Liviu-San Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 Dupa cum spune si titlul,vreau sa montez un boost controller pe masina si deocamdata am multe necunoscute. Pe scurt, vreau sa intre turbina mai devreme decat intra normal si sa castig un "zvac" pe urcari si nu numai. Va astept cu sfaturi si eventual link-uri de unde-mi pot procura ce am nevoie.:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Mai 16, 2016 Partajează Postat Mai 16, 2016 Re: Boost controller pe Freelander! Cauta pe forumurile de bimmeri, aia sunt pasionati de ''sportul'' asta, si nu te mai lua dupa toata lumea. :ha: Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Mai 17, 2016 Partajează Postat Mai 17, 2016 Re: Boost controller pe Freelander! Inainte de toate ar trebui sa schimbi valva asta http://www.island-4x4.co.uk/turbo-charger-solenoid-vacuum-boost-control-valve-stc4198-p-4854.html ca nu e scumpa si ar putea face fitze, apoi se poate umbla la wastegate sa fie mai strans ... si sa fie 100% sigur ca nu ai vreo scurgere pe undeva, furtunele de turbo au fost schimbate vreodata?, ca se delamineaza in timp si omoara presiunea NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Mai 17, 2016 Partajează Postat Mai 17, 2016 Re: Boost controller pe Freelander! La intalnirea de la Govora exact cu piesa aia a avut beleaua, un fir intrerupt. :grin: Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Mai 17, 2016 Autor Partajează Postat Mai 17, 2016 Re: Boost controller pe Freelander! Inainte de toate ar trebui sa schimbi valva asta http://www.island-4x4.co.uk/turbo-charger-solenoid-vacuum-boost-control-valve-stc4198-p-4854.html ca nu e scumpa si ar putea face fitze, apoi se poate umbla la wastegate sa fie mai strans ... si sa fie 100% sigur ca nu ai vreo scurgere pe undeva, furtunele de turbo au fost schimbate vreodata?, ca se delamineaza in timp si omoara presiunea Masina merge impecabil,nu am martori aprinsi in bord si nu am sesizat schimbari in timp. Am schimbat 2 furtune,unul de la intercooler si unul de la egr. Pe drum drept,masina trage,nu ma plang,doar pe serpentine in rampa, trebuie musai sa bag in treapta 1 de viteza, ca altfel moare motorul si asta in conditile in care deja am remapare facuta si teoretic ar trebui sa aiba 150cp,de la 114 cat avea stock.Intre treaptele 1-2 si 2-3 in rampa are un delay destul de mare pana intra turbina (daca permite terenul,daca nu, raman in treapta 1) si exact in timpul ala masina nu mai are coa.e dupa cum spui tu:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Mai 17, 2016 Autor Partajează Postat Mai 17, 2016 Re: Boost controller pe Freelander! La intalnirea de la Govora exact cu piesa aia a avut beleaua, un fir intrerupt. :grin: Atunci s-a lasat cu martori aprinsi in bord si furnal la esapament...a fost trista treaba:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Mai 18, 2016 Partajează Postat Mai 18, 2016 (editat) Re: Boost controller pe Freelander! Liviule, asta ti-e turbina Mitsubishi MR1 TD025L3-08T-3.3, manufactura Garrett, intreaba-l pe google daca poti s-o mantzocaresti.:grin: ...doar pe serpentine in rampa, trebuie musai sa bag in treapta 1 de viteza, ca altfel moare motorul si asta in conditile in care deja am remapare facuta si teoretic ar trebui sa aiba 150cp,de la 114 cat avea stock.Intre treaptele 1-2 si 2-3 in rampa are un delay destul de mare pana intra turbina (daca permite terenul,daca nu, raman in treapta 1) si exact in timpul ala masina nu mai are coa.e dupa cum spui tu:grin: Daca nu ai luat d-aia de lenesi, cu automata...:tk1 Editat Mai 18, 2016 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Mai 18, 2016 Partajează Postat Mai 18, 2016 Re: Boost controller pe Freelander! Masina merge impecabil,nu am martori aprinsi in bord si nu am sesizat schimbari in timp. Am schimbat 2 furtune,unul de la intercooler si unul de la egr. Pe drum drept,masina trage,nu ma plang,doar pe serpentine in rampa, trebuie musai sa bag in treapta 1 de viteza, ca altfel moare motorul si asta in conditile in care deja am remapare facuta si teoretic ar trebui sa aiba 150cp,de la 114 cat avea stock.Intre treaptele 1-2 si 2-3 in rampa are un delay destul de mare pana intra turbina (daca permite terenul,daca nu, raman in treapta 1) si exact in timpul ala masina nu mai are coa.e dupa cum spui tu:grin: In concluzie nu merge impecabil, cu o remapare nu ar avea voie sa faca asa ceva, nici chiar fara, cum am mai spus faptul ca nu are martori aprinsi nu e relevant, se poate sa aiba o pierdere de presiune sau restrictie undeva si posibilitatea asta trebuie eliminata 100% inainte de alte chestii... furtune pe partea de turbo sunt 3 bucati: http://www.ebay.co.uk/itm/LAND-ROVER-FREELANDER-TD4-INTERCOOLER-SILICONE-HOSE-KIT-BLUE-/291183147428 iar faptul ca la piesa aia a fost intrerupt un fir e iar irelevant in raport cu conditia piesei in sine... wastegate-ul trebuie verificat si el intercoolerul a fost vreodata spalat? ...daca e plin de jeg si restrictioneaza presiunea? ar trebui masurata presiunea in mers coroborata cu live data pe tester eu unul as elimina posibilitatile astea inainte de a incerca sa ''tunez'' turbina ca nu e normal ce se intampla, cat timp nu e cert ca totul e OK(si din descriere nu e) alte modificari sunt inutile... poti tu sa-i montezi si injectie cu metanol ca tot nu va fi OK daca exista o pierdere/restrictie pe circuit NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Mai 19, 2016 Autor Partajează Postat Mai 19, 2016 Re: Boost controller pe Freelander! In concluzie nu merge impecabil, cu o remapare nu ar avea voie sa faca asa ceva, nici chiar fara, cum am mai spus faptul ca nu are martori aprinsi nu e relevant, se poate sa aiba o pierdere de presiune sau restrictie undeva si posibilitatea asta trebuie eliminata 100% inainte de alte chestii... furtune pe partea de turbo sunt 3 bucati: http://www.ebay.co.uk/itm/LAND-ROVER-FREELANDER-TD4-INTERCOOLER-SILICONE-HOSE-KIT-BLUE-/291183147428 iar faptul ca la piesa aia a fost intrerupt un fir e iar irelevant in raport cu conditia piesei in sine... wastegate-ul trebuie verificat si el intercoolerul a fost vreodata spalat? ...daca e plin de jeg si restrictioneaza presiunea? ar trebui masurata presiunea in mers coroborata cu live data pe tester eu unul as elimina posibilitatile astea inainte de a incerca sa ''tunez'' turbina ca nu e normal ce se intampla, cat timp nu e cert ca totul e OK(si din descriere nu e) alte modificari sunt inutile... poti tu sa-i montezi si injectie cu metanol ca tot nu va fi OK daca exista o pierdere/restrictie pe circuit Intercoolerul nu a fost curatat niciodata. O sa-l demontez si o sa-l curat. Furtunele sunt 3 intr-adevar,pentru ca intre 2 exista un soclu de plastic in care intra senzorul de aer de la admisie(cred) iar eu am luat unul mai lung si l-am taiat, intercaland si senzorul. Wastegate-ul a fost verificat anul trecut cand am schimbat pompa de motorina si era blocat din cauza mersului subturat. A fost deblocat si mi-am schimbat stilul de condus.Inainte scotea fum,acum nu mai scoate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate