rrs2007 Postat Noiembrie 11, 2015 Partajează Postat Noiembrie 11, 2015 (editat) SAlut am achizitionat de curand un rrs din 2007.motor 3600 fara probleme.Masina are 170000 d km cu toate consumabilele schimbate la timp fiind intretinuta bine. Cam dupa 2 saptamani am facut 2 viraje bruste si instantaneu s a aprins martorul de la suspensie iar in bord imi spunea ''suspensie defecta''.Dupa cateva zile la cele mai mici viraje se aud anumite scartaieli.Nu am ajuns cu masina la un service. Are cineva idee despre ce ar putea fi vorba? Multumesc! Editat Noiembrie 11, 2015 de rrs2007 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Re: Probleme suspensie rrs Salutari si bine ai venit pe forum. Nu am mai auzit pe cineva care sa fi avut o astfel de problema. Eu cel putin nu mai avut-o niciodata. Recomandarea mea este sa verifici pernele de aer, sa nu cumva sa aiba fisuri. E posibil ca intr-o anumita pozitie a masinii prin fisura sa iasa o cantitate mai mare de aer, sistemele de monitorizare detectand imediat aceasta problema. Nu strica sa verifici si compresorul. Masina are un sistem de siguranta care introduce aer in perne atunci cand se inclina caroseria, pentru a o stabiliza. Totodata, s-ar putea ca varianta V8 diesel sa aiba niste stabilizatoare asemenatoare variante 4.2 supercharged, de asemenea o problema a acestora sa poate conduce la afisarea erorii. Se ridica si se coboara normal din comanda suspensiei? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rrs2007 Postat Noiembrie 12, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Re: Probleme suspensie rrs ms mult de raspuns! de coborat coboara bine..dar in momentul in care o pun pe modul offroad am impresia ca se ridica mai greoi si dureaza mai mult timp.doar imi licare in bord un martor rosu cand e oprita..aprinzanduse eroarea de ''suspensie defecta''doar atunci cand fac viraje mai bruste.si imi spune sa opresc pe dreapta ,sa opresc motorul si sa verific suspensia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Re: Probleme suspensie rrs La faza asta singurul relevant e codul de eroare stocat in memoria ECU, restul sunt presupozitii si poate fi greu si scump de depistat daca se merge pe schimbat piese la nimereala, suna-ma urgent 0732239396 si punem testerul NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 (editat) Re: Probleme suspensie rrs E posibil ca a ta sa fie in situatia asta http://www.rrsport.co.uk/gallery/albums/userpics/10097/SB034_SB036%20Vehicle%20Enhancement%20Program.pdf , cat timp nu se lasa jos si merge nu te impacienta, condu-o cu grija sa ajungi in tara s-o rezolviSuspensie RRS Bulletin.pdf Editat Noiembrie 12, 2015 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rrs2007 Postat Noiembrie 12, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Re: Probleme suspensie rrs ok.multumesc mult de informatii.sper sa ajung cat mai repede si fara probleme deosebite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rrs2007 Postat Noiembrie 13, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Re: Probleme suspensie rrs am ajuns astazi la o reprezentanta land rover iar in urma testarii abia am inteles ca problema e la sis hidraulic pe spate si anume o scurgere de ulei hidraulic ceea ce am si sesizat si eu inainte sa ajung la ei.problema intervine atunci cand masina se apleaca stanga dreapta brusc si anume la viraje.costul rezolvarii ar fi undeva la 2000 de lire. are cineva vreo parere sau a intampinat o defectiune similara? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Re: Probleme suspensie rrs Asa cum am mentionat si in primul post, este vorba de sistemul hidraulic de stabilizare prezent si pe varianta 4.2 V8 Supercharged. Avand in vedere ca doar pe motorizarile de 4.2 benzina si 3.6 diesel a fost montat acest sistem, nu cred ca sunt posesori pe forum care sa te poata ajuta. Neexistand posesori, nu exista nici persoane care sa fi dezbatut posibile probleme aparute la acest sistem. Totusi, poate ai noroc si iti raspunde cineva. Succes in rezolvarea problemei! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Re: Probleme suspensie rrs Anm impresia ca ala e un sistem asemanator cu ACE-ul de la D2, completeaza lichid cu ATF daca e sub nivel si vino acasa linistit, doar sa nu fie scurgerea prea mare, ar fi bine de stiut care-i siguranta si scoasa ca sa nu mai bage pompa presiune mare si s-ar comporta ca pe bari stabilizatoare clasice NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 (editat) Re: Probleme suspensie rrs Asa cum am banuit, ACE-ul de la RRS trebuie sa fie foarte asemanator cu cel de la D2(asa se si numeste ACE) ca filtrul de la bloc e acelas si blocul de valve +pompa sunt dpdv vizual identice, dovada aici cu filtrul http://www.island-4x4.co.uk/valve-block-filter-delphi-rvj100010g-p-3054.html si din imagini blocul de valve +pompa RRS http://www.roverlandparts.com/range-rover-ace-pumps-and-valve-blocks.aspx si D2 http://www.roverlandparts.com/discovery-ace-pumps-and-valve-blocks.aspx , am verificat eu nu mai umplu cu dovezi aici puteti sa ma credeti, din pacate nu am gasit online actuator spate sau tubulatura pt RRS ca daca in spate e scaparea de lichid cam astea ar putea fi, cum am spus daca nu curge tare ai grija sa nu se goleasca rezervorul ca pompa se autolubrifiaza cu uleiul ala si daca ramane fara se gripeaza apoi rupe cureaua etc... nu intra in panica doar verifica nivelul de lichid si nu strica sume uriase ca se poate repara cu fitinguri hidraulice sau se pot monta bari stabilizatoare standard si anulat complet(nu e pe placul meu dar o spun), oricum chiar cu piese originale nu poate depasi 500 euro de reparat, nu gasesc schema electrica de RRS ca daca am sti care e siguranta se poate scoate ca intra intr-un default de va fi ca pe antiruliu standard doar cu warningul pe bord dar presiunea pompei e bypasata de se invarte numai prin pompa si nu mai ajunge presiune lichid in partea care curge in linkul asta se vede clar despre ce e vorba ... 90% ca la D2 http://www.rrsport.co.uk/gallery/albums/userpics/10529/069%20Active%20Stabilization%20System%20.pdf inca o data NU TE SPERIA PREA TARE, vezi pag 13, e considerat "minor fault" ... la ACE ma priceo si o mai spun o data pana ai lichid in rezervor e OK indiferent de warninguri... daca gasesti siguranta "fuse F9E scoate-o, neglijeaza warningul, verifica lichidul din cand in cand si hai acasa Editat Noiembrie 13, 2015 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rrs2007 Postat Noiembrie 13, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Re: Probleme suspensie rrs ok.mersi mult d raspunsuri..m am mai linistit.mi a completat azi la service uleiul lipsa ba chiar putin peste maxim ca sa am.ce spui tu de lichid are legatura cu ce mi a zis la reprezentanta.sper sa aj in tara cat mai repede sa rezolva prb. ms mult! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Re: Probleme suspensie rrs daca pierderea de lichid e pe inalta presiune la actuator sau teava care duce la el poate face figuri ca primeste un impuls de la ECU dar nu ridica pana la nivelul asteptat de senzor din cauza pierderii de presiune si atunci intra in avarie, era mult lichid lipsa?... sistemul asta lucreaza la 150bar deci orice pierdere se simte pe circuit... urmareste nivelul de ulei si daca nu scade drastic roaga-te sa nu plezneasca si gata NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Re: Probleme suspensie rrs Cumpara si vreo 2 sticle de lichid sa ai pe drum, ca nu se gaseste peste tot, e original LR. Si e recomandat sa nu pui altceva. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Re: Probleme suspensie rrs cat timp curge nu trebuie din ala original ca e scump de lasat pe sosele, am spus intentionat ATF ca pe termen scurt merge fara probleme apoi cand sistemul va fi reparat va fi schimbat cu totul oricum ca trebuie golit... eu cand mi s-a spart teava in Ungaria am turnat in sistem vreo 10 L in 200KM , nu era cazul de original LR cred:wink: 1 NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rrs2007 Postat Noiembrie 13, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Re: Probleme suspensie rrs lichid lipsa era cam un cm sum nivelul minim,iar acum e cam un cm peste nivelul maxim pt ca asa a completat cel de la service si la fel mi a zis sa urmaresc nivelul. mi a mai zis sa incerc sa merg cu masina fara prea multe viraje bruste sau sa incerc sa le evit cat mai mult pt a nu se inclina masina stanga dreapta.. o sa merg cu grija Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Re: Probleme suspensie rrs se pare ca tipul stia ce vorbeste pt ca la inclinari bruste si viteza incepe ECU-ul sa deschida valvele spre actuatoare si intra presiunea aia mare pe circuit, daca ai gasi siguranta aia de care am spus si ai scoate-o ar fi mai sigur... bafta NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate