Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

model ambreiaj feroza

vatafu

Postări Recomandate

salutare colegi,

inainte sa ma apuc de scris, menionez ca am cautat si citit cam tot ce am gasit despre ambreiaj aici pe forum, dar nu m-am lamurit.

Eu am scos masina asta doar la plimbari usoare, nu am fortat-o, in 4h, si tot a crapat...cred ca e totusi o problema cu ambreiaju la modelul asta, ca sunt multi colegi care au intampinat probleme...poate ma insel.

Revenind la topic, probelma mea, e ca nu stiu ce model sa comand,sunt ambreiaje pana in agust 1993, si din 09.1993(diferite)masina mea, pe talon la prima inmatriculare, e 12.1993, la magazinele online, astia spun ca e prea veche si nu pot sa-mi vada in program, piesele dupa seria de sasiu. Oricum, e modelul vechi, cu farurle patrate si mici.

Am vazut modele exedy, sachs, valeo, etc...dar care? astia de la millnerofroad, au exedy pe site(si tind sa cred ca stiu ei ce vand...)

- ma intereseaza un cod de piesa de la cineva care si-a montat, sau sa-mi confirme ca se monteaza fara probleme

-varianta kevlar, merita?(l-as trimite la tg secuiesc, stiu ca la oradea, un coleg a intampinat necazuri, userul Mihai parca...) ati mai trimis careva? cum e lucrarea?pret informativ?

- vreau sa schimb si sonda lambda si senzorul de temperatura lichid racire...acelasi lucru, un cod producator, model, link??

multumesc,

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: model ambreiaj feroza

Pentru modelul de 70 kw:

-sonda temperatura producator Facet cod produs: 7.3080

-sonda lambda depinde cati pini are 1 sau 3?

-kit ambreiaj producator SACHS cod produs: 3000951742 incepand cu data 09.1993 sau pana in 08.1993 SACHS 3000951443

Iar daca nu te descurci da-mi seria de caroserie si iti dau codurile originale.

Numai bine

Silviu Grigore

Tel.: 0760.654.468 / Gratis nu exista, ieftin nu rezista :wink:

E-mail: grigsilviu@gmail.com

Link spre comentariu

ms Silviu, da de 70kw(95cp)

ieri am vb si cu un magazin(nu dau nume sa nu zica lumea ca fac reclama), le-am dat seria de sasiu si mi-au spus ca ar fi modelul de pana in 08.1993,deci ar trebui sa comand piesele in consecinta:(ambreiaj, sonda, si senzor)

imi trebuie si toba finala, mi-au recomandat mts ca producator, dar cred ca doar pe aia o aveau in stoc...

ideea generala era sa determin, ce piese imi trebuie mie, pana in 08.1993 sau dupa, asta era dilema mea...:)

seria de sasiu:JDA00F30000067488

inca ceva....de la unu din magazine, mi-au spus ca au trimis catre un client un ambreiaj de la niparts, si nu s-a potrivit, avea discul de 180 mm...asta asa ca info...

senzor facet, nu am gasit in romania dar am gasit producator FAE sau HOFFER, par a fi la fel...pun un link, poate imi confirmi ca e ok?

http://www.epiesa.ro/senzor-temperatura-lichid-de-racire-daihatsu-feroza-hard-top-f300-1-6-i-16v-4x4-fae-33570/4382/12847/piesa-3106394/

inca ceva, la ambreiaj, ce-mi recomandati intre EXEDY sau SACHS? am citit ca exedy ar fi mai robuste si mai bine facute?

Editat de vatafu
Link spre comentariu

Salut vatafu,

Eu am o Feroza din '96. Saptamana trecuta am schimbat kit-ul de ambreiaj cu unul AISIN KD-016A.

In specificatii nu e zice clar daca e pentru inainte sau dupa '93.

Singura diferenta a fost ca rulmentul de presiune primit are carcasa din spate metalica (poza dreapta) iar cel original din plastic si nu are clipsul din sarma arc ce il prinde de furca de actionare (poza stanga). Am luat clipsul de la cel vechi si... mergeee!

by the way, discul e fabricat de AISIN dar placa de presiune de EXEDY + brandul AISIN pe ea...

In weekend am iesit de la BV - Sacele spre Azuga, vreo 40-50 km, inclusiv o incursiune pe un parau :grin: si nici urma de patinare, a mers excelent.

original.jpg.ab2d923986b3ceb87013242ceb0b80a7.jpgAISIN.jpg.41b540aae13ae6401627b227596424e8.jpg

Spor!

„Peste douăzeci de ani vei fi dezamăgit din cauza lucrurilor pe care nu le-ai făcut, nu din cauza celor pe care le-ai făcut.” Mark Twain
Link spre comentariu

Aceeasi chestie cu rulmentul de presiune am patit-o si eu si am utilizat exact aceeasi solutie ca si @Ionut_T si merge de vre-o 4 ani :grin:

Link spre comentariu

aha, mersi baieti, sa pare ca o sa merg pe exedy...oricum a voastre sunt modelele mai noi, cu farurile mari, posibil, la a mea sa nu am clemele alea, vad dupa ce o desfac.

o sa iau si legatura cu cei de la tg secuiesc, i-am gasit pe fb, o sa va pun la dispozitie detalii espre pret si alte info, atuci cand le am, poate va mai intereseaza pe careva...

Editat de vatafu
Link spre comentariu

salutare colegi,

inainte sa ma apuc de scris, menionez ca am cautat si citit cam tot ce am gasit despre ambreiaj aici pe forum, dar nu m-am lamurit.

Eu am scos masina asta doar la plimbari usoare, nu am fortat-o, in 4h, si tot a crapat...cred ca e totusi o problema cu ambreiaju la modelul asta, ca sunt multi colegi care au intampinat probleme...poate ma insel.

Revenind la topic, probelma mea, e ca nu stiu ce model sa comand,sunt ambreiaje pana in agust 1993, si din 09.1993(diferite)masina mea, pe talon la prima inmatriculare, e 12.1993, la magazinele online, astia spun ca e prea veche si nu pot sa-mi vada in program, piesele dupa seria de sasiu. Oricum, e modelul vechi, cu farurle patrate si mici.

Am vazut modele exedy, sachs, valeo, etc...dar care? astia de la millnerofroad, au exedy pe site(si tind sa cred ca stiu ei ce vand...)

- ma intereseaza un cod de piesa de la cineva care si-a montat, sau sa-mi confirme ca se monteaza fara probleme

-varianta kevlar, merita?(l-as trimite la tg secuiesc, stiu ca la oradea, un coleg a intampinat necazuri, userul Mihai parca...) ati mai trimis careva? cum e lucrarea?pret informativ?

- vreau sa schimb si sonda lambda si senzorul de temperatura lichid racire...acelasi lucru, un cod producator, model, link??

multumesc,

Vin cu un sfat fiindca sunt unul dintre cei care au schimbat vreo 4 kituri in 6 luni si aproape ajunsesem la disperare.Inainte de toate verifica furca de la cutia de viteze,daca e stramba ai toate sansele ca ambreiajul sa nu mai decupleze si din aceasta cauza sa se duca(poti sa pui si mama kevlarului ca tot crapa in maxim o luna).La mine asta a fost si a trebuit sa schimb 4 kituri pana am ajuns la un mecanic bun care a vazut treaba.Du te la cineva care cunoscut,care se pricepe si are rabdare.In general la service-uri cand o vad veche,trag de ea,bruscheaza piesele etc etc.(mie la service mi-au strambat furca).In al doilea rand iti recomand ATIX ambreiaje(ii gasesti pe facebook, Atilla in cheama pe baiat),sunt mult mai seriosi si mai prompti decat cei de la Oradea.Vin cu idei,iti spun ce ar fi mai bine pt masina si pentru ce vrei sa faci cu ea.Daca il trimiti azi,peste 7 zile fix il ai inapoi.Al meu e cu placa de presiune intarita de VW,disc cu insertii de kevlar mai gros, si volanta modificata.La tine e ceva suspect tinand cont de faptul ca nu ai omorat-o prin paduri si ti-a picat utilizand-o in conditii normale.

Eu zic ca e o afacere mai buna sa dai 600 de lei pe un ambreiaj de kevlar decat 500 de lei pe unul normal.Bafta!

Editat de smihai

Nissan Patrol k260 SD33T:tr

Suzuki Vitara 1.6 8V

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

imi pare rau sa reinvii un topic asa vechi dar am deja o ingrijorare si cu kitul de ambreiaj. sa va povestesc pe scurt:

am montat pana la urma, exedy, tot la nenorocitii astia care mi-au facut si tot felul de improvizatii cu arcuri de papuc, toba noua prinsa cu sarma, etc....am mai scris in "arcuri feroza"

masina nu s-a miscat pana acum 2 zile(deci a stat la ei 4 luni), si cand colo surpriza....miroase a ambreiaj dupa 1 km....:)

azi cand am dus-o la alt mecanic, si la intrarea in curte a patinat roata foarte putin pe zapada, am accelerat nitel, si iar a mirosit...mi-e frica deja....:(

o sa-l rog sa verifice furca, si daca nu e nimic acolo, volanta...la norocul meu, nici nu vreau sa ma gandesc,

m-a disperat masina asta :f2

Editat de vatafu
Link spre comentariu

Daca nu e de la cablu, verifica furca de la cutie.Mie spre exemplu, tot niste idioti, mi au strambat furca si pateam acelasi lucru ca tine.Bafta si nu dispera...solutii se gasesc!;)

Nissan Patrol k260 SD33T:tr

Suzuki Vitara 1.6 8V

Link spre comentariu

Smihai, stiind de problema ta, asta i-am spus mecanicului sa verifice prima oara. in seara asta o duc la service. Doar ca, azi m-am plimbat toata ziua cu ea, si nu am mai mirosit nimic.Mi-a spus ca ar mai fi o varianta...sa se si blocat rotile pe tamburii aia pe spate(ca nu a circulat 4 luni masina), si a tras "din greu", apoi s-au deblocat... Dar oricum ,verificam in seara asta furca si cablul...

Link spre comentariu

salut,

si eu am patit la fel, a mirosit un pic la primele drumuri (pana s-a asezat probabil), dupa care gata... mai miroase doar cand "trag" de ambreiaj...

daca s-a potolit cel mai probabil e in regula.

drumuri bune!

„Peste douăzeci de ani vei fi dezamăgit din cauza lucrurilor pe care nu le-ai făcut, nu din cauza celor pe care le-ai făcut.” Mark Twain
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare