Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Diferential obisnuit transformat in diferential cu alunecare limitata

jineas

Postări Recomandate

Va salut, am gasit un filmulet cum niste rusi modifica un diferential si-l transforma in diferential cu alunecare limitata(asa cred).Este o solutie?

partea 1 :

partea 2:

"If you see someone repairing a Daihatsu, call 112. Daihatsu don't have problems "
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Diferential obisnuit transformat in diferential cu alunecare limitata

Salut,

Diferentialul cu alunecare limitata (LSD) este cu totul altceva. "Inventia" lor este eventuala sursa de pilitura. Un arc + 2 bucsi + un ciocan # LSD.

Link spre comentariu

Nu fiti chiar asa reticenti ca nu face treaba si inventia ruseasca.

Pentru o masina usoara, cum e niva/vitara, cred ca inventia lor lucreaza cu brio. Bucsele cele 2, fiind si de bronz, nu o sa genereze pilitura, o sa se uzeze dupa o anumita perioada de frecare a pinioanelor sateliti ( tineti minte, doar la diferente de turatie stanga/dreapta acele pinioane lucreaza) fiind de o duritate ridicata, si atat. Eventual trebuie schimbat uleiul mai des, fiind o sursa suplimentara de a incalzi uleiul.

Referitor la acel arc, principiul este foarte asemanator cu LSD-urile destul de des intalnite pe anumite masini. Tot un sistem elastic este cel care apasa discuri de frictiunie, unele LSD-uri tot la blocarea satelitilor planetari se rezuma, deci cred ca o varianta low cost de LSD destul de buna, avand in vedere ca, cel putin la Niva, un grup spate face mai putin de jumatate cat un Lock right sau detroit locker sau mai stiu cine altcineva face pentru Niva.

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu

Poate pentru un grup de ATV :ha:

Varianta low a LSD-ului? Pai daca toti rad de LSD, iti dai seama ce hohote starneste gluma aia. La un LSD, presiunea arcurilor este mult mai mare plus ca suprafata de frictiune nici nu se compara cu inelul ala mic de bronz de la rusi. Cu cat suprafata de frictiune este mai mica cu atat va patina mai usor

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Cei care rad de LSD inseamna ca nu vad si partea practica a unui astfel de dispozitiv pe o masina 4x4 sau doar spate, in diferite circumstante. Oricum, fata de un diferential liber, tot o sa fie mai bine. Intradevar, poate pe suprafete unde o roata aluneca, dar totusi nu suficient cat sa blocheze sateliti, nu o sa ii simti efectul, dar pe zapada, gheata, noroi o sa observi probabil ceva transfer de cuplu si la cealalta roata. Oricum, cred ca e o idee ok.

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu

... Cu cat suprafata de frictiune este mai mica cu atat va patina mai usor

forta de frecare este independenta de suprafata

cred ca am mai scris pe undeva acum catva ani ...

respect,

bogdan.

Link spre comentariu

daca ne referim la coeficientul de frecare asta tine doar de materialele aflate in contact

daca vorbim de presiunea pneu pe sol aici poate conta pe langa cele d emai sus si greutatea/masa care formeaza actiunea in zona respective, pe langa moment si alte cele

iar daca vorbim de presiunea inelului ala pe o alta suprafata tine de variant 1 , adica de natura suprafetelor in frecare dar si de constanta elastic a arcului respective, e acea constanta K (parca) din ecuatie

legat de LSD aici mai e ceva ce trebuie tinut cont, tipul de ulei care cel putin la nivel theoretic se comporta invers in functie de temperature, adica cu cat uleiul e mai cald cu atat e mai vascos, sau cel putin nu isi pierde vascozitatea initiala cu cresterea temperaturii, iar asta ajuta la frecarea intre discurile LSD-ului

eu am experimentat asta cu ulei normal de diferential 80W90 si apoi cu deala 80 W 140 parca era cu aditiv de LSD daca in gol ambele se roteau relative facand acelasi lucru cand tineam roata cu mana la primul era frectie dar cand tineam la cel de-al doilea ma arunca aproape din loc. iar rotirea nu era facuta de motor ci de o sufa de 5 metri infasurata pe cauciuc si tras de ea

Link spre comentariu

Cei care rad de LSD inseamna ca nu vad si partea practica a unui astfel de dispozitiv pe o masina 4x4 sau doar spate, in diferite circumstante. Oricum, fata de un diferential liber, tot o sa fie mai bine. Intradevar, poate pe suprafete unde o roata aluneca, dar totusi nu suficient cat sa blocheze sateliti, nu o sa ii simti efectul, dar pe zapada, gheata, noroi o sa observi probabil ceva transfer de cuplu si la cealalta roata. Oricum, cred ca e o idee ok.

Si eu am LSD ...

Un LSD functional e chiar O.K. Ce au facut rusii aia acolo e fix pix, apa de ploaie.

Link spre comentariu

forta de frecare este independenta de suprafata

cred ca am mai scris pe undeva acum catva ani ...

respect,

bogdan.

Aici vorbim de LSD-uri ... Daca e asa cum spui, atunci de ce un LSD are "n" discuri in paralel? Ar fi putut foarte bine sa puna doar doua si alea foarte mici in diametru ...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare