Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Forestiere...lungi

n.vasiliu

Postări Recomandate

Va salut. La "Radio Santz" se aude ca ar exista pe la noi prin tara drumuri forestiere destul de lungi. Am auzit si de un drum care ar pleca de undeva de la Buzau si iesi undeva aproape de Arad (traversezi cateva drumuri asfaltate insa). Are cineva cunostinte de asa ceva?
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Forestiere...lungi

Va salut. La "Radio Santz" se aude ca ar exista pe la noi prin tara drumuri forestiere destul de lungi. Am auzit si de un drum care ar pleca de undeva de la Buzau si iesi undeva aproape de Arad (traversezi cateva drumuri asfaltate insa). Are cineva cunostinte de asa ceva?

pai asta stie garminul : sa te duca de la baia mare la vama veche doar pe forestiere , cu mici treceri peste asfalt :)

Natural Disaster Response Operations
Link spre comentariu

folclorul e bogat...

în Ordonanţa nr. 7/2010 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, nu există sintagma de drum "forestier"

clasificarea are trei categorii:

a) drumuri de interes naţional;

b) drumuri de interes judeţean;

c) drumuri de interes local.

Din punct de vedere al circulaţiei drumurile se împart în:

a) drumuri deschise circulaţiei publice, care cuprind toate drumurile publice şi acele drumuri de utilitate privată care asigură, de regulă, accesul nediscriminatoriu al vehiculelor şi pietonilor;

b) drumuri închise circulaţiei publice, care cuprind acele drumuri de utilitate privată care servesc obiectivelor la care publicul nu are acces, precum şi acele drumuri de utilitate publică închise temporar circulaţiei publice.

și așa mai departe...

dar e posibil ca să mergi distanțe destul de mari pe drumuri neasfaltate (vicinale, comunale sau chiar județene) însă sigur vei traversa mai multe zone de asfalt și civilizație :wink:

parcă acum doi ani a scris cineva aici, pe forum, de o plimbare de la bucurești către mare, pe drumuri intre tarlale...

Link spre comentariu

parcă acum doi ani a scris cineva aici, pe forum, de o plimbare de la bucurești către mare, pe drumuri intre tarlale...

Era o ''Cupa'' de initiere in Rally Ride organizata de Gerula Racing, cu implicarea directa a lui Elvis:2dr aka @motorus si @didone! :tk

Taxa de participare era FREE!!! :rsp

L.E. iunie 2014, parca? :tk

Editat de nessum

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Era o ''Cupa'' de initiere in Rally Ride organizata de Gerula Racing, cu implicarea directa a lui Elvis:2dr aka @motorus si @didone! :tk

Taxa de participare era FREE!!! :rsp

L.E. iunie 2014, parca? :tk

"Avem placerea de a va invita sa participati la prima editie din Romania a evenimentului automobilistic sportiv international de rally raid BAJA 500 BUCURESTI, precum si la TROFEUL DUSTER ROMANIA din cadrul evenimentului, desfasurate sub egida FEDERATIEI ROMANE DE AUTOMOBILISM SPORTIV si a FEDERATIEI ROMANE DE MOTOCICLISM si organizate de catre Asociatia Sportiva de Off Road CAP 180 Romania.

Competitia BAJA 500 BUCURESTI se inscrie ca o prima etapa in clasamentul general a EAST EUROPEAN BAJA CHAMPIONSHIP, fiind urmata de RALLY GREECE OFF ROAD; BAJA BULGARIA si ISOFF TURKEY. Raliul va beneficia de participarea echipajelor din mai multe tari (Romania, Italia, Bulgaria, Grecia, Israel, Turcia) si se va derula in perioada 22 - 23 aprile 2016, pe un traseu de 500 km in zona Munteniei si Dobrogei, cu plecarea de la Academia Titi Aur, unde va avea loc briefingul, deschiderea oficiala si festivitatea de premiere a evenimentului.

Va asteptam in numar cat mai mare sa ne turam motoarele impreuna !

Va rugam sa confirmati intentia de participare!"

O fi asta??? https://www.facebook.com/events/1493004847671065/

Luaz 969, Aro 244, L200
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Exista , dar pe bucati . Mie imi place in mod deosebit un traseu care incepe in Holbav , iese spre Paltin ( numai forestier ) , care are cateva posibilitati de "ocolire " in zona Holbav ( Dealul Mare , Pestera Gang - sau a haiducului Balan ) . Din pacate , posibilitatile de ocolire necesita niste MT-uri harnice si o masina inaltata in anumite locuri . Cu anvelope bune si masina scurta , nu ai nevoie de troliu . Dupa ce iesi la Paltin , exista niste drumuri de legatura pana in DN1 la Sercaia . Inainte de DN1 se fac la stanga pe sensul de mers niste forestiere , care ajung pe sub munte pana la Sambata de Sus , la manastire . De la Manastire ( pe deasupra ei ) ai un drum destul de lung care merge spre Victoria , tot pe sub munte si din care se fac o multime de forestiere la dreapta , spre crestele Fagarasilor . Din Victoria , poti merge tot pe sub munte pana spre drumul care urca la Balea , prin Arpasul de sus - pastravaria Albota . Per total, se aduna peste 100 de km si sunt multe posibilitati de campare sau cazare . Poti urca Transfagarasanul iar pe partea cealalta ai , deasemenea pe la baza muntelui , o multime de forestiere care se termina in drumul spre Fundata .

Daca ai noroc si nu s-au tras multe lemne cu TAF-urile , poti merge si singur . Daca ai ghinion si sunt surpate drum urile , nici cu troliu nu treci .

Editat de FordRanger
Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Mersi de info. Ar trebui sa fie ok, am un Jimny usor inaltat din arcuri/amortizoare, MT si troliu. Nu ai cumva un track? Ma gandeam ca poate ma bag maine. Daca are cineva chef sa mearga - let me know.

Link spre comentariu

Mersi Marius. O sa-l incerc. Weekend-ul asta am avut chef de munte.

Exista , dar pe bucati . Mie imi place in mod deosebit un traseu care incepe in Holbav , iese spre Paltin ( numai forestier ) , care are cateva posibilitati de "ocolire " in zona Holbav ( Dealul Mare , Pestera Gang - sau a haiducului Balan ) . Din pacate , posibilitatile de ocolire necesita niste MT-uri harnice si o masina inaltata in anumite locuri . Cu anvelope bune si masina scurta , nu ai nevoie de troliu . Dupa ce iesi la Paltin , exista niste drumuri de legatura pana in DN1 la Sercaia . Inainte de DN1 se fac la stanga pe sensul de mers niste forestiere , care ajung pe sub munte pana la Sambata de Sus , la manastire . De la Manastire ( pe deasupra ei ) ai un drum destul de lung care merge spre Victoria , tot pe sub munte si din care se fac o multime de forestiere la dreapta , spre crestele Fagarasilor . Din Victoria , poti merge tot pe sub munte pana spre drumul care urca la Balea , prin Arpasul de sus - pastravaria Albota . Per total, se aduna peste 100 de km si sunt multe posibilitati de campare sau cazare . Poti urca Transfagarasanul iar pe partea cealalta ai , deasemenea pe la baza muntelui , o multime de forestiere care se termina in drumul spre Fundata .

Daca ai noroc si nu s-au tras multe lemne cu TAF-urile , poti merge si singur . Daca ai ghinion si sunt surpate drum urile , nici cu troliu nu treci .

Am fost weekend-ul asta pe a Holbav, intr-adevar deosebit. Mare dreptate ai avut. Nu am ajuns prea departe, doar la Pestera Gang si apoi la Paltin... asta pentru ca de la Holbav am inceput sa fac stanga si dreapta pe unde vedeam cu ochii... si Dumnezeule mare ce zona minunata pe-acolo... Mersi de recomandare. Am fost sambata, mi-a placut de-am innebunit. Asa de mult de m-am intors si azi :D. Cateva poze mai jos.

20160514_142006.thumb.jpg.9701f8b71360b3800855e955b41da5e5.jpg

20160515_133849.thumb.jpg.50d7cf62b1fffb6f6041d9c687afceb9.jpg

20160515_140847.thumb.jpg.760fc47fe206e9f66571ad748351a0f5.jpg

20160515_142141.thumb.jpg.36ac30420a0bab63915bcdb66ed6b33a.jpg

20160515_142638.thumb.jpg.5db9390356119b2c57c93f8f4875cba7.jpg

20160515_142724.thumb.jpg.82b1018b53430599770ebfbaa3bd6a50.jpg

20160515_143700.thumb.jpg.54c9e987c3e1550948fb901d2b13cc2b.jpg

20160515_145005.thumb.jpg.9bd841c791fea99304b6ece8936783e5.jpg

Link spre comentariu

Frumoase poze' date=' felicitari pentru iesire. Ai cumva si un track?[/quote']

Te gandesti cumva la ce ma gandesc si eu? :grin:

Frumoase poze, asteptam si un track daca se poate.

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

@n.vasiliu un traseu de 189 de km e ok ? http://mytrip.100tracks.net/cheile-sohodol-lac-cerna/3

sau o balaureala prin Buzau de vreo 200 km

http://mytrip.100tracks.net/tara-luanei/11

Colegul @ pleampa mai are plimbari lungi postate la sectiune turism.

Din bucati se pot lega multe trasee dar sigur ai si portiuni de legatura cu asfalt care sunt necesare pentru alimentare benzina, bere, apa haleala, eu mai am de asteptat sa mai creasca fimea sa schimb masina :)

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare