Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

schema de strangere a chiulasei pentru pajero 2.8 motor 4M40T

bogdan mihai

Postări Recomandate

Eu nu înțeleg care e faza cu desfacutul la 50 nm. Eu as strânge la 100nm apoi sfert de tura, urmat de alt sfert de tura.

Si pe șuruburi nu se pune ulei; doar pe garnitura. Altfel, dinamometrica va indica greșit.

De asemenea, șuruburile se strang in spirala începând din interior si continuând spre exterior. Spor la treaba !

Editat de Tavi D.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: schema de strangere a chiulasei pentru pajero 2.8 motor 4M40T

Daca fabricantul a zis clar ca filetele se ung cu ulei , asa se face pentru ca asa s-a stabilit la momentul proiectarii ( s-a calculat strangerea in functie de diametru , pas , clasa surubului , aderenta intre spire , forma capului ) daca cumva se strange la cuplu fara filete unse automat rezulta o tensionare mai mica LA ACELASI CUPLU pentru ca a intervenit si frecarea intre spire .

Daca fabricantul mentiona ca strangerea se face la uscat , trebuia respectata . Dar , in sectiunea de mai sus zice negru pe alb ca se ung . Si ordine de strangere e indicata ... de asemenea ...

Se strang treptat pentru a uniformiza tensionarile pe chiulasa ca altfel o faci banana sau elice inainte sa termini strangerea daca strangi din prima la 100Nm cate un singur surub . Recomandat este ca intre fiecare treapta de strangere sa se faca pauza de cel putin 20 minute ( cu cat mai mult cu atat mai bine ).

Scuza-mi ignoranta ... de ce se unge garnitura de chiulasa cu ulei ?

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Eu cand am zis ca se strang la 100 nm era de la sine înțeles ca se strang treptat. Doar nu o sa strang primul șurub la 100 nm si ulterior o sa introduc urmatorul șurub ....șamd

Eu am învățat de la mai mulți mecanici ca toate garniturile metalice se ung inainte cu ulei. Nu si cele din cauciuc sau siliconice. Cu toate ca in cărțile tehnice ale producătorilor scrie ca nu se unge garnitura de chiuloasa cu nicio substanța , fie ea de ungere, lipire sau al fel, uite ca majoritatea mecanicilor o fac. Fie pun ulei, fie mai adaugă un strat de silicon.

Si asta sti de ce o fac?! Pentru ca întotdeauna viața bate filmul !

Cu stima.

Link spre comentariu

șuruburile se strang in spirala începând din interior si continuând spre exterior.

Profesionisti asa procedeaza ,fara suparare !!

Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

Am zis ca voi lasa discutia sta in plata Domnului si o sa-mi vad de treaba , dar mi-e rau si nu am altceva de facut !!

... deci , revin ...

Schema de strangere la o chiulasa e in stransa dependenta de unde sunt plasate plinurile simetrice si cele asimetrice ( cum sunt plasate nervurile interioare ) , legat si de grosimea si forma peretilor exteriori . Asa ca strangerea aia in spirala nu denota profesionisti ci urechisti .

Am avut mai multe meciuri cu 'lasa ma ca stiu eu mai bine' si am aflat ca o viata intreaga a montat segmentii cu 'TOP'-ul in jos sau n-a cumparat garnitura de chiulasa noua ci a refolosit din cele recuperate .

Cat despre marii meseriasi care ung garniturile cu ulei sau silicon - s-o faca pe masina lor , sa nu se plictiseasca ! Filmul de ulei va avea o grosime specifica initiala ( e onctuos si se mentine pe suprafete ) si va fi repede miscat de dilatarea termica slabind strangerea chiulasei . Mai grav e in cazul siliconului care in plus nici macar nu e uniform . Pana sa revina masina la o noua 'strangere la cald ' deja e miscata chiulasa .

Asa ca - s-o faca pe masina lor sa nu se plictiseasca !

Editat de cos
  • Like 1

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

ieri a venit chiuloasa comandata pe ebay.uk este completa a venit cu prezoane strangere ,garnitura chiuloasa si cu toate garniturile care vin in contact cu chiuloasa inclusiv cu saibile de foc de la injectoare

ambalata corespunzator in zapada artificiala care aveau amprenta chiuloasei cost total 340 lire dintre care 50 transportul

ce am gasit la dezmembrari erau fisurate ( testate la banc presiune 150 roni testul ) se cerea intre 350-400 euro / chiuloasa

Link spre comentariu

Multi dintre ei sunt niște ticăloși care profita de "disperarea" altora.

Inclusiv șaibele alea de cupru de la injectoare le-ai primit ?

Link spre comentariu

Da inclusiv saibele de foc de la injectoare si toate garniturile care intra in contact cu chiuloasa + semeringurile de la fulie + garnitura capac chiuloasa , admisie , galerie etc multe nici nu stiu de la ce sunt im pare rau ca nu pot adauga poze

Link spre comentariu

majoritatea celor care se ocupa cu dezmembrari sunt ticalosi si nu au simtul de raspundere mint si pun pe NU STIU in fata sau iti garanteaza pe vorbe ca 100 % e buna piesa am facut cateva drumuri pentru a cauta chiuloasa + testare si nimic bani aruncati pe vorbe si minciuni

o idee pentru cei ce vor sa cumpere chiuloase sh fara verificare sa nu cumpere sau cel mai bine comanda noua si ai avantaj ca primesti set de garnituri + prezoane strangere noi si ajungi la pretul de Sh din RO

inca unii care au anunturi cu chiuloase pe olx care au fost testate de mine si sau dovedit fisurate pastreaza anunturile ..... am sunat cu numar de telefon diferit si ce credeti ca a garantat ca e fff ok fara fisuri :grin:

la montarea unei chiuloase se necesita multa munca garnitura noua etc deci banii...... pe care ii dai aiurea pe neseriozitatea unor vanzatori care incearca sa faca profit din piese de FEER VECHI

Link spre comentariu

Am zis ca voi lasa discutia sta in plata Domnului si o sa-mi vad de treaba , dar mi-e rau si nu am altceva de facut !!

... deci , revin ...

Schema de strangere la o chiulasa e in stransa dependenta de unde sunt plasate plinurile simetrice si cele asimetrice ( cum sunt plasate nervurile interioare ) , legat si de grosimea si forma peretilor exteriori . Asa ca strangerea aia in spirala nu denota profesionisti ci urechisti .

Am avut mai multe meciuri cu 'lasa ma ca stiu eu mai bine' si am aflat ca o viata intreaga a montat segmentii cu 'TOP'-ul in jos sau n-a cumparat garnitura de chiulasa noua ci a refolosit din cele recuperate .

Cat despre marii meseriasi care ung garniturile cu ulei sau silicon - s-o faca pe masina lor , sa nu se plictiseasca ! Filmul de ulei va avea o grosime specifica initiala ( e onctuos si se mentine pe suprafete ) si va fi repede miscat de dilatarea termica slabind strangerea chiulasei . Mai grav e in cazul siliconului care in plus nici macar nu e uniform . Pana sa revina masina la o noua 'strangere la cald ' deja e miscata chiulasa .

Asa ca - s-o faca pe masina lor sa nu se plictiseasca !

De acord 100%, si cu partea cu silicon si ulei pe garnitura, si cu ungerea suruburilor. Un grup de suruburi unse va fi strans mult mai consistent la acelasi cuplu decat un grup de suruburi neunse.

Suruburile de chiulasa se intind, deci desfacutul si stransul din nou e important, si mai importante sunt unghiurile suplimentare dupa ce e strans surubul.

Bogdan, buna achizitie, spor la montaj !

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Deci asa arata o chiuloasa noua ...:grin:

In Romania iti vindeau garniturile si șuruburile separat. Si asa iti dublai costul !

Sa va zic o pățanie de-a mea:

Eram in plină construcție la casa mea. Dădeam niste găuri, pentru a monta tavanul de rigips, cu rotopercutorul, cand acesta s-a stricat. Deoarece era urgentă treaba si scula nu era la prima "abatere", am dat o fuga la o reprezentanta Stihl si Makita sa-mi cumpăr un rotopercutor Makita. Am zis ca iau unul si bun - pe viață :).

Am ales unul de pe raft si m-am dus la casa de marcat sa-l plătesc . Acolo mi-a zis doamna ca imi aduce altul din depozit ca au primit in cursul zilei de ieri produse de la Makita. Iar alea sunt sigilate si nu sunt prăfuite.

Aduce un angajat cutia, mare, din carton, înăuntrul căreia se afla "scula" împreuna cu servieta de transport. Mi-am zis, totuși hai sa o probez acolo sa nu am ceva surprize cand ajung acasă .

Am mers cu angajatul la bancul de probe iar cand am deschis cutia, surpriză,... înăuntrul ei era un set de dălți si burghie cadou (3 dălți si 5 burghie) Valoarea lor cumulata la raft, in acelasi magazin era undeva pe la 450 de lei.

Cand au vazut, angajații magazinului au împietrit . La propriu. Nu am mai putut scoate timp de 2 minute nicio vorba de la ei. Se tot uitau la setul meu cadou, si se gândeau cum au pierdut 450 de lei. Se tot uitau ca prostii la cutia de carton sa caute daca era specificat pe ea ca aceasta conține setul respectiv cadou. Nu era menționat acest lucru nicăieri. :uameni

Va dati seama ca dupa plecarea mea, au desfăcut toate cutiile din depozit, au scos "cadourile" si le-au vândut separat.

Exact la fel ar fi procedat si in cazul tau. Cumpărai garniturile separat. Clar.

Link spre comentariu

comercializeaza o firma din Arad parca chiuloasa pentru 2.8 dar simpla fara supape etc la pret de 2100 lei apoi separat se dau supapele 30 roni bucata + arcuri 10 bucata etc axul cu came 900 garnitura chiuloasa 140 deci dubleaza venitul

......... chiuloasa este fabricata in Australia calitatea este foarte buna vine stantata si cu numar de identificare este identica cu cea de pe masina in cel mai mic detaliu

Link spre comentariu

pompa de apa nu am schimbat-o am vazut ca nu uruie nu are joc si merge usor , radiatorul a fost curatat interior exterior sper sa fie totul ok

am scos termostatul si am montat un electro ventilator pe radiatorul de apa

daca pompa de apa nu baga crestea temperatura apei sau nu mai circula apa prin radiator ( am observat ca se incalzeste radiatorul deci circula si apa )

Editat de bogdan mihai
Link spre comentariu

Daca nu pui pompa de apa si radiator nou iti bati jos de munca si de banii tai si implicit de chiulasa noua.

Esti unul din multii care repeta aceiasi greseala si nu invata nimic din ea, spor. nu trebuie neaparat sa ti cont de recomandarea mea.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Doar ca si discutie (de aia tot zic ca nu trebuie compromisuri cand vine vorba de motoare pajero ce au probleme cu supraincalzirea la un momentdat):

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?92064-L200-din-2003-cu-NABADAI-supraincalzire-motor&p=1057005&viewfull=1#post1057005

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?92064-L200-din-2003-cu-NABADAI-supraincalzire-motor

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare