Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie Suzuki Vitara LWB

minute

Postări Recomandate

Salutari tuturor membrilor!

Doresc cateva sfaturi si pareri referitoare la o masina Suzuki Vitara 2.0 136Cp, 24V, 5 usi. Doresc o masina de plimbari montane, cand e zapada, o masina fiabila, care sa nu ma lase cand mi-e lumea mai draga. Iarna o voi folosi pentru mici excursii la munte, cu familia, iar in restul sezoanelor doresc sa o folosesc pentru tractarea unei rulote de MMA 1100Kg, practic pana in 1000Kg cu tot ce pun pe ea.

Mentionez ca ma intereseaza exclusiv cu 5 usi, avand copii + rulota, imi trebuieste spatiul. Nu doresc un 4*4 de offroad, dar doresc o masina care sa ma scoata din noroaie, din situatii grele, atunci cand am rulota in spate.

Ce doresc sa stiu (am citit despre problemele cu rugina, nu sunt probleme pentru mine, aspectul exterior al masinii nefiind un imediment major in alegerea ei!) este cat de fiabile sunt moroarele, ambreiajul, directia, am citit destul de multe topicuri cu planetare rupte. Deci care ar fi problemele si cam care este costul pieselor pe piata after-market sau 2nd hand (unele nu merita sa le iei 2nd hand, aletele da).

Am inteles ca distributia este pe lant. Am gasit o masina la aproximativ 200.000 Km, cam care ar fi investitiile la aceasta masina pe care trebuie sa le fac neaparat dupa cumparare (schimbare uleiuri, distributie, etc...).

Masina am s-o folosesc si in oras, dar drumul in oras pentru mine inseamna aproximativ 10 minute dus-intors in fiecare zi, lucrez foarte aproape de locul unde locuiesc, iar ca masina de drumuri lungi am un Ford Focus 1.6 TDI 110CP break, de care sunt foarte multumit, dar care nu ma ajuta foarte foarte mult la rulota, in sensul ca daca ma duc pe la munte, se simte faptul ca nu e o masina 4*4 si se simte faptul ca e destul de joasa.

Tinand cont de ceea ce v-am povestit, credeti ca e o alegere buna, sau considerati ca trebuie sa ma orientez catre altceva?

Va multumesc!

Editat de minute
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfat achizitie Suzuki Vitara 2.0 136CP

Salutari tuturor membrilor!

.........

Tinand cont de ceea ce v-am povstit, credeti ca e o alegere buna, sau considerati ca trebuie sa ma orientez catre altceva?

Va multumesc!

Da ! Si daca ai gasit deja una in toate mintile si cu toate actele in regula, ia-o !

Link spre comentariu

@Phantom, nu ma pricep foarte tare la masini dar m-am uitat aici pentru a vedea exact anul si modelul si numarul de usi. Nu stiu la ce faci referire prin 4L. Poti sa-mi spui mai exact ce inseamna pretentios?

@Astral, am gasit o masina inmatriculata, cu taxa platita, nu am vazut-o inca, sunt inca in cautari, nepricepandu-ma foarte bine la masini, incerc sa fac un "know-how" pe acest forum :). Despre acte, daca e inmatriculata si-mi da certificat fiscal, cred ca alte probleme nu sunt.

Stiu ca am pus multe intrebari, sau am multe nelamuriri, sper sa nu fiu prea pisalog.

Link spre comentariu

Nu stiu la ce faci referire prin 4L.

motorul respectiv are codul J20 si are 4 cilindri in linie. are un culpu senzational si este unul dintre cele mai bune motoare Suzuki.

H20A are 6 cilindri in V, si este un motor foarte slab dpv al fiabilitatii.

cita vreme merge, e ok, dar cind s-a stricat e mai ieftin sa-l inlocuiesti.

intradevar, distributia este pe lant, cu precizarea ca sunt 7 lanturi.

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Este motor Diesel sau Benzina?

ambele benzina.

La Samurai, Vitara, Jimny, Suzuki a folosit motoare diesel:

F8Q de la Renault

XUD9 de la Peugeot

K9K de la Renault

RF de la Mazda

D16AA de la Fiat

• Like 1

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns, crezi ca acest motor se afla pe vreun model de Suzuki Vitara in 5 usi? Daca da, poti sa imi spui mai exact ce sa caut? Ar fi cel de 97 CP?

J20 s-a montat pe Vitara in 5 usi intre 1996 si 1998.

are 97 kw/132 cp si 180Nm/4000 rpm

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Iti multumesc pentru implicare, insa nu gasesc momentan o masina cu specificatiile dorite de mine si indicate de voi, pe net. Doresc sa rog unul dintre moderatori sa schimbe titlul acestui topic in ceva care sa fie mai suprinzator: Sfaturi achizitie Suzuki Vitara 5 usi.

Poate, cu ajutorul vostru, reusesc sa gasesc ceva.

Am sa precizez si bugetul, acesta fiind in jurul sumei de 3500 EURO.

Link spre comentariu

Iti multumesc pentru implicare, insa nu gasesc momentan o masina cu specificatiile dorite de mine si indicate de voi, pe net. Doresc sa rog unul dintre moderatori sa schimbe titlul acestui topic in ceva care sa fie mai suprinzator: Sfaturi achizitie Suzuki Vitara 5 usi.

Poate, cu ajutorul vostru, reusesc sa gasesc ceva.

Am sa precizez si bugetul, acesta fiind in jurul sumei de 3500 EURO.

Parerea mea, ca fost posesor, este sa mergi pe 1.6 16v. E un motor destul de fiabil, piesele sunt ieftine si usor de gasit, iar consumul e decent.

Subscriu la ideea ca 2.0 V6 nu e un motor pe care ti-l doresti. Din cate stiu eu, poate ma insel, motorul de 2.0 4 linie, un motor bun, s-a pus numai pe 2 usi, deci iese din calcul.

- O | | | | | | | O -

- O IIIIIII O -

Link spre comentariu

Am cautat și eu acest tip de motor dar nu e prea ușor de găsit. Dacă acest motor nu este recomandat atunci nu voi lua. Nu doresc o mașină off-road ci o mașină să zicem... de familie. Maxim voi face 5000 km/an. Aștept recomandări. Mulțumesc!

Link spre comentariu

....... Aștept recomandări. Mulțumesc!

Iti recomand sa citesti si cele doua discutii de mai jos identificate cu functia "Cautare avansata" si a carei utilizare o gasesti descrisa in cel de-al treilea link :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?63490-Sfat-achizitie-Vitara-lunga-cv-automata&highlight=achizitie

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?64734-Sfat-achizitie-Vitara-lunga-136-cp&highlight=achizitie

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56883-Tutorial-functii-forum&p=790963&viewfull=1#post790963

Link spre comentariu

Re: Sfat achizitie Suzuki Vitara LWB

@Astral, iti multumesc pentru linkurile oferite, le citisem, si cautand (cu metoda avansata bineinteles) am mai gasit cateva topicuri despre 2.0 (GPL, planetare...). De aceea m-am si decis sa postez in prima faza, pentru a spune ce doresc si sa se tina cont cam ce as vrea sa cu ea.

Daca topicul a degenerat, e pentru ca oamenii dau sfaturi pertinente si nu pot decat sa le multumesc.

Poate n-am sa gasesc masina dorita aici, insa cu siguranta imi voi imbogati bagajul de cunostinte cu ajutorul vostru!

Link spre comentariu

minute!

ca fost posesor de vitara 5 usi,1,6 16v 97 cp pot sa-ti spun ca nu vei multumit de cum va trage o rulota cu 1100mma

nu are cuplu,consum mare ,iar la deal/munte cu rulota poti sa uiti ca ai a 4-a si a 5-a!!

vei trage mult chiar in reductor,deci consum pe masura!

nu vei avea ac ,airbag-uri

uita de asemena de motorul in V de 2l benzina,este sensibil la imperecherea axelor cu came,scump ca intretinere si foarte flamand

ps:daca initialele tale sunt c si f cred ca stii care este alternativa!

sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin!
Link spre comentariu

Da Ovidiu, stiu alternative, insa nu prea am buget de alternative... sunt in cautare de masina, pana la urma stiu unde am sa ajung sa stii, insa mi-e destul de greu sa iau o decizie rapida. Sper sa reusesc sa iau un 4*4 bun, la pret bun, care sa ma tina mult si bine fara sa investesc in el :wink:

Asa ca mai incerc sa vad daca exista alternative mai low cost.

Link spre comentariu

Salutarele,

Alternativele la 3500 eur nu sunt foarte multe... Din amintire: Land Rover Freelander, Daihatsu Terios, Mazda Tribute/Ford Maverick 2, poate Subaru Forrester, Toyota Rav4 prima generatie, Honda CRV. In general prima generatie de suv-uri vechi cam de 15 ani... Deci nu iti fa prea mari sperante ca o sa tragi încă 10 ani de ea fără investiții

Spor

Robert

Editat de ERR
Link spre comentariu

daihatsu terios cu motor da 1300cmc sa traga o rulota cu mma de 1100kg ?

mazda tribute,honda crv,toyota rav 4,freelander nu au reductor !

iar cu rulota la munte fara reductor o sa le faci planul celor de la piese auto cu chiturile de ambreiaj

la motoarele peste 2000cmc cresc costurile cu taxele(impozit,asigurare)

Editat de ovidiu cica
Link spre comentariu

Ovidiu ai dreptate, stiu ca tu ai experienta cu rulota pe munte. Greu cu bugetul de doar 3500 eur...

Încă o varianta : Kia Sportage generația 1 (pana in 2002): Motor 2 l benzina, reductor, 5 usi si sunt destule pe Olx la bugetul mentionat. Nu comentez de fiabilitate ca nu stiu.

Spor,

Robert

Link spre comentariu

ERR!

omul a spus ca isi doreste sa traga o rulota cu MMA 1100

masinile pe benzina este unanim recunoscut ca NU au cuplu

kia va trage dar sigur consumul nu va fi unul multumitor(respectiv peste 12-13 la deal /munte)

cat despre TATA ce sa mai zic

motor 2l diesel de vreo 80cp(+ sau - cativa )cu o caroserie enorma iar despre fiabilitate motor asteptam detinatorii sa-si spuna parerea!

ps:oameni buni uitati-va la ce a scris omul bine si mai ales ca este nou pe la noi dati-i sfaturi pe care ati dori si dvoastra sa le aplicati

daca omul a declarat ca nu se pricepe la 4x4 asta nu inseamna ca trebuie sa-i basculam orice informatie!

Editat de ovidiu cica
  • Like 2
Link spre comentariu

motorul de 2.0 benzina, linie 4, 128cp, 174nm a fost pus si pe grand vitara in 4 usi + ca e fiabil, te incadrezi in buget.

merita incercat cum trage la altcineva. nu am asa ceva, e o parere. eu cred ca merge fata de 1.6...

1.6 16v sau 1.6 8v, nu iti recomand pentru remorcare ca nu faci treaba. am si stiu cum trage. daca nu te grabesti deloc...ajungi din punctul A in B.

In prezent: Suzuki Escudo LWB 1.6 16v 101 cp, 1993, RHD

In trecut: Vitara SWB 1.6 8v 80 cp, 1993, cabrio, injectie - stock

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare