Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfaturi achizitie Pajero Sport 3.0 V6 BENZINA

udrescu_marian

Postări Recomandate

Salutare tuturor!

Sunt in dilema, asa ca va rog sa ma consiliati / ajutati in alegerea pe care o am de facut!

Doresc sa aflu cat mai multe despre fiabilitatea motorului de 3.0 V6 BENZINA, eventual si GPL secvential, de pe Pajero sport 2002-2003!

La ce trebuie sa fiu atent la vizionare viitoarei masini!

Mentione si faptul ca masina va circula preponderent pe asfalt (70-80%)!

Ce anvelope se potrivesc acestei utilizari!

Buget undeva in jur de 6000 Euro!

Va multumesc anticipat si va doresc sa nu aveti incidente de nici un fel!

Un om deştept poate să înveţe şi de la un prost. Invers e mai greu!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfaturi achizitie Pajero Sport 3.0 V6 BENZINA

Despre motorul 3.0 V6 se aude numai de bine. Mie imi place cum trage, cum suna...

Motorul asta cam merge in orice conditii, ulei sa aiba... E bine sa pui si un tester, sa vezi exact ce are, daca are.

In general la achizitionarea unui Pajero Sport e bine sa verifici urmatoarele:

- jocuri la roti, cu toate ca rulmentii pe fata sunt foarte trainici la masina asta, eu am avut mici jocuri la ambele masini la achizitie, dar rezolvate simplu si rapid prin curatarea si gresarea rulmentilor, si strangerea la loc, dupa care absolut nici o problema, chiar daca cu fosta am dat tare in hartoape si bolovani, cu roti mai mari si mai grele; dar e bine totusi sa verifici sa nu fie probleme mai grave cu rulmentii.

- in general, etrierii spate sunt mai problematici la masina asta, daca nu sunt intretinuti, dar se gasesc kituri de reparatie sau chiar etrieri set complet, la preturi bune; nu e un criteriu pe care a refuzi o masina, dar e bine sa-i ai in calcul pentru pregatirea masinii ulterior, daca este cazul.

- cutia sa schimbe lin, sa nu aiba smucituri, nici la deplasarea in fata dar nici in spate; eu am testat o masina care pe R smucea tare cand lasam frana; vanzatorul se jura ca asa merge masina...

- sa fie functional LSD-ul de pe puntea spate; daca tot il are, sa fie functional, altfel e degeaba si trebuie sa dai banii pe altul apoi.

- cuplarea puntii fata pe 4H si 4L; este posibil ca martorul 4x4 verde din bord sa nu se aprinda, sau sa palpaie si dupa cuplare, sau sa nu se stinga dupa cuplare... aici sunt implicate electrovalva de sub capota, undeva pe partea opusa soferului, si niste switch-uri pe la cutia de transfer, vreo 4 bucati. Electrovalva pe original e 400 lei si switch-urile pe original 250 lei bucata. Iarasi, daca nu functioneaza nu e bai, ca sunt consumabile, la o masina de ~12 ani te poti astepta sa pice si e bine sa le ai noi pe masina. Asta este varianta mai ieftina, ca apoi mai ai niste furtune de vacuum, inca un switch pe la puntea fata... Trebuie verificate toate astea.

- pana in 2002 se punea un repartitor de frana ca la Mk2, cu actionare pe exterior, cu un arc, destul de rudimentar si cu risc sa-l agati prin boscheti, dupa parerea mea. Din 2003 au pus un alt sistem, mai destept, cred eu.

- daca are martorul de ABS aprins, e bine sa verifici de unde vine buba, daca e doar o problema de senzor ABS (cam 300 euro bucata) sau e mai grav, cu unitatea ABS (vreo 2500 euro).

- ABS-ul se mai aprinde si daca sunt probleme cu switch-urile de pe cutia de transfer, de regula dupa ce cuplezi 4x4.

- sa functioneze clima, sa nu aiba scurgeri de freon, astea sunt destul de usor vizibile.

- am auzit ca se mai practica scoaterea becurilor din bord, ca sa nu se vada ca se aprind unii martori, eu nu am patit asa ceva dar au patit altii, de aia e bine sa verifici daca functioneaza tot pe masina inainte sa o cumperi.

- anvelope poti folosi ce are in dotare standard, 245/70/16 si 255/70/16, sunt suficiente pentru asfalt si offroad soft; dar mai poti pune fara sa modifici nimic la masina si 245/75/16, 265/75/16, 235/85/16.

Cam astea imi vin in minte acum. In rest, sa fie curata, sa-ti placa... Daca vrei sa pastrezi spatiul generos din portbagaj, alege masina cu butelia GPL plasata sub masina, in locul rotii de rezerva.

Editat de Optimus
  • Like 1
Link spre comentariu

Cred ca conteaza mult si uleiul folosit. Cand am adus maisna, la primul schimb am folosit Motul 5W40 care ziceau ei ca ar fi special pentru motoarele care merg pe GPL, si mi-a consumat ceva ulei in 10k km, nu grav, dar am mai bagat vreo ~500ml. Apoi mi-au pus in service un Motul, cica 10W40, dar care s-a dus binisor, ca am completat de 2 ori. Dupa care mi-am cumparat singur Motul 6100 Synergie+, 10W40, sunt pe finalul celui de al doilea schimb cu uleiul asta si nu am avut nici o problema, sa consume ulei.

Link spre comentariu

6G72 este un motor renumit pentru fiabilitate....Mitsubishi l-a folosit multa vreme...din anii optzeci pina aproape in zilele noastre..

Se misca foarte bine fata de diesel si nu ai parte de riscurile asociate cu un diesel (injectoare/pompa de motorina/turbina)

Pajero Sport este o masina foarte ieftin de intretinut.

Recomand Pajero Sport 3.0.

Link spre comentariu

Multumesc!

Sa inteleg ca Motul 6100 Synergie+, 10W40 ar fi cel mai indicat ulei!?

Cam cati litri de ulei intra la un schimb?!

Revizia se face la 10.000 nu la 15.000 km?

Cam ce costuri ar avea o revizie! (cu ceva bun)

La o revizie se schimba filtrul de ulei+aer+benzina si uleiul?

Filtru de habitaclu are? (poate suna aiurea, dar na, nu stiu)

O distributie cam cat m-ar costa? Dar schimb discuri+placute? (toate 4 rotile)

Multumesc inticipat!

Ce ilei se foloseste pentru grup spate (fata parca nu are grup) si Reductor?

Dar ulei pentru cutie de viteze automata?

Cam cati litri intra in fiecare si ce tip!

Multumesc!

Editat de Tavi D.
Link spre comentariu

Sa inteleg ca Motul 6100 Synergie+, 10W40 ar fi cel mai indicat ulei!?

Cam cati litri de ulei intra la un schimb?!

Revizia se face la 10.000 nu la 15.000 km?

Cam ce costuri ar avea o revizie! (cu ceva bun)

La o revizie se schimba filtrul de ulei+aer+benzina si uleiul?

Filtru de habitaclu are? (poate suna aiurea, dar na, nu stiu)

O distributie cam cat m-ar costa? Dar schimb discuri+placute? (toate 4 rotile)

Nu stiu daca e cel mai indicat, dar eu il folosesc deja de 2 schimburi si sunt multumit, nu se consuma.

Intra cam 4,5 L de ulei. In carte, revizia se recomanda la 15000, in Olanda de exemplu, la masina mea, ii faceau schimburile tot la 15000. Dar in Romania, intotdeauna am schimat uleiul la toate masinile mele la 10000 km, chiar si la o masina noua la care producatorul recomanda schimbul uleiului la 20000 km. Acum, depinde cat vrei sa te tina motorul... Aici e prea mult praf, se schimba prea mult treptele inferioare... (in special la cutiile manuale). Ca si costuri... 95 lei 5L ulei + filtru aer MAN 40 lei (18 lei jakoparts) + filtru ulei MAN 15 lei (11 lei jakoparts).

Filtrul de benzina nu se schimba. Decat daca e vreo problema cu el. Nu e ca la diesel unde trebuie schimbat filtrul de combustibil la fiecare revizie.

Nu are filtru de polen / habitaclu.

Disc frana fata: 158 lei bucata, jakoparts. Pe spate nu prea e nevoie sa le schimbi.

Placute de frana: fata 101 lei ATE, spate 119 lei jakoparts.

Preturile mai variaza, sunt si mai ieftine de la alti producatori.

Distributia nu mai stiu, am schimbat la fosta masina, era pana in 300 lei.

Link spre comentariu

Intra cam 4,5 L de ulei. Ca si costuri... 95 lei 5L ulei + filtru aer MAN 40 lei (18 lei jakoparts) + filtru ulei MAN 15 lei (11 lei jakoparts).

Disc frana fata: 158 lei bucata, jakoparts. Pe spate nu prea e nevoie sa le schimbi.

Placute de frana: fata 101 lei ATE, spate 119 lei jakoparts.

Distributia nu mai stiu, am schimbat la fosta masina, era pana in 300 lei.

Daca intradevar asa stau lucrurile, pai e chiar ieftin!

Toate cele enumerate de Dvs. ajungand in jur de 1.000 Lei (230 Eur)!

In legatura cu celelalte uleiuri grupuri, reductor? Litraje si tipuri?!

Ca mi-am amintit...: trebuie cumva facuta vre-o verificare periodica la instalatia de GPL, in caz ca are? Eu stiu? Poate la motor, poate la injectoare, poate bujiile se ard mai repede?

Garda la sol este de 22 cm? (pana la grupul spate-cred ca acesta ar fi cel mai jos punct al masinii)

Apreciez foarte mult indrumarile tuturor!

Multumesc aticipat!

Editat de udrescu_marian
Adaugare interes
Link spre comentariu

Pai Pajero Sport chiar este o masina ieftin de intretinut, se gasesc piese aftermarket destule, japonezo-germane, destul de bune.

Un schimb de ulei la cutia de viteze, grupuri, reductor, ajunge pe la vreo 1000 lei cu tot cu manopera, +/-.

Instalatiile GPL obisnuite necesita revizie periodica, marea majoritate, dar sunt unele care nu necesita revizie decat la 200000km, cand se schimba un filtru din rezervorul de GPL. Asa am eu, de exemplu. Abia peste vreo 2 ani fac numarul de km necesari reviziei. Doar ca o astfel de instalatie costa cam 2600 euro. Dar e din alt film decat italiencele.

Bujiile recomandate de Mitsubishi sunt date pentru 90000km, iar daca se merge pe GPL scade utilitatea lor la 60000km. Teoretic. Mai sunt o gramada de variante de bujii, la preturi diverse, unele ca "speciale pentru GPL"...

Garda la sol este de 21,5 cm cu suspensia noua. In timp se mai lasa, ca la orice masina, dar suspensia este o componenta consumabila, asa ca... mai trebuie schimbata din cand in cand.

Link spre comentariu

Salutare din nou!

Multumesc de raspunsuri!

Garda la sol despre care ziceati Dvs. (OPTIMUS), este in fata sau in spate?

Ca daca este pe spate, banuiesc ca nu are de-aface cu suspensiile, intrucat se ia distanta intre terenul de rulare si cel mai jos punct al grupului spate!

Aceasta banuiesc ca se pate mari, prin montarea unor anvelope cu "talon" mai mare! (80-85)!

Ce uleiuri ar trebui utilizate in grupuri si cutia de transfer?

Ce anvelope imi recomandati pentru utilizare SOFT Off-Road? Si preponderent 70% asfalt!

Multam!

Link spre comentariu

Pajero 3,0 V6 12 valve luat acum vreo 3 ani din tara cu 194000 de km(nu stiu daca sunt reali) si cu GPL. Acum masina are 233000 de km si nu m-a lasat in drum. Motorul papa ulei cam 500 de ml la 10000 de km dar nu ma deranjeaza. Nu da cu fum de orice culoare ar fi, are putere in el pentru ce-mi trebuie mie - expeditii (mers constant cu 120-130 pe afara), ne-a plimbat prin Rusia si Norvegia, Finlanda. Sfatul meu e ca atunci cand iti iei o masina second sa schimbi tot ce inseamna consumabile (toate uleiurile, filtre, bucse, capete de bara defecte, distributie etc.). Lichidele folosite sunt de la Motul, atat pe Pajero cat si pe masina "stapanei" Subaru si sunt foarte multumit. Pentru mine e cea mai buna varianta de la Mitsu. Daca o voi vinde vreodata singura alternativa ar fi Toyota 80 sau 100.

Link spre comentariu

Garda la sol este aia data de producator, vezi tabelul de mai jos, si se calculeaa pana la cel mai jos punct din cate stiu eu, si care este la grupul spate:

dimensiuni-Pajero-Sport.jpg.1bd3c48d4c9d3a16320f100b33a9672c.jpg

Da, se poate mari garda la sol cu niste anvelope mai mari, ti-am dat deja dimensiulie care merg pe masina fara sa tai din aripi. Si mai poti pune si o suspensie heavy-duty care iti mai ridica masina vreo 4cm fata de suspensia noua. La o masina cu suspensia veche, castigi astfel in jur de 7cm. Plus vreo 3 cm de la niste anvelope 265/75/16. Eu asa am avut pe fosta masina, si era excelent.

Despre uleiuri nu stiu sa-ti spun, dar exista ceva softuri care iti zic in functie de modelul de masina. Si parca s-a mai scris pe forum despre astea, mai cauta pe aici...

Despre anvelope e discutie ampla... cel mai bine studiaza in sectiunea dedicata. Oricum, mergi pe niste AT-uri, in functie de buget, de performantele fiecareia, pentru ca unele sunt mai bune pe ud si noroi dar se tocesc mai repede, altele sunt mediocre in conditii diverse dar se tocesc mai greu si te tin mai mult... Depinde de ce vrei de la ele...

Link spre comentariu

Salutare din nou!

Am gasit un Mitsubishi Pajero Sport 3.0 Benzina+GPL din 2001, la 200k KM, pe la 4000 Euro!

Are urmatoarele specificatii si poze:

Gpl omologat ,

Cutie automata

reductor 4x2 , 4x4 , 4x4L ,buton A/T

aer conditionat

4 geamuri electrice , oglinzi electrice

incalzire in scaune ,piele alcantara

itp+asig , rovinieta valabile 2016

functioneaza foarte bine

cauciucuri iarna

radio cd cu mp3 , alarma

pilot automat , proiectoare

antena electrica , spalatoare faruri

80972168_1_1000x700_mitsubishi-pajero-sport-automata-gpl-omologat-impecabila-177cp-bucuresti.jpg.04aabc45037421c12664ce1985a37a6b.jpg80972168_5_1000x700_mitsubishi-pajero-sport-automata-gpl-omologat-impecabila-177cp-bucuresti-ilf.jpg.d682164f7fbf52129ab9a7ad0302b00a.jpg80972168_8_1000x700_mitsubishi-pajero-sport-automata-gpl-omologat-impecabila-177cp-.jpg.75e337d9b3366ad79262c53ac4f6c914.jpg

Intrebarea mea este: Se merita masina asta la banii astia?

Sau schimb cu Autoturism din 2007 + dif de 2500Euro (in avantajul meu)

Va astept cu sfaturi!

Link spre comentariu

De frumoasa nu-i urata deloc :wink:. Cum sta cu timbrul de mediu? Imi place ca are cutie automata

Timbrul de mediu ori nu este achitat, ori este recuperat, intrucat se specifica in anunt ca se poate face si Contract de Comodat!

Link spre comentariu

Mereu mi-a placut modelul asta de Pajero Sport. Dar daca MERITA, doar tu stii. Tu iti cunosti nevoile, tu stii ce vrei sa faci cu masina, pe unde o sa o folosesti. Tu stii daca vrei sa platesti 2000 de ron impozit pe an (asta daca nu o inscrii pe Bulgaria). Cel mai bine, verifica-i starea tehnica a masinii, daca merita din punct de vedere mecanic sa nu fie cu probleme mari si costisitoare, rugina sa nu fie foarte multa, in rest, depinde de tine. Probabil ca dupa un drive test cu masina o sa stii mai bine daca o vrei sau nu.

Editat de Astral
MERITA ! NU "se merita ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=740241&viewfull=1#post740241
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare