Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Mutare buton avarie

Cneazu

Postări Recomandate

Buna,

Dat fiind ca pe Terrano-ul meu il prinde rugina, urmeaza o ampla campanie de izolare si vopsire...o data cu asta, daca tot il indisponibilizez am de gand sa scap de minunatul casetofon din fabrica...respectiv sa mut butonul de avarie. Ideea e ca...va veni navigatie pe el, pe 2 din, deci butonul trebuie mutat.

Intrebarea e: unde e indicat sa il mut? in spatiul de langa volan ? - in dreapta, este un locas ca un buton nefolosibil (ca pe dacie mai demult, cand erau butoane false)

de unde iau un buton asemanator si la dimensiunile alea...a mai facut cineva asta?

daca s-a mai deschis topicu...va rog trimiteti-ma la el...

example.jpg.24f6777d613aa3a2460e9da298c1cd1c.jpg

Poza e de pe net-pozitia butonului e si la mine ca in poza, doar ca e volan pe partea stanga, deci in partea dreapta

Editat de Cneazu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Mutare buton avarie

Poza e de pe net-pozitia butonului e si la mine ca in poza, doar ca e volan pe partea stanga, deci in partea dreapta

:ha:

"Buton de avarie" - asta am înțeles

"Vrei sa il muți" - si asta am inteles

In rest nu am inteles mai nimic. E pe dreapta sau pe stânga !?

Orice întrerupător electric il poti muta unde vrei tu in masina. Trebuie doar sa ii cauți un loc unde ai vrea sa fie, gauresti bordul , eventual prelungești cablurile si gata. Fara stanga / dreapta...:wink:

Spor la treaba !

Link spre comentariu

:ha:

"Buton de avarie" - asta am înțeles

"Vrei sa il muți" - si asta am inteles

In rest nu am inteles mai nimic. E pe dreapta sau pe stânga !?

Orice întrerupător electric il poti muta unde vrei tu in masina. Trebuie doar sa ii cauți un loc unde ai vrea sa fie, gauresti bordul , eventual prelungești cablurile si gata. Fara stanga / dreapta...:wink:

Spor la treaba !

Poza e cu titlu informativ, e luata de pe net, sa aveti idee despre ce vorbesc, deci:

poza arata butonul fals la care ma refer, e langa volan. Masina mea fiind cu volan pe stanga, adica normal, se schimba locul butonului de la stanga la dreapta (nu ca si in poza), ca sa fie mai clar.

p.s. stiu ca era frumos sa fac o poza, nu prea am rabdare cu descarcatu/incarcatu pe net...sorry...

Link spre comentariu

Daca tu nu ai rabdare cu facutul unei poze si incarcatul ei pe forum ce te face sa crezi ca noi ceilalti vom avea rabdare sa citim, sa iti dam un sfat si implicit sa cautam o poza pe net, sa o salvam si sa o incarcam pe forum ptr exemplificare sa intelegi tu ce si cum?

Asa cum au spus colegii mai sus, orice comanda electrica se poate muta oriunde in masina, in cazul tau singura conditie ar fi sa ai un buton de orice fel de tip on/off sa iti comanzi functia respectiva.

Cauta sa faci legaturile (prelungirile) de fire cat mai safe, adica sa le izolezi bine (de preferat prin cositorire ptr a elimina cazurile in care poti avea contact imperfect, cu tub retractabil si izolatie termica) ptr ca la un moment dat o improvizatie ori iti va hali curentul din baterie ori mai rau iti va aprinde un mic foc in masina.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

nu fara dezamagire observ ca s-au inmultit useri care nu contribuie constructiv la aceasta comunitate.

Cu alte cuvinte vor doar sa ia informatie si sa nu dea nimic in schimb.

@ cneazu problema este a ta nu a altor useri , daca tu nu investesti timp in rezolvarea ei atunci cine sa o faca ? sa ma apuc eu sa ma documentez ? sau colegul Ionut?

Pai daca e greu sa punem si niste poze ...... ce sa mai povestim. Eu am invatat 90% din tot ce stiu despre offroad si aceste masini de pe acest forum, drept pt care le sunt in permanenta recunoscator veteranilor de pe aci si pe aceasta cale le multumesc inca o data.

Dar sa ajungem sa spunem ca ne e lene sa punem pozele ca sa ne rezolvam problema ..... mai bine nu ai fi postat, sincer iti spun.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

nu fara dezamagire observ ca s-au inmultit useri care nu contribuie constructiv la aceasta comunitate.

Cu alte cuvinte vor doar sa ia informatie si sa nu dea nimic in schimb.

@ cneazu problema este a ta nu a altor useri , daca tu nu investesti timp in rezolvarea ei atunci cine sa o faca ? sa ma apuc eu sa ma documentez ? sau colegul Ionut?

Pai daca e greu sa punem si niste poze ...... ce sa mai povestim. Eu am invatat 90% din tot ce stiu despre offroad si aceste masini de pe acest forum, drept pt care le sunt in permanenta recunoscator veteranilor de pe aci si pe aceasta cale le multumesc inca o data.

Dar sa ajungem sa spunem ca ne e lene sa punem pozele ca sa ne rezolvam problema ..... mai bine nu ai fi postat, sincer iti spun.

Da am zis eu ca are cineva o problema? am zis eu ceva? am incercat sa fiu mai explicit. Ce sa dau in schimb? nu sunt mecanic, nu ma pricep...

Am priceput ca nu e nimic deosebit, that's it, se schimba si pun poza cand e gata...bun asa?

Si eu la fel, am invatat multe de pe site.

Greseala e a mea.

Principial, ar fi: daca nu a mutat nimeni butonu sa nu dea sfaturi. Faptu ca mi se spune ca orice buton se muta oriunde...cred ca pricepeam si eu. - si nu interpreta ca is suparat pe cineva sau am pretins de la cineva ceva, o sa pun poza cu tot pus la punct, plus tutorial, ca sa am si eu o contributie.

Multumesc pentru ajutor.

p.s: citeam pe un site englezesc, ca nu se muta asa usor din cauza ca alimentarea ar fi pe tot casetofonu, nu separat pe buton si casetofon...si asta ar putea fi ciudat...

Editat de Cneazu
Link spre comentariu

p.s: citeam pe un site englezesc, ca nu se muta asa usor din cauza ca alimentarea ar fi pe tot casetofonu, nu separat pe buton si casetofon...si asta ar putea fi ciudat...

nu am mai umblat pe acolo de ani de zile , sper sa nu gresesc dar eu imi amintesc ca butonul de avarie are alimentarea lui separata , neavand nici o legatura cu casetofonul.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Salutare tuturor,

Poate trebuie sa-i mute cineva butonul. Daca posteaza cineva ca e bine pe dreapta, proprietarul poate raspunde ca-i place pe stanga. Este asa de greu sa ia fiecare decizia in dreptul lui?

Cneazu, nu te supara, dar tu stii cel mai bine ce vrei sa-i faci masinii tale. Daca nu te pricepi, mergi la un electrician si spui ce vrei. Te rezolva 100%. BAFTA!

Link spre comentariu

Salutare tuturor,

Poate trebuie sa-i mute cineva butonul. Daca posteaza cineva ca e bine pe dreapta, proprietarul poate raspunde ca-i place pe stanga. Este asa de greu sa ia fiecare decizia in dreptul lui?

Cneazu, nu te supara, dar tu stii cel mai bine ce vrei sa-i faci masinii tale. Daca nu te pricepi, mergi la un electrician si spui ce vrei. Te rezolva 100%. BAFTA!

Ca sa nu o mai "dam in diverse", pun poza cu locu unde vreau sa mut butonu, si intreb: e vre-un impediment in a face asta? intreb pentru ca nu vreau sa desfac si apoi sa am surprize...

IMG_20160325_181200.thumb.jpg.c4bf7ae184b0e73e574d1014007959d7.jpgIMG_20160325_181149.thumb.jpg.ae757bc502bb92bbcbc5418d5d6e993f.jpg

asadar e vorba despre locu ala ca un buton...-acolo va fi mutat

Link spre comentariu

Discutia ta este inutila, nu poti pune acolo nici un 2DIN deoarece daca ai fi avut curiozitatea sa scoti masca sau casetofonul in cazul tau ai fi vazut ca in spate locul se ingusteaza considerabil de abia intra un casetofon normal

Mai mult decat atat partea care ingusteaza este si din metal gros, practic e sasiul pe care e montat tot bordul si nu poti sa o tai. Uite o poza cu bordul meu avand panoul scos

PS

dar daca insisti si vrei sa scapi de ala original ma intereseaza pe mine sa-l cumpar, sigur daca pretul e decent

20160213_095334.thumb.jpg.17906ed32e2bdbbdd8ef561687367478.jpg

Editat de bogus

Mercedes G Wolf 461 300GD

Nissan Terrano II R20 2.7 TDi

Link spre comentariu

Discutia ta este inutila, nu poti pune acolo nici un 2DIN deoarece daca ai fi avut curiozitatea sa scoti masca sau casetofonul in cazul tau ai fi vazut ca in spate locul se ingusteaza considerabil de abia intra un casetofon normal

Mai mult decat atat partea care ingusteaza este si din metal gros, practic e sasiul pe care e montat tot bordul si nu poti sa o tai. Uite o poza cu bordul meu avand panoul scos

PS

dar daca insisti si vrei sa scapi de ala original ma intereseaza pe mine sa-l cumpar, sigur daca pretul e decent

[ATTACH=CONFIG]261313[/ATTACH]

de asta imi era si mie frica...dar am gasit la dimensiuni ceva pe 2DIN (china) care s-ar potrivi, acolo din cate stiu e locas mai mare de 2din...220x100...ceva de genu, si potrivea si la adancime. Recunosc nu am facut proba dar o voi face in curand si am vazut navi montat pe un model de asta...casetofonu ti-l dau si gratis, oricum e o mizerie - nu merge lcd, se blocheaza pe anumite posturi, are mereu un piuit cand isi cauta canale, incat am ajuns sa merg cate 500 de km fara radio si fara nimic, nu accepta modulator, nu accepta caseta adaptor... cred ca gasesti mai bune pe oser la cj...

nu stie nimeni sa se fi facut retrofit-uri la noi in tara pe masina asta? sau pe conformatii de bord asemanatoare...

Link spre comentariu

Iti spun dimineata exact cat e gaura ca la mine panoul se detaseaza foarte usor, in orcie caz am vrut sa pun o statie radio ceva mai mare acolo si nu a incaput, ideea asta cu 2 din si eu am avut-o de cand am luat masina, dar dupa ce am demotat panoul si am vazut ce e dedesupt am renuntat, gasisem pe Aliexpress niste scule absolut superbe la vreo 150-200$, dar poate poate daca scula gasita de tine nu e mai groasa (adanca) de 5 cm sa intre chiar iesind cativa mm in afara, iti spun maine si cat iti permite adancimea

PS

eu vroiam radioul original de la masina nu altceva ca alte modele cred ca mai am prin garaj vreo 2 functionale, dar daca spui ca e asa belit renunt, mersi oricum

Editat de bogus

Link spre comentariu

Am inlocuit radio original Terano cu 2DIN, iar butonul de avarii l-am pus in dreapta volanului.

esti un erou!! ce model de navi ai bagat acolo? merge ok?

@bogus: eu ti-l dau daca ai nevoie de el...cu drag

Editat de Cneazu
Link spre comentariu

M-am dus acum afara l masina si am masurat, deci in adancime pana acolo unde apare partea metalica este 5,5cm iar gaura in partea metalica este de 19x7cm deci scula 2din ori a avut grosimea de max 6cm ori nu intaleg cum si bagat-o intr-o gaura de 19x7 pentru ca 2din are undeva pe la 10cm in inaltime

Link spre comentariu

M-am dus acum afara l masina si am masurat, deci in adancime pana acolo unde apare partea metalica este 5,5cm iar gaura in partea metalica este de 19x7cm deci scula 2din ori a avut grosimea de max 6cm ori nu intaleg cum si bagat-o intr-o gaura de 19x7 pentru ca 2din are undeva pe la 10cm in inaltime

la mine locasu are L220xl100 mm....si prostia aia de radio e mare de tot...am scos-o candva...din mom ce intra o caseta pe lung, cum sa aiba 5.5 cm?

Link spre comentariu

De fapt cautand mai bine acum am gasit si groase de 6.1cm care ar merge iesind in afara doar vreo 6-7mm deci oarecum acceptabil dar sigur o fii find si de 5 sau 5,5 grosime

http://www.emag.ro/multimedia-player-auto-macrom-2-din-4-x-45-w-touch-screen-6-2-cd-usb-sd-bluetooth-gps-black-m-dvd5566/pd/DF6CRMBBM/

Link spre comentariu

atunci nu exista alta explicatie decat ca Terrano a facut partea interioara a bordului in mai multe modele

Editat de bogus

Link spre comentariu

atunci nu exista alta explicatie ca Terrano a facut partea interioara a bordului in mai multe modele

probabil e alt tip prostia mea de casetofon, da pot sa spun ca bagam o caseta pe lung in el...sigur nu are 5.5 cm

Link spre comentariu

poate asa se intalege mai bine cum e la mine

[ATTACH=CONFIG]261314[/ATTACH]

scot maine dihania si ii fac poza...

colegu, tu cum ai facut?

Editat de Cneazu
Link spre comentariu

nu, e clar, sunt 2 modele de bord, ca al meu oricum e cu buton de avarie separat pus desupra locului de casetofon, eu acolo nu am casetofon ci o cutie dar lcoul era oricum, uite in poza asta

st111.thumb.jpg.816eb1a8df369369cf2778d6941c9342.jpg

Link spre comentariu

tot R20 si tot din 2001 e si a mea, dar acum ca ai vazut pozele cu locul ala fara aparatoare cu cu dimensiunile puse pe poza asa e si al tau? (dati clik pe poza ca se mareste)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare