giumalau Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 (editat) Salut, eu am cuplaje fixe(flanse) pe a mea Fiara , cei drept imi place doar sa cuplezi din masina , si sa nu-ti trebuiasca ceva miscare ca la cele automate sa se cupleze sau sa te dai jos ca la cele manuale. Azi am scoso putin pe niste diguri dintre canale foarte misto cu ceva balti destul de mari de la tractoare , nu ma asteptam sa se miste asa de frumos masina stok fara modificari cu gumele de iarna , dar as vrea totusi sa-i pun MRL-uri manuale ma gandesc ca as salva ceva la consum , ca de uzura ma gandesc ca atat timp cat e ulei in grup si vaselina la planetare nu-i o problema , si poate mai reduc si ceva din zgomot, directia e ok nu e greoaie. Am citit pe aici pe forum ca unii colegi au mers cu viteze f mari mi-se par mie 130 140km\h , azi am vrut sa vad si eu ce poate la asfalt am fost placut surprins sa vad 120 la 3100rp dar mai departe nu am avut curajul din cauza stabilitatii asa ca am zis stop dar am vazut ca poate. Vroiam sa va cer o parere daca merita sa investesc in MRL-ri vreo 150eruo dupa cate am vazut la AVM, oare scade consumul macar 1/2litru la suta. Editat Februarie 12, 2016 de Astral MERITA ! NU "se merita ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=740241&viewfull=1#post740241 .......Da-l-n mortii lui de "se merita" !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 Re: Flanse sau MRL-uri depinde cat circuli cu masina . Cu flanse fixe (cum ai tu) o sa ai uzura in grupul fata, planetare , burdufi de planetare , culisanta cardan fata , cruci cardan fata. Va trebui sa schimbi uleiul la grupul fata mai des. Si chiar daca grupul si planetarele vor merge iti spun eu ca burdufele de planetara , crucile si culisanta se vor resimti. In concluzie daca as fi in locul tau si as merge cu masina pana in 5.000 km pe an nu as pune MRL-uri. Daca as parcurge peste 5000 km pe an si acestia f putini in offroad atunci sigur as pune. Eu cand am trecut la terrano de la flanse la AVM am avut o scadere de circa 1l /100 km a consumului. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giumalau Postat Februarie 12, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2016 Re: Flanse sau MRL-uri salut, 1 l /100 e destul de semnificativ, pe aici in apropriere nu ar fi o problema dar intentionez sa merg vara la bicaz unde am o mica tarla si imprejurimile sunt extraordinare si am 300 de km pana acolo asa ca un consum mai ok ar fi bun dar avand in vedere ca sunt navigator si mai plec si in voiaj cate 4luni s-ar putea sa nu depasesc cei 5000 de km, ma gandesc si la zgomot ca s-ar mai reduce ceva. multumesc ptr sfaturi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 Re: Flanse sau MRL-uri tine cont si ca masina mea are 2,1 T deci e grea, nu cred ca in cazul Ferozei, vei beneficia de asa o scaders a consumului. Zgomotul nu se va reduce (parerea mea). Ce gume ai pe masina? Tragand linie si tinand cont de nr de km pe care ii parcurgi anual cu masina , daca as fi in situatia ta eu NU as monta AVM-uri. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate