Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

aparat de sudura MIG

KAROLOKW

Postări Recomandate

Re: aparat de sudura MIG

Pun bre aici, pana m-or lua moderatorii la goana:wink:

- Butelie corgon - 4l-500 Lei, 10l-680 Lei, 14l-860 Lei? Sper ca nu vrei de 40l, ca iti va trebui si stivuitor:ha:

Aceste butelii sunt sub incidenta ISCIR - la 270 bar sunt adevarate bombe.

- Regulator - GCE (GasControlEquipment) Rhona - 240 Lei - se gasesc si mai ieftine, eu nu dau altceva.

- Rola sarma sudura - depinde ce vrei sa sudezi. Cea pe care o vindem noi in mod regulat, pentru ateliere auto, este pentru oteluri nealiate si cu continut redus de carbon.

Iti recomand sa cumperi de la o firma locala, unde eventual (si recomandabil)

Giorgel nu imi place ce aud:) pai imi oferi masina imi oferi cauciucul imi spui ca are de toate iar apoi ma lasi cu cheia in mana da nu imi spui ce carburant sa folosesc? :)

nuuuu pai daca cumpar aparatul eu cumpar deobicei si cu 2-3 role sau pachete de electrozi ca asa am facut la transformatorul ala de l-am cumparat acum vreo 3-4 ani :) am luat cred ca vreo 15kg de electrozi de 2 si mai am si acum inca si mai sudez cu ei destul de des :):):)

de principiu cred ca as merge pe o butelie de 10 litri desi nu stiu ce inseamna in timp de folosire, iar de regulator,normal ca iau un regulator bun ca si in casa nu pun baterie de 50 de lei sa imi crape la prima dilatare cu apa fierbinte am pus si eu dealea de cate 90-100 euro :) medium qualiti considerate si totusi in 2 ani am schimbat 2 din ele fara vreo problema de utilizare ci doar defecte de fabricatie sau montaj :)

sa nu o mai lalaim :) cu 1000 euro sa inteleg ca imi fac o instalatie mig hobby de bun simt sa nu ma fac de ras:) cu tot ce trebuie :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 65
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Acest mesaj este adresat Excelentei Sale sean70:

Daca vrei ma uit maine si iti spun cat ar fi un Migatronic echivalent cu 200 Adaptive.

Mi-ar placea sa aud mai multe pareri despre Migatronic, de la utilizatori.

Parerea mea este ca Kemppi sunt foarte, foarte bune.

Cat de aproape, sau de departe, este Miga de Kemppi?

Eu am ajuns sa fiu partener Migatronic pentru ca m-au obligat, pur si simplu, anumiti clienti, carora trebuia sa le echipez atelierele mobile "la cheie", si nu au vrut decat lucruri de top.

De ex. generator Eisemann cu motor diesel, 10 kvA 380 V, 6000 EURO + TVA la oferta:wink:

Editat de giorgel

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Giorgel nu imi place ce aud:) pai imi oferi masina imi oferi cauciucul imi spui ca are de toate iar apoi ma lasi cu cheia in mana da nu imi spui ce carburant sa folosesc? :)

nuuuu pai daca cumpar aparatul eu cumpar deobicei si cu 2-3 role sau pachete de electrozi ca asa am facut la transformatorul ala de l-am cumparat acum vreo 3-4 ani :) am luat cred ca vreo 15kg de electrozi de 2 si mai am si acum inca si mai sudez cu ei destul de des :):):)

de principiu cred ca as merge pe o butelie de 10 litri desi nu stiu ce inseamna in timp de folosire, iar de regulator,normal ca iau un regulator bun ca si in casa nu pun baterie de 50 de lei sa imi crape la prima dilatare cu apa fierbinte am pus si eu dealea de cate 90-100 euro :) medium qualiti considerate si totusi in 2 ani am schimbat 2 din ele fara vreo problema de utilizare ci doar defecte de fabricatie sau montaj :)

sa nu o mai lalaim :) cu 1000 euro sa inteleg ca imi fac o instalatie mig hobby de bun simt sa nu ma fac de ras:) cu tot ce trebuie :)

ok, rola sarma sudura pentru oteluri nealiate si cu continut redus de carbon (banuiesc ca din asa ceva e facuta roaba de vrei s-o sudezi:grin:), 0,8 mm/5kg ........iti spun maine cat costa, acum am realizat ca sunt acasa la alt computer:ha::ha::ha:. Nu e scumpa, cateva zeci de lei rola.

Da, iti faci instalatia de bun simt, sa vedem cat de frumos sau urat faci tu caruciorul.:ha::ha:

O sa-ti dau eu niste ponturi:wink:

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Giorgel :) caruciorul il fac cu electrodul ca il fac din cornier :) sa vezi ca va fi caruciorul mai greu decat butelia si aparatul impreuna:) da macar ii pun doua roti mari de tricileta sa fie offroad si ii pun cupla de carlig sa il leg la masina sa il tar dupa mine:):):)

Link spre comentariu

Giorgel :) caruciorul il fac cu electrodul ca il fac din cornier :) sa vezi ca va fi caruciorul mai greu decat butelia si aparatul impreuna:) da macar ii pun doua roti mari de tricileta sa fie offroad si ii pun cupla de carlig sa il leg la masina sa il tar dupa mine:):):)

Daca nu ma insel eu, MIG-ul asta ar trebui sa fie in stare sa sudeze cornier de 2-3 mm fara greata.

"Stie baietii" :ha::ha:

Vezi ce suspensii pui la carucior, ceva ca lumea asa, nu petardine, da?

Si frane, da' domle, frane ...Brembo ceva.

In fata directie PSC.

Stopuri LED.

Ehe, cre' ca te costa mai mult instalatia:ha::ha:

Link spre comentariu

Din topic serios a ajuns caterinca:) oricum ideea de baza e clara :) fara 1000 nu are rost sa bag banii in ceva py sudat ca ma fac de ras si ma chinui degeaba cu marfa de calitate slaba:)

Link spre comentariu

Excelenta,Kemppi-ul ala l-as fi luat la maxim 2500 ron pentru uzul meu casnic,am comenzi (de fapt directive) de la nevasta-mea pentru diverse bricolaje prin batatura...am un mig-mag Solter pentru asta dar e sursa clasica,cu trafo si are cam 20 de kile...am si un invertor Lincoln multiproces capabil sa mearga la 220 V dar are 34 kg...plus derulatorul,plus caruciorul...mai mult muncesc la manipulare...prin urmare voi juca in liga a doua cu Solterul...dar sper sa ma ajuti cu un tub de 10 kg ...de la o varsta apreciezi lucrurile usoare...:grin:

Editat de sean70

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

pai voi de ce aveti impresia ca eu am inceput documentarea de mig-mag? pai tot directive a venit sa ii fac un support asa si asa si sa stea asa si sa nu se roteasca si sa se prinda asa...etc:) si sa nu fie greu si sa fie din table subtire...etc:)

asa ca am incercat eu inutil cu electrodul de 2 subtire da nu a mers:) am dat gaura:) asa ca daca scadeam amperaj nu mai facea scanteie si se lipea...etc:)

deci va trebui sa achizitionez un mig,:) acum eu vreau sa marsez in idea ca acest aparat sa fie un cadou nu o necessitate ca suna mai bine in alocarea bugetara:D:D:D

Link spre comentariu

pai voi de ce aveti impresia ca eu am inceput documentarea de mig-mag? pai tot directive a venit sa ii fac un support asa si asa si sa stea asa si sa nu se roteasca si sa se prinda asa...etc:) si sa nu fie greu si sa fie din table subtire...etc:)

asa ca am incercat eu inutil cu electrodul de 2 subtire da nu a mers:) am dat gaura:) asa ca daca scadeam amperaj nu mai facea scanteie si se lipea...etc:)

deci va trebui sa achizitionez un mig,:) acum eu vreau sa marsez in idea ca acest aparat sa fie un cadou nu o necessitate ca suna mai bine in alocarea bugetara:D:D:D

Pai vezi...Kemppi-ul ala stia si brazare daca vrei table subtiri...cu conditia sa dai vreo 150 de euro pe o rola de 5 kg de sarma CuSi pentru brazare...:old:ha::ha:

Editat de sean70

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Pentru utilizare hoby eu am telwin telmig-130, il folosesc de 5 ani si sant multumit la cat costa. Am sudat si teava esapament si putina tinichigerie, metale cu grosime 2,5-3mm. La amperaj maxim si cordon mai lung intervine protectia termica, dupa ce se raceste se poate continua lucrul. Vad ca de la aparate sudura pentru hoby s-a ajuns la cele profesionale. Pentru sudura ocazionala raportat la costul aparatelor eu nu cred ca reteaza cele profesionale nici chiar second. Cu exceptia daca vor fi folosite mai intens vreodata sau in cazul revanzarii cele profesionale au devalorizare mai mica.

Editat de maxian paul
Link spre comentariu

Salutare! Giorgel poti sa-mi dai pe PM un pret la rola de 5Kg sarma 0.6 sau 0.8 fir plin, pentru sudura MAG (CO2). Ai si exotisme (inox, aluminiu)? Multumesc!

Daca mai cauti miere, dai un semnal (am de salcam si tei, productie proprie).

Link spre comentariu

Paul :): si eu am vazut utilajul si mi se parea ok pretul chiar ma uitam catre chinezariile astea cum sunt numite :) da cred ca pe moment stau linistit ca am altele de rezolvat :) pana mai invat si ma lamuresc cu sudura ma clarific si ce vreau exact de la aparat si de l amine:):):)

Link spre comentariu

Nenea domnu' inainte de toate pune osu' la studiu si ceva practica asistata ca sa nu arunci banii pe o scula buna dar care nu va fi folosita pe masura investitiei din pura lipsa de pricepere si lipsa de experienta . Stii tu , nici macar cele cu placa de sinergic inclusa nu spala vase , tot depinde de asudatorul care asudeaza .

Investitia e cam mare pentru o utilizare ocazionala ( numai partea de gaz - butelie + reductor/debitmetru + filtru uscator + incalzitor + cuple si furtune - te costa cat un inverter mic si destept cu care faci multe esapamente din fer si inox , dar nu faci tinichigerie/carosare care cred eu ca mai bine nu o faci oricum ca sa apuci sa mai si traiesti in viata asta ) .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Sinergie...spalat de vase...asudator...

Pai va zic io acusi:grin:

Cel mai bun aparat de sudura este.....sotia mea:banana:grin:

Caracteristici tehnice:

Sinergie-completa

Energie-stabila, in limita a +-2 grade Celsius

Eficienta la 25 grade Celsius- 100% coroborata cu pct.2, altfel in scadere

Patrundere - variabila, in functie de starea materialului

Depunere - constanta, nu conteaza amperajul, nici electrodul

Functii sustenabile:

-lipire - satisfacator

-brazare - oaresicum bine, depinde de stare

-sudura - nu prea mai are amperaj, tre' sa impingi la tole

-TIG - asta a fost demult, cand eram tineri:ha::ha:

Pret de achizitie: in bani zero, am luat-o pe cuvant:ha:

Costuri de intretinere: rezonabile la inceput, tendinta in crestere

Consum propriu: minor la inceput, tendinta in crestere:ha:

Defecte:

Desi fumatoare, cand da de aer poluat, face urat

Dac-o tii mult in functiune, nu da termicu' afara, te da ea afara

Bobineaza incontinuu, chiar daca nu mai are sarma pe mosor

Odata am scos stecherul din priza, ea neam vere sa se opreasca, desi n-are acumulatori

Eu sunt fericit:wink:

Morala: Nu te lua dupa altii, fa ce-ti spune inima.

Concluzia: Exista lucruri care nu-ti trebuiesc, dar fara de care nu poti trai.

Link spre comentariu

pentru hobby n-are sens sa dai atatia bani. eu mi-am luat unul clasic (mma) pe care am dat, impreuna cu o masca de-aia cu cristale lichide, 400 de lei. nou. acum depinde si cat de mare este hobby-ul respectivului, dar pentru suduri ocazionale mie imi ajunge. unde mai pui ca ma si pot bronza daca vreau. :grin:

Editat de vortex
Link spre comentariu

Bre nenea initiatoru' ... cred ca nu esti pe drumul cel bun ... zic ...

Am mai umblat zilele astea pe la capitala si in drum m-am oprit pe la targurile de sfarsit de saptamana ... mai mult sa casc gura si sa fac o pauza de condus ( o masina straina mica si nasoala care face 500 km cu 90 ron ... am preferat sa ma intorc acasa decat sa ma cazez cateva zile ... e mult mai ieftin ... ) ...

...si de la un asemenea targ cu marfa la trotuar ... nu m-am putut abtine sa nu cumpar o torta TIG de 170 A la 4 metri , absolut noua in tipla , cu toate accesoriile ... Am dat 100 lei dar de fapt atat costa calotele , pensetele si capacul mic , torta in sine fiind cadou la pretul asta ... dar totusi asta e numai un pret de plesneala in targ cu care nu ma mai gasesc a doua oara .

Dar , mi-a zburat gandul la tine ( stii tu io mi-s sentimental io ) si la faptul ca daca nu-ti trebuie neparat ( nu este alta posibilitate tehnic corecta pentru lucrarea respectiva si nu este nici o perspectiva de recuperare a investitiei ) , cumparea unui echipament de sudura cu performnte peste medie este clar o investitie paguboasa in timp , si imediat si pe viitor ... Caz in care daca cumperi doar asa de dragul sudurii ... e numai o dureroasa aruncare de bani in fantana ...

Crede-ma , stiu din sursa sigura , proprie ... dar totusi , eu nu puteam trai fara ...acum mult timp am pus in balanta daca sa fac lucrarile la Patrol la un atelier sau cu echipamente inchiriate - a rezultat ca e mai ieftin si mai sigur sa ma fac eu singur cu sculele mele si pe timpul meu cu ideile mele asa idioate cum sunt ele . De fapt , cred ca nu as mai fi luat niciodata masina din ( orice ) atelier care s-ar fi incumetat sa se arunce la lucrare ...Asa ca , eu n-am avut alta solutie , insa echipamentele le-am adunat usurel asa cum mi-a permis destinul , nu am investit fortat ( sau impulsiv ) sume mari ( adica da ... dar treptat ... nu m-a grabit nimeni , nici chiar pasiunea pentru mesterit ) .

Si mai inainte de toate mi-am facut temeinic temele de acasa despre domeniu , insa avand o solida baza practica in avans , cu mult timp inainte ... ciudat e astfel n-am facut deloc economie ci doar am gresit mai putin .

Putin cate putin toate sculele pe care le-am cumparat si-au recuperat investitia si nu numai dar situatia e mult diferita ... la mine au lucrat destul de mult sa faca asta , eu surubaresc mult in variate domenii si fac si desfac de toate cu roti sau fara ...

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare