Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ce este un diferential hypoid?

Optimus

Postări Recomandate

Ce este si cum functioneaza un diferential hypoid? Nu am reusit sa ma prind daca este un diferential blocabil sau unul de tip LSD. Ford Ranger este echipat cu cate un astfel de diferential pe fiecare punte. Pe hartie ei zic ca are diferential blocabil.

Multam.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ce este un diferential hypoid?

Se refera doar la tipul de dantura pinion/coroana . Dantura hipoida e larg utilizata , celelalte fiind mai mult decat rare .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

No, clara treaba! Ce am gasit eu erau doar referiri la uleiurile pentru diferentialele astea.

In concluzie, alta vrajeala de marketing. Mai lipsea sa specifice dealerul in oferta ca masina are si volan! Adica mare tam-tam pentru nimic.

Multam pentru raspunsuri.

Link spre comentariu

Ntz !

Cititi cu atentie . Diferentialul Hipoid permite coborarea sau ridicarea ( in functie de specificul masinii pe care o echipeaza ) pinionului fata de centrul rotii dintate a diferentialului , permitand diametrului pinionului sa fie cu 30 % mai mare si modificand unghiul pe care axa cardanului il face cu puntea . Pare o gaselnita inteligenta . Mie mi se pare un pas inainte si , ca fiu sincer , nu inteleg de ce pana acum nu s-a gandit nimeni sa modernizeze si mai mult diferentialul in sensul ridicarii carterului deasupra puntii , prin montarea unor roti dintate direct pe planetara si angrenarea acestora cu alte roti dintate , antrenate de roata diferentialului . Ganditi-va cat ar urca garda la sol a masinilor de teren daca nu ar exista carterul clasic al cardanului si garda la sol ar fi la nivelul puntii .

In rest , diferentialul hipoid este ca orice diferential , doar ca da voie asezarii pinionului in alta pozitie decat cea clasica in care sta aliniat cu centrul diferentialului .

Editat de FordRanger
Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Da,dar de cate ori ati ramas pe oala de la grup suspendati? da, in regim de concurs am vazut ca se mai taie din oala de la grup,am vazut aici facut de Tzuparu, dar asa in regim de plimbareala? eu zic ca pana la urma nu se merita,niste costuri in plus si deocamdata nu se merita pentru noi...mai degraba sistemul asta seamana cu cel de la marca Tatra, fiecare axa independenta...https://www.youtube.com/watch?v=5UkAyAzhmsA

Editat de fulgeras
Christian Dan :grin:
Link spre comentariu

pai Ford :):):)

diferentialul Hipoid cum ii vine si numele vine de la tipul de dantura folosit

adica aceasta dantura Hipoida

faptul ca tu poti sa te joci constructive cu un offset fata de centrul coroanei este demonstrate si defapt este o matematica in spatele aceastei constructii fizice,matematica pe care o avem de zeci...sute...miii de ani :)

chestia asta e intalnita de exemplu pe americance,adica unde ai Low pinion si high pinion

defapt aici e acel 30% de care se vorbeste in descrierea de care si la care faci tu referire

axa pinionului de atatc e decalata cu X mm sau cm fata de axa sau centrul(diametrul)coroanei

i-a mai citeste odata :):):) te vei lamuri si daca nu esti convins :) gogu :)

Link spre comentariu

Da,dar de cate ori ati ramas pe oala de la grup suspendati? ]

De multe ori....de nenumarate ori...ca sa nu zic de fiecare data:ha::ha:

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Probabil asta face ca garda la sol la Ford Ranger sa fie cea mai mare din clasa, de 23,1 cm. Ei ii mai tot dau tare cu capabilitati offroad deosebite, si ma gandeam ca poate e vreo smecherie din diferentiale, ca altfel nu are decat o cutie de transfer clasica si atat.

Link spre comentariu

Nu hypoidul ii da garda la sol, ci diferentialul mic in diametru.

Samuraiul pe 32 are garda la sol cat patrolul pe 35:-).

Hypoidul ajuta la micsorarea inaltimii caroseriei si implicit a centrului de greutate la anumite masini.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

... din singura cauza ca are coroana difentialului mai mica in diametru . Atat si numai atat - diametrul coroanei - da si automat si marimea ceaunului de la punte ( in functie de marimea anvelopelor rezulta garda la sol ) si nu are nici o importanta ca e high sau low pinion , ca e hipoid sau surub-melc , ca e cu pinioane unghiulare sau cilindrice - daca are coroana in puntea clasica , coroana va fi intodeauna aliniata cu planetarele spate si numai diametrul coroanei va da marimea puntii . Dar parca deja am zis asta ... sau nu ? ... ma tampesc ? - ce bine , o sa vad viata mai roza , urra !

Puntea de spate normala are pinionul plasat astfel incat la mersul inainte inionul este impins , impingerea fiind preluata de rulmentul mare de sub pinion intr-un mod foarte convenabil pentru structura puntii . La plasarea deasupra puntea ar fi fost solicitata la torsiune cu aproape o treime in plus .

Mai sunt ele si punti dar cum sunt ele cateva exotisme nu merita luate in divagatie pe aratura si oricum nu aduc mare imbunatatire la garda la sol si unele sunt chiar portale cu pinionul de atac deasupra puntii .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Ce este si cum functioneaza un diferential hypoid? Nu am reusit sa ma prind daca este un diferential blocabil sau unul de tip LSD. Ford Ranger este echipat cu cate un astfel de diferential pe fiecare punte. Pe hartie ei zic ca are diferential blocabil.

Multam.

Pai, poate fi hipoid simplu sau hipoid blocabil, de obicei LSD. Treaba cu blocatul nu tine de grupul conic ci de sateliti.

Daca e vorba de o masina noua, sigur exista pe grup informatia/codul (de obicei, astia care le vand sunt cam varza cu tehnica).

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare