radu1705 Postat Februarie 8, 2016 Partajează Postat Februarie 8, 2016 Salutare,sunt nou si fara experienta,va rog sa ma ajutati si pe mine cu sfaturi: am ceva probleme cu apa: indeiferent de cum merg cu ea, acul termometrului sta "la ora 12" dar, pe sosea sau in off, o trimite in vasul de expansiune si de acolo curge prin supraplin si acul tot la ora 12 sta, cand se raceste nu trage lichidul inapoi in radiator. -am schimbat buson radiator -am curatat radiatorul -garnitura de la vasul de expansiune nu arata rau,sau deteriorat -am scos termostatul, merg fara si tot asa... Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Februarie 8, 2016 Partajează Postat Februarie 8, 2016 Re: feroza,creste nivelul in vasul de expansiune si nu scade la loc. din experienta ,d a nu cu feroza asta miroase a garniture de chiulasa arsa verifica daca ai pe joja o spuma galbuie verifica daca in timp ce merge usor turat bolboroseste in vasul de expansiune sau daca ai urme de ulei in lichidul de racier daca e una din cele de mai sus la tine atunci nu scapi fara o desfacere a chiulasei si schimbarea garniturii cel putin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radu1705 Postat Februarie 8, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2016 (editat) Re: feroza,creste nivelul in vasul de expansiune si nu scade la loc. chiuloasa oare sa o duc si la rectificat?sau doar sa schimb garnitura? Cand este cald motorul si dau la automat bolboroseste in vas,dar nu totdeauna. Multumesc Editat Februarie 8, 2016 de radu1705 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Februarie 8, 2016 Partajează Postat Februarie 8, 2016 Re: feroza,creste nivelul in vasul de expansiune si nu scade la loc. daca chiulasa la o masuratoare a planeitatii iese ca fiind stramba atunci e neaparat necesara rectificarea plana a ei daca nu,nu. altii o rectifica doar si sa fie siguri :) eu am rectificat chiulasa pt ca era greu sa racai resturile de garniture de pe fata de asezare si a fost mai simplu sa rada o zecime sau cat a luat meseriasul la rectificare. da nu exagera cu rectificarea ca poti sa o dai in altele, ca mariri de raport de comprimare,detonatii...etc poti ajunge chiar pana la a lovi pistonul in supape in cazuri extreme. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Februarie 8, 2016 Partajează Postat Februarie 8, 2016 Re: feroza,creste nivelul in vasul de expansiune si nu scade la loc. ia legatura cu Max de pe forum poate te ajuta ca e de la tine din zona:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Februarie 8, 2016 Partajează Postat Februarie 8, 2016 Re: feroza,creste nivelul in vasul de expansiune si nu scade la loc. Feroza merge si cu garnitura arsa :))) ce da pe afara se completeaza. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radu1705 Postat Februarie 8, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2016 (editat) Re: feroza,creste nivelul in vasul de expansiune si nu scade la loc. Am inteles,dar ma enerveaza sa tot urmaresc si sa suflu din borcan pe furtun in radiator.am vorbit cu un mecanic si ii pare suspect de ce nu creste si temperatura la bord,ramane tot la jumatate. Exista o metoda anume de aerisire?tot aud aer in radiatorul de caldura din interiorul masinii. Editat Februarie 8, 2016 de radu1705 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grigsilviu Postat Februarie 8, 2016 Partajează Postat Februarie 8, 2016 Re: feroza,creste nivelul in vasul de expansiune si nu scade la loc. Nu te mai chinui degeaba, da chiulasa jos si constati care este problema. Daca ajunge sa dea afara lichidul prin vas inseamna ca scapa compresie in sistemul de racire. Spor la treaba Silviu Grigore Tel.: 0760.654.468 / Gratis nu exista, ieftin nu rezista :wink: E-mail: grigsilviu@gmail.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radu1705 Postat Februarie 9, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2016 Re: feroza,creste nivelul in vasul de expansiune si nu scade la loc. Nu te mai chinui degeaba, da chiulasa jos si constati care este problema. Daca ajunge sa dea afara lichidul prin vas inseamna ca scapa compresie in sistemul de racire. Spor la treaba Ma tot gandesc,oare nu poate fi si termostatul cauza(,nu l-am mai montat inapoi) si sa faca mai mare presiune incat sa arunce in vas. Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giumalau Postat Februarie 9, 2016 Partajează Postat Februarie 9, 2016 Re: feroza,creste nivelul in vasul de expansiune si nu scade la loc. salut, faptul ca nu ai termostat nu face decat sa mergi cu motorul mai rece , asa ca are dreptate silviu vezi chiuloasa . hai cu bafta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Februarie 9, 2016 Partajează Postat Februarie 9, 2016 Re: feroza,creste nivelul in vasul de expansiune si nu scade la loc. si eu care iti tot zic de la primul post ca ai garnitura arsa:):):) stiu e naspa sa auzi asta si mai ales sa ai asta la motor,lafel nu imi venea si mie sa cred da asta e :) demonteaza si ai scapat de treaba:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radu1705 Postat Februarie 9, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2016 Re: feroza,creste nivelul in vasul de expansiune si nu scade la loc. si eu care iti tot zic de la primul post ca ai garnitura arsa:):):) stiu e naspa sa auzi asta si mai ales sa ai asta la motor,lafel nu imi venea si mie sa cred da asta e :) demonteaza si ai scapat de treaba:) Multumesc pentru indrumari.asta o sa fac.va salut. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ciprian2012 Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 Re: feroza,creste nivelul in vasul de expansiune si nu scade la loc. te rog sa ne tii la curent...dupa ce desfaci si rezolvi problema Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 Re: feroza,creste nivelul in vasul de expansiune si nu scade la loc. Totul incepe cu un test de compresie! si daca ai dubii nu mai folosi motorul, daca garnitura cedeaza intr-o anumita zona iti trage apa in cilindri si indoi bilela. Rectifica ciulasa indiferent de situatie, noua garnitura se va lipi perfect, evident trebuie curat si blocul foarte bine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate