Tudor Tanase Postat Septembrie 26, 2008 Partajează Postat Septembrie 26, 2008 M-am gindit ca e mai inedit: Landcruiser-ele de vinatoare, modificate si folosite pentru mistreti si canguri (ca ambele varietati sint din plin si nu au dusman natural, deci trebuie tinute sub control). In afara de echipamentul mai obisnuit (troliu, bare etc) se pot observa: 1/2 din platforma e ocupata de cusca pentru ciini (asta merge clar la mistreti), pe cealalta 1/2 se pot instala bare transversale cu cirlige de agatat carcasele. In plus: macara, cutite, apa si sapun, etc. La unul am vazut si un "dispozitiv de dezbracat canguri" facut dintr-un motor de demaror si un lant fara sfirsit. Pe cabina: un proiector mare si manevrabil din cabina, si suport de pusca deasupra oglinzilor retrovizoare. Cind uitam sa ne jucam incepem sa imbatrinim... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Septembrie 26, 2008 Partajează Postat Septembrie 26, 2008 Re: camionete de vinatoare La faza cu mistretii sunt de acord. Este specie introdusa fara pradator natural, la fel ca si broasca aia riioasa si pisica domestica (resalbaticita intre timp) care fac ravagii in populatia endemica din australia. Da, trebuie interventia omului ca sa protejeze speciile de animale native si care au devenit "meniul de baza" a celor introduse. Am vazut un documentar, in care niste familii din asta traiau. Vinau mistreti si ii exportau in europa. Sa fi vazut ce oripilati erau datorita faptului ca animalele alea puturoase sunt considerate in europa o delicatesa :ha: Cred ca nu ar fi mincat din ei nici daca mureau de foame. Le-am admirat si acolo masinile, sau mai bine zis "utilajele de lucru". In ce priveste cangurul ... nu stiu ce sa zic. Sunt subspecii care sunt pe cale de disparitie, or in frenezia vinatorii nu stiu citi pot face diferenta intre ce e voie si ce nu. Parerea mea, dar desigur nu trebuie sa tina guvernul australiei de ea, este ca as lasa-o mai incet cu vinatoarea cangurilor. Nu de alta, dar la urma urmei, este un simbol national al australiei, si ar fi pacat sa-l vedem doar prin gradina zoologica. Sa ne vedem cu bine. ps: daca vede tiriac si compania poza a treia, se muta definitiv si irevocabil in australia :ha: cine stie, poate asa ii scapa pe oameni de probleme :ha: I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tudor Tanase Postat Septembrie 28, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2008 Re: camionete de vinatoare Da, majoritatea nu ar minca mistret nici de spaima. Desi italienii din zona mea mai gatesc cite unul. Si pe mine ma tenteaza, dar nu am avut timp si chef sa tai unul (trapper-ii mei ii lasa pe cimp sa se descompuna - ceea ce in caldura de aici si cu ceva furnici se intimpla foarte rapid :ha: ) Culmea e ca in sensul strict al cuvintului nu sint mistreti, ci porci domestici introdusi acum 200 de ani. In plus cei de aici se hranesc aproape exclusiv cu trestie de zahar, nu cu mortaciuni etc, deci ar trebui sa fie chiar buni! Ca indicatie de numar se estimeaza ca de aici spre nord (Cape York Peninsula si Gulf of Carpentaria - sa zicem 800x400km) ar fi cam 4 MILIOANE de mistreti - in ciuda campaniilor de prindere, otravire, impuscat din elicopter etc. Pagubele doar in mica noastra regiune (100x50km) se apropie de un milion pe an! Cu cangurii ai dreptate. In general sint protejati, doar din cind in cind se dau permise, restrictionate pe specie. Chestia e ca se estimeaza ca, de cind au venit imigrantii si au facut ferme cu adapatoare de animale pretutindeni, cangurii s-au inmultit de vreo 5x comparativ cu acum 200 ani. Cind nu au apa le scade prolificitatea (mecanism de adaptare), dar daca gasesc apa unde inainte nu era, se inmultesc... Cind uitam sa ne jucam incepem sa imbatrinim... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Septembrie 29, 2008 Partajează Postat Septembrie 29, 2008 Re: camionete de vinatoare Cind nu au apa le scade prolificitatea (mecanism de adaptare), dar daca gasesc apa unde inainte nu era, se inmultesc... Pai ... poate le scapati si ceva alcoooooale prin halaurile alea, si o sa traga pe linga poarta ... :ha: I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tudor Tanase Postat Septembrie 29, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2008 Re: camionete de vinatoare :ha: :ha: :ha: ...nu merge, ca daca afla australienii - si australiencele - ca se da alcool pe gratis nu mai ramine nimic pentru canguri :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x Cind uitam sa ne jucam incepem sa imbatrinim... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Septembrie 29, 2008 Partajează Postat Septembrie 29, 2008 Re: camionete de vinatoare http://carunderconstruction.googlepages.com/shock.gif uite o chestie pe care nu o stiam despre uoamenii care populeaza acel minunat continent. Pai inseamna ca stiu cum fac: vin acolo si construiesc un cazan (trestie de zahar din belsug, ziceai, nu?), alcoohoalele vor curge girla, mocca. La urmatoarele alegeri ies primar, dupa care ma apuc de licitatii pentru tot felul de asfaltari si bordurari prin mijlocul continentului. Pac pac, ies ceva comisioane, cumpar citeva masini straine si ma intorc in scumpa noastra tarisoara cu iahtul propretate personala si conturile pline cu bugetul Romaniei pe 3 ani. Hm ... cam simplu ... sau nu? I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tudor Tanase Postat Octombrie 5, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2008 Re: camionete de vinatoare uite o chestie pe care nu o stiam despre uoamenii care populeaza acel minunat continent. Pai inseamna ca stiu cum fac: vin acolo si construiesc un cazan (trestie de zahar din belsug, ziceai, nu?), alcoohoalele vor curge girla, mocca. La urmatoarele alegeri ies primar, dupa care ma apuc de licitatii pentru tot felul de asfaltari si bordurari prin mijlocul continentului. Pac pac, ies ceva comisioane, cumpar citeva masini straine si ma intorc in scumpa noastra tarisoara cu iahtul propretate personala si conturile pline cu bugetul Romaniei pe 3 ani. Hm ... cam simplu ... sau nu? :happy Da. m-am gidit si eu la asta ca intr-o vreme aveam vodca la en gros cu sub un dolar jumatatea - ceea ce ar fi mai ieftin ca apa minerala acolo :ypu dar s-a gindit statul si au ei grija sa impoziteze din plin. Asa ca nu e simplu... Acum guvernul vrea sa mareasca taxele la pre-mixuri (e.g. doze de rom+ cola) cica ca sa nu mai bea tineretul atit. Ca reactie am vazut prin cluburi reclame de tipul "F&*k Rudd - va facem noi mix-ul pe loc mai ieftin" Rudd se refera la Kevin Rudd - actualul premier :x Cind uitam sa ne jucam incepem sa imbatrinim... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Octombrie 5, 2008 Partajează Postat Octombrie 5, 2008 Re: camionete de vinatoare se descurca oamenii :uameni zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate