Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

ambreiaj feroza

perca_felician

Postări Recomandate

fratilor am si eu o problema simpla,am trecut la simex 235 75 15 si primul lucru care a cedat a fost ambreiajul,am citit peste tot dar inca nu sunt lamurit ce ambreiaj sa pun,la ferodou centrum nu raspunde nimeni si ma gandesc ca poate pot sa fac vreo modificare cu un disc mai mare,orice sfat e binevenit,multumesc
toyota bj 70
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 57
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: ambreiaj feroza

Cauta pe net,am vazut ca mai sunt si alte firme care fac acelasi lucru ca cei de la oradea.Acum nu stiu cat de bine il fac.Eu de cand am ambreiajul pe masina,facut de cei de la oradea,cand o fortez putin,ambreiajul patineaza.i am sunat si mi au zis ca asa e normal sa faca pana se toceste putin.Sper sa nu ma mintă si sper sa se toceasca odată că deja ma ia urat.

App,aceeasi dimensiune o am si eu la cauciucuri si sunt insa turbo.oare s o rupe ambreiajul din cauza ca sunt ffoarte grele si fortezi oarecum masina?

Editat de smihai

Nissan Patrol k260 SD33T:tr

Suzuki Vitara 1.6 8V

Link spre comentariu

Ma bag si eu cu o intrebare legata tot de ambreaj (daca nu se supara in initiatorul subiectului :wink:) : cam in ce parte a cursei pedalei este normal sa prinda ambreajul? Al meu prinde sus, daca tensionez camasa cablului iar, daca o las "mai moale" prinde pe la jumatatea cursei, dar intra putin mai greu in viteze (agata putin). Inseanma ca trebuie sa ma pregatesc de schimbare ?

Link spre comentariu

nu pentru ca sunt grele ci pentru ca simexul are aderenta mare la sol,unde intram cu sahara in 5000 6000 de ture acum merg cu maxim 3000 pt ca nu mai polizez de aia cedeaza discul pt ca e cea mai slaba veriga din lantul de transmisie

Daca cedează si asta de la oradea,chiar nu stiu ce mai e de facut.cei de acolo mi au spus ca e mai rezistent si rezista la temperaturi mai mari...in concluzie nu se mai topeste materialul de pe disc asa usor.

Suzuki Vitara 1.6 8V

Link spre comentariu

mai umblati si voi pe la reductii in CT sau punti,poti sa ai cel mai mare ambreiaj daca nu te ajuta reductiile cu cauciucuri resapate si grele incepi sa iti pui intrebari.

frumos raspuns dar,nimic concret,uneori decat sa vorbesti degeaba mai bine taci din gura

toyota bj 70
Link spre comentariu

Petrica eu de curand am montat Exedy care comparativ cu Sachs este mult mai bine facut arata aproape ca ambreiajul original.Eu nu omor masina si nici nu am gume mari pt ca nu le consider utile deci nu stiu cat de folositor este raspunsul meu.Mihai testat si schimbat multe deci vorbeste cu el.

Pentru sami 1300: La Feroza nu a schimbat inca nineni rapoartele pentru ca nu ar avea cu ce, nu se poate nu exista, nu este ca la Samurai unde schimbi rapoartele sau reductorul.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

la acest lucru am facut si eu referire,la faptul ca pana acum nu am gasit pe nimeni care a facut astfel de modificari la feroza.Am pus gume mai mari putin deoarece este un castig bun si usor de realizat pt garda la sol,nu sunt mari deoarece au intrat fara sa tai din aripi deloc,sunt convins ca destui colegi de aici au montat pe masini discuri de ambreiaj modificate de o firma specializata in asa ceva pentru competitii si tocmai de aceea am deschis acest topic pt ca sunt convins ca nu sunt singurul cu aceasta problema,nu are rost sa cheltuim toti bani aiurea cand putem pune ceva testat deja.Eu fortez destul de tare masina,nu prea merg cu ea pe drum,mai mult pe paraie ca doar pt asta am luat-o,pt oras am alte masini.Va multumesc

Editat de perca_felician
toyota bj 70
Link spre comentariu

Din pacate nu prea s-au facut modificari majore pe Feroza.

Ce pot spune este ca in mod normal ambreiajul trebuie sa tina pe la jumatate cu cat creste pedala pentru debraiere inseamna ca uzura discului este mare asa ca Bogdan se pare ca trebuie sa te pregatesti.

Din fericire a mea a scapat pana acum si are ceva km la bord 120.000 si nici urma de probleme cu ambreiajul si tinand cont ca am omorat-o la 2 concursuri si la multe iesiri destul de agresive.

Am anvelope MT dimensiunea 235/75/15 destul de marisoare fata de stoc.

Parerea mea cum am transmis si lu Caphonne as monta original intradevar este foarte scump dar daca la a mea tine de cand este masina intradevar este bine facut si cu simt de raspundere.

Numai bine

Editat de Astral

Silviu Grigore

Tel.: 0760.654.468 / Gratis nu exista, ieftin nu rezista :wink:

E-mail: grigsilviu@gmail.com

Link spre comentariu

Eu pe mașină am găsit ambreiaj original, probabil olandezul a pus piesa originală pe mașină ar fi surprinzător să fie ambreiajul din fabrică la 260000 km.Mie acum îmi ține cam jos plec mereu primul de la semafor.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Nu pot sa zic ca fac extrem,dar o bag prin noroaie destul de mari https://m.youtube.com/watch?v=d3Y8qI2lJGE(sunt vreo 8 parti)

Ambreiaje am avut asa:ambreiajul original care era pe duca de cand am luat o,l am schimbat cu unul nipparts

La 2 zile cel nipparts s a dus dracu,l am schimbat pe garantie tot cu unul nipparts

La 2 luni s a dus si asta si am hotarat sa iau ambreiajul ei original care l pastrasem si sa l trimit la oradea sa i bage insertii de kevlar.

Din cate am observat eu ambreiajul asta se comporta diferit.pedala tine sus,cand se încinge putin incepe sa patineze(cei de acolo mi au zis ca asa e normal pana se toceste putin)...Eu tot astept sa te toceasca fiidca cand se încinge ,masina se tureaza dar nu învârte rotile.

Daca te hotarasti si tu sa l duci,procedura e in felul urmator.trimiti volanta cu kitul de ambreiaj la ei,ti l pot reface din ferodou normal,costa 250 de ron,ti l pot face cu kevlar,costa 800 de ron si beneficiezi de placa de presiune întărită,disc cu insertii de kevlar mai gros putin decat cel original si volanta micsorata putin(daca optezi pt asta,ai grija cand il montezi fiindca suruburile vor fi mai lungi si ai toate sansele sa le rupi.Eu am pătit o si e destul de greu sa le mai scoti) sau poti opta pt ambreiaj din ceramică,ceea ce nu mi au recomandat cei de acolo fiindca ar ceda volanta,nefiind una foarte rezistenta.

Mai este un coleg pe forum care a facut ambreiajul cu kevlar si a fost foarte multumit,eu inca sunt in dubii...

P.S.cauciucurile le am simex resapate 235 75 15.

Editat de smihai

Suzuki Vitara 1.6 8V

Link spre comentariu

Nu pot sa zic ca fac extrem,dar o bag prin noroaie destul de mari https://m.youtube.com/watch?v=d3Y8qI2lJGE(sunt vreo 8 parti)

Ambreiaje am avut asa:ambreiajul original care era pe duca de cand am luat o,l am schimbat cu unul nipparts

La 2 zile cel nipparts s a dus dracu,l am schimbat pe garantie tot cu unul nipparts

La 2 luni s a dus si asta si am hotarat sa iau ambreiajul ei original care l pastrasem si sa l trimit la oradea sa i bage insertii de kevlar.

Din cate am observat eu ambreiajul asta se comporta diferit.pedala tine sus,cand se încinge putin incepe sa patineze(cei de acolo mi au zis ca asa e normal pana se toceste putin)...Eu tot astept sa te toceasca fiidca cand se încinge ,masina se tureaza dar nu învârte rotile.

Daca te hotarasti si tu sa l duci,procedura e in felul urmator.trimiti volanta cu kitul de ambreiaj la ei,ti l pot reface din ferodou normal,costa 250 de ron,ti l pot face cu kevlar,costa 800 de ron si beneficiezi de placa de presiune întărită,disc cu insertii de kevlar mai gros putin decat cel original si volanta micsorata putin(daca optezi pt asta,ai grija cand il montezi fiindca suruburile vor fi mai lungi si ai toate sansele sa le rupi.Eu am pătit o si e destul de greu sa le mai scoti) sau poti opta pt ambreiaj din ceramică,ceea ce nu mi au recomandat cei de acolo fiindca ar ceda volanta,nefiind una foarte rezistenta.

Mai este un coleg pe forum care a facut ambreiajul cu kevlar si a fost foarte multumit,eu inca sunt in dubii...

P.S.cauciucurile le am simex resapate 235 75 15.

multumesc pentru detalii,oare aisin a folosit cineva pt ca am vb cu cineva si se pare ca pe grand vitara a avut asisin din fabrica

toyota bj 70
Link spre comentariu

Da,a folosit un coleg de pe forum pt Feroza si a zis ca seamana foarte mult cu ambreiajul original(din punct de vedere al calitatii materialelor).Nu mai gasesc exact postul dar il poti cauta in tipicul deschis de mine"ferozian"

Suzuki Vitara 1.6 8V

Link spre comentariu

salut felician,ce ai mai facut cu ambreiajul?mie a inceput sa mi patineze din ce in ce mai rau.Acum are momnete,ba prinde si trage,ba patineaza.de la ce sa fie>sa fie intrat apa sau alte chestii p acolo?De mentionat ca am stat intr-o balta(poza de la avatar) ceva timp si am facut si ceva manevre fata spate.Ambreiajul a inceput sa patineze de pe atunci de cand am plecat,decat ca masina a stat pe bara vreo 3 saptamani si abia azi am mers cu ea.

Editat de smihai

Suzuki Vitara 1.6 8V

Link spre comentariu

sal,am pus azi aisin,550 lei disc,placa,rulment si pot sa spun ca la prima vedere si am vazut multe discuri,sunt foarte bine construite,discul are un desen interesant si momentan nu am iesit in teren cu ea dar maine iti spun cum e pt ca maine il bag in munte in teren greu pe albia unui parau si apoi cred ca voi urca vreo 800m diferenta de nivel in vreo 3 km,destul de abrubt apoi maine seara iti spun cum a fost,discul de pe masina a fost original si era mai uzat doar pe o parte

toyota bj 70
Link spre comentariu

La mine s a auzit un trosc si u sunet de cablu care se infasoara dupa ceva.masina trage foarte putin daca o tin turata blana.Ce sa fie?cablu de ambreiaj?S-au auzit niste sunete metalice cam ciudate si pedala e foaaarte moale!

Editat de smihai

Suzuki Vitara 1.6 8V

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare