Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Apa in portbagaj

Marianflory

Postări Recomandate

Buna ziua. Scuze daca nu postez unde trebuie problema mea. Am in permanenta apa in compartimentul de scule la Land rover ul meu Freelander din 2005 in 3 portiere si nu reusesc sa identific cauza.Ma poate ajuta cineva? Multumesc
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Apa in portbagaj

Se inchide luneta complet si bine?, exista o metoda de ajustare ca se mai decalibraza in cazul in care bateria a fost deconectata si poate ramane o nisa pe care sa n-o vezi dar apa sa intre, vezi aici http://workshop-manuals.com/landrover/freelander_(ln)/v6-2.5l/windows_and_glass/windows/window_seal/component_information/technical_service_bulletins/customer_interest_for_window_seal/tec761005/jun/05/body_water_leaks_to_interior_at_rear_of_vehicle/page_6646/ (nu conteaza motorizarea)

alta problema comuna aici

mai poate fi si chederul obosit sau usa sa nu fie bine aliniata, ar trebui sa te pui in portbagaj si sa lasi pe cineva cu un furtun sa o ude bine din spate poate vezi de unde curge

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Eu as mai face ceva : as da cu creta pe tot chederul de la hayon ca sa vad exact pe care portiune se infiltreaza apa pentru ca e posibil ca infiltratia vazuta din interior sa ajunga in masina la ceva cm distanta fata de unde ii permite o eventuala deterioare a chederului.

Link spre comentariu

La ultimele ploi am vazut si eu niste picaturi care au ramas pe jaluzica de la portbagaj. Cand m-am uitat mai atent am vazut ca vine de la chederul de deasupra. In cazul asta, trebuie sa gasesti uda jaluzeaua dar cel mai elocvent, am gasit patata tapiteria de deasupra chederului de la luneta. Tu nu cred ca ai tapiterie acolo dar uita-te dupa semnele astea. Am verificat in exterior deasupra lunetei si am si gasit unde e slabit chederul. Din pacate nu stiu sa demontez cele trei masti de plastic din jurul chederului, RAVE nu e prea explicit, poate cineva imi da un sfat.Mi-e teama sa trag prea tare sa nu raman cu ele in mana.

Dar mai este o cauza pe care am mai descris-o cu alta ocazie. Eu nu am gasit apa in portbagaj dar la un moment dat am fost nevoit sa scot partial mocheta din portbagaj si sub mocheta am gasit noroi uscat. Am gasit apoi dupa masca interioara laterala dreapta un dop de cauciuc sarit care astupa o gaura in podeaua de tabla, gaura ce dadea exact in zona rotii. Evident ca pe acolo patundea o gramada de zoaie aruncata de roata. Merita sa verifici, posibil sa existe astfel de gauri si in partea stanga, gauri ce au fost prevazute probabil pentru diferite instalatii optionale.

A treia cauza, daca ai stingator in compartimentul de scule scoate-l de acolo ca ala transpira si pune-l in buzunarul portierei.

Link spre comentariu

Pt rezolvarea problemei apa de pe ,,jaluzica" tre' sa desfaci elementele de plastic (cele trei - tragi cu grija de ele si speri sa nu crape) apoi desfaci sina metalica care tine plasticul de sus(are cateva surubele prinse in ,,dopuri" de plastic) ...problema este la garniturile ,,dopurilor" - asa ca, scoti afara dopurile, izolezi cu silicon locasurile si montezi totul inapoi.

Operatiune am facut-o in urma cu cca 3 luni si nu mai am pic de apa...plafonul era vraiste si apa pe jaluzica la fiecare ploaie.

Varianta cu silicon intre plafon si plasticul de sus e ...,,frectie"

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare