Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vibratie dubioasa in mers , pe la 70-80 km/h

04gabriel67

Postări Recomandate

Salutare la toata lumea !

Dupa ultimele surubareli facute la Samurica ( arc foaie in plus spate , cercei schimbati ...) am descoperit cu stupoare o vibratie destul de neplacuta pe la 70 - 80 km/h.

Sincer parca nu era asa inainte, acum in acel interval este ca si cum as merge pe piatra cubica.

Daca umblu la acceleratie in momentul in care incepe sa vibreze trece mai repede de acel moment. Adica simt ca incepe sa tremure , calc acceleratia mai brusc, tremuratul se reduce foarte mult sau chiar dispare.

Azi am fost si am refacut geometria, si echilibrat rotile . Degeaba , tot asa face.

Acea vibratie eu zic ca nu se simte in volan, ma gandesc ca daca era ceva pe la rotile fata, musai se simtea trepidatie in volan.

O mana de ajutor cu idei despre ce ar putea fi ??

Multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Vibratie dubioasa in mers , pe la 70-80 km/h

Schimba rotile intre punti . Daca face la fel si nu ai vibrati in volan , poti elimina rotile ca fiind cu probleme .

Masoara cu o ruleta distanta de la axa fata la axa spate , pe ambele parti si compara valorile .

Veirfica jocul in crucea cardanica spate si ( daca este cazul la tine ) rulmentul intermediar ( flansa ) .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Veirfica jocul in crucea cardanica spate si ( daca este cazul la tine ) rulmentul intermediar ( flansa ) .

Eu am avut o problema asemanatoare la batrana dubita datorita unei cruci de cardan sparta cu joc f.mare.

Desi aveam cauciucurile echilibrate aveam vibratie la 50-60km/h. Dupa inlocuire si-a revenit la mersul normal.

Editat de Pleampa
S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“
Link spre comentariu

1. Roti care trebuiesc echilibrate.

2. Anvelope cu "bolfe", uzura neegala, defect de fabricare, etc.

Asta iese din ecuatie , inainte sa postez, ieri , fusesem la geometrie, echilibrat, tocmai ca sa exclud posibilitatea.

Erau mici probleme cand am ajuns , s-au indreptat si la plecare facea absolut la fel .

Anvelopele sunt perfecte, verificate cu aceeasi ocazie.

Link spre comentariu

vibratia este....unde ?

volan / cutie / reductor etc .. ?

Spre rusinea mea nu pot identifica sursa.

Ce pot sa spun sigur este ca nu se simte in volan.

Cu alte ocazii probleme de directie sau dezechilibrari pe fata , am simtit clar in volan.

Cutia si reductorul le-as scoate din ecuatie, nu sunt sigur ca ar da vibratia respectiva.

Reductorul a fost facut in primavara, bagat 4:16 si rulmenti noi...

Reductor si cutie cred ca dau ceva mai zgomotos, ce am eu este vibratie. Fara zgomot de rulmenti sau alte zanganituri.

Cel mai aproape ca descriere este mersul pe piatra cubica. Marunta.

Asa se simte in intervalul respectiv.

Nu pot spune ca vine din spate sau fata.

Parca vibreaza caroseria cu totul , vibreaza scaunul ...

Este ca si cum este generata de ceva descentrat , dezechilibrat .

Daca merg constant in acel interval, se simte permanent.

Daca calc acceleratia scurt, asa, cumva in reprize, tot in acel interval de viteza, scade vibratia sau dispare de tot.

Incep sa cred ca are legatura cu cardanele, nu am avut timp sa verific. Stiu ca era la unul o cruce putin intepenita dar mai mergea.

Oricum nu apuc zilele astea sa ma ocup de utilaj , orice idee ca sa verific atunci cand o sa ai vina timpul este binevenita, si multumesc celor ce mi-au scris pina acum!

Link spre comentariu

Incep sa cred ca are legatura cu cardanele, nu am avut timp sa verific. Stiu ca era la unul o cruce putin intepenita dar mai mergea.

"putin intepenita" esta la fel cu a fi "putin gravida".

in urma inaltarii, ai scos crucea "putin intepenita" din zona de confort.

da cardanele jos si verifica-le. sau vii cu bibeloul la control.

preventiv, te-ai gandit sa vopsesti putin crucile?

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

"putin intepenita" esta la fel cu a fi "putin gravida".

in urma inaltarii, ai scos crucea "putin intepenita" din zona de confort.

da cardanele jos si verifica-le. sau vii cu bibeloul la control.

preventiv, te-ai gandit sa vopsesti putin crucile?

:D:D Imi vine sa te iau in brate ! Platonic vorbind ! Vin la voi si dau eu jos cardanele acolo . E mai "safe" decat sa le dau acasa de capul meu... Nu m-as fi gandit la treaba cu schimbatul pozitiei cardanelor din cauza inaltarii , desi era evident ...

Nu mai am vopsea decat pentru pivotii fata ... Crucile , vopsite data viitoare ! :P

Link spre comentariu

Eu am aflat asta atunci cândam avut crucea cardan sspartă.

Înainte de demontare se fac marcaje pe toete piesele pentru a face montajul în aceeași poziție.

Eu inițial nici nu știam ca trebuie unse crucile de cardan, motiv pentru care a și cedat.

S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“
Link spre comentariu

Eu am avut niste vibratii in plaja 50-60 ( aproximativ ) , in special in viteza a patra . S-a dovedit a fi culisanta . Din cauza ca este orientata cu crucea in jos si partea canelata in sus , in timp sa scurge vaselina in burduf si canelurile joaca . Dupa ce am intepenit-o cu vaselina , vibratiile au disparut .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Daca tot ai intentii sa te bagi sub masina, pregateste un levier la indemana si, verifica tampoanele elastice de la motor si de la reductor daca sunt in mintile lor.

Mie mi-a mancat nervii tamponul dr. de la motor pana l-am descoperit ca fiind cauza vibratiilor la o anumita viteza.

Am dat cardanele de n-ori jos le-am schimbat crucile si gresat de ma saturasem de culcaturi si tarasuri pe sub masina.

Crucea aia "putin gravida" nu e ok.

Bafta!

SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu

Salutare la toata lumea!

Problema s-a rezolvat, am schimbat crucile la cardanul spate.

Una dinte ele era ok, a ramas ca cea pe care o stiam cu probleme era vinovata ( de la diferential).

SIncer nu ma asteptam , crucea respectiva nu era intepenita cum credeam initial ci avea un joc foooarte mic. Si iata ca era de ajuns sa dea vibratiile respective. Deosebit de enervante.

Inca o invatare de minte, si inca o operatiune invatata!!

Multumiri Minitehnicus!!!

Link spre comentariu

Da' tu ai fost pus pe cardane azi! De neoprit, l-ai dat jos si pe al meu :ha: Încă o dată îți multumesc, încă mă reculeg după petrecerea de ieri, nu mă simțeam in stare să mă târâi sub mașină :roll::rsp

Am plecat de la Mini cu Samurai cu tracţiune faţă...:grin:

Link spre comentariu

Da' tu ai fost pus pe cardane azi! De neoprit, l-ai dat jos si pe al meu :ha: Încă o dată îți multumesc, încă mă reculeg după petrecerea de ieri, nu mă simțeam in stare să mă târâi sub mașină :roll::rsp

Am plecat de la Mini cu Samurai cu tracţiune faţă...:grin:

:D:D:D Cu multa placere !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare