Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

pajero sau patrol...

drdanyx

Postări Recomandate

Salut !

Sunt un nou user al acestui forum. Vreau sa deschid un topic, prin care poate ma ajutati cu cateva sfaturi. Sper ca deschid topicul unde trebuie:sc

Am descoperit de curand placerea de a face off-road. Folosesc momentan un Mitsubishi Pajero Pinin 1.8 benzina, care pot spune ca are niste veleitati remarcabile in off-road. INSA, i-am descoperit deja, si limitele, motiv pt care am nevoie de ceva mai inalt si mai puternic pentru ceea ce vreau eu sa fac. M-am oprit, si datorita subiectivismului, la 2 modele: Mitsubishi Pajero si Nissan Patrol. Am nevoie de sfaturi de la cei ce conduc sau au condus aceste modele. Vorbesc de modelele anii 90-2000.

Ma intereseaza ce motorizari sunt recomandate, dotari, s.a.m.d.

Multumesc anticipat !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: pajero sau patrol...

cele 2 masini de teren sunt bune. Patrolul are punte fata rigida , de aci si un avantaj foarte mare. La Mitsu gasesti motorizari mai variate. Inclusiv motorizarea de 2,5 care face masina mai suportabila ca si autoturism (d.p.d.v al impozitului ) . Motoarele mari te obliga sa platesti impozit mare , iar daca vrei autoutilitara iti injumatatesti optiunile de cautare.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri.

Si eu ma gandeam la Pajero motorul pe benzina 3.0 sau 3.5

Insa, tot cautand pe internet am vazut tot felul de avantaje si dezavantaje.

in primul rand, la motoare multi recomanda benzinarul. Am inteles ca 3.5-ul e mai scump ca si intretinere.

2.5-ul diesel stiu ca e mai puturos un pic, nu stiu 2.8-ul.

Dar, despre Patrol nu stiu nimic.

Ma intereseaza, in primul rand, ca performante off-road.: Nissan sau Mitsubishi

intretinerea, de asemenea...

Inmatricularea si taxele e alta poveste...:wink:

Editat de Astral
Link spre comentariu

Ia-ti ce-ti poti permite sa intretii....restul sunt discutii...

Ca dupa ce o cumperi, o sa vrei sa iei anvelope, troliu, bari, suspensie etc...fa-ti un calcul aici. Dupa aia, vezi ca fiind caruta veche....cere. Ba un furtun, ba un pivot, ba un rulment....lista e mare si deschisa.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Stiu ca vor veni o groaza de lucruri si cheltuieli ulterior...

Dilema mea era legata intre ce sa aleg intre pajero si patrol

Pajero am mai condus, am idee despre el, insa despre patrol nu stiu absolut nimic.

Vad diverse motorizari, coduri...

Spre exemplu, tu ai Y61, habar nu am ce reprezinta...

Oricum, multumesc pt raspuns

Link spre comentariu

Sunt o multime de patrolisti pe aici, nu vad de ce nu au deschis inca focul .Poate lopateaza la zapada.

Fiecare cazan are farmecul sau, depinde ce te prinde sau ce te-a prins, in rest sunt filozofii.

Sunt masini care ofera satisfactii si pentru care ai putea primi declaratii de divort de la nevasta si nu te-ai desparti.

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu

Sunt o multime de patrolisti pe aici, nu vad de ce nu au deschis inca focul.

Care ar fi motivul ?!

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Focul s-a tot deschis de-a lungul timpului.

Adica initiatorul nu prea stie nimic despre Patrol: solutia este functia ''Cautare Avansata'', info s-a acumulat deja o gramada pe forum.

La fel si cu sfat de achizitie.

Bafta !

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56883-Tutorial-functii-forum&p=790963&viewfull=1#post790963

Editat de Astral
  • Like 1
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

eu :) desi nu am avut mitu :) iti recomand PATROL Y60 adica ala de prin 93-96 diesel sau benzina...dupa cum doreste sufletul si buzunarul tau

nu e o masina puternica deaia sa te lase in scaun la semafor,da e o masina de incredere e o masina solida care iti d aun sentiment de incredere ei ca poti trece peste orice si oriunde, si de multe ori sa stii ca asa e

personal daca as putea as lua un patrol Y60 cu un motor V6 de la mitu ala de 3,5 cu superselect dar cum asta nu exista mas multumi cu un 4,2 benzina :)

concluzia :) parere personala PATROL.

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri.

Si eu ma gandeam la Pajero motorul pe benzina 3.0 sau 3.5

Insa, tot cautand pe internet am vazut tot felul de avantaje si dezavantaje.

in primul rand, la motoare multi recomanda benzinarul. Am inteles ca 3.5-ul e mai scump ca si intretinere.

2.5-ul diesel stiu ca e mai puturos un pic, nu stiu 2.8-ul.

Dar, despre Patrol nu stiu nimic.

Ma intereseaza, in primul rand, ca performante off-road.: Nissan sau Mitsubishi

intretinerea, de asemenea...

Inmatricularea si taxele e alta poveste...:wink:

diverse motorizari are Pajero , totusi daca vrei o masina cu cele mai bune performante off road dintre cele 2 Patrolul va fi prima (parerea mea), ca veni vorba de Pajero, daca iti sta capul mai mult pe Pajero mai ales din considerent de bani, ia in calcul si R20-ul (Terrano ). Este o masina identica cu Pajero ca mecanica, dar un pic mai slabuta pe parte de confort si ergonomie la bord (da ma gandesc ca nu astea te intereseaza). La mine a fost altfel. Mi-am luat un Nissan si am vazut ca e bine , apoi mi-am mai luat unul :).

Natura si aventura

Link spre comentariu

Este o intrebare veche . Majoritatea celor care si-o pun ( Pajero sau Patrol ) , cred ca ar dori un Pajtrol , adica sunt caracteristici interesante la ambele si o combinatie inspirata intre ele ar fi raspunsul potrivit . :grin:

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Marele atu la Patrol e puntea fata pe masura puntii spate , ca de altfel motorizarea ar fi putut fi mai buna in sensul ca s-ar fi putut scoate mai multi cai si cuplu din motoare ( dar ar fi suferit pe partea de anduranta ... fapt recunoscut pe motoarele stoarse pana la ultima resursa ) . Pajero , Terrano , Toyota ( cele cu independenta fata ) , Vitara , etc ... sunt bune dar penalizate la partea fata cu problemele specifice si greu ( sau pur si simplu imposibil ) de rezolvat - planetarele prea frante de suspension-lift rezolvate partial prin coboraraea difentialului fata dar astfel nu s-a castigat mare lucru , inaltarea limitata din cauza basculelor scurte , suspensia pe bare de torsiune la unele ( pajero , opel ) , flexarea limitata ...

Asa cum e nu poti pune 33 pe Pajero stock fara sa ai probleme cu planetarele si directia ... similar la terrano ... altele nu mai amintesc ... ar fi Toyota dar cu totul alte preturi la achizitie si intretinere . Patrolul e facut pentru 33 stock si le duce fara stres si mai mult fara alte probleme , dar daca se ajunge la 35 e bine sa fie alte rapoarte sa nu intre in ecuatie pierderea de putere - valabil la orice masina ...

De fapt , avantajul Patrolului vs altele cu independenta pe fata e dpoar puntea fata si transmisia solida . Probabail ca la aceleasi punti sub masina ...ar fi comparabile ... si ai alege Pajero pe seama confortuli interior ... pana te lasa masca o avarie prin bord , ceva la transmisie ... Patrolu nu e complicat , fara superselect , pilotaj brut , camionagiu pur , trebuie sa gandesti putintel ca un mecanic ... dar se invata , e doar putintel nu-ti trebuie facultate ... De fapt , cred ca ar fi mai simplu ca la altele . chiar si mai simplu decat la Pajero .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Multumesc tuturor pentru sfaturi.

Deja, dupa ce m-am mai documentat si eu si cu ceea ce imi descrieti majoritatea, inclin tot mai mult catre Patrol.

Cred ca s-ar potrivi mult mai mult pe ceea ce doresc eu sa fac...

Un Y61 3.0 litri cred ca m-ar incanta. Ramane sa si probez unul...:wink:

Link spre comentariu

Te-ai documentat bine?

Esti sigur?

Mda, eu n-am zis nimic inca dar tu inclini spre Patrol:wink:

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Te-ai documentat bine?

Esti sigur?

Mda, eu n-am zis nimic inca dar tu inclini spre Patrol:wink:

:h5 bun asa

Natura si aventura

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare