kosfunny Postat Octombrie 5, 2008 Partajează Postat Octombrie 5, 2008 Nad ca nu a sesizat nimeni pe forum ca benzina cu plumb nu prea se mai gaseste, cel putin in Bucuresti.Poate reusim prin acest topic sa aflam mai exact locatiile care inca mai vamd asa ceva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Octombrie 5, 2008 Partajează Postat Octombrie 5, 2008 Re: BENZINA CU PLUMB! Benzina cu plumb nu se mai gaseste de pe vremea cind aveam si eu o daciana 1310, adica 2002. Plumbul ca si element in sine este inlocuit cu alt element care nu este atit de nociv. Ce anume facea plumbul in componenta benzinei, nu stiu, dar se pare ca acel altceva i-a preluat rolul. In mod normal, la orice motorinarie (benzinarie) trebuie sa aiba afisata componenta combustibililor, asa ca trebuie vazut la ei. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kosfunny Postat Octombrie 5, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2008 Re: BENZINA CU PLUMB! Ideea e ca nu se mai gaseste in benzinarii decat benzina fara plumb. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Octombrie 5, 2008 Partajează Postat Octombrie 5, 2008 Re: BENZINA CU PLUMB! Ideea e ca nu se mai gaseste in benzinarii decat benzina fara plumb. Gresesti. La Lukoil exisa inca si benzina cu plumb. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Octombrie 5, 2008 Partajează Postat Octombrie 5, 2008 Re: BENZINA CU PLUMB! Aha, acuma am inteles. Adica nici deaia cu altceva in loc de plumb. M-am bagat si eu ca musca-n ... vacii. Scuze pt. poluarea topicului :p I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kosfunny Postat Octombrie 5, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2008 Re: BENZINA CU PLUMB! plumbul este cancerigen. e f bina ca s-a scos, nu inteleg la ce-ti trebuie benzina cu plumb?? Si in motoarele non euro ce bagi? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Octombrie 5, 2008 Partajează Postat Octombrie 5, 2008 Re: BENZINA CU PLUMB! Dupa 200-300 km motorul/soferul nu vor m-ai sesiza diferenta dintre benzina cu/fara plumb. don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gepetto Postat Octombrie 5, 2008 Partajează Postat Octombrie 5, 2008 Re: BENZINA CU PLUMB! Sper sa nu spun prosti foarte mari , deci accept corectii :) Tetraetilul de plumb este un anti detonant ( mareste cifra octanica a benzinei) cnf. cu nu stiu ce norma europeana s-a inlocuit cu un antidetonant pe baza de C .In masinile cu catalizator era interzis pB -ul pentru ca interactiona cu platina din componeta catalizatorului. Poti sa bagi relaxat benzina de la statii in motoare non euro.( Sper sa nu aud la replici prostia cu Pb care lubrifiaza , ca e o replica clasica la asa ceva) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Octombrie 5, 2008 Partajează Postat Octombrie 5, 2008 Re: BENZINA CU PLUMB! Pb si lubrifiere in aceiasi propozitie ... depaseste capacitatea mea de intelegere. Nu exclud, ca sunt si oameni cu imaginatie mai bogata ca si a mea :ha: Mi-am adus aminte de ce se povestea pe vremea cind m-am lovit si eu de aceasta problema. Se spunea ca, temperatura de ardere a benzinei fara plumb este cu citeva zeci de grade mai ridicata decit cea a benzinei cu plumb, fapt care ar duce la degradarea prematura a segmentiilor de foc, urmata apoi de deteriorarea iremediabila si a celorlalti. Ar fi interesant un experiment, insa sonda pentru temperatura pe care o am eu merge doar pina la 250 C, si nu as vrea sa o fugaresc. Daca are cineva una mai performanta, chef si timp de un experiment, poate ne lamureste. Sa ne vedem cu bine. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Octombrie 6, 2008 Partajează Postat Octombrie 6, 2008 Re: BENZINA CU PLUMB! Intr-adevar tetraetilul de Pb care se adauga in benzina , cum spunea Gepetto , are rol de antidetonant. Benzina, in anumite conditii de temperatura/presiune are tendinta de autoaprindere - poate ati condus Dacii cu gazolina sau alte amestecuri (in BH i se zicea Keksz, adec' biscuiti) la care motorul mai mergea cateva secunde bune dupa taierea contactului, tocmai datorita autoaprinderii. Deci in masinile mai vechi se poate pune si benzina fara PB, dar trebuie reglat atent avansul la aprindere- si aici pot fi mici probleme la unele masini - pentru a mai atenua din efectele de autoaprindere. Personal am circulat cu Dacia Break/carburator/ fabr. 1999 timp de 7 ani cu benzina fara Pb - NU am avut nici un fel de probleme. Mai mult, benzina fara Pb are continut de APA :uameni mai redus! :grin: Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SFX Postat Octombrie 6, 2008 Partajează Postat Octombrie 6, 2008 Re: BENZINA CU PLUMB! Se gaseste la toate benzinariile OMV si Petrom V Aditiv de benzina cu substitut de plumb se numeste PRO+ si costa 7,20 ron. Bafta Navara sau Rubicon? Asta e intrebarea? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kosfunny Postat Octombrie 6, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2008 Re: BENZINA CU PLUMB! Se gaseste la toate benzinariile OMV si Petrom V Aditiv de benzina cu substitut de plumb se numeste PRO+ si costa 7,20 ron. Bafta Merci mult! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate