Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

batai/zgomot infundat metalic fata Freelander TD4 2006

ken

Postări Recomandate

Salutare,

Sper sa gasesc aici rezolvarea pt ca mecanicii m-au bagat in ceata

Am un Freelander TD4 2006, 62.000 km reali, la care am sesizat de ceva timp (aprox 6 luni) un zgomot ciudat care apare la denivelari gen drum pavat sau neasfaltat... am amanat f mult reparatie deoarece absolut toti mecanicii la care am fost nu si-au dat seama ce are si nu vroiam sa ma apuc sa schimb piese prin metoda romaneasca "eliminare"... Specific ca toti mecaniicii despre care am spus, mi-au ridicat-o pe elevator, au dat cu ciocane, au tras cu leviere, au impins cu ce au putut si nimic, toate piesele bine prinse si inchegate; si de fiecare data dupa ce dadeam masina jos de pe rampa/elevator le demonstram ca masina troncane la drum pavat/neasfaltat...

In sfarsit, in urma cu doua sapt. m-am hotarat sa am incredere intr-un service... si incepem, dupa cum urmeaza:

Diagnostic 1

- bucse bara stabilizatoare... le schimb, se coboara masina de pe rampa, zgomotul tot acolo.... mirare!?!?!

Diagnostic 2

- flanse amortizor... se desface toata partea fata a masinii (suspensii), se monteaza falnsele, se da masina jos de pe elevator, zgomotul tot acolo... nervi!!!

Diagnostic 3 (dupa multe delberari)

- telescoapele (amortizoarele).... se face aceeasi operatiune cu desfacutu/facutu, se monteaza amortizoarele, se da masina jos, se merge in proba si surpiza... zgomotul tot acolo.... crize!!!

Dupa toate aceste operatiuni cei de la service au urcat, din nou, masina pe elavator si au inceput, din nou, sa traga de toate fiarele de sub ea sa descopere ce provoca zgomotul respectiv..... ABSOLUT NICI O IDEE

Satul de prea multe diagnostice si 3 zile "mancate" prin service le-am spus sa dea frumos piesele lor jos (in afara de bucse) si sa le monteze inapoi pe ale mele.

Concluzia este ca dupa atatea zile in service, cateva sute de lei cheltuite de pomana si piese demontate si montate degeaba de N ori la o masina de 62.000 km, am ajuns la aceeasi problema care speram sa o rezolv mergand la mecanic.... ZGOMOT METALIC INFUNDAT la drumuri cu gropi mici, denivelari, pavate etc...

Ar fi chiar interesant sa gasesc cauza:pr1

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: batai/zgomot infundat metalic fata Freelander TD4 2006

da partea de esapament s-a gandit cineva sa o studieze? zic si eu deoarece daca numai la denivelari apare treaba se prea poate ca intreg ansamblul sa loveasca undeva

de verificat de bagi frumusel sub masina si misti de ansamblu si vezi daca reproduci zgomotul ... preferabil sa ai un asistent sa poti sa studiezi zgomotul din masina si din compartimentul motor

Editat de Mate Andrei Vlad M.D.
Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

Du-o la un servis care are stand pentru verificarea jocurilor de genul celor de la RAR. Cand masina este suspendata si suspensia este coborata se poate sa nu se vada o bucsa slabita . Pentru ca masina are un rulaj mic , bucsele si celalalte articulatii nu sunt vizibil rupte sau imbatranite . Daca face cu rotile drepte , poate fi de la bucsaraie sau ceva pivot. Daca face la virare , ar fi bine sa urmaresti bratele de la directie pana in caseta .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

o descriere mai exacta a zgomotului sau chiar ceva inregistrare ar fi util ! btw vad ca esti din cluj daca vrei ne putem intalni zilele astea !

Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

mersi de sfaturi, maine o duc la o statie ITP sa vedem ce zic cei de acolo...

o sa incerc sa si inregistrez sunetul si sa postez ulterior....

zgomotul il face cu rotile drepte....

Link spre comentariu

o descriere mai exacta a zgomotului sau chiar ceva inregistrare ar fi util ! btw vad ca esti din cluj daca vrei ne putem intalni zilele astea !

cred ca ar fi mai benefica o intalnire, dar cum sa facem, eu nu mi-as lasa nr de tel pe site:grin:

Link spre comentariu

Verifica rulmentii de la vascocuplaj (chestia aia cilindrica din mijlocul cardanului), tampoanele de la diferentialul spate, prinderile de la tot traseul de evacuare, bucsele de la bara stabilizatoare fata si nu in ultimul rand prinderile ansamblului punte spate pe caroserie.

cred ca ar fi mai benefica o intalnire, dar cum sa facem, eu nu mi-as lasa nr de tel pe site:grin:

Ii dai frumos un PM (mesaj privat).

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

am fost cu ovi si cu masina si pot sa zic ca zgomotul nu e chiar in fata mai exact este sub podul pedalier...Am pus masina pe un elevator si din ce am putut sa imi dau seama rezulta a fi bucsele de la bascula! Am verificat rulmentii , tampoanele, evacuarea totul oki in rest !

Link spre comentariu

mai exact este sub podul pedalier...Am pus masina pe un elevator si din ce am putut sa imi dau seama rezulta a fi bucsele de la bascula! Am verificat rulmentii , tampoanele, evacuarea totul oki in rest !

Tamponul/suportul IRD-ului l-ati verificat? Au mai fost cazuri cand sursa zgomotelor era acel suport.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Tamponul/suportul IRD-ului l-ati verificat? Au mai fost cazuri cand sursa zgomotelor era acel suport.

Am verificat si acolo... are un joc la ird da nu mi se pare iesit din comun! Plus ca in mers pe drum lin nu se aude nimic microdenivelarile reproduc zgomotul ... gropile mari il aceentueaza si il bilateralizeaza avand in vedere ca si bucsa stanga e uzata dar mai putin

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare