Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Y60|2.8|SWB - vibratie ciudata

nomad

Postări Recomandate

Problema apara strict intre 80 si 85 km/h.Apare un soi de vibratie,provenita de la cutia de viteze.Pana la 80 merge normal,nu se simte nimic,peste 85 - la fel.Suspectez ca este sindromul masinii "trase" in regim de on road.

Pareri?Credeti ca se poate remedia in vreun fel(cu exceptia schimbarii cutiei :wink:)?

Mentionez ca inca nu a fost schimbat uleiul in cutie,insa am sentimentul ca problema nu tine de asta...

Life's Too Short To Drive Boring Cars
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Y60|2.8|SWB - vibratie ciudata

Cutia foarte rar ar da acest simptom , mai mult ar fi o problema de cardan dezechilibrat ( aproape intodeauna cruce sau culisanta sau greseala calsica de cruci decalate axial in urma unei interventii neatente de scoatere si bagare neglijenta a culisantei ) .

Daca se intampla in 4x4 sau cu MRL pe LOCK/cuplate , problema nu mai trebuia expusa ... Deasemenea , si daca puntea fata nu e in buna stare sau rotile dezamagite de atentie ... Nu mai zic de bucse dar deja simpomele si defectele ar fi prea usor de intentificat .

... ia un carton si baga-te sub masina , las-o pe liber si ia de hatana de cardane ...

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

ti-ai luat in sfarsit Patrol ?

nici eu nu cred ca are vreo treaba cu cutia

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

acelasi lucru cam tot pe la viteza aia am avut eu la masina cand am schimbat cardanul spate cu unul asa zis de test care era beton :) adica era bun considerat, fara joc in cruci sau culisanta

problema e ca intradevar cardanul pe care il testam eu era fara joc in cruci sau culisanta dar... :) avea o tablita lipsa din cele care se sudeaza pe ele de echilibraj, sau poate mai multe ...oricum vibra ca animalul de nu puteai sta in masina iar legat de cruci erau beton, pic de joc in ele sau in culisanta

asa ca eu am preferat sa raman cu al meu cardan cu un mic joc, dar care ulterior am constatat ca era de la lipsa vaselinei , am schimbat crucile si PARFUM ,120-130 km/h fara pic de vibratie

il aprob pe Cos cauta intai acolo apoi cauta pe la mrl sa nu fie unul "bagabont":)

Link spre comentariu

@Irod: in sfarsit!

@cos : se intampla in 4x2,MRL pe UNLOCK.

Da,nu mai cred nici eu ca e din cutie,asa cum bine ati remarcat si voi.

Am gresat tot ce era de gresat pe dedesubt.Nu exista nici un fel de joc la cardane/cruci.

Astept sa vad cum se va manifesta dupa revizia totala a puntii fata.

Life's Too Short To Drive Boring Cars
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare