CraiovaDakarProject Postat Septembrie 23, 2008 Partajează Postat Septembrie 23, 2008 Acum cateva zile am descoperit niste scurgeri suspecte sub masina, in zona diferentialului puntii fata. Am incercat sa determin natura lichidului si a fost clar, repede, ca nu este ulei. M-am gandit ca poate fi de la servo directie, dar am desoperit urme din acel lichid si mai sus. In acelasi timp, partea de jos a capacului distributiei, o parte a sasiului, din stg cum te uiti la motor, si bara de directie din fata, erau si ele murdare. Cred ca am descoprit si sursa: locul unde axul pompei de injectie intra in carcasa distributiei. Acolo am descoprit ca exista o granitura triunghiulara, parca ERR 631 ii zice. Am sa incerc sa revin cu un desen si cu o poza cu zona inundata. Problemele sunt 3: -are cineva o garnitura din asta in plus? -exista vre-un kit de garnituri pentru pompa de injectie? -exista riscul ca motorina sa ajunga in zona distributiei si sa produca pagube suplimentare, pentru ca am un drum de vreo 700 de km in wekend? Cu sageata rosiee zona pe unde cred eu ca se scurge combustibil , cu portocaliu sunt zonele murdarite! Si am mai remarcat ca aceste scurgeri nu sunt permanente: o zi lasa pete sub ea, alta zi nu s.a.m.d Nicky Land Rover Discovery 200 Tdi http://www.calatorsauturist.ro/ ____________________________________________________________________ Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Septembrie 23, 2008 Partajează Postat Septembrie 23, 2008 Re: scurgeri motorina Pune poze cu toate locurile ude. Nu cred ca e garnitura aia, mai degraba un simering. Banuiala mea e ca scapa motorina in carcasa distributiei, caz in care ia-ti adio de la 700 km cu masina asta pana nu schimbi simeringul. Dar deocamdata pune poze, sa vedem. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Septembrie 23, 2008 Partajează Postat Septembrie 23, 2008 Re: scurgeri motorina As fi vrut sa vad poze mai mult de pe dedesubt. Respectiv macar de la partea inferioara a capacului distributiei (sa se vada gaura de aerisire - aia pe care trebuie s-o astupi inainte sa intri in apa). Daca iese motorina pe gaura aia inseamna ca simeringului axului pompei e dus. Garnitura de care zici nu etanseaza motorina. Are acelasi rol ca si garnitura capacului distributiei, n-are treaba cu combustibilul. Locurile frecvente pe unde pompa de injectie poate sa piarda motorina sunt axul levierului de comanda si axul de antrenare. Daca vezi ca sunt ceva scurgeri pe gaura de jos a capacului distributiei inseamna ca simeringul axului de antrenare e dus si scapa motorina in carterul distributiei. Asta inseamna ca si cureaua de distributie e imbibata cu motorina si asta e motivul pt. care nu te sfatuiesc sa faci 700 km cu ea asa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CraiovaDakarProject Postat Septembrie 24, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Re: scurgeri motorina Multumesc! Deocamdta nu avem imagini de sub masina, dar o sa apara in cursul diminetii asteia! Stie cineva unde se pot gasi simeringurile astea sau macar ce cod au, ca nu reusesc sa dau de ele! Nicky Land Rover Discovery 200 Tdi http://www.calatorsauturist.ro/ ____________________________________________________________________ Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Septembrie 24, 2008 Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Re: scurgeri motorina Nu trebuie neaparat sa pui poze. Important e sa identifici pe unde anume exact se scurge motorina si sa fii sigur ca nu se scurge in carterul distributiei. Simeringul acela nu e in catalogul de piese de schimb LR. Conform LR (sau oricarui alt fabricant), se schimba pompa de injectie cu totul. Asa ca nu vei gasi piese componente ale pompei de injectie in catalogul de piese LR. Poti gasi simeringul la orice service de sisteme de injectie Bosch, mai mult sau mai putin autorizat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CraiovaDakarProject Postat Septembrie 24, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Re: scurgeri motorina Cum de altfel nu le-am gasit! Trebuie sa le spun celor de Bosh ce fel de pompa e, scrie pe ea un cod care ii poate ajuta sa identifice piesa? Daca desfac capacul acela rotund, de pe cutie distributiei, cel cu 3 suruburi, pot sa arunc o privire inauntru, sa vad daca a ajuns motorina acolo? Nicky Land Rover Discovery 200 Tdi http://www.calatorsauturist.ro/ ____________________________________________________________________ Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Septembrie 24, 2008 Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Re: scurgeri motorina Da, trebuie sa le dai codul Bosch al pompei, il gasesti scris pe pompa. Poti desface capacul cu cele 3 suruburi dar nu stiu daca o sa vezi mare lucru. S-ar putea sa simti un miros mai puternic de motorina, ai putea sa bagi un betisor cu vata prin gaura de blocare pinionului pompei sa vezi daca se uda de motorina. Daca e sa curga pe la simeringul acela, motorina se prelinge pe spatele pinionului din spatele capacului (prelingere centrifugata in mersul motorului). Mai intai vezi ce urme gasesti pe la gaura de aerisire din partea inferioara carterului distributiei. Daca a curs motorina pe acolo, a curs in picaturi care fie au cazut direct pe jos fie au fost imprastiate de curentul de aer produs de ventilator. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CraiovaDakarProject Postat Septembrie 24, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Re: scurgeri motorina Problema e ca nu prea gasesc gaura aia! Nicky Land Rover Discovery 200 Tdi http://www.calatorsauturist.ro/ ____________________________________________________________________ Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Septembrie 24, 2008 Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Re: scurgeri motorina Pai ti-am spus ca: "... gaura de aerisire - aia pe care trebuie s-o astupi inainte sa intri in apa". Nu stii ce trebuie sa faci inainte sa traversezi un vad de apa? Scrie in manual. Ti-am pus poza din carte, cu 1 e notata gaura pe care trebuie s-o cauti. Nu cumva ai pus dop acolo, dop pe care nu l-ai mai scos si datorita caruia nu vezi gaura? Daca da, vezi sa nu faci o baie de motorina cand il scoti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Septembrie 24, 2008 Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Re: scurgeri motorina Ma bag si eu nu sa dau sfaturi.care e gaura care trebuie astupata cand treci prin apa? Nu de alta dar nici eu nu stiu :P Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CraiovaDakarProject Postat Septembrie 24, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Re: scurgeri motorina Daca bagi capul sub masina, o sa o vezi, daca nu e astupata cu un surub,dace e, vezi doar surubul! Deci: gaura e destupata si nu este motorina in jurul ei, am defacut capacul rotund si nici nu a misrosit a motorina nici carpa bagata pe "surupelnita" nu s-a murdarit de combustibil. Pare a curge pe la surubul acela de sus, imediat langa saheata rosie din poza, pe care l-am strans cam 1/3-1/4 ture si apoi nu a mi curs. Nicky Land Rover Discovery 200 Tdi http://www.calatorsauturist.ro/ ____________________________________________________________________ Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Septembrie 24, 2008 Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Re: scurgeri motorina Bun. Daca spui ca nu curge in carterul distributiei e ok. Poti sa mai mergi cu masina. As vrea sa vad o alta fotografie, mai mare si mai clara a locului de pe pompa unde se vede a fi cel mai ud. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CraiovaDakarProject Postat Septembrie 24, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Re: scurgeri motorina Vine in 5 minute! Nicky Land Rover Discovery 200 Tdi http://www.calatorsauturist.ro/ ____________________________________________________________________ Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CraiovaDakarProject Postat Septembrie 24, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Re: scurgeri motorina Partea de jos a pompei este cea mai umeda si murdara! Nicky Land Rover Discovery 200 Tdi http://www.calatorsauturist.ro/ ____________________________________________________________________ Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Septembrie 24, 2008 Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Re: scurgeri motorina Data viitoare incearca sa pui poze mai mari, cu mai multi pixeli, la dimensiune mai mare. Acum curata peste tot cu degresant sau apa si detergent si tine-o sub observatie, verifica dupa fiecare drum. Sa fii atent si la locurile marcate de mine cu sageti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CraiovaDakarProject Postat Septembrie 24, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Re: scurgeri motorina Bun! Multumesc frumos, asa am sa fac! Simeringul pe care il banuiesti e acolo unde e sageata verde, pusa de mine? Nicky Land Rover Discovery 200 Tdi http://www.calatorsauturist.ro/ ____________________________________________________________________ Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Septembrie 24, 2008 Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Re: scurgeri motorina Ceva mai spate, dincolo de piesa neagra, in carcasa pompei. Uite ca am gasit o poza seal.jpg[/attachment:203qz08j] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CraiovaDakarProject Postat Septembrie 25, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2008 Re: scurgeri motorina Se pare ca problema persista! Continua sa curga motorina ceea ce nu e un lucru bun! Stie cineva unde pot gasi un set de garnituri pentru pompa? "Pompangiul" la care am fost mi-a zis ca le schimba, dar nu are de unde sa faca rost de ele! Nicky Land Rover Discovery 200 Tdi http://www.calatorsauturist.ro/ ____________________________________________________________________ Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CraiovaDakarProject Postat Septembrie 25, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2008 Re: scurgeri motorina Da, trebuie sa le dai codul Bosch al pompei, il gasesti scris pe pompa. Am gasit ceva, dar cand am sunat la Bosh mi-au spus ca nu asta e codul! Unde e scris codul pompei? Nicky Land Rover Discovery 200 Tdi http://www.calatorsauturist.ro/ ____________________________________________________________________ Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Septembrie 25, 2008 Partajează Postat Septembrie 25, 2008 Re: scurgeri motorina Toate codurile sunt intr-un singur loc ERR4046.JPG[/attachment:2sf5xnhr] Acolo o sa gasesti ceva de forma: 501b_3.JPG[/attachment:2sf5xnhr] unde: - MADE IN GERMANY: e clar - 0 460 414 136: codul intern Bosch al pompei (part #) - R 509-3: codul/tipul pompei, care e sfarsitul de la "VE 4/11F2000R509-3" - ERR 6700: codul LR al piesei (LR part #) - restul de bla-bla: habar n-am. Am oarece banuieli ca pe pompa ta ar scrie: - 0 460 414 069 - R347: adica VE4/11F2000R347 - ERR 459 Dar nu lua codurile astea de bune, citeste cu ochii tai pe pompa. Nu inteleg cum de nu-ti poti da seama pe unde curge. Eventual spal-o bine, usuc-o bine si da-i cu pudra de talc sau cu faina, da drumul la motor si se vede imediat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Septembrie 25, 2008 Partajează Postat Septembrie 25, 2008 Re: scurgeri motorina Am uitat sa-ti spun ca pompagiului trebuie sa-i comunici ce ti-am dat eu in penultimul paragraf, mai putin codul LR (ERR459), adica: - tipul pompei: VE4/11F2000R347 - codul Bosch: 0 460 414 069 In mod normal e suficienta doar una din informatiile de mai sus, le dai pe amandoua doar pt. verificare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CraiovaDakarProject Postat Septembrie 25, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2008 Re: scurgeri motorina ok, multumesc! Sa vad cum dreg acum... Nicky Land Rover Discovery 200 Tdi http://www.calatorsauturist.ro/ ____________________________________________________________________ Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CraiovaDakarProject Postat Septembrie 25, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2008 Re: scurgeri motorina Corect mister Fender, asta scrie pe pompa! Nicky Land Rover Discovery 200 Tdi http://www.calatorsauturist.ro/ ____________________________________________________________________ Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Septembrie 25, 2008 Partajează Postat Septembrie 25, 2008 Re: scurgeri motorina Atunci codul kitului de garnituri pt. pompa este "1 467 010 467" si costa vreo 15 euro in DE. Dar asta, tot asa, e de verificat cu pompagiul. Exemplu: http://www.dieselsend.de/800159pumps.shtml Sper sa n-ai nevoie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CraiovaDakarProject Postat Septembrie 25, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2008 Re: scurgeri motorina Esti o adevarata enciclopedie! L-am comandat de la Express Diesel, costa vreo 75 de lei in Bucuresti, sper sa nu mai fie si alte probleme cu ea si pompangiul sa stie sa o reglezi si sa o puna la loc.... Multumesc, raman dator cu multe :x Nicky Land Rover Discovery 200 Tdi http://www.calatorsauturist.ro/ ____________________________________________________________________ Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate