Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Mazda B2500 - zgomot diferential

acsph

Postări Recomandate

Va salut,

Sunt proaspat posesor de Mazda B 2500 fabricatie 1999.

Asa ca acum mi-ar prinde bine orice informatie referitoare la B2500.Surse de informare/piese/sfaturi/mecanici etc.

Pana acum am lucrat la articulatii,cauciucuri MT,urmeaza un body lift,lucrat putin la tabla,bara + praguri si troliu etc.Astea sunt simple ca am mai batut drumul asta

Cel mai grav este ca am un zgomot in grup spate cand accelerez...Daca iau piciorul dupa pedala de acceleratie si masina ramane in viteza nu se mai aude nimic (la fel si cand e pe liber ) .In momentul cand accelerez huruitul este insa continuu...

Sa cumpar o punte spate ma cam rupe..Stiti daca se repara sau daca exista piese (rulmenti/pinioane) separat pentru diferential??

Va multumesc,

Ionut C

Muget,deci exist!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Mazda B2500 - zgomot diferential

Orice diferential se repara . Prima data se verifica jocul la cardan ( cat de mult se roteste liber cardanul , cu cutia pe liber si rotile pe sol - verificare ca la orice diferential ) . Daca jocul e mare diferentialul e uzat sau dereglat , daca are joc stg/dr ai rulmentii pinionului de atac uzati sau defecti .

Mersul cu joc mare poate duce la uzura danturii de la ansamblul coroana/pinion peste limita la care s-ar mai putea regla .

Insa , se poate sa fie doar joc la crucile cardanului sau joc in culisanta cardanului .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Cardanul este ok.Rulmentii pinioanele,coroana sunt ok. Insa o sa am nevoie de kitul de reparatie grup...Pe o parte flansele (saibele) acelea grupate care aluneca intre ele si blocheaza/deblocheaza sunt practic sudate si deformate grav..nu stiu cu au putut ajunge in asa proasta conditiune.. O sa pun si poze... probabil a mers fara ulei..

Nasol este ca astazi nu am gasit pe nimeni care sa poata sa-mi dea macar un pret...

Editat de acsph
Muget,deci exist!
Link spre comentariu

@anonimax,

Astept pozele sa vedem daca sunt la fel..

La mine arata cam asa.Intr-o parte ok in cealalta nasol rauWP_20160411_09_12_50_Pro.thumb.jpg.aa0c16ccbff3d740ee508fc96e9181a2.jpgWP_20160411_09_12_39_Pro.thumb.jpg.7ea442375ee88b046170cd5bf699c5d9.jpg

Si mai am nevoie si de saibele mici din spatele satelitului..

Cam asta e ::hl:hl

WP_20160411_09_12_25_Pro.thumb.jpg.24abcbebb7f94868bb97b37975c5462b.jpg

WP_20160411_09_13_08_Pro.thumb.jpg.31d747fd6a175cb5812f8926311824e9.jpg

WP_20160411_09_13_37_Pro.thumb.jpg.3de0f5c3c82c762013db77dffd9d1486.jpg

Editat de acsph
Muget,deci exist!
Link spre comentariu

Partea cu discurile belite arata de ce nu trebuie sa patinezi de nebun o singura roata . Tea-i bagat , ai ramas cu o parte in balta , ai inecercat de cateva ori si gata - faci altceva sa iesi ... dar NU patinezi de nebun cu partea care aluneca ...

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Partea cu discurile belite arata de ce nu trebuie sa patinezi de nebun o singura roata . Tea-i bagat , ai ramas cu o parte in balta , ai inecercat de cateva ori si gata - faci altceva sa iesi ... dar NU patinezi de nebun cu partea care aluneca ...

discurile patineaza intre ele si cand iei viraj,nu cred ca afecteaza o simpla patinare discurile ,mai ales daca ai ulei pt lsd.

Link spre comentariu

La un viraj , nu . Nici la o suta de viraje .. dar la o patinare de zece minute intr-o balta sunt gata muci ...

Link spre comentariu

Si mai greu este ca nu sunt sigur ca asa , schimband puntea scap de problema zgomotului...care - mi-a soptit astazi cineva- poate sa vina din reductor:grin:

Muget,deci exist!
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

azi m-am uitat la planetarele de pe fata si am vazut ca una are joc in fuzeta,dupa ce am desfacut mrl am vazut ca era sarita siguranta de la planetara, dar are joc si dupa ce am pus siguranta la loc. pareri?

Link spre comentariu

Mai e nevoie si de o ( sau cateva ) saibe distantiere inaintea sigurantei - daca jocul e axial .

Link spre comentariu

Caz in care te asteapta demonterea fuzetei si vazut ce s-a intamplat , unde e uzura . De obicei e in fuzeta , se repara usor , e un defect comun la toate masinile cu planetare libere in IFS ( adica planetare care nu strang cu piulita exterioara rulmentul de roata ) .

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

m-am uitat la planetare si se pare ca doar trec prin fuzeta neavand nici un rulment.intrebarea este daca merg cu mrl cuplate nu apare uzura datorata frecarii dintre planetara si fuzeta?oricum am umblut cu vaselina locul acela dar pe o parte am vazut ca nu mai avea garnitura de cauciuc pt protectie.

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

Foarte :ang:ang:ang!

Astazi cand m-am intors de la munte am observat roata stanga spate ..mai in...spate..Foaia de arc principala (de prindere) rupta..Eram pe ultima suta cu pregatirea pentru ultimele 2 etape de trip la 100 Traks..Maine trebuia sa duc masina la autogen sa indrept suportul de la tamponul dreapta fata si era gata..

Daca are cineva din zona o solutie (respectiv foi de arc mazda/ranger) zic saru'mana anticipat.

Muget,deci exist!
Link spre comentariu

In aceasi caz , am avut o solutie de a doua zi - un arc nou , cost 1000 lei ...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare