Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

De ce Ramsey DCY 200 ( worm screw driven ) trage pe deasupra ?...

cos

Postări Recomandate

... in conditiile in care efortul pe suportul de troliu e dublu decat la tragerea pe dedesubt ? Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: De ce Ramsey DCY 200 ( worm screw driven ) trage pe deasupra ?...

Nu stiu sa-ti raspund exact, dar si la Toyota 40 tot pe deasupra trage, si ca sa te incurc mai tare ce zici de camioanele care au un singur tambur in mijlocul sasiului cu care in spate trage pe deasupra si in fata pe dededsupt?

Link spre comentariu

No , ase ....pai de ce ...?? ...

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Nu stiu sa-ti raspund exact, dar si la Toyota 40 tot pe deasupra trage, si ca sa te incurc mai tare ce zici de camioanele care au un singur tambur in mijlocul sasiului cu care in spate trage pe deasupra si in fata pe dededsupt?

In principiul motoarele DC permit schimbarea sensului de rotatie in ambele sensuri, doar alimentand invers motorul, plusul la minus si minus la plus. Dar, daca e sa discutam de un motor cu magneti permanenti si perii colectoare pe rotor, atunci se poate vorbi de pierderi semnificative de putere atunci cand schimbi sensul de rotatie a rotorului. De aici ar putea fi explicatia de ce trage in spate pe deasupra si trage in fata pe dedesubt, astfel pastrand acelasi sens de rotatie atunci cand este folosit in sarcina.

Iar la intrebarea lui cos referitor la Ramsey DCY 200, de ce trage pe deasupra, ar putea fi o descompunere de forte pe rola, exact cum te troliezi cu scripete pe copac, se injumatateste viteza dar se dubleaza forta, asemenea poti face o descompunere de forte, depinde unghiul care il face cablu pe role, daca te troliezi in jos sau in sus, crescand puterea de tragere.

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu

Nu ... cazurile de cuplu invers sunt extrem de putine la motoarele DC - in acest particular caz chiar nu , motorul ( ' Made in Brazil ' ) e in serie nu cu magneti .

La partea a doua a raspunsului - n-am inteles dar as dori sa inteleg ... desi banuiesc ca n-are legatura cu motivul pentru ca troliul in discutie trage pe deasupra tamburului - specificatie de producator .

Link spre comentariu

Tocmai de asta am si incercat sa explic de ce NU se face inversarea polaritatii la motoarele DC, si de ce trage pe deasupra cand se troliaza intr-un sens, si de ce trage pe dedesubt cand se troliaza in celalalt sens. Iar referitor la descompunerea fortelor, cel mai bun exemplu ar putea fi "deplasarea pe un plan inclinat" din fizica clasica de liceu. Acolo are loc o descompunere de forte daca deplasarea se face sub un anumit unghi fata de plan. Daca, creste unghiul, atunci forta tractoare "la deal" este mai mare din cauza frecarilor si a descompunerii greutatii corpului care este remorcat.

http://ro.math.wikia.com/wiki/Plan_%C3%AEnclinat

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu

No , pe bune , simt ceva lungi explicatii .

... care sa ma lamureasca de ce un troliu trage infasurand cablul pe deasupra tamburului si nu pe sub tambur ca cele pe care le-am vazut si folosit pana acum . Nu reusesc sa vad io nici o legatura intre principiul mecanic ( cablul pe deasupra ) care-mi scapa acum si tragerea pe planul inclinat . Nu e nici o forta de descompus pen'ca in orice pozitie cablul pleaca de pe tambur tangent si doar atat ... unde-i planul ala inclinat si ce treaba are daca troliul meu sta montat pe o pluta pe apa si trage alta pluta , dar culmea e ca pardalnicu' trage cu cablul pe deasupra tamburului ? ...

... ca o completare - troliul are specificat sensul de tragere pe deasupra tamburului , adica la aprox 25 cm deasupra bazei de prindere .Asta implica un jug serios pentru ca fortele la baza jugului ar fi duble fata de cazul in care ar trage pe sub tambur , ca la toate troliile cu care am avut de-a face pana acum . Troliu in cauza nu are role de ghidaj si nici scripete de deviere , nimic asemanator .

Link spre comentariu

... probabil are o legatura si faptul ca planul "de rezistenta" nu este sub troliu ci la jumatatea tamburului (aproximativ). Practic, axul central al tamburului este la acelasi nivel cu planul de montare (placa de troliu).

• Like 1

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

... axul este si el peste ...

Link spre comentariu

... axul este si el peste ...

Din schitele de montaj, jugul este facut din cornier de 2,5", montat in asa fel incat planul de rezistenta este fix in acelasi plan cu axul tamburului (suruburile cu care se prinde jugul de troliu sunt sub planul axului)

In alta ordine de idei, frana mi se pare o solutie foarte interesanta la modelul asta...

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Pai nu cred ca vorbim de acelasi trolilu , asta al meu n-are frana , nici nu cred ca i-ar trebui , poate doar ca masura de siguranta . In mod normal nu e nici o posibilitate ca roata melcata sa dea peste cap axul melcat , cu atat mai mult cu cat axul e in angrenare directa cu reductorul cu roti dintate , si el serios facut ( rulmenti cu role , baie de ulei , simeringuri solide , aerisitoare ca la cutia de viteze dar mult mai evoluate cu valva cu bila/arc ) .

In alta ordine de discutie , da , se monteaza pe o rama care il incadreaza fata-spate si rama respectiva ar putea fi plasata oarecum peste axul tamburului . Dar , de aici izvoraste si intrebarea mea initiala din prima postare - in varianta mea de montare jugul va fi prins de o placa de baza , mult sub nivelul axului ( adica si sub reductor/motor , ceea ce inseamna chiar jos ) . Fiind prins atat de jos , mai jos ca la cel mai dejavantajos high-mount , si peste aceasta prindere joasa mai vine in plus si faptul ca trage peste tambur si nu pe sub tambur ...la tragere se face o parghie mare cu solicitari mari la placa de baza , cam mari si asta implica si grosimi sporite , greutate mare si troliul asta chiar de greutate nu duce lipsa ...

Link spre comentariu

Mi se pare ca te complici putin, pe vremurile in care se purtau troliile cu melc (la care frana nu se strica niciodata) cornierele din fata si din spate se puneau direct pe sasiu, cablul peste si gata lucrarea, rapida si mai scoti la cantar si o bucata de tabla groasa pe care daca am inteles eu bine vrei sa faci nu stiu ce confectie care sa urce pana la cornierele troliului.

Daca poti pune o poza cu inculpatu' poate ne dam cu parerea mai bine

Link spre comentariu

Ai mare dreptate cu instalarea dar la unde-l cuibaresc io chiar nu se poate monta incadrat .

Cred ca m-am miscat ceva mai repede decat viteza luminii pentru poza . Si cred ca am avut suspiciunile la mine acasa cand l-am banuit de comportament necivilizat cu parghia mare ... L-am instalat ( high-mount ) si chiar trage prea tare de structura de baza ... in rest , numai de bine .. cred ca asta e si motivul pentru care inca se mai fabrica ...

Poze poate ca pun daca cumva vine Sarbatoarea Luminii si la perifericele mele ... cel mai mult imi lipseste imprimanta care trebuie iar convinsa sa nu divorteze ca-i tanara si in putere ... la polul opus sunt cutiutele cu buton , intodeauna sensibile si mofturoase .

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare