Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Dezamagiri si hotia fabricantului !!!

teo pes

Postări Recomandate

Re: Dezamagiri si hotia fabricantului !!!

Teo, eu am o curiozitate ......ma intreb daca dusterele facute pentru occident sunt la fel de neingrijit fabricate....!? Am eu o vaga impresie ca exista diferente majore la pregatirea lor in functie de destinatia finala a pietei de desfacere. Si nu cred ca ma insel !

Cineva care lucreaza la Pitesti este pe aici ?

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 72
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

"problema" e cunoscuta la fabrica de conserve din Mioveni. Dealerii Dacia au primit kituri de Elaston ( un ceara jmekera pulverizabila) pt a remedia defectele de fabricatia, avand obligatia de a rechema masinile in service si a le pulveriza temeinic in punctele sensibile. Acum , ca operatiunea asta se face sau nu ... nu stiu

@emanoeladrian : Eu am avut un Duster din Belgia, masina am cumparat-o avariata, te asigur ca atunci cand am desfacut-o nu am gasit ceea ce vad in topicul asta.. Dar asta e o practica veche la DACIA Pitesti, pe vremea lui Ceausescu , tatal meu a cumparat ( cu o spaga semnificativa) o Dacia "CANADA" , pe care o am si in ziua de azi( are 31 de ani) . Diferentele in detalii erau semnificative fata de ceea ce circula pe sosele in anii aceia , antifonare, protectii anticorozive suplimentare, tevi de protectie bagate in usi pt protectie suplimentara la impact lateral, tapiterie jmekera etc ..

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Baieti n-am duster dar sa le luam pe rand:

- Dusterul e masina "designed to cost" deci de undeva trebuiau sa taie. Sa nu uitam ca un 150 EUR "salvati" la o masina de 15.000 eur e 1% profit. Asta conteaza intr-o industrie unde ai in medie 10-15% profit.

- Dusterul nu cred ca e mai prost facut cu si Loganul. Logan care cu toate isteriile e deja pe piata de mai mult de 10 ani si aparent a rezistat la uzura cam ca orice alta masina. Am mers cu cateva taxiuri logan care aveau peste 500.000 km la bord iar taximetristilor nu li se parea extraordinar ("schimburile de consumabile, bucse, amortizoare... a mai picat una alta ca la orice alta masina. Dar nu e troaca sa zic ca musai sa o vand sa iau alta")

Altfel spus eu zic ca Dusterul e facut sa reziste fara probleme la o utilizare normala vreme de 10-12 ani cat e durata media de utilizare. Cu putina grija il faci sa duca mult si bine. Asta vorbesc din experienta comuna a posesorilor de veverite vechi Suzuki cu tabla biodegradabila :grin:

Sanatate

Robert

Link spre comentariu

Pff modelul diesel full cu toate dotarile existente vad ca a ajuns 20.000 euro...pentru ce, sa o desfac si sa o fac la loc.....Stau si ma gandesc ca in 2010 trebuia sa iau Duster dar nu am avut rabdare sa astept plus ca era decembrie si se trecea la euro 5 asa ca am luat o alta masina care are multe piese cu 4 cercuri desenate :) si care pana acum nu da semne de oboseala.

Anul asta m-a tot mancat in c.. sa imi iau una bucata second doar ca nealinierea planetelor si pretul mare de achizitie m-a dat inapoi.Cu toate ca mi-a placut si imi place incerc sa uit de el.

Editat de Caphonne

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

bai ce vad aici nu imi vine sa cred... asa ceva nu poate fi

pe bune? fara nici o protective ceva?

apropos ce nivel de echipare este? adica ce e ambiance?laureat? e 4x4 sau 4x2?

ma gandesc sa nu fie vreo particularitate a nivelului de echipare

Link spre comentariu

bai ce vad aici nu imi vine sa cred... asa ceva nu poate fi

pe bune? fara nici o protective ceva?

apropos ce nivel de echipare este? adica ce e ambiance?laureat? e 4x4 sau 4x2?

ma gandesc sa nu fie vreo particularitate a nivelului de echipare

,,Ba esti nebun?!!!" :ha1 ... inseamna ca la unele pistoanele sunt din pet uri !!!:ha1 ,4x4, 2010 ,110 cp ,manivela usi spate , Ac .

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

teo :) daca sunt de plastic sunt usoare deci ai inertia mai mici asta inseaman consumuri mai mici:):):) deci e bine:)

zic asta ca stiu ca pe vremuri la logan erau unele cu motoare mici de 1,2 si cele mai "chele"ca echipare care de exemplu nu aveau bara stabilizatoare... ma gandesc ca o fi lafel...

asta cu bara am aflat-o de la un taximetrist si am verificat apoi cu alte masini pe drum sau prin service :) si era reala:)

e cam ca pe vremea cu solenza cand venea fara parasolar sau fara turometru

:D:D:D

Link spre comentariu

,,Ba esti nebun?!!!" :ha1 ... inseamna ca la unele pistoanele sunt din pet uri !!!:ha1 ,4x4, 2010 ,110 cp ,manivela usi spate , Ac .

Ele sunt dotarile!!

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Stimati colegi.

Cand am luat dusterul la inceputuri (4.5 ani) pe undeva am fost incantat dar pe undeva si dezamagit ca la 16500 euro am primit o masina destul de zgomotoasa in turatii mari, ca AC-ul trebuie oprit intr-o depasire mai la limita.

Acum, dupa aproape 5 ani de cand sunt posesorul agregatului pot sa zic ca in general viteza de croaziera pentru un consum optim nu sare de 100 km/h chiar si pe autostrada, in oras ca sa nu ajungi la 15l/100km trebuie sa te porti bland si ai un consum mediu vara de 10-11%. Extern ajungi la 7.5. Deci clar nu este o masina care sa o folosesti in oras.

Dar cu masina asta am ajuns in Retezat pana la cabana Buta, cu masina asta am urcat in Piscul Cainelui sau la cabana Ciucas. Cu dotarile de fabrica. Si in multe alte locuri unde nu ajungi cu un 2x4. Dusterul a insemnat pentru mine libertatea de a descoperi frumusetea muntelui, datorita lui am ajuns pe Moldoveanu, Ceahlau (pe jos) si in multe alte locuri minunate.

Acum, mai nou, de cand cu economia de piata falimentara l-am transformat si in cort. Cu o saltea din burete de 2m lungime, 1.20m latime si 10cm grosime. Pentru 2 persoane. Se doarme excelent.

Si caut solutii pentru un confort mai mare, gen o copertina, lumina mai multa, etc.

https://www.flickr.com/photos/taviro/28662286661/in/album-72157671940804935/

Daca trecem peste micile neajunsuri (care puteau fi evitate) totusi e o masina excelenta.

Ca fiabilitate am ajuns la 50 mii si inca nu s-a stricat nimic.

Eu unul sunt foarte incantat de agregat, asa cum este el.

Cu respect

Tavi

Editat de tavi_ro
Link spre comentariu

Pe bune , nu cred ca e o masina rea . Ci cred ca mai mult tu ai ajuns la un nivel care probabil incepe sa te chinuie si sa observi clar ce imbunatatiri ti-ai dori la masina ta , cu care vaz ca te duci pe unde vrei ...

No , daca erai un habarnist erai oarecum mai linistit dar acu' nu mai ai ce face ( odata ce s-a fracturat 'osu' prostiei intunecate' din creer nu se mai poate suda la loc ca e mic rau si prost plasat , si ramane asa - el , creeru' - nelinistit ... osul respectiv asa se mai numeste - 'osul linistii interioare' ... se intampla sa se rupa cand ti-e foame si citesti ceva pe burta goala ... daca s-a rupt te chinuie inexplicabil , nu mai ai liniste , incepe sa te chinuie intrebarile , sa desfaci portiere si alte asemenea lucruri inexplicabile ... si asa ramai nenorocit pe tot restu' vietii , cumperi scule , carti , te superi cu femeia ca se raceste mancarea si tu ai treburi cu alte dedesubturi ... lasa ca vezi tu , nenorocirea ... ) . Imi pare rau de asta patanie , sper sa te obisnuiesti cu insomniiile , nevralgiile si impulsul de a cumpara teroson ... nu stiu daca sa te compatimesc sau daca sa te sfatuiesc sa pulverizezi doua straturi de insonorizare in portiere si pe interiorul capotei ... ajuta , mult ...

... cu dovezile prezentate , nimeni nu poate zice ca-i o masina proasta . Cine mai zice e, doar carcoteste , din gelozie . O fi avand ea stopuri urate , zgomote si alte alea ... cu depasirea si AC-ul au treaba si altele mai rasarite , eu m-am cam speriat la Seat cu motor 2.0 cam mi-a taiat suflul ... si la cum mergeam cu ea , consumul era taman dublul decat ce ai declarat mai sus ... care consum e cam mare , daca fac comparatie , Patrolul e ceva mult cu un litru ... si , e de doua ori mai bivol decat bondariciu' ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Eu ce sa mai zic ca mi-a picat motorul la 30000 km(masina noua,de 3 ani)-Subaru Forester 2.5Turbo,benzina,230HP!!:beat

Motor care a luat locul 1 in nu mai stiu ce an,la clasa lui de putere!!:cr3

Stiti ce probleme am avut cu cei de la service Subaru??

Masina era iesita din garantie de putina vreme. Au inceput cu mizerii gen ce ulei ati pus,ati mai verificat nivelul etc...

Pina cind am intrat tare in ei si i-am amenintat cu protectia consumatorului si ca aduc presa!:wink:

S-au potolit ca prin farmec si mi-au schimbat motorul cu unul nou fara vreo contributie financiara din partea mea. Operatia a costat cam 8000 euro!:ha::ha::ha:

Asa ca ce sa mai vorbim de Duster! Nu e o masina mai proasta decit altele mult mai galonate.

Editat de dansoare
Link spre comentariu

,,No , daca erai un habarnist erai oarecum mai linistit dar acu' nu mai ai ce face ( odata ce s-a fracturat 'osu' prostiei intunecate' din creer nu se mai poate suda la loc ca e mic rau si prost plasat , si ramane asa - el , creeru' - nelinistit ... osul respectiv asa se mai numeste - 'osul linistii interioare' ... se intampla sa se rupa cand ti-e foame si citesti ceva pe burta goala ... daca s-a rupt te chinuie inexplicabil , nu mai ai liniste , incepe sa te chinuie intrebarile , sa desfaci portiere si alte asemenea lucruri inexplicabile ... si asa ramai nenorocit pe tot restu' vietii , cumperi scule , carti , te superi cu femeia ca se raceste mancarea si tu ai treburi cu alte dedesubturi ... lasa ca vezi tu , nenorocirea ... ) . Imi pare rau de asta patanie , sper sa te obisnuiesti cu insomniiile , nevralgiile si impulsul de a cumpara teroson ... nu stiu daca sa te compatimesc sau daca sa te sfatuiesc sa pulverizezi doua straturi de insonorizare in portiere si pe interiorul capotei ... ajuta , mult ..."

Rog adminul sa citeasca putin postarea colegului si sa decida daca este sau nu atac la persoana sau jignire !!!

asta pentru a sti daca merita sa mai postam sau nu in ideia ca acest site a fost creat pt a invata unii de la altii si nu in a ne masura in jigniri !

Multumesc !

Link spre comentariu

:ha::ha::ha::ha::ha::ha::ha:

Dacă erau între voi mai mult de vreo 250 de kilometri, mai înțelegeam că se punea problema dialectului, dar așa?!?! Sau măcar dacă erai din Brăila!

Nici nu-l cunosc, sigur nu mi-ar plăcea (am altă orientare), m-a sfătuit (bine) de vreo câteva ori dar mă bag ca musca-n lapte, încercând o traducere: singura ”jignire” pe care ți-a adus-o @Cos, este aceea de manifestare a compasiunii și empatiei existentă între ”bolnavii” ce împărtășesc același hobby. Marcat și de mai mult sau mai puțina real existentă exigență și/sau perfecționism.

Nici eu nu vreau să te jignesc, dar și mie îmi pari ”bolnav”.....:ha::ha::ha::ha::h5

Iar @Cos mai e și poet....:ha::ha::ha:

AJUNGE!

Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”!

Link spre comentariu

Stimate D-le @teo pes

Vad ca avem aproximativ aceeasi varsta. Cand te apropii de 50 de ani deja fiecare om are tabieturi si anumite principii...

Am si eu o mare curiozitate. Vad din semnatura ca sunteti posesor de Niva 1,7 , patrol y61 ,ford focus,G270CDI. Cum ati decis sa achizitionati un duster, ca nu inteleg. Pe langa agregatele dvs din dotare dusterul e o jucarie pentru off-road, iar ca masina pe drumuri asfaltate iar e departe de realitate.

Multumesc.

Cu respect,

Tavi

PS: colegi de aici au mult umor, eu iau intotdeauna partea buna a lucrurilor, nu e cazul sa va suparati.

Link spre comentariu

Empatie , apatie , alea , alelalte ...

... io traind intre fiarele mele ( desi unele sunt neferoase ) am dezvoltat un oarece complex a lu' Hefaistos ... ... fierul ma intelege indata si eu il inteleg fara vorbe . Din pacate nici nenea Hefaistos si nici eu nu prea ma pricep la comunicare ... cu restul lumii e ceva mai complicat ...

... oi fi eu ceva poet ermetic neinteles fara analiza ulterioara ... sau mai rasuflu pe la ghiventu' borcanului ... dar , niciodata n-am exprimat o jignire directa sau voalata pe forum - sau , nu-mi aduc aminte sa fi facut asta , involuntar sau cu buna stiinta . Consider ca n-are rost dar mai mult decat atat , jignirile pe forum sunt o dovada de lipsa de respect pentru fiinta umana . Decat sa jignesc mai util mi-e sa imi vad de viata mea !

Dar , daca am jignit din prostie , ignoranta sau de tampit ce sunt ... si trebuie luate masuri ... sa se ia ... eu stau la masurat .... vom vedea care sunt ele ... sper sa fie niste masuri bune ... n-am mai fost masurat de mult ...

... cine vrea sa citeasca postarea cu pricina , s-o citeasca mai mult ... nu mai putin ...

... cat despre a fi cunoscut de @pmstancu ... nu se stie niciodata daca vrei sa ma cunosti sau nu ...eu as vrea , presupunanad ca am naufragia amundoi pe o insula pustie ... doar noi doi ... singuri ... singurei ... liniste , nimeni in zare si nici peste noua zari ... fara femei care sa ne incurce ... fara WI-FI ... sper ca esti un Adonis bine facut , brate sculpturale , picioare puternice , piept vanjos ... ochi ageri ... clinic sanatos .... ca io de astea as avea nevoie ... sa facem naibii o pluta sa ne caram naibii de pe insula ... eu harbu' si Fat-Frumosu' de tine ...

... de altele de care ti-e tie oarecum cumva ... treaba ta ... siguranta ta ce ti-ar placea sigur sau nu ... eu am si eu siguranta mea , era fuzibila dar nu mai e ...

... orice postare imi poate fi stearsa , folosita , disecata , analizata , etc ... De vorbe , e plina lumea !

• Like 1

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

... suc de rodie , preferatul meu ... treaba ta , eu ma bag ... daca e si un Duster ... sa te tina cureaua ...

Editat de cos

Link spre comentariu

Cos, eu-s gata....Doar ce-am schimbat fluidele și am insonorizat capota motor.

Dacă n-ai nimic de comentat dpdv dotări, alege insula și hai să naufragiem.....

2053697952_Gatadenaufragiu.thumb.jpg.a6f30bfd977d0f8915ac86072d2fc840.jpg

M-am dus cu capul.....:banana:banana:banana:banana

AJUNGE!

Link spre comentariu

... pana sa ne luam frumusel cate una dupa ceafa pentru offtopice multe si mari ... o am de mult aleasa si inca nenaufragiata ... varful Moldoveanu ... trebue sa ne aducem pluta de acasa , in rest e de bine ...

Editat de cos

Link spre comentariu

... in toate sensurile , Amin !

Link spre comentariu

Gata! Topicul e la locul lui, spiritele liniștite, discuția poate continua!

Zi bună tutulol!

AJUNGE!

Link spre comentariu

Detin si eu un Duster din asta 1.5 dCI 110 cp si 4x4 (PH1 din decembrie 2010)

Are 267.000 km toti facuti pe plaiuri mioritice. In timpul asta s-au schimbat bujiile, bratele, capetele de bara, bucsi bara stabilizatoare, bielete antiruliu (costul a fost undeva pe la 200 euro sau sub), in rest doar consumabile gen distributie, ulei/filtre, discuri+placute. Motorul nu consuma ulei, turbo nu curge, totul e in parametri.

Pot spune ca Dusterul meu e o dezamagire? NU. Ma deranjeaza ca in usa nu e nu stiu ce insonorizant de anumita dimensiune si anumita culoare? NU. Ma deranjeaza ca bordul e de plastic nu din piele de .... papagal? NU.

La banii ei e o masina cinstita, care te duce din punctul A in punctul B. Nu e plina de electronica, nu are masaje in scaune, nu conduce in locul tau, nu e sufragerie pe roti. Pentru mofturile astea dai minim dublu decat pe un Duster sau dai cat pe un Duster pe o masina de 20 ani.

In concluzie, nu poti avea pretentii de Audi Q7 (am ales una random) la pret de Dacia si dupa aceea sa spui ca e dezamagire si hotie. Este o vorba: cat dai atata face si faptul ca e fiabila e un bonus, poate neasteptat la aparitia Dusterului pe piata la pretul respectiv.

• Like 1
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare