Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

kit de inaltare sau body lift?

cristian.cojocar

Postări Recomandate

Dragilor,

nu reusesc sa imi dau sema care este diferenta dintre un kit de inaltare si un body lift. Stiu sigur ca e vorba de doua chestii diferite, dar nu pot sa imi dau seama ce face fiecare si ce ar fi mai bine sa folosesc pentru a-mi inalta vitara cu cca 5 cm.

multumesc pentru explicatii.

cristian

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: kit de inaltare sau body lift?

s-a vorbit enorm despre cele doua probleme. Daca folosesti functia de cautare ai sa gasesti informatii foarte bine argumentate si muuuulte detalii. Am sa incer sa fac un rezumat. Kitul de suspensie iti ofera distantarea sasiului fata se punti prin intermediul arcurilor si amortizoarelor mai lungi , rezultatul fiind aceasi garda la sol dar caroseria fiind mai departe de roti se pot monta roti mai mari si va creste garda la sol.

Body liftul iti ofera distantarea caroseriei fata de sasiu prin intermediul unor distantiere , rezultatul fiind acceasi garda la sol, dar caroseria fiind mai departe de roti se pot monta roti mai mari si va creste garda la sol. Odata cu body liftul , centrul de greutate al masinii va urca si masina va fi mai instabila.

Inca o deosebire , body liftul este ieftin si suspension liftul este mai scump.

Ce este esential de stiut la ambele , garda nu creste daca nu pui roti mai mari.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

s-a vorbit enorm despre cele doua probleme. Daca folosesti functia de cautare ai sa gasesti informatii foarte bine argumentate si muuuulte detalii. Am sa incer sa fac un rezumat. Kitul de suspensie iti ofera distantarea sasiului fata se punti prin intermediul arcurilor si amortizoarelor mai lungi , rezultatul fiind aceasi garda la sol dar caroseria fiind mai departe de roti se pot monta roti mai mari si va creste garda la sol.

Body liftul iti ofera distantarea caroseriei fata de sasiu prin intermediul unor distantiere , rezultatul fiind acceasi garda la sol, dar caroseria fiind mai departe de roti se pot monta roti mai mari si va creste garda la sol. Odata cu body liftul , centrul de greutate al masinii va urca si masina va fi mai instabila.

Inca o deosebire , body liftul este ieftin si suspension liftul este mai scump.

Ce este esential de stiut la ambele , garda nu creste daca nu pui roti mai mari.

multumesc mult. Deci ca sa nu fie nici un dubiu, cind spun bodylift ma refer la piesele astea: http://www.market4x4.ro/index.php?route=product/product&path=63_212_188&product_id=186

iar pentru kit de inaltare suspensie ma refer la astea: http://www.market4x4.ro/index.php?route=product/product&path=67_163_166&product_id=192

aici au cam acelasi pret. Se ascunde ceva?

Link spre comentariu

SL poti face si fara sa pui roti mai mari, se imbunatatesc ughiurile de atac/trecere/degajare.

BL fara roti mai mari n-are sens.

la SL urca mai mult centrul de greutate.

la ambele ar trebui sa pui roti mai late/mai iesite in lateral pentru a compensa urcarea centrului de greutate.

la inaltari mai consistente se practica si SL si BL dar acolo deja apar si alte modifcari, costuri probleme cu legislatia :)

Link spre comentariu

nu reusesc sa imi dau sema care este diferenta dintre un kit de inaltare si un body lift.

Exista o confuzie generala cu termenii astia.

Body lift : se pun niste distantiere intre caroserie si sasiu.

"Kit inaltare" : se pun niste bucse sub arcuri si niste "prelungitoare" la amortizoare.

Suspension lift : se schimba complet suspensia standard cu una heavy duty, cu arcuri mai lungi si mai tari si amortizoare cu cursa mai lunga.

Ideal este acest suspension lift, castigi cursa mai mare la roti, amortizare superioara, stabilitate superioara atat off-road cat si on-road. In plus, se face si loc pentru montarea unor roti mai mari. Este compatibil cu body lift-ul, dar numai daca se justifica aceasta modificare extrema.

Din punctul meu de vedere "kitul de inaltare" este o pacaleala, mai devreme sau mai tarziu ceva cedeaza pe acolo... este o solutie de compromis, sau "de buget". Pentru o utilizare soft, si "ca sa arate bine masina", merge si asa.

Link spre comentariu

Exista o confuzie generala cu termenii astia.

Body lift : se pun niste distantiere intre caroserie si sasiu.

"Kit inaltare" : se pun niste bucse sub arcuri si niste "prelungitoare" la amortizoare.

Suspension lift : se schimba complet suspensia standard cu una heavy duty, cu arcuri mai lungi si mai tari si amortizoare cu cursa mai lunga.

Ideal este acest suspension lift, castigi cursa mai mare la roti, amortizare superioara, stabilitate superioara atat off-road cat si on-road. In plus, se face si loc pentru montarea unor roti mai mari. Este compatibil cu body lift-ul, dar numai daca se justifica aceasta modificare extrema.

Din punctul meu de vedere "kitul de inaltare" este o pacaleala, mai devreme sau mai tarziu ceva cedeaza pe acolo... este o solutie de compromis, sau "de buget". Pentru o utilizare soft, si "ca sa arate bine masina", merge si asa.

Multumesc mult. Mi-e mai clar acum si m-am lamurit in confuzia pe care o faceam.

Ca utilizare nu mi-am propus sa particip la curse off road unde probabil ca a da prin toate gropile este o chestie curenta. Ce as vrea sa fac este sa pot sa urc pe niste drumuri mai forestiere, prin paduri pe la poalele Bucegilor. Ca atare, pe linga scuturi la motor si la transmisie, as mai proteja masina cu ceva inaltare. Din cite imi dau seama, daca pun un body lift ridic caroseria de pe sasiu. Daca ridic caroseria ar trebui sa se ridice si motorul. Corect? Deci as asigura o protectie la motor.

Nu imi dau seama ce se intimpla cu transmisia in acest caz. La suspensie insa chiar nu imi dau seama ce avantaj as avea. roti mai mari de 205/75/15 nu o sa pun. Alt avantaj as mai avea ca sa ridic si suspensia?

Link spre comentariu

Motorul este prins de sasiu, suspension lift sau body lift se fac ca sa pui roti mai mari. Apuca-te sa citesti forumul cateva zile, sa vezi ce probleme tehnice si ce rezolvari au vitarele. Nu te gandi la curse, ai mult de munca. Eu zic sa incepi usor cu o servizare corecta a motorului, sistemului de franare, suspensie, rugina(sigur gasesti) apoi troliu, scut motor, scut rezervor, planetare verzi, diferential fata fonta, mrl manuale/flanse... si lista poate continua. Bani sa fie ca sa ii bagi, ca oricum nu ii mai recuperezi :ha1

Link spre comentariu

Motorul este prins de sasiu, suspension lift sau body lift se fac ca sa pui roti mai mari. Apuca-te sa citesti forumul cateva zile, sa vezi ce probleme tehnice si ce rezolvari au vitarele. Nu te gandi la curse, ai mult de munca. Eu zic sa incepi usor cu o servizare corecta a motorului, sistemului de franare, suspensie, rugina(sigur gasesti) apoi troliu, scut motor, scut rezervor, planetare verzi, diferential fata fonta, mrl manuale/flanse... si lista poate continua. Bani sa fie ca sa ii bagi, ca oricum nu ii mai recuperezi :ha1

Incurajator... :)

Link spre comentariu

Vitara e ca statul la casa....intotdeauna ai ceva de reparat sau de facut la ea...cum a spus si colegul...citeste bine forumul dedicat suzuky...si ai sa inveti multe lucruri folositoare...

vitara - an 1995 - motor1.6L - 16V cutie automata - de padure

toyoya rav 4 - an 2005 - motor d4d - cutie manuala - de strada

SE FURA IN DRACI....DAR NIMIC NU LIPSESTE...TOTUL SE FACE REPEDE...DAR NIMIC NU-I GATA

Link spre comentariu

Pentru ce vrei tu nu ai nevoie de nimic.

Anvelope mai agresive si fff puțin mai mari. Apa, paie si bătaie.

Sunt fan vitara si iti spun ca ce face vitara stoc nici nu viseaza balenutele preparate. :)

Vitara din 1997 cu motor 2.0 16v 132 cp

LR discovery 2 dec 2004 automata

Link spre comentariu

Pentru ce vrei tu nu ai nevoie de nimic.

Anvelope mai agresive si fff puțin mai mari. Apa, paie si bătaie.

Sunt fan vitara si iti spun ca ce face vitara stoc nici nu viseaza balenutele preparate. :)

si nici invers :)

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Corect.

Am avut vitara scurta de 2,0 l 16v 132 hp cu silverstone de 33

Acum am discovery 2 2,5 td5

Ce face una nu face cealalta, dar mie tot vitara imi place mai mult in padure

Vitara din 1997 cu motor 2.0 16v 132 cp

LR discovery 2 dec 2004 automata

Link spre comentariu

In aceasta ecuatie a inaltarii mai intervine si puterea motorului. Ai putere si cuplu iti permiti sa urci mai incet si mai ocolesti bolovanii mai mari, nu ai putere span de jos la greu si dumnezeu cu mila pe dedesupt. La fel in noroi, ai putere ai cu ce invarti roti mari. Vrem cat mai inalta sa trecem obstacole mai mari, dar ne limiteaza puterea, sau sarim calul si trecem mai departe la alte rapoarte in grupuri sau, si cutie transfer. Si ca numitor comun intervine banul, cat suntem dispusi sa cheltuim, merita investitii mari sau vindem si luam alta masina mai mare, mai puternica si atunci nu mai incapem pe poteca pe unde vitara se strecura. Si uite asa eterna dilema.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare