Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Curbare furtun - se poate ?

Big.Ursu

Postări Recomandate

Cu totii ne-am lovit macar o data de "problema furtunului spart". Ca a fost aer, ca a fost lichid de frana, ulei, combustibil sau apa ... nu are prea mare importanta. In cazul unui furtun drept ... nu e bai ... cumperi altul de acelasi diametru si specificatii apropiate (sau mai bun) si gata. Dar ce ne facem in cazul furtunelor cu coturi ?

Caz concret: furtunul de la turbina la intercooler sau de la radiatorul de apa partea superioara/inferioara de la Y61 (ZD30). Nu am avut pana acum neplacerea de a le constata sparte/intepate dar o simpla privire in vitrina magazinelor te duce cu gandul ca furtunul respectiv are insertii de aur. Dezmembrarile sunt o solutie ... dar pana la urma....cauciucul imbatraneste si risti sa iei acelasi lucru ca cel pe care-l schimbi.

Nu prea sunt adeptul dubletului "cot (90o,colier)" ....deci....

Exista vreo tehnica prin care un furtun intial drept sa-l putem curba in functie de necesitati ? Sau curbarea este o chestie "din turnare" si nu exista alternativa ?

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Curbare furtun - se poate ?

Furtunul de la turbina la intercooler - cot 90 grade - intr-adevar, pe original e aurit cu diamante.:grin:

Eu m-am descurcat cu un furtun albastru, de la o firma de accesorii tuning auto. Pret - cateva zeci de lei:ha:

Pe partea de racire e mai "nasol", nu prea ai alternativa.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Cauciucul se curbeaza cu ceva ajutor , dar insertia nu stie sa se intinda atat de mult ( pe exteriorul curbei ) si se rupe sau se smulge din anvelopa de cauciuc, mai ales la furtunele groase . Si pe partea interioara apar probleme din cauza cutelor care se formeaza si se freaca intre ele de la vibratiile motorului uzandu-se foarte rapid .

Dar , exista solutii pe piata .

Editat de FordRanger
Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Cauciucul se curbeaza cu ceva ajutor , dar insertia nu stie sa se intinda atat de mult ( pe exteriorul curbei ) si se rupe sau se smulge din anvelopa de cauciuc, mai ales la furtunele groase . Si pe partea interioara apar probleme din cauza cutelor care se formeaza si se freaca intre ele de la vibratiile motorului uzandu-se foarte rapid .

Dar , exista solutii pe piata .

Bre, da-o-ncolo de treaba:ha:

Ce naiba, nu mai stim ce sa spunem si spunem asa, fara sa spunem nimic, si totusi gasim o formula?

Se indoaie, dar nu tine, se rupe-smulge-cuteaza, dar se poate si totusi nu merge?:ha::ha::ha:

Mai ales daca-i groasa. Vorba aceea, de groasa poa' sa fie cat de lunga, de scurta sa nu fie prea subtire:ha::ha:

Daca vrei sa ne luminezi cu ceva, zi care-s solutiile alea de pe piata, nu pierde timpul spunand ca un furtun din cauciuc cu insertie NU POATE FACE COT DREPT CU RAZA DIAMETRULUI.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Nu se poate curba furtunul cu insertie fara repercusiuni mai ales daca e vorba de un 90 de grade.

Dezmembrarile cand discutam de elemente de cauciuc reprezinta doar o solutie de avarie. Singura varianta viabila ar fi societatile care aduc produse de tuning. Daca ai suficient noroc sa gasesti ceva adaptabil pe dimensiune si specificatii bineinteles.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Sunt asa zisele kituri turbo care au in compozitie diverse furtune, coliere si reductii, oferta vad ca este mare, poate se potriveste ceva.

Un site la prima cautare sper sa nu se considere reclama.

http://www.srz.ro/pagini/Kituri%20turbo%20complete.htm

Editat de Caphonne

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Deci, se curbeaza :banana , insa foarte greu plus ca necesita niste matrite :op si doar furtun nou :grin:

Am vorbit cu cineva care importa si mi-a zis ca a fost la un producator si ca toate furtunurile sunt drepte, apoi le taie la dimensiuni si le baga pe matrite. Furtunul se incalzeste la abur, se baga pe matrite, apoi se baga intr-un cuptor (cat timp si ce temperatura nu stiu), si la sfarsit se scot matritele (foarte greu).

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Probabil semifabricatul e partial vulcanizat , alta posibilitate nu e .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Probabil semifabricatul e partial vulcanizat , alta posibilitate nu e .

Posibil ... nu stiu ...

Si mai zicea ca sunt doi mari producatori de insertii, unul american si unul taiwanez ... cica alea americane sunt mai bune, tesatura mai deasa si mai elastica ...

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare