Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Utilizare reductor si zavor diff

plummer

Postări Recomandate

Cn imi poate spune exact care este folosirea corecta a reductorului si a zavorului diferentialului atunci cand e nevoie?? Am auzit cate ceva dar vreau sa aflu lucruri sigure pt a nu distruge cutia in momentul in care ma "pricopsesc" cu o niva noua :ypu

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Utilizare reductor si zavor diff

Cn imi poate spune exact care este folosirea corecta a reductorului si a zavorului diferentialului atunci cand e nevoie?? Am auzit cate ceva dar vreau sa aflu lucruri sigure pt a nu distruge cutia in momentul in care ma "pricopsesc" cu o niva noua :ypu

sau altceva dar in orice caz un 4x4... :wink:

~ Silence is a gift ~

Link spre comentariu

Niva ARE reductor, ARE si diferential central blocabil. Este o masina de teren capabila , in ciuda faptului ca are caroserie autoportanta. Tractiunea este 4x4 permanenta. Apropo , raportul pret/performante in teren bate muuulte alte masini cu fitze.

Revenind la intrebarea originala:

- diferentialul central NU trebuie blocat in conditii de drum cu aderenta buna, riscul e de a rupe ceva in lantul cinematic al transmisiei, din cauza diferentelor de turatie (distanta parcursa) a puntilor fata/spate. In momentul in care este blocat (locked) turatiile axelor cardanice sunt egale fata spate.

- reductorul se culpleaza in momentul in care ai nevoie de un plus de putere la roata - urcare panta abrupta, trecere prin zone cu noroi "greu", tractare.

Mai multe gasesti pe forum in topicurile mai vechi, trebuie doar sa sapi putin. Poate posesorii de Niva vor mai completa cu cate ceva...

PS.> Daca ai peste 185 inaltime si un pic de burta tre' sa te orientezi spre altceva... prietenii stiu de ce!!! :ha:

Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul

NISSAN DRIVER

Link spre comentariu

diferentialul central de la niva il vei bloba foarte rar,garantez asta si in general cand e blocat apar probleme la deblocarea lui si pt a nu intampina nici un fel de problema at cand vrei sa il deblochezi opresti pe loc bagi in marsarier opresti din nou si abia apoi delochezi diferentialul. e metode cea mai sigura la niva...asta e cam o buba la ele!

traim in romania si asta se si vede!
Link spre comentariu

diferentialul central de la niva il vei bloba foarte rar,garantez asta si in general cand e blocat apar probleme la deblocarea lui si pt a nu intampina nici un fel de problema at cand vrei sa il deblochezi opresti pe loc bagi in marsarier opresti din nou si abia apoi delochezi diferentialul. e metode cea mai sigura la niva...asta e cam o buba la ele!

ok ok , pana aici toul este destul de limpede , in schimb neaavand pana acum (orice) 4x4 stiu doar ca in momentul in care ai nev de putere mai intai se cupleaza reductorul (cu maneta de viteze pe liber )care se foloseste doar in viteza I si II ..asa e?? iar diff se blocheaza doar in mom in care ai ramas intepenit si se blocheaza cu rotile nevirate...tot cu maneta de viteze pe liber. Corecteaza-ma daca gresesc :D (pt ca stiu ca asa e mare parte ) dar pt inceput e putin ciudat sa utilizez atatea manete fara sa stiu sa le folosesc corect...tre sa invat de la "ai batrani" in meserie ;)

~ Silence is a gift ~

Link spre comentariu

dap ,garantez ,ca sa raspund colegului svejk ,iar ca sa iti raspun si tie ai ain mare amasura dreptate adica da se cupleaza doar cu schimbatorul pe liber si nu ,nu e neaparata nevoie sa mergi doar cu rotile nevirate cu dif-ul blocat si poti folosi si a treia si chiar a patre dar fara sa exagerezi.in momentul in care esti cu reductotul cuplat poti chiar pleca cu a treia de pe loc fara nici o problema!

traim in romania si asta se si vede!
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare