H3LL Postat Iunie 27, 2016 Partajează Postat Iunie 27, 2016 (editat) Salut baieti. Pentru catin la curatenia si aspectul masinii tot caut diferite lotiuni pentru bord , pentru stralucirea lui , pentru evitarea prafului dar si pentru aspectul exterior si aici vorbesc de luciul masinii. De ceva vreme evit sa merg prin spalatorii pentru ca la cele mai multe dezinteresul este maxim , prin urmare poti pleca cu vreo zgarietura sau ceva de genu'. Asa ca va intreb pe voi ce folositi cand curatati masina atat la interior cat si la exterior si cu ce lotiuni dati. De exemplu pentru bord eu folosesc un ULEI SILICONIC parfumat cu aroma de lamaie de la DIVVOS si mi se pare destul de ok...cel putin pana acum. Inainte de aplicare sterg bordul si toate locurile in care dau cu el foarte bine cu un burete umed pentru indepartarea prafului. Da un luciu bordului care tine in jur de 3 saptamani (nu este nevoie sa dai la fiecare spalare . Pur si simplu stergi bordul cu o laveta pentru indepartarea scamelor/prafului) , si un miros placut. Ceea ce-mi place foarte mult e faptul ca da un aspect de interior "nou" si pe langa astea nu albeste bordul si nici nu-l afecteaza cu nimic. Astept parerile voastre in caz ca este vreo lotiune de care nu am auzit si este foarte buna. La exterior folosesc un sampon de la PREVENT care da un oarecare luciu insa parca se paote si mai bine. Ce recomandati? ( cu link-uri catre produs daca se poate) Editat Iunie 27, 2016 de H3LL Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Iunie 27, 2016 Partajează Postat Iunie 27, 2016 Re: Intretinere interior auto Salutare, Pentru inceput fara suparare, incearca o comunicare simpla fara "bold". Luciul exterior al masinii o sa devina istorie odata ce ai facut cunostinta cu celebrul "polish de padure" La interior e alta poveste :wink: Si eu tin extrem de mult la curatenie. Evita mizeriile de tip Carrefour sau magazine similare si cauta firme care comercializeaza produse de profil. Ex: am avut un bidon de 20 l de detergent profesional pt mocheta si scaune ce l-am luat de undeva din Cluj care 2 ani au facut diferenta. Spalam doar cu manusi de cauciuc caci ataca mainile, dar spala inclusiv pacatele :old Bafta mai departe :h5 Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
H3LL Postat Iunie 27, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2016 Re: Intretinere interior auto Scot Bold-ul acum. Cu toate ca detin 4x4 nu prea o bag prin paduri , campuri , noroaie etc. E mai de oras , calatorii in diferite locuri si cam atat. Acel ulei siliconic il iau de la magazin de piese auto , baietii de acolo il recomanda , dar e doar pentru suprafete din piele , plastic , imitatii piele/plastic etc. Pentru curatarea scaunelor sincer nu am folosit niciodata sampon sau ceva. Ar fi ok daca mi-ai spune cu ce anume dai pe scaune. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yoghi Postat Iunie 28, 2016 Partajează Postat Iunie 28, 2016 Re: Intretinere interior auto colegu fara suparare dar cred ca era bun topicul pe forumul Bmw sau Mercedez(nu intra in discutie un anumit tip de mercedez:grin:) Forumul este 4x4 adica masini si noroi...mult noroi....daca nu exista noroi atunci pt ce sa mai modifici_inalti masina. eu zic ca e chiar corect fata de masina, sa mai ramana un pic ..doua picuri... de noroi pe parbriz sau pe bord. E un fel de carte de vizita sau chiar ...o vedere din vacanta:h5 Am in curte un englez si un american :F Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iunie 29, 2016 Partajează Postat Iunie 29, 2016 Re: Intretinere interior auto Aici e sectiunea pentru Discutii diverse......Peace !:h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
H3LL Postat Iunie 29, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2016 Re: Intretinere interior auto @Astral: Asa am zis si eu.Vad ca sunt si colegi care se irita cand aud de masina curata :banana Oricum...daca e cineva care totusi tine la curatenia si aspectul masinii sale , astept raspunsuri la acest topic. Toate bune ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi_1 Postat Iunie 29, 2016 Partajează Postat Iunie 29, 2016 Re: Intretinere interior auto Pentru bord folosesc Solutii de curatare bord, fara silicon. Pentru banchete, spuma de tapiterie, din aceea ce are si perie pe capac pentru indepartarea petelor. Nu stiu acum sa va zic firme exacte, insa cand cumpar ma uit sa fie un brand care se ocupa cu asa ceva, si nu doar reambaleaza produse ieftine cumparate in bulk. Daca intereseaza pe cineva exact firma, zilele urmatoare pot incepe sa le caut prin masina si garaj si sa revin cu detalii. Preturile sunt destul de mari, dar interiorul masinii mele e mic, un spray de bord tine cel putin jumatate de an, Iar o curatare completa a tapiteriei inseamna 2 tuburi, drept urmare e mai ieftin decat sa o duc odata la cosmetizare la o spalatorie specializata pe interioare. Si daca dedic operatiunii cateva ore, iese cel putin la fel de bine. Oricum, nu as mai duce masina la spalatorie, de cand mi-a fost furat de catre un netrebnic un alimentator auto pentru un tv/dvd player, cu care domnul nu avea oricum ce face, fiind 9V 60W. A dorit probabil doar sa faca paguba. Si mai asteapta si ceva banuti tips, dupa manevre de genul asta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yoghi Postat Iunie 29, 2016 Partajează Postat Iunie 29, 2016 Re: Intretinere interior auto Fiecare are propia placere .Nu a fost cu intetia de critica doar constatare .Cand am cumparat cherokee am constatat ca tapiteria era Ffff curata .. in schimb Fffff tocita ( cu scame iesite in afara) propietarul o freca cu peria in fiecare saptamana. Asa am ajuns la alte scaune ,dar din piele. Eu folosesc numai spalatoria si doua ateliere de Detailing. Am in curte un englez si un american :F Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
H3LL Postat Iunie 30, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2016 (editat) Re: Intretinere interior auto @adi_1 Sunt curios sa aud ce folosesti pentru bord. Nu-ti recomand acele spray-uri pentru ca iti lasa urme sau pete pe bord in schimb uleiul siliconic se intinde foarte bine pe toata suprafata bordului. Astept sa-mi scrii ce produse folosesti mai exact. @Yoghi : La scaune nu insist , doar in cazul in care apare o pata dau cu ceva pe scaun in rest nu ma ating de ele cand o curat. Aspir bine , sterg de praf apoi dau cu ulei siliconic prin locurile in care am plastic , piele , imitaie piele etc.Scaunele din piele sunt sfinte referitor la ce zici tu , am pe opel astra si ma gandesc sa pun si pe Santa Fe. Au si cateva defecte , vara se incalzesc foarte tare si iarna e foarte rece insa nu conteaza prea mult ca acum majoritatea masinilor au incalzire pe scaune :)) . Prefer sa nu o duc in spalatorie din simplul fapt ca majoritatea nu-si dau silinta sa curete bine ci o fac repede din plictiseala sa-si ia banu' si sa treaca la urmatoarea.Mai bine pierd eu 2 ore 2 ore si ceva sambata sau duminica dimineata dar stiu ca e adevarat curata. Editat Iunie 30, 2016 de H3LL Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi_1 Postat Iunie 30, 2016 Partajează Postat Iunie 30, 2016 Re: Intretinere interior auto Acestea sunt cele ce le folosesc de ceva timp, cu rezultate foarte bune. Mentionez ca nu curat tapiteria decat de 1-2 ori pe an sau daca apare vreo pata deranjanta, nici vorba de tocire. La spray-urile cu silicon nu imi place tocmai aceea senzatie uleioasa. Am si ceva spray-uri cu silicon, le folosesc pe masinile prietenilor ce prefera siliconul. Acelasi brand ce face detergentul asta universal face niste spray-uri foarte bune cu silicon. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
H3LL Postat Iunie 30, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2016 Re: Intretinere interior auto Am mai intalnit acest tip de lotiuni insa nu am folosit niciodata. Nu neg , pot fi bune. Daca ai timp pune si o poza cu interiorul masinii dupa curatare sa vada toti baietii despre ce este vorba. Si de Sonax am auzit ca ar fi foarte bune. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
H3LL Postat Octombrie 14, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2016 Re: Intretinere interior auto UP Stie cineva daca este buna acest polish pentru interior? http://www.altshop.ro/accesorii-auto/xerapol-polish-pentru-obiectele-din-plastic--1189 Vad ca toata lumea il lauda si as avea nevoie si eu de asa ceva pentru bord. Intre timp am folosit Sonax Extreme cu aspect mat , e foarte buna , indeparteaza murdaria si se vede ok dar daca aveti zgarieturi pe diferite zone , le face foarte vizibile :)) . De aceea vreau sa iau un polish pentru bord , sa nu mai am zgarieturi. Ceva pareri despre Xerapol? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi_1 Postat Octombrie 14, 2016 Partajează Postat Octombrie 14, 2016 (editat) Re: Intretinere interior auto Daca mergi pe site-ul original o sa vezi ca traducerea de pe site-ul care il vinde in romania este extrem de proasta. Mie mi se pare foarte clar ca este doar pentru plexiglass si acrylic. Pe plasticele de la bord s-ar putea sa faci mai mult rau, pentru ca iti va lua stratul superficial si e posibil sa arate total diferit pe portiunile tratate. Uite aici: http://www.quixx.com/en/products/repair-system/acrylic-scratch-remover/product-information/ •Reliably removes scratches from acrylic and Plexiglas® surfaces of the car, motorcycle, caravan, boat, furniture and more si romanii nostri au tradus ca poate fi folosit la: faruri si stopuri autoturisme bordul si interiorul autoturismelor :) Editat Octombrie 14, 2016 de adi_1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
H3LL Postat Octombrie 14, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2016 Re: Intretinere interior auto Acolo in comentarii vad ca toata lumea pare multumita de el... de aceea intreb...as lua si as incerca pe ceva din piele inainte sa aplic..nu stiu ce sa zic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate