Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

martor ulei aprins in bord

ionutz123

Postări Recomandate

Salut, am o problema grava cred cu un jimny achizitionat recent. Se aprinde martorul de ulei in bord la ralanti si tot odata a inceput si apa sa fiarba in vasul de expansiune.

Cine ma poate ajuta cu un sfat ceva, v-as ramane recunoscator...HELP ME

P.S imi cer scuze daca aceasta discutie a mai fost deschisa...sunt nou pe forum si nu am gasit aceasta discutie. Rog adminul eventual sa ma indrume catre topicul adecvat inainte de a sterge postarea mea.

Merci frumos!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: martor ulei aprins in bord

par 2 defecte diferite

1. martorul de ulei ce se aprinde la relanti , iti indica ca motorul nu are presiune de ulei la turatie joasa , deci probleme pe:

- pompa ulei

- cuzineti uzati pe arborele cotit

- sonda presiune ulei defecta

2. apa fierbe in vas , deoarece:

- termostat defect

- garnitura chiulasa arsa

- chiulasa fisurata, deplanata ...etc

Una peste alta, nu te invidiez, pt ca se pare ca motorul matali prezinta cele mai rele defecte ce se pot intampla la el .

Oricum , ar trebui dat jos de pe masina si facut bucati , sa vezi ce poti alege din el.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Si a inceput asa brusc si subit sa nu mai aiba presiune la ulei + toate cele?... Nu de alta, dar o pompa de ulei nu prea cade dintr-o data...

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

... supraincalzirea motorului din cauza lipsei de ungere ? ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

... supraincalzirea motorului din cauza lipsei de ungere ? ...

Am uitat sa precizez ca martorul de ulei se aprinde la o intensitate mica ,fata de normal plus ca aprinerea lui este intermitenta.

Dupa cateva discutii avute cu diferiti ''mecanici'' o problema aprinderii becului de ulei ar fi fost provocata de supraincalzirea motorului si ''subtierea'' uleiului

Link spre comentariu

par 2 defecte diferite

1. martorul de ulei ce se aprinde la relanti , iti indica ca motorul nu are presiune de ulei la turatie joasa , deci probleme pe:

- pompa ulei

- cuzineti uzati pe arborele cotit

- sonda presiune ulei defecta

2. apa fierbe in vas , deoarece:

- termostat defect

- garnitura chiulasa arsa

- chiulasa fisurata, deplanata ...etc

Una peste alta, nu te invidiez, pt ca se pare ca motorul matali prezinta cele mai rele defecte ce se pot intampla la el .

Oricum , ar trebui dat jos de pe masina si facut bucati , sa vezi ce poti alege din el.

Da asta ar fi solutia corecta la problema,dar momentan nu dispun de bani suficienti si nici de timp

Mai ramane sa dau termostatul jos si sa verific cu alt termostat dc mai apar aceste simptome.

Plus o diagnoza si un test de compresie

Link spre comentariu

Si a inceput asa brusc si subit sa nu mai aiba presiune la ulei + toate cele?... Nu de alta, dar o pompa de ulei nu prea cade dintr-o data...

ce semne da pompa cand incepe sa se duca ?

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Nu mai da presiune suficienta la relanti, apoi la turatii din ce in ce mai ridicate. Dar in principiu cind se aprinde becul e un pic cam tirziu, raul e deja facut. Asa cum zicea si nissan4x4, cam trebuie facuta "autopsia" motorului, de preferat inainte sa se ajunga la bunatati gen rectificare de arbore, etc.

Editat de unde

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

eu nu m-as complica cu motorul ala, e puturos si oboseste repede pe urcari , l-as da direct la tomberon si as pune ceva mai serios, un 1,6 16vulve sau chiar un 2,0 16 pasarici vesele

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

eu nu m-as complica cu motorul ala, e puturos si oboseste repede pe urcari , l-as da direct la tomberon si as pune ceva mai serios, un 1,6 16vulve sau chiar un 2,0 16 pasarici vesele

Cat ar costa aceasta operatiune? Cum se face dupa cu itp-ul? Ca-l cam chinui pe asta 1.3 pe autostrada..

Link spre comentariu

ma umfla rasul , zau ! Discutiile astea nu or sa se termine niciodata !

Ok, pt cine vrea omologare, se poate, numai sa ii permita buzunarul sa plateasca tot ceea ce e de platit in materie de proiectare, lucrare + verif norme EURO testare RAR si reomologare masina !

Nu mai e ca pe vremuri cu sarumana la dom inginer de la RAR ...acu costa bani, multi bani.

Deci , sa isi doreasca cine isi permite

Editat de nissan4x4

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

NU se mai poate deloc, nici cu bani. Acum la RAR se pot omologa doar motoare care au fost puse de producator pe modelul respectiv. In felul asta nu ai decit sanse la un 1.8 care s-a pus pe o serie foarte mica vinduta prin Australia/NZ.

Ca sa nu bata la ochi prea tare, puteti sa puneti 1.6 16v ca arata asemanator la exterior. Evident, seriile de motor nu se vor potrivi. Sau poate aveti un Jimny fara serie de motor :grin:

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

Nu te bloca psihic in chestia cu omologarea , fa-ti masina cum iti place ca sa ai satisfactie in utilizarea ei.

Traim in Ro si solutii pt ca masina sa fie cu actele ok ( ref ITP) se gasesc !

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

Salut, revin cu informatii noi,in mare parte s-a rezolvat problema prin inlocuirea senzorului de la ulei si prin curatirea clapetei de accelratie,am mai constatat ca am radiatorul de apa infundat (puneam mana pe el si la capete frigea iar pe centru era rece). Am inlocuit radiatorul cu unul nou si rezultatele sunt bune momentan nu a mai incalzit,sa vedem pe viitor cum se comporta.Multumesc colegilor de forum pt sfaturile acordate. O zi buna tuturor

Editat de Astral
De ce inventati cratime unde nu e cazul...?
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare