DKW Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 Re: Toyota RAV 4 D-4D versus Land Rover Freelander Td4 Pot sa imi dau cu părerea si despre Bugatti Veyron. Nu este ncesar sa il conduc ! Daca vrei sa dai un sfat cat de cat avizat, ar trebui sa-l conduci, altfel nu sunt decat vorbe de claca. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 Re: Toyota RAV 4 D-4D versus Land Rover Freelander Td4 Pot sa imi dau cu părerea si despre Bugatti Veyron. Nu este ncesar sa il conduc ! De asemenea, puteți sa luați in considerație pararea mea, sau nu. Nu este nevoie sa alte remarci. Sa stric topicul ? Eu l-am animat. Daca nu ziceam eu ca Freelanderul e o masina "sensibilă" (i-as zice altcumva dar nu vreau sa va supărați) pe care nu mi-as da nici bicicleta , Poison (cel care a deschis topicul) ar fi auzit doar lucruri bune despre ea de la niste persoane care au avut norocul de o masina buna. Sunt convins ca autoturismele voastre sunt foarte bune, ca sunt fiabile si ca sunteți multumiți de ele. Dar la fel, altii au fost dezamăgiți de acest model. Nu trebuie ca unii sa se oftice pentru cele spuse de mine. L ai animat, serios? Tu chiar nu vrei sa intelegi? Iti bati joc de noi sau vrei sa le pui colegilor cu LRF rabdarea la incercare? Poti sa iti dai cu parerea despre ce vrei tu, dar la obiect. Una este sa spui ca ce urat este LRF si una este sa spui ca nu este o masina buna ca ai auzit tu. Poate ca prietenii tai nu au stiut sa exploateze corespunzator masinile de sau stricat, ti-ai pus intrebarea asta? Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tegzes Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 Re: Toyota RAV 4 D-4D versus Land Rover Freelander Td4 Daca vrei sa dai un sfat cat de cat avizat, ar trebui sa-l conduci, .... Ai perfecta dreptate DKW. Dar eu nu am avut niciodata pretenția ca sfatul meu este unul avizat, sau ca sunt un bun cunoscător al acestui model.:sh2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 Re: Toyota RAV 4 D-4D versus Land Rover Freelander Td4 La masini,politica,fotbal si femei tot romanul e priceput...dupa ureche,bineinteles!:grin: Am vazut Freelandere cu persoana potrivita la volan...si fac treaba...nu e cazul sa ne inflamam aiurea pe baza radio-sant...ba chiar as paria pe un gaylander cu unul dintre cei care au postat pe aici la volan contra ta...cu oricare dintre masinile tale din semnatura colegule "specializat"...s-ar putea sa usture...:ha::banana Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Poison4x4 Postat Martie 11, 2016 Autor Partajează Postat Martie 11, 2016 Re: Toyota RAV 4 D-4D versus Land Rover Freelander Td4 Fara sa reprosez nimanui nimic, vreau sa iti multumesc pentru informatiile date a fost raspunsul cu cele mai multe informatii. Am sa tin cont de toate informatiile de aici si am sa iau o decizie. Ca sa nu continue cearta se poate inchide topicul cu toate ca as fi fost interesat de mai multe informatii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 (editat) Re: Toyota RAV 4 D-4D versus Land Rover Freelander Td4 @Tegzes,noroc de o masina buna am avut, intr-adevar,dar,am si dat pe ea vreo 8000E,acum 4 ani. Asta numesc eu o masina cinstita,la un pret cinstit. Ce gasesti sub acest pret,e loterie si nu cred ca va iesi nimeni castigator. Daca dai bani putini pe o masina,trebuie sa te astepti ca o sa inceapa sa pice una alta si trebuie sa investesti in ea,dupa cum bine spunea un coleg de forum. Faptul ca te bucuri ca-ti iei o trompeta de masina la bani putini si incepe sa te lase una alta si sa bagi bani in ea,nu inseamna ca este masina proasta,ci ca este depasita moral. Eu nu ma simt jignit,pentru ca stiu ce am sub cur si pana acum nu m-a facut de ras(nu ca m-ar interesa) si nici nu m-a lasat in drum. Un LRF bine pus la punct cu o piesa OEM intre volan si scaun face multe,restul e can-can,prietenii stiu de ce!:x L.E.-@Dacu,la intalnirea de la Calugareni,cand te-am intrebat daca urca LRF-ul pe rampa aia pe unde urca D2-ul si mi-ai spus ca nu urca din cauza sleaurilor,am urcat eu de 2 ori...:grin: Editat Martie 11, 2016 de Liviu-San Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tegzes Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 (editat) Re: Toyota RAV 4 D-4D versus Land Rover Freelander Td4 @Tegzes,noroc de o masina buna am avut, intr-adevar,dar,am si dat pe ea vreo 8000E,acum 4 ani. Asta numesc eu o masina cinstita,la un pret cinstit. Ce gasesti sub acest pret,e loterie si nu cred ca va iesi nimeni castigator. Daca dai bani putini pe o masina,trebuie sa te astepti ca o sa inceapa sa pice una alta si trebuie sa investesti in ea,dupa cum bine spunea un coleg de forum. Faptul ca te bucuri ca-ti iei o trompeta de masina la bani putini si incepe sa te lase una alta si sa bagi bani in ea,nu inseamna ca este masina proasta,ci ca este depasita moral. Eu nu ma simt jignit,pentru ca stiu ce am sub cur si pana acum nu m-a facut de ras(nu ca m-ar interesa) si nici nu m-a lasat in drum. Un LRF bine pus la punct cu o piesa OEM intre volan si scaun face multe,restul e can-can,prietenii stiu de ce!:x: :g :tk O seara buna si un Weekend minunat tuturor ! Editat Martie 11, 2016 de Tegzes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 (editat) Re: Toyota RAV 4 D-4D versus Land Rover Freelander Td4 Argumente contra : trei prieteni de-ai mei care au deținut un astfel de model au ramas fara tracțiune integrala deoarece li s-a stricat cutia de transfer. Pentru mine e suficient de bun argumentul. Acest aspect i l-am relatat si lui Poison dar au sărit pe mine 3 posesori de LRF si m-au încolțit !:hl Am 2 prieteni care au avut freelander, pardon 3, intre timp mi-am mai amintit de unul care mi-a zis ca a avut una 6 luni ca masina de servici. Si i-a plăcut foarte mult doar ca nu cupla 4x4 !!! La ceilalți doi, acelasi probleme: se strica foarte repede cutia ! Nu mai puteam ieși cu ei la pădure doar daca era uscat căci nu le mergea 4x4. Sa lamurim cateva aspecte in legatura cu Freelander 1. Freelander a avut in primii 2 ani si variante fara ABS/Traction Control/ Hill Descent Control, pentru o masina cu diferentiale deschise orice forja inutila se lasa cu stricaciuni. Freelander a fost echipat cu motoare de turisme, din acest motiv s-a folosit acel IRD (Intermediate Reduction Drive), sau cutie de transfer (din folclor), si care nu este altceva decat un reductor fix, fara low/high, ce asigura un raport intermediar , nici low, nici high, capabil sa miste destul de natural o caroserie relativ grea. De exemplu, pe Td4 s-a folosit motorizarea M47 R derivata din M47 N de la BMW, cu urmatoarea diferenta majora, pe BMW motorul poate misca masina pana la 240 km/h iar pe Freelander pana la 165 km/h (constructiv) sau 185 km/h (testat), urmatoarea diferenta fiind de-tunarea motorului la 112 hp si marirea cuplului. Freelander are tipul de transmisie 4x4 permanent, dar in conditii ideale de drum spatele va trage cel mult 10%, sistemul este gandit sa lucreze ca un FWD atunci cand nu este nevoie de tractiune spate. In momentul cand spatele nu trage de niciun fel problema este cauzata de VCU (ViscoCoupling Unit), acest VCU este de fapt un ambreiaj multidisc automat, el functioneaza doar cu un gel siliconic cu anumite proprietati, gel ce isi schimba gradul de vascozitate in functie de temperatura rezultata din ''frecarea'' discurilor, pana in 100° C este foarte fluid, lasand puntea spate relativ libera, peste 110° C vascozitatea creste si transmiterea cuplului catre puntea spate se face ca la o transmisie clasica pe cardan. Daca masina este lipsita de ABS/TC/HDC sau are ABS-ul dezactivat (implicit si TC/HDC) ne intoarcem la primul punct. Alt aspect legat de distrugeri de IRD, folosirea de anvelope de tipuri si dimensiuni diferite, la Freelander se foloseste intotdeauna acelasi tp, aceeasi marca, acelasi profil la toate rotile, sau se lasa cu IRD si/sau diff spate sparte. Respectand anumiti pasi caracteristici vei avea un Freelander bun, de care te vei bucura multa vreme. Nota personala: am mers pasager in RAV 4, Santa Fe, Tucson, Sportage, etc, dar dintre toate cel mai confortabil in afara asfaltului ramane Freelander-ul, cel putin Santa Fe-ul este ''tzambal'' pe aratura in comparatie cu Freelander-ul. Si-acum, daca se poate, sa vina si un posesor de RAV 4 si sa detalieze si el nitel despre utilajul din dotare. Editat Martie 11, 2016 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Martie 26, 2016 Partajează Postat Martie 26, 2016 Re: Toyota RAV 4 D-4D versus Land Rover Freelander Td4 Problema rezolvata, initiatorul a ales: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?91860-Model-2004-unele-nelamuriri Topicul se inchide! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate