karlaf Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 (editat) Salut! M-am hotarat sa imi vand masinile (un Ford Ka din 2009 si un Land Rover Freelander din 2005) si sa imi iau una cu care sa pot merge si pe drumurile de camp (care uneori pot fi destul de dificile pe alocuri), dar sa fie ok si ca masina de sosea/oras/familie. Bugetul e de 20-21.000 de euro, si as vrea ceva cu vechime de cel mult 4 ani si maxim 75000 km. Pana acum m-am uitat dupa Freelander 2, Kuga, Vitara (modelul nou, care mi se pare mai mult decat geniala la pretul la care au adus-o pe piata), RAV4, CR-V, si inca vreo cateva. Toate au plusuri si minusuri, dar nu pe toate le pot incerca propriu-zis, doar cu Vitara si Kuga am avut ocazia sa merg pana acum, dar numai pe sosea. Care ar fi cea mai ok si ar imbina cel mai bine ce imi trebuie mie? Multumesc! Editat Februarie 18, 2016 de karlaf Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 Re: Sfat achizitie : FREELANDAER 2, RAV4, KUGA, VITARA sau....? Pe sosea se pricep cam toate..... Tu evalueaza foarte bine cat de accidentat e terenul pe care vei merge si dupa aia ia-ti linistit ....Toyota 120 ! :wink: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 (editat) Re: Sfat achizitie : FREELANDAER 2, RAV4, KUGA, VITARA sau....? alea ce le-ai pus tu is pentru asfalt sau iarba uda. daca terenul este mai dificil atunci mai cauta. Ma mir ca nu ai pus Audi A4 quatro , le bate la cur pe toate PE care le-ai insiruit (mai ales modelele mai vechi). Editat Februarie 18, 2016 de Astral Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 Re: Sfat achizitie : FREELANDAER 2, RAV4, KUGA, VITARA sau....? Irod, ma abtin de muuult timp sa comentez la postarile tale, dar ce ai spus azi e chiar aberant. Mai ai putin si spui ca un logan le bate la cur de la distanta. [video=youtube;nalFY6DQ-MM]https://www.youtube.com/watch?v=nalFY6DQ-MM Ca fost posesor de Freelander, actual de Evoque (si Jimny, si Ford si altele) iti spun cu mana pe inima ca Freelander 2 este o masina potenta in afara soselei, poate aborda niste trasee frumoase pe drum de tara si conditii decente, dar este si foarte bun pe sosea, spatios iar din cele enumerate de tine are cel mai destept sistem 4x4, unghiuri de atac cele mai bune si accepta cele mai mari anvelope. In schimb consuma o idee mai mult decat concurenta si ca fiabilitate... cam la coada clasamentului. Eu am avut belele cu al meu dupa multi ani de exploatare si m-am confruntat cu probleme tipice, iar la evoque, pana acum nici o problema. Deci, dupa cum ti-e norocul si service-ul unde o intretii. Rav4 e o masina ieftinuta la intretinere, daca o tratezi atent nu prea pica multe la mecanica, offroad poate mai putin decat Freelenaderul, dar consuma mai putin si sta mai bine pe sosea. Piesele se gasesc aftermarket si dezmembrari o groaza pentru ca este un SUV foarte popular. Mie nu mi-a placut deloc interiorul, mi s-a parut extrem de anost. Kuga, cel mai nefiabil din lista, are unghiuri bune de atac, insa este cea mai firava din ce ai listat. Are rata de depreciere cea mai slaba, e mai mic decat Freelander sau Rav4, dar mai economic. Motorul de 2l diesel este foarte reusit si gandit a fi economic nu sportiv. Eu am motorul 2.2 de pe Ranger, pe alta masina ford si e un mare kkt. Grija mare la turbina, incearca sa te uiti la ea inainte sa cumperi masina. De asemenea uite-te la articulatii si directie. Vitara. Mie nu imi place cum arata neam, dar e vb de gust aici. Am vazut ca este foarte apreciata. Este un suvulet cu aspect si functionalitate mai mult urban, dar cea mai usoara, cea mai economica si cu un pedigree de atati zeci de ani de offroad, stie cu ce se mananca. Cu un scut pus unde trebuie, te va impresiona. Are un interior tineresc, funky si va fi o placere sa stai in ea. Deci, daca ai nevoie de spatiu si offroad, Freelenader, daca tii la estetic si economie, dar mai si iesi de pe asfalt, Vitara (mai ales ca o iei aproape noua la bugetul tau), daca vrei ceva util si sa nu iti atraga privirea, RAV4, daca ai prieten cu service si vrei sa il ajuti, Kuga. Sa nu te bagi la Honda. Sistemul lor 4x4 nu se actioneaza cand ti-e lumea mai draga. Am un bun prieten care era sa moara. Iti recomand cu caldura o alta alternativa, Forester. Ieftin, fiabil, 4x4 cel mai performant si arata si bine. Iar boxerul diesel e o frumusete. Desi eu visez la un Forester 2.5 turbo... Asa, de mini bomba undercover. Iti recomand sa iesi in testdrive. SH sau nou si vezi care iti place. 2 Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 (editat) Re: Sfat achizitie : FREELANDAER 2, RAV4, KUGA, VITARA sau....? este vina mea , am folosit functia "ultimele mesaje" si nu am observat ca topicul e la sectiunea SUV-uri si nu la discutii diverse. Rog un moderator sa stearga primul meu mesaj. Editat Februarie 19, 2016 de Irod Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 Re: Sfat achizitie : FREELANDAER 2, RAV4, KUGA, VITARA sau....? este vina mea , am folosit functia "ultimele mesaje" si nu am observat ca topicul e la sectiunea SUV-uri si nu la discutii diverse. Rog un moderator sa stearga primul meu mesaj. Vad ca nu scapi niciun topic in care se vorbeste de SUV-uri, sa nu-ti dai tu cu parerea si sa spui ca sunt masini incapabile. Mai dai si "sfaturi",tu nefiind posesor de SUV-uri,dar cred ca asa iti place tie,ori sa aduni postari, ori sa vada lumea cat de atoatestiutor esti in domeniul auto. Pe unii dintre noi ne deranjeaza atitudinea ta si ne jignesti prin postarile tale,unii chiar iti atragem atentia,tu iti dai seama , iti ceri scuze si continui in aceeasi maniera. Sper sa observi unde este problema si sa nu-mi raspunzi,pentru ca de "scuze" am podu' plin!:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
karlaf Postat Februarie 19, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2016 Re: Sfat achizitie : FREELANDAER 2, RAV4, KUGA, VITARA sau....? Irod, ma abtin de muuult timp sa comentez la postarile tale, dar ce ai spus azi e chiar aberant. Mai ai putin si spui ca un logan le bate la cur de la distanta. [video=youtube;nalFY6DQ-MM]https://www.youtube.com/watch?v=nalFY6DQ-MM Ca fost posesor de Freelander, actual de Evoque (si Jimny, si Ford si altele) iti spun cu mana pe inima ca Freelander 2 este o masina potenta in afara soselei, poate aborda niste trasee frumoase pe drum de tara si conditii decente, dar este si foarte bun pe sosea, spatios iar din cele enumerate de tine are cel mai destept sistem 4x4, unghiuri de atac cele mai bune si accepta cele mai mari anvelope. In schimb consuma o idee mai mult decat concurenta si ca fiabilitate... cam la coada clasamentului. Eu am avut belele cu al meu dupa multi ani de exploatare si m-am confruntat cu probleme tipice, iar la evoque, pana acum nici o problema. Deci, dupa cum ti-e norocul si service-ul unde o intretii. Rav4 e o masina ieftinuta la intretinere, daca o tratezi atent nu prea pica multe la mecanica, offroad poate mai putin decat Freelenaderul, dar consuma mai putin si sta mai bine pe sosea. Piesele se gasesc aftermarket si dezmembrari o groaza pentru ca este un SUV foarte popular. Mie nu mi-a placut deloc interiorul, mi s-a parut extrem de anost. Kuga, cel mai nefiabil din lista, are unghiuri bune de atac, insa este cea mai firava din ce ai listat. Are rata de depreciere cea mai slaba, e mai mic decat Freelander sau Rav4, dar mai economic. Motorul de 2l diesel este foarte reusit si gandit a fi economic nu sportiv. Eu am motorul 2.2 de pe Ranger, pe alta masina ford si e un mare kkt. Grija mare la turbina, incearca sa te uiti la ea inainte sa cumperi masina. De asemenea uite-te la articulatii si directie. Vitara. Mie nu imi place cum arata neam, dar e vb de gust aici. Am vazut ca este foarte apreciata. Este un suvulet cu aspect si functionalitate mai mult urban, dar cea mai usoara, cea mai economica si cu un pedigree de atati zeci de ani de offroad, stie cu ce se mananca. Cu un scut pus unde trebuie, te va impresiona. Are un interior tineresc, funky si va fi o placere sa stai in ea. Deci, daca ai nevoie de spatiu si offroad, Freelenader, daca tii la estetic si economie, dar mai si iesi de pe asfalt, Vitara (mai ales ca o iei aproape noua la bugetul tau), daca vrei ceva util si sa nu iti atraga privirea, RAV4, daca ai prieten cu service si vrei sa il ajuti, Kuga. Sa nu te bagi la Honda. Sistemul lor 4x4 nu se actioneaza cand ti-e lumea mai draga. Am un bun prieten care era sa moara. Iti recomand cu caldura o alta alternativa, Forester. Ieftin, fiabil, 4x4 cel mai performant si arata si bine. Iar boxerul diesel e o frumusete. Desi eu visez la un Forester 2.5 turbo... Asa, de mini bomba undercover. Iti recomand sa iesi in testdrive. SH sau nou si vezi care iti place. Mulțumesc mult! Forester m-am gândit și eu, pentru că știu că sunt foarte performante pe partea de 4x4, dar nu știu câtde bine stă la unghiurile de atac și fiabilitate, costuri de întreținere, etc... în schimb am găsit Subaru XV care îmi cam face cu ochiul și am găsit și mașini ok SH în bugetul meu, mașinuțara fiind lăudată pe site-uri... de asta ați auzit ceva? Ce știți? Freelander 2 era și el pe listă, dar după ce am văzut cum stă treaba cu Freelander-ul 1 pe care îl am (costuri ale pieselor, consum), m-am cam răzgândit în privința ei... plus că SH am găsit mașini cu un nr rezonabil de km, majoritatea cu cutii automate, ceea ce nu îmi doresc deloc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
YCE Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 Re: Sfat achizitie : FREELANDAER 2, RAV4, KUGA, VITARA sau....? Touareg 2010-2011 3.0tdi - modelul vechi (T2) cu reductor. Poti incerca si un 2.5tdi, dar neaparat cu gandul ca ii vei face modificari pe partea de turbina si soft, sa traga cat de cat decent Suzuki Grand Vitara 2013+ cu reductor (din pacate doar 5 trepte manual, 4 la cutia automata). Daca nu tii la reductor (dar fara el e[sti] cam zero in offroad), cu putin noroc poti gasi un Touareg 2011 modelul nou (T3), pana in 23.000-24.000E ex-Iulika0069 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Februarie 20, 2016 Partajează Postat Februarie 20, 2016 Re: Sfat achizitie : FREELANDAER 2, RAV4, KUGA, VITARA sau....? Touareg 2010-2011 3.0tdi - modelul vechi (T2) cu reductor. Poti incerca si un 2.5tdi, dar neaparat cu gandul ca ii vei face modificari pe partea de turbina si soft, sa traga cat de cat decent Suzuki Grand Vitara 2013+ cu reductor (din pacate doar 5 trepte manual, 4 la cutia automata). Daca nu tii la reductor (dar fara el e[sti] cam zero in offroad), cu putin noroc poti gasi un Touareg 2011 modelul nou (T3), pana in 23.000-24.000E Altul! Mai fratilor, omu este ingrijorat de consumul la freelander 2.2tdi si tu ii recomanzi tuareg 3.0? Pai tuareg 3.0 tdi nu ia sub 15 in bucuresti. In regim normal adica haos si spume blocat in trafic. Pe autostrada la 130km+ ia 11l/100, deci despre ce vorbim aici? Spune mai sus ca nu vrea automata si tu ii spui de tuareg dupa 2011. Cate ai vazut tu cu manuala? Freelander 1 i s-a parut scump la piese si ii recomanzi Tuareg 2011+? Fara reductor nu faci nimic in offroad. Pe bune? Am batut muntii cu freelander 1 benzina si jur ca nu are reductor. Da, nu am facut ce am facut cu pajero sau patrol sau acum cu jimny, dar tot offroad se numeste, poti aborda cu un suv bun trasee de soft spre mediu atat timp cat cunosti masina si traseul este uscat. Da, unde urcam cu freelanderul cu 4x4 urc cu jimny in 4x2. Dar tot offroad e fratilor. Ai iesit de pe asfalt e offroad. Vitara este o masina corecta, frumoasa, ok la intretinere, dar destul de maricica, aproape de freelander. Da xv te va satisface, e o impreza mai dusa la sala. Poate face multe odata ce o cunosti, iti va consuma putin pentru ca e mica si usoara, prietenoasa si cu taxele si asigurarea, la piese nu deocamdata pentru ca e un model nou, dar daca o intretii bine nu ai de ce sa iti faci griji. E o alegere mai buna pentru oras si cu un sarcofag deasupra pleci si in vacanta, doar trebuie sa iti faci bagajele inteligent pentru ca nu ai duba, ai un golf cu steroizi. Nu mai impingeti omul sa isi ia masina pe care o aveti voi sau la care visati, ajutati-l sa isi gaseasca masina pe care o vrea el sa ii satisfaca dorintele lui. Lasa forumul si du-te la drive-test! Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
YCE Postat Februarie 20, 2016 Partajează Postat Februarie 20, 2016 (editat) Re: Sfat achizitie : FREELANDAER 2, RAV4, KUGA, VITARA sau....? Nu stiu ce offroad faceti voi cu manuala fara reductor (si benzina aspirat!), eu dupa ce mi-am pregatit RAV-ul (inaltat, Cooper AT3, ambreiaj HD, scuturi) am realizat la prima parasire a drumului forestier ca am nevoie de altceva Pe de alta parte ai dreptate, omul vorbeste despre "drumurile de camp" :D. Noul Vitara sa fie atunci + o statie buna, cu antena de 2m, sa poata cere ajutor cand va ramane in vreun loc mai inclinat si fara semnal :) Editat Februarie 20, 2016 de YCE ex-Iulika0069 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
karlaf Postat Februarie 21, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2016 Re: Sfat achizitie : FREELANDER 2, RAV4, KUGA, VITARA sau....? Cu Vitara am făcut drive-test și merge chiar bine, dar nu am avut cum să o testez decât pe șosea... Și cred că aceeași poveste va fi și la cei de la Subaru... Rar găsești reprezentantul care să îți permite să faci un test pe alt drum decât pe șosea... Momentan, oscilez între Forester și Vitara... Vitara m-ar duce mai ieftin ca preț de achiziție și taxe (reprezentantul mi-a făcut ofertă pentru varianta full la 19200 euro, plus încă 1000 lei pentru scuturi - motor, baie de ulei, cutie) și pe tata îl încântă ideea, dar mă tem că nu va fi atât de fiabilă pentru drumurile de câmp (are gardă doar de 185 mm...). In schimb Subaru e mai înaltă și eu cred că e mult mai ok pe câmp decât Vitara, dar prețul la un 2013 SH e undeva în jur de 20000 euro, plus motorina, taxele și restul cheltuielilor să o aduc din Germania... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Februarie 21, 2016 Partajează Postat Februarie 21, 2016 Re: Sfat achizitie : FREELANDER 2, RAV4, KUGA, VITARA sau....? Salut! M-am hotarat sa imi vand masinile (un Ford Ka din 2009 si un Land Rover Freelander din 2005) Daca Freelanderu' este Td4 poti sa-l pastrezi si sa-l incalti cu gume bune. Freelander 2 este mai potent si datorita Terrain Response-ului. tot la Freelander 2 gasesti la ultimul an de fabricatie si benzinarul de 2 litri de pe Evoque, inclusiv in varianta de 250 de cai. La toata seria Freelander (1 si 2) cele mai reusite sunt cele cu cv automata. Despre restul de marci/modele nu-mi pot da cu parerea deoarece nu am detinut si nici nu voi detine (altceva decat Land Rover). Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
karlaf Postat Februarie 21, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2016 Re: Sfat achizitie : FREELANDER 2, RAV4, KUGA, VITARA sau....? Daca Freelanderu' este Td4 poti sa-l pastrezi si sa-l incalti cu gume bune. Freelander 2 este mai potent si datorita Terrain Response-ului. tot la Freelander 2 gasesti la ultimul an de fabricatie si benzinarul de 2 litri de pe Evoque, inclusiv in varianta de 250 de cai. La toata seria Freelander (1 si 2) cele mai reusite sunt cele cu cv automata. Despre restul de marci/modele nu-mi pot da cu parerea deoarece nu am detinut si nici nu voi detine (altceva decat Land Rover). Freelander-ul este costisitor ca piese, consum, etc, deși si-a făcut onorabil treaba în cei 2 ani de când e în posesia mea și nu am nimic de reproșat din punctul de vedere al capacităților off road. In schimb, am găsit asta: . Cam ăsta este și genul de drum pe care eu îl voi bate cu mașina, iar acum că am văzut-o cum se comportă... tind să cred că e cea mai deșteaptă alegere, având în vedere raportul calitate/preț/costuri postachiziție. Nu sunt convinsă încă, dar...balanța începe să se încline din ce în ce mai mult în favoarea lui Vitara. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Februarie 21, 2016 Partajează Postat Februarie 21, 2016 Re: Sfat achizitie : FREELANDER 2, RAV4, KUGA, VITARA sau....? Mmm... n-as putea spune ca este chiar atat de costisitor la intretinere si restul. Unul din punctele forte ale Freelander-ului este caroseria, foarte rezistenta la stres mecanic. Legat de Suzuki, in ultima vreme se pare ca inginerii au fost inlocuiti cu contabilii, exceptand modelele pe platforme comune cu diversi producatori, mi-au lasat o impresie de ieftin. Dar este o parere personala, nu trebuie s-o iei ca atare. Cat despre ce se prezinta in filmuletul postat, Freelander-ul meu are parte de asemenea tratament aproape saptamanal. dar daca Vitara indeplineste toate cerintele tale, Vitara sa fie (sau orice ai alege). Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate