Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Despre vin

Irod

Postări Recomandate

Poate ca la prima vedere numele topicului nu spune multe , poate nu e cel mai potrivit sau cel mai inspirat . In sfarsit nu asta conteaza, se poate schimba daca vine cineva cu o idee mai buna. In concluzie va provoc la o discutie despre vinuri. Daca sunt iubitori ai acestei licori aici pe forum ( si am eu asa o banuiala ca sunt :ha: ) , haideti sa vedem ce mai bem.Ce vinuri se gasesc pe piata noastra, cat sunt ele de bune, cat sunt de veritabile ? Avem si vinuri " botezate" sau " indulcite" ? Care sunt alea ? Poate vorbim numai despre vinuri romanesti sau poate si despre straine dar cred ca ar fi nimerit sa discutam doar despre ce se poate cumpara de pe la noi de pe raft. Sparge cineva gheata?

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Despre vin

Nu comentez placerea de a bea vin . Dar mie mi-au refuzat o sectiune tehnica despre anvelope de iarna pe motiv ca nu-i cu aplecare spre off-road si ca bate doar in 4x4 . Daca tie iti aproba topicul , din partea mea aveti parte ( tu si imparatia ) de o urare de sarbatori care suna cam asa :

:grin:

Editat de FordRanger
Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Nu comentez placerea de a bea vin . Dar mie mi-au refuzat o sectiune tehnica despre anvelope de iarna pe motiv ca nu-i cu aplecare spre off-road si ca bate doar in 4x4 . Daca tie iti aproba topicul , din partea mea aveti parte ( tu si imparatia ) de o urare de sarbatori care suna cam asa :

:grin:

uite care e treaba nu stiu de ce esti suparat dar nu ai nici un motiv. Pentru ce sa fii suparat ? ca am dat dreptate lu 'Astral ? am considerat ca are. Topicul meu e deschis la sectiunea discutii diverse.

Natura si aventura

Link spre comentariu

Ford Ranger :

Explicatia pe care ai primit-o cred ca este si logica si de bun simt, dar si de ordin practic.

Daca tie nu-ti convine, esti liber sa nu ne mai vizitezi, dar nu te apuca sa dai cu pietre si nici "nu te supara ca vacaru` pe sat" si spun asta pentru ca vad ca acum ti-a casunat pe colegul @Irod si nici acel review despre anvelopele Nexen nu l-ai mai scris.

La un moment dat, un alt coleg ne-a sugerat sa deschidem o sectiune si pentru masinile cu tractiune integrala (Mitsubishi Evo, etc) pe considerend ca sunt 4x4, sunt concepute sa mearga pe macadam, deci off-road si la fel ca si tine, dupa ce a primit o explicatie similara, tot la fel s-a suparat si s-a considerat nedreptatit.

Acestea fiind zise, consider subiectul incheiat.

Link spre comentariu

Pentru mine toate vinurile din comert, indiferent de pret sau producator, sunt niste gunoaie.

Singurul compromis pe care-l fac este vinul alb pentru ca asta e mai greu, spre imposibil, de gasit la un producator corect si cinstit care sa nu masluiasca vinul.

La fel ca si in cazul alimentelor, care absolut toate contin E-uri, asa si in cazul vinurilor.

Vin rosu nu beau decat de la prieteni pentru ca in familie nu-l mai am pe tata care facea cea mai teribila "capsunica" sau "sange de iepure" baut vreodata......

Nu sunt vreun connaisseur sau sommelier, dar daca acel vin rosu nu miroase a strugure fraged, curat si nu simt in nari mirosul ala proaspat, nu-l beau.

Link spre comentariu

Despre vinul lui mamaie si tataie putem sa scriem romane, despre vinul din comert care sare de 40 ron/750 ml nu putem scrie pentru ca nu ne permitem.Parerea mea care am baut si din alea si din alea.

Legat de vinul de tara hai sa va intarat un pic, stie cineva cantitatea corecta de tratament pe care a aplicat-o ''producatorul''?

Stiti ca majoritatea masoara solutia din ochi cu hai lasa ca merge, valabil si pentru legumele de tara (alta discutie interminabila)

Pe vremuri via se culegea obligatoriu dupa ploaie sau bruma (la mine la tara) ca sa mai spele din piatra vanata si ce mai aveau strugurii pe ei.

Asa ca vorba lui Astral, consumati de la cunoscuti.

Editat de Caphonne

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Astral are dreptate.Aseara m-am bagat intr-un restaurant cu un fost coleg de facultate plecat de ani buni peste mari si tari.Am comandat celebra ceafa de porc asortata cu un Murfatlar rosu.Bineinteles ca am comandat si a doua sticla de vin,dar......surpriza....aceeasi eticheta,acelasi ambalaj...gust total diferit.Ce m-a mirat cel mai mult a fost ca pe eticheta sticlelor respective era trecut acelasi numar de lot.

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

Depozitare proasta in circuitul producator-furnizor, multi au ''depozit'' afara in soare/frig :) si pe viitor evitati Murfatlar pentru ca nu mai este ce a fost dar este cunoscut si lumea continua sa bea.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Raman un fan al vinului socrilor. Vin curat, fara nici un fel de chimicale sau prafuri minune. Cativa din colegii de aici (@Cristi69 spre exemplu) stiu despre ce vorbesc. Daca nu ajunge....cramele Oprisor sau Vanju Mare, rosu demisec. Restul....apa de ploaie.

Si ca sa ma laud...acum 2 luni, la o iesire de week-end, unul din companioni a fost patronul unui mare lant de distributie din sudul tarii. Nu a venit cu mana goala, ci cu o gramada de vinuri (frantuzesti, portugheze, etc), produse care nu se gasesc pe rafturile magazinelor/supermarket-urilor din cauza preturilor prohibitive. A venit momentul degustarilor, din sticle care mai de care mai dichisite si cu o poveste scrisa pe eticheta. Al meu l-am lasat mai la sfarsit...scria Borsec pe petul in care era pus....din momentul in care s-a gustat, pana cand s-a terminat vinul cu totul nu s-a baut nimic altceva. Mi-a parut rau ca nu am fost suficient de inspirat pe moment sa fac o fotografie la ce vinuri am vazut acolo. Dar am ramas cu o amintire frumoasa....desi nu am vita de soi, produsul este ....DE TOP.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Vinul e o poveste frumoasa care nu se asculta niciodata de unul singur. Eu unul, de vreo doua saptamani ,stau cocotat pe butoi si astept sarbatorile. Al meu e cabernet amestecat cu ceva alb, curat deja si foarte limpede. O splendoare de culoare si aroma. Nu-mi place niciodata sa ma "adap" ci doar sa traiesc impreuna cu prietenii, cand bem un pahar din vinul facut de mine, o emotie care se poate compara decat cu atingerea unei femei frumoase atunci cand ai venit din armata.

La multi ani si multa sanatate va doresc tuturor!

Editat de 111lsd
Link spre comentariu

produsele podgoriei Murfatlar nu m-au incantat nici o data. Mie imi plac vinurile rosii seci si demiseci. Vinul alb chiar daca este potrivit cu mancarea ce merge cu el ( sec / dulce , soi de strugure , regiune si alti parametrii ) din pacate imi face aciditate si nu il pot tolera. Poate nu ar fi rau sa stabilim o limita superioara per butelie ca sa avem o discutie uniforma. Sa zice 100 lei / sticla ca maxim al vinurilor despre care povestim.

Mie nu prea imi plac vinurile de casa si am sa va explic si de ce. Din pacate fiind ca nu sunt produse dupa norme stricte sunt greu de reprodus sau imposibil. Sa presupunem ca prietenul X face anul acesta un vin grozav. Sansa ca el sa faca aceasi licoare si la anul e f mica. Din foarte multe motive. Timp de fermentare diferit , probleme de aciditate , neculegerea strugurilor la acelas moment de maturitate , etc.

Astfel daca un vin facut de un gospodar anul acesta e delicios, exact din acea vie anul viitor poate fi un esec.

Natura si aventura

Link spre comentariu

Cine are drum pe langa mine, dau o carafa ( nu mai mult si carafa e de aia mica :) ) pt degustare.... Am niste nasi care an de an ma aprovizioneaza cu licoare facuta de ei. anu asta a iesit un rubiniu de iti bati copii. In seara asta deja sunt la al 5- lea pahar :fr2:fr2

Sezi bland, ca-s din Maramu' !
Link spre comentariu

Amatoristic este la indemana oricui sa faca vin . Paote iesi o licoare buna chiar din struguri care nu sunt de vita nobila . Dar , sunt unele lucruri care sunt putin stiute chiar de catre producatorii care fac zeci de mii de litri. Multi sustin ca arderea pucioasei in recipientele de depozitare si fierbere are ca rol indepartarea ciupercilor sau a altor feluri de " influente" . De fapt , toate vinurile , indiferent de rang au scris micut intr-un colt al sticlei " contine sulfiti " . Molecula de vin este chimic instabila . Ii ramane o valenta deschisa unde vinul tinde sa completeze cu ceva. De obicei , netratat , va completa cu oxigen , de unde si fenomenul de oxidare . Pentru a evita acest lucru, producatorii ii adanga sulf sub forma gazului generat de arderea pucioasei. Vinul isi trage cantitatea necesara pentru a se stabiliza si astfel nu mai oxideaza . La fel , fierberea , nu este ceva asa simplu . Vinul are mai multe fierberi , una rapida ( cea de toamna si care este alimentata de temperaturile ridicate ale toamnei ) si un lenta , dupa tragerea vinului de pe boasca la limpezirea de dupa arderea rapida. ). Aici este tot spilul obtinerii unui vin cu calitati aproximativ similare . Este vorba de perioada in care se efectueaza aceste operatiuni. In functie de temperatura ambientala , in functie de maturitatea bobului , un producator experimentat poate scoate din ani diferiti , si boaba diferita ( a aceluias soi , evident ) , un vin foarte omogen . De exemplu , culoarea vinului este data de perioada in care il lasam la macerat dupa ce am zdrobit strugurele , inainte de tescuire. Daca esti atent , poti obtine culoare similara din struguri care au evoluat diferit .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Salutare si Sarbatori Fericite la toti ! Ma bucur sa vad ca subiectul "vin" are atatia adepti ! Povestea este la fel de complexa cu subiectul 4x4. Amatori si profesionisti sunt in orice domeniu. Unii traiesc din asta, iar unii o fac de placere. Idealul este sa combini cu succes ambele situatii. Eu cred ca am reusit in cei 25 de ani de cariera ca "sommelier" sa adun suficienta informatie pentru a realiza un proiect webTV unic, unde am produs cateva sute de filme numai pe subiectul "vin". Totul este realizat cu o echipa de 3 oameni si resurse proprii. Crame, degustari, evenimente, locuri si oameni pentru care vinul este un mod de viata, sunt subiectele acestor scurtmetraje. Pentru informatii complete profesionale ma gasiti pe Facebook sau LinkedIn cu numele Avram Laurentiu Achim. SALUD !

• Like 1
Daca Jeep Rubicon este eroul atunci G Wagen este legenda!
Link spre comentariu

Pt mine, vinul din zona Vrancei cumparat de la oameni de incredere mi se pare cel mai autentic vin romanesc. Prefer un vin rosu - Feteasca neagra! :2dr

Atunci te mai asteptam pe la noi........

Mess with the best ... die like the rest !
Link spre comentariu

bai deja imi lasa gura apa numa cand ma gandesc la ce vinuri sunt enumerate pe aici :)

personal prefer vinurile demiseci in general dar sunt mai mult adeptul rozeurilor si a celor albe (de pe la noi cele de la jidvei si cele de tarnave ma incantau)

desigur un vin rosu bun nu il refuz niciodatadesi mi se par mai "grele"pentru preferintele mele (merlot,cabernet)

dar pentru ca la vinuri e atat de "complicat" m-am reprofilat la Palinca:) ca pruna e pruna si indifferent de an distilatul e tot distilat doar ca in cantitati diferite in functie de productie si vreme :)

Link spre comentariu

dar pentru ca la vinuri e atat de "complicat" m-am reprofilat la Palinca:) ca pruna e pruna si indifferent de an distilatul e tot distilat doar ca in cantitati diferite in functie de productie si vreme :)

Pruna e pruna si alcoolul ethanol din Serbia este altceva.Asa se bea mai nou pe langa Resita, culoarea ''afumata'' se da din zahar ars si alte arome :D asa ca mare atentie ce ''prieteni'', ''sibieni'', ''ardeleni'' etc aveti ca asta arde ficatul mai repede decat un vin prost.Asta din poza mi-a trimis-o un coleg sper sa fie buna ca lichid de parbriz :))))

IMG_20151224_091225.thumb.jpg.5d531cf46f3c3ae891974e4e8f7f4e9c.jpg

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Pruna e pruna si alcoolul ethanol din Serbia este altceva.Asa se bea mai nou pe langa Resita, culoarea ''afumata'' se da din zahar ars si alte arome :D asa ca mare atentie ce ''prieteni'', ''sibieni'', ''ardeleni'' etc aveti ca asta arde ficatul mai repede decat un vin prost.Asta din poza mi-a trimis-o un coleg sper sa fie buna ca lichid de parbriz :))))

sa nu matuiasca sticla:):):)

aia cu palinca nu ma bag ca e din productie proprie si sursa sigura altfel nu beau :):):)

deaia si ziceam ca e acelasi lucru la palinca doar cantitatea difera de la an la an cum se face pruna.

e drept ca uneori cand nu s-a facut nimic am cumparat prune si le-am fiert da tot productie controlata e :)

gata ca o dam in offtopic si de la topic cu vin il facem de palinca:):):) mai ales acum de sarbatori cu carnati,tobe caltabosi...ce merge:):):)

Link spre comentariu

Raman un fan al vinului socrilor. Vin curat, fara nici un fel de chimicale sau prafuri minune. Cativa din colegii de aici (@Cristi69 spre exemplu) stiu despre ce vorbesc. Daca nu ajunge....cramele Oprisor sau Vanju Mare, rosu demisec. Restul....apa de ploaie.

Si ca sa ma laud...acum 2 luni, la o iesire de week-end, unul din companioni a fost patronul unui mare lant de distributie din sudul tarii. Nu a venit cu mana goala, ci cu o gramada de vinuri (frantuzesti, portugheze, etc), produse care nu se gasesc pe rafturile magazinelor/supermarket-urilor din cauza preturilor prohibitive. A venit momentul degustarilor, din sticle care mai de care mai dichisite si cu o poveste scrisa pe eticheta. Al meu l-am lasat mai la sfarsit...scria Borsec pe petul in care era pus....din momentul in care s-a gustat, pana cand s-a terminat vinul cu totul nu s-a baut nimic altceva. Mi-a parut rau ca nu am fost suficient de inspirat pe moment sa fac o fotografie la ce vinuri am vazut acolo. Dar am ramas cu o amintire frumoasa....desi nu am vita de soi, produsul este ....DE TOP.

eu de la vanju mare am baut doar ,,Prince Vlad,, care mi-a facut o impresie buna dar inafara de asta nu am vazut alte bauturi de la ei

Natura si aventura

Link spre comentariu

95% din vinurile din comert sunt o porcarie. Nu sunt mare expert in domeniu si nici vreun mare consumator ...dar am ajuns la concluzia ca vinul cumparat din comert e 75% ambalaj si eticheta si restul ...calitate.

Sunt inebunit dupa gust si miros si nu de cantitate (gurmand ar zice unii) si in cazul vinurilor si intotdeauna dupa consum un vin bun se cunoaste dupa efectele ulterioare.

Pana una alta cel mai bun vin care l-am baut vreodata l-am procurat de la un pretin din Oradea in sticlele alea de CocaCola la doua kile si se numeste ...palinca! Nu zic ca alea venite de la pretinii din nord (Baia Mare) au fost mai prejos! "Lookin' for more ...good wine named Palinka" :ha:

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare