mult o dioda la cositorire , dar asta e una din problemele minore ... Principala mea ingrijorare ar fi ca se poate ajunge foarte usor la topirea cositorului , ca de , sarcini mari pe alternator ar tot fi ca ar fi de unde ( Doamne-ajuta ) . Cat despre strapungere , chiar nu stiu ce sa zic dar daca a tinut la sudura in puncte cred ca supravietuieste si in conditiile in care ar fi scurtcircuitata . Adica , cred in speranta ca nu se strapunge dar ma cam tem ca speranta asta nu prea stie ea sa redreseze daca dioda face poc ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigipunga Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Re: Sudare terminal punte redresoare ? salut Cos pune o poza cu cele 2 chestii pe care le vrei a fi lipite, asa ne vom da cu "opinia" mai la obiect. bafta! still not black enough Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Re: Sudare terminal punte redresoare ? Cand ai dreptate , ai ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 18, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2015 (editat) Re: Sudare terminal punte redresoare ? Vrusei sa bag poze , aparatul descarcat - s-a amanat filmul ... Ceva mai tarziu m-am aplecat asupra problemei cu cei usori si blanzi 5 amperi pregatiti in combinatie cu sursurul unor excesivi 8 litri/min de argon , hotarat sa ma port bine si dragut avand in plan un arc de voltaj moderat la 22 V si fara nici o amorsare sau modulare ... deci teoretic fara nici un stres pentru jonctiunea pardalnicei diode . Aveam pregatite si cateva scuturi termice curate , sa nu bag bagaul sa dau la masa pe aiurea ... Am observat ca si perechea diodei intrerupte e de fapt si ea intrerupta , dar cu urme clare de topire , cel mai probabil n-a putut tine piept dioda scurtcircuitata la infasurarea alternatorului pe care o redresa . Deci , puntea R.I.P. la treimea respectiva de redresare , s-a schimbat total si abordarea .... Caz in care problema s-a rezolvat cu o eleganta bolta dar care n-a nimerit tomberonul , din lipsa de indemanare si antrenament pentru ca in copilarie nu m-am jucat cu mingea si nici cu altceva ci am citit fara discriminare toate bibliotecile pe care le-am gasit si tot ce imi parea demn de citit , de la pagina tehnica din 'Scanteia' in sus ... probabil parintii m-au lasat ca se bucurau si ei ca stateam locului si aveau niste geamuri mai putin de platit ... Q.E.D. ... case closed ... punte Cargo , China , facuta pe repede inainte cu suduri in puncte ...nu recomand ... Cea italiana pare ceva mai bine facuta , suntem in studiu ... que sera, sera... Editat Noiembrie 18, 2015 de cos 1 ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Noiembrie 18, 2015 Partajează Postat Noiembrie 18, 2015 Re: Sudare terminal punte redresoare ? Asta e, se mai intampla, si cu puntea si cosu...au tendinta sa se miste imediat dupa ce lansezi :wink: Ce model de punte cautarati si gasii la galbejiti? Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 19, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2015 Re: Sudare terminal punte redresoare ? ...codul OE 2312422 J 10 ... Cargo 236816... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Noiembrie 19, 2015 Partajează Postat Noiembrie 19, 2015 Re: Sudare terminal punte redresoare ? Din ce zici aici, ar fi o punte redresoare pentru alternator Nissan. Daca zici ca e compromisa, si cauti ceva nou, eu am colaborat de cateva ori si cu acesti baieti, si am primit oferta decenta pentru piese noi. Daca ai nevoie sigur gasesti solutie la ei. http://aes-auto.ro/piese-alternatoare/punte-diode-alternator Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Noiembrie 20, 2015 Partajează Postat Noiembrie 20, 2015 Re: Sudare terminal punte redresoare ? Eu as fi incercat o sudura - doar asa, ca sa vad cum ar fi iesit... inainte sa arunc cu bolta. aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 20, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2015 Re: Sudare terminal punte redresoare ? Partea asta e facuta mai demult dar nu la diode ... la asta nu m-am gandit ... dar zic io ca as cam avea incredere ca pot ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gamis Postat Ianuarie 14, 2016 Partajează Postat Ianuarie 14, 2016 Re: Sudare terminal punte redresoare ? Pe y 60 se poate monta foarte usor acest tip de alternator, Aviz celor ce vor scula mai potenta !(amperi mai multi) http://www.unisale.gr/alteneitoralternators/dinamo-epivatikon/mitsubishi-copy-3/rml-ref-100-147-copy-1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate