Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

scartait de arcuri pe foi.....si poate nu numai

crysst

Postări Recomandate

daca ud arcurile la un patrol K160 din 86 nu mai scartaie un timp pana se usuca....dupa care cea mai mica miscare provoaca niste sunete(scartzaieturi) de se zbarleste pielea pe mine. Cum pot sa rezolv problema asta?

Dupa ce rezolv problema asta mai am alta problema de rezolvat.....atunci cand merg cu viteza maica si virat putin sau mai mult se aud niste harsaieturi la puntea fata destul de neplacute ca si cand ar freca metal pe metal acolo unde ar trebui sa fie vaselina.

Biloaiele alea mari din capatul puntii par pline de vaselina (am incercat sa le gresez si aici sunt 2 variante sau erau pline ochi ca dadea imediat pe dinafara sau erau infundate gresoarele)

Un sunet asemanator se audea pe puntea spate atunci cand aveam bridele care prind arcurile de punti slabe...am strans bridele si pe fata dar zgomutul (haraitul) este in continuare.

Ceva idei?

Nissan Patrol 3.3 SD

Audi A4 1.9 TDI

Mitu L200 2.5 DI-D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Deceneu

La prima problema trebuie sa desfaci arcurile si sa inlocuiesti distantierele dintre foi( niste chestii patrate din plastic sau teflon care vin montate in niste gauri ovale).

La a doua problema s-ar putea ca bucsele la arcuri sau cerceii sa aiba uzura un pic mai mare, adica varza, sau pivotii(rulmenti conici) din biloaele alea mari la fel, adica varza :D . Nu e de speriat e foarte remediabil. Dar totusi daca auzi scrisnete metalice in" biloaele alea" cred ca ar cam trebui schimbati pivotii, apropo uitate daca rotile din fata stau un pic "cracanate" (adica cu partea inferioara spre exterior :lol:)

Link spre comentariu

maine asta fac.

1. de unde iau distantiere din alea de teflon. banuiesc ca nu o sa coste o caruta de bani

2. de unde fac rost de cercei si bucse de arcuri(nici astea nu ar trebui sa coste o caruta de bani)

3. de unde fac rost de pivoti si cat costa

Maine ma uit si daca stau rotile cracanate.

Multumesc de ajutor.

Nissan Patrol 3.3 SD

Audi A4 1.9 TDI

Mitu L200 2.5 DI-D

Link spre comentariu

ridica roata si misca de ea cu mainile la 12 si 6. asa vezi daca sint rulmenti de la pivoti. poate scoti saibele distantiere si rezolvi problema. bafta
Link spre comentariu

Vizitator Deceneu

Unu: pivotii sint niste rulmenti conici 6miinustiucit dar iti spun maine egzact si din cite stiu eu la Alexandria e o fabrica de rulmenti :wink:

Doi: ca sa rezolvi arcurile in varianta ieftina poti manufactura distantierele alea la un meserias.

Trei: bucsele pentru arcuri si "cerceii" se potrivesc de Aro cu mici modificari.

Patru: renunti la AC si cu banii economisiti repari masina :wink: :lol: :lol:

Link spre comentariu

La arcurile cu foi sa nu uiti sa pui vaseina intre foi. De preferat de la Mobil! vaselina aceea albastra care se duce foarte greu jos. Chiar si daca dai cu jetul de apa. Vaselina asta e excelenta si la culisantele de la cardane. Valabil pentru toata lumea.

La pivoti pe fata, daca rulmentii au codul 30303, atunci gasesti de cumparat fara probleme la vreo 15 lei bucata.

Link spre comentariu

se potrivesc cei de dacie spate :shock:

Da, sigur ca da, dar cu conditia ca Dacia sa fie "papuc" :lol:

vb serios. masina a fost a-mea si stiu cum am facut.

Link spre comentariu

Vizitator Deceneu

vb serios. masina a fost a-mea si stiu cum am facut.[/quote:zbuqg7y7]

Ok, dar cerceii de aro sint aceeasi ca la dacia papuc, asta era faza :wink:

Link spre comentariu

vb serios. masina a fost a-mea si stiu cum am facut.

Ok, dar cerceii de aro sint aceeasi ca la dacia papuc, asta era faza :wink:[/quote:1omxy93u]

nu cunosc ,dar rulmenti sigur sint buni

Link spre comentariu

ma-ti omorat...din toata discutia asta...o rezolv in felul urmator...imi iau o dacie care are piese de papuc care are piese de ARO care are piese de Patrol....si e ca si cand as avea un Patrol.

Oricum trebe sa ma duc intr-un service sa aprofundez

P.S. Roata daca o suspend nu are nici un fel de joc...nici in rulmenti nici in capete de bara......

Nissan Patrol 3.3 SD

Audi A4 1.9 TDI

Mitu L200 2.5 DI-D

Link spre comentariu

scartaiturile le-am rezolvat cu vaselina

trosnitul atunci cand virez am gasit de unde vine...de la bucsa de la cercel fata...sa vedem de unde gasesc sa o inlocuiesc.

Mai ramane frecatul in viraje...freaca, racaie ceva atunci cand virez la viteza mica.

Nissan Patrol 3.3 SD

Audi A4 1.9 TDI

Mitu L200 2.5 DI-D

Link spre comentariu

Vizitator koala
...Mai ramane frecatul in viraje...freaca, racaie ceva atunci cand virez la viteza mica.

Asta e cel mai usor de rezolvat ... iei virajele ca pilotii de F1 si ai scapat de problema :grin: ...

Link spre comentariu

racaitul de care ziceam se aude pe spate la amandoua rotile inspre capete.....gen rulmenti.....se aude rau numai in teren cu rotile virate si in 4x2...in 4x4 nu am verificat

In afara de rulmenti ce ar mai putea sa fie?

Nissan Patrol 3.3 SD

Audi A4 1.9 TDI

Mitu L200 2.5 DI-D

Link spre comentariu

daca ai diferential cu patinare limitata sar putea sa ai un ulei care nu corespunde cu el !

este un ulei special cu specificatie lsd api gl5 ,foarte greu de procurat

ceva de calitate dupa specificati

Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!!
Link spre comentariu

m-am gandit si la varianta asta...dar gabi_g care a fost unul din primi proprietari ai masinii a zis ca nu am punte cu LSD.....deci?

Cum aflu sigur daca am sau nu LSD ?

Nissan Patrol 3.3 SD

Audi A4 1.9 TDI

Mitu L200 2.5 DI-D

Link spre comentariu

ridici puntea de spate de o parte scoasa din viteza si invirti de roata ,daca merge greu adica ca si cum ar fi infrinata inseamna ca ai lsd din cite stiu eu fiind fost proprietar de patrol model ca al tau ar trebui sa fie dotat lsd.

vezi daca este asa si tinem legatura

Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!!
Link spre comentariu

daca ridic de o roata si invart...se invarte greu...am probat asta....

daca in schimb ridic ambele roti si invart de una...cealalta in loc sa fie agatata se invarte in sens opus.......deci...sau nu am lsd sau nu am uleiul care trebuie?

Nissan Patrol 3.3 SD

Audi A4 1.9 TDI

Mitu L200 2.5 DI-D

Link spre comentariu

gabi.....stii sigur ca cel de la care am luat nisanul nu a schimbat puntea cu cel pe care l-a luat de piese?

Poate puntea avea LSD.

Alta chestie care ar putea sprijini ideea asta.......nu intotdeauna se aude racaind, trosnind...ci numai daca insist putin sa ma invart in cerc......si din momentul in care incepe sa racaie nu se mai opreste.

Ca sa o fac sa racaie trbuie sa o bibilesc nitel in teren...pe strada nu face asa...decat foarte timid si aproape de nebagat in seama.

Nissan Patrol 3.3 SD

Audi A4 1.9 TDI

Mitu L200 2.5 DI-D

Link spre comentariu

gabi.....stii sigur ca cel de la care am luat nisanul nu a schimbat puntea cu cel pe care l-a luat de piese?

Poate puntea avea LSD.

Alta chestie care ar putea sprijini ideea asta.......nu intotdeauna se aude racaind, trosnind...ci numai daca insist putin sa ma invart in cerc......si din momentul in care incepe sa racaie nu se mai opreste.

Ca sa o fac sa racaie trbuie sa o bibilesc nitel in teren...pe strada nu face asa...decat foarte timid si aproape de nebagat in seama.

cel mai bine vb cu nissan4x4. eu nu stiu sa aiba LSD

Link spre comentariu

mai repede bag un plin de LSD si vad daca mai face...cel mult pierd cateva sute de mii diferenta de pret la ulei......

Unde pot gasi ulei LSD?

Uleiul LSD este de mai multe tipuri?

Nissan Patrol 3.3 SD

Audi A4 1.9 TDI

Mitu L200 2.5 DI-D

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare