Roby200487 Postat August 3, 2016 Partajează Postat August 3, 2016 Re: TCS sau controlul tractiunii prin ABS pentru WJ 2.7 ? Nu e vorba ca ai schimbat tu, ci cel dinainte sa fi pus ulei pentur NON LSD. In acel caz nu mai ai LSD-uri functionale. Si daca pui ulei de LSD trebuie sa adaugi Friction Modifyer!! 200Hp Boosted ZD30 - NADS Fitted - Oil Catch Tank - OME +5 - Cooper STT PRO 33" - 13000lbs winch - Snorkel - Roof Tent Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat August 3, 2016 Partajează Postat August 3, 2016 Re: TCS sau controlul tractiunii prin ABS pentru WJ 2.7 ? Friction modifyer adaogi daca pui ulei normal...daca pui ulei cu specificatia de LSD....nu mai e nevoie de el dar cati dintre voi folosesc aditiv cu zinc in uleiul de motor?:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roby200487 Postat August 4, 2016 Partajează Postat August 4, 2016 Re: TCS sau controlul tractiunii prin ABS pentru WJ 2.7 ? Marius esti sigur? Eu stiu ca se pune si in 75W140, Friction Modifier 200Hp Boosted ZD30 - NADS Fitted - Oil Catch Tank - OME +5 - Cooper STT PRO 33" - 13000lbs winch - Snorkel - Roof Tent Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat August 4, 2016 Partajează Postat August 4, 2016 Re: TCS sau controlul tractiunii prin ABS pentru WJ 2.7 ? Marius esti sigur? Eu stiu ca se pune si in 75W140, Friction Modifier Castrol 75-w140 este si cu aditiv LSD si fara .daca ai luat cu aditiv nu mai adaugi.... Moparul -original scump ca dracii 75-140 NU vine cu aditiv,se adauga. La fel cu toti cei ce produc specificatia asta....de obicei nu are, dar DACa are specificatie LSD nu mai are nevoie de aditiv. daca pui 80-90 dau 70-90 poti sa-i pui si pipi de donsoara ca nu mai face nimic....:grin: Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roby200487 Postat August 4, 2016 Partajează Postat August 4, 2016 Re: TCS sau controlul tractiunii prin ABS pentru WJ 2.7 ? Eu am psu ptr specificatie LSD dar am adaugat si aditiv!. 200Hp Boosted ZD30 - NADS Fitted - Oil Catch Tank - OME +5 - Cooper STT PRO 33" - 13000lbs winch - Snorkel - Roof Tent Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat August 4, 2016 Partajează Postat August 4, 2016 Re: TCS sau controlul tractiunii prin ABS pentru WJ 2.7 ? S-ar putea sa ai prea mult friction modifier si sa nu functioneze LSD-urile cum trebuie. Eu am luat anume Castrol 75w140 fara aditiv, si am adaugat aditiv ulterior, unii ziceau ca ar fi prea mult aditiv in uleiul Castrol. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roby200487 Postat August 4, 2016 Partajează Postat August 4, 2016 Re: TCS sau controlul tractiunii prin ABS pentru WJ 2.7 ? Da.. acuma intreb mecanicu sa vad exact ce o pus cu sau fara, dar zicea ca trebuie si adiitv, deci posibil sa fi comandat fara. De functioant fucntioneaza ok. 200Hp Boosted ZD30 - NADS Fitted - Oil Catch Tank - OME +5 - Cooper STT PRO 33" - 13000lbs winch - Snorkel - Roof Tent Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat August 4, 2016 Partajează Postat August 4, 2016 Re: TCS sau controlul tractiunii prin ABS pentru WJ 2.7 ? deci....am avut dreptate :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat August 4, 2016 Partajează Postat August 4, 2016 (editat) Re: TCS sau controlul tractiunii prin ABS pentru WJ 2.7 ? Eu folosesc Castrol 75W140 in puntile cu LSD si nu mai adaug aditiv dar scrie pe cutie ca este pentru LSD .Am vazut si ambalaj pe care nu scrie nimic despre LSD (nu am folosit niciodata dintr-ala ) :h5 Editat August 4, 2016 de alin-jeep Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ivanx Postat August 5, 2016 Autor Partajează Postat August 5, 2016 Re: TCS sau controlul tractiunii prin ABS pentru WJ 2.7 ? Ma poate lamuri cineva cum arata acel diff Dana 30 cu vari lock? Cum il recunosc prin dezmembrari? Inteleg ca planetara dreapta difera ca lungime si ca are o supapa de presiune, mai exact unde? Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat August 5, 2016 Partajează Postat August 5, 2016 Re: TCS sau controlul tractiunii prin ABS pentru WJ 2.7 ? Trebuie mai intai sa vezi ce punte e a ta ,are sau nu are vari lock ,demontand capacul .Si nu tre sa cauti mult prin dezmembrari ca am eu di tati :grin: :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ivanx Postat August 6, 2016 Autor Partajează Postat August 6, 2016 Re: TCS sau controlul tractiunii prin ABS pentru WJ 2.7 ? Asa.... demontez capacul si la ce ma uit? Cum arata acel varilock? La fel ca pe spate? (din cite stiu pe spate nu se vede doar daca desfaci capacul) Poti sa postezi vreun link sau poze? Si daca nu are se potriveste unul cu vari lock in punte? Sau trebuie schimbata si puntea? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat August 6, 2016 Partajează Postat August 6, 2016 Re: TCS sau controlul tractiunii prin ABS pentru WJ 2.7 ? Trebuie mai intai sa vezi ce punte e a ta ...... :h5 A..... Poti sa postezi vreun link sau poze? ......... Cititul chiar nu face rau nimanui, sa stii ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?72560-Identificare-punte-quot-americanca-quot-dupa-poza-carcasa REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat August 7, 2016 Partajează Postat August 7, 2016 Re: TCS sau controlul tractiunii prin ABS pentru WJ 2.7 ? Cititul chiar nu face rau nimanui, sa stii ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?72560-Identificare-punte-quot-americanca-quot-dupa-poza-carcasa In prima parte iti dau dreptate : cititul chiar nu face rau :wink: In partea a doua-a ,cea legata de puntile de pe Wg ,nu prea pentru ca diferentea dintre cele doua punti ,cea cu vary lock si cea fara nu se poate vedea decat dupa demontarea capacului, capac care la ambele este la fel deci nu are treaba cu poza pusa cu identificarea puntilor dupa capac :wink: Ca sa fac poza la un diferential trebuie sa demontez capacul ,sa pierd uleiul si sa am timp . Nu mai bine daca esti curios sa demontezi tu capacul tau sa faci poze si sa ne arati pentru a identifica treaba ??? :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ivanx Postat August 24, 2016 Autor Partajează Postat August 24, 2016 Re: TCS sau controlul tractiunii prin ABS pentru WJ 2.7 ? Pai si daca vreau sa cumpar un diff cu lsd de la tine cum fac? Poti sa trimiti o poza cu el ? Desfacut ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat August 24, 2016 Partajează Postat August 24, 2016 Re: TCS sau controlul tractiunii prin ABS pentru WJ 2.7 ? Pai si daca vreau sa cumpar un diff cu lsd de la tine cum fac? Poti sa trimiti o poza cu el ? Desfacut ? Vad ca tot nu ai inteles : cumperi degeaba un diferential cu difflock daca al tau este fara -nu o sa te descurci pentru ca nici planetarele nu sunt la fel . Tot nu vrei sa desfaci la tine sa vezi daca e alba sau e neagra ??? Eu pot sa iti trimit grupul cu plata ramburs ,il deschizi ,te uiti la el ,dupa care inevitabil pentru a-l monta va trebui sa deschizi si capacul de la masina ta . Vei constata ca nu se poate monta iar eu o sa mor de ras :ha::ha::ha: Da nu mai bine imi dai tu mie 50 de lei ca sa iti fac poze la grup ?:grin::grin::grin: nr meu de telefon : 0744394934 -suna-ma sa imi aduci aminte azi 25.08.2016 la ora 10.00 :old sa fac poze la grup Pozele le voi face ca sa te linistesc si sa incheiem discutiile astea NU PENTRU A FACE O VANZARE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat August 25, 2016 Partajează Postat August 25, 2016 Re: TCS sau controlul tractiunii prin ABS pentru WJ 2.7 ? Poze : Fara : Cu : Ambele pentru comparatie : :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roby200487 Postat Septembrie 9, 2016 Partajează Postat Septembrie 9, 2016 Re: TCS sau controlul tractiunii prin ABS pentru WJ 2.7 ? Si de atunci pauza. Concluzia? Ai nu ai? Ce faci cu acaretu? 200Hp Boosted ZD30 - NADS Fitted - Oil Catch Tank - OME +5 - Cooper STT PRO 33" - 13000lbs winch - Snorkel - Roof Tent Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 Re: TCS sau controlul tractiunii prin ABS pentru WJ 2.7 ? ce pretentii ai.....a venit omu.... a aruncat o fumigena...si acum s-a dat a fund...ca multi altii discutii de dragul discutiilor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ivanx Postat Decembrie 10, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2016 Re: TCS sau controlul tractiunii prin ABS pentru WJ 2.7 ? Salut! Concluzii vreti? 1.Dupa ce am vb la tel cu Alin, am cazut deacord ceea ce stiam deja : am d-lor diff lsd fata operational, dar care nu e util in situatia in care se dezaxeaza puntile, anume nu mai face fata. 2. Tcs nu se poate instala pe o masina care nu e prevazuta din fabrica, nu comunica calculatoarele intre ele. 3. Lsd la Gr Cherokee functioneaza perfect numai cu tcs impreuna, anume la 4l si 4.7l, cele pe benzina. Daca o fi vreun model si cu 2.7 crd inca nu stiu. 4. Sper sa nu va irit cu inteligenta si cu modul meu antipatriotic de a ma exprima . Iar daca asta e mai tot pe aici, ma puteti considera autoexclus. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Decembrie 10, 2016 Partajează Postat Decembrie 10, 2016 Re: TCS sau controlul tractiunii prin ABS pentru WJ 2.7 ? Nu este nici un fel de tcs (prin tcs banuiesc ca te referi la un sistem electronic) care să lucreze cu diferențiale, totul este mecanic pe WJ. Funcționează la fel si pe 2.7 ca si pe benzinare, În fine, ca să te convingi desfă diferențiale si vei vedea ce ai acolo '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ivanx Postat Decembrie 27, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2016 Re: TCS sau controlul tractiunii prin ABS pentru WJ 2.7 ? TCS e denumirea generala la toate masinile. E vb despre controlul tractiunii incorporat in sistemul de frinare, in ABS cum s_ar spune(ESP EBD are diferite denumiri in functie de producator). Daca exista, trebuie sa aiba buton in bord pt decuplare. E sistem electronic--hidraulic care lucreaza precum ABS dar in sens contrar, adica frineaza o roata sau alta in loc sa o deblocheze, sa o defrineze. Nu lucreaza cu diferentialele. La 4.7 l wj 2004 exista si functioneaza perfect, din cite am vazut pe youtube. La 2.7 crd numit si wg nu este . Asta ma oftica. Bafta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 (editat) Re: TCS sau controlul tractiunii prin ABS pentru WJ 2.7 ? TCS e denumirea generala la toate masinile. E vb despre controlul tractiunii incorporat in sistemul de frinare, in ABS cum s_ar spune(ESP EBD are diferite denumiri in functie de producator). Daca exista, trebuie sa aiba buton in bord pt decuplare. E sistem electronic--hidraulic care lucreaza precum ABS dar in sens contrar, adica frineaza o roata sau alta in loc sa o deblocheze, sa o defrineze. Nu lucreaza cu diferentialele. La 4.7 l wj 2004 exista si functioneaza perfect, din cite am vazut pe youtube. La 2.7 crd numit si wg nu este . Asta ma oftica. Bafta! Am avut ESP pe Golf si stiu cum functioneaza. Nici un model de Grand Cherokee produs intre 1999 si 2005 (WJ pentru cele produse peste ocean si WG pentru cele produse in uzinele Magna-Steyr) nu are traction control electronic Toate au ABS, si atat, este singura asistare electronica Daca vei cauta varilok sau gerotor, că sa înțelegi cum funcționează, vei înțelege și cum se comporta in lumea reala. Uite masina mea, urmareste roata dreapta spate. Acum ai 2 opțiuni: continui sa crezi in teoria ta imaginara sau te documentezi pe cont propriu si accepti realitatea. Editat Decembrie 27, 2016 de ssrli '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ivanx Postat Decembrie 27, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2016 (editat) Re: TCS sau controlul tractiunii prin ABS pentru WJ 2.7 ? Uite m-am documentat. https://m.youtube.com/watch?v=YTMrOMrDm5E Vezi de la minutul 1:28 . Eu asta am crezut ca e esp. Daca nu e, nu e ! Exact asa se comporta si al meu: Editat Decembrie 27, 2016 de ivanx Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 (editat) Re: TCS sau controlul tractiunii prin ABS pentru WJ 2.7 ? 1. Același cuplaj hidraulic care este in diferențiale este și în reductor. Daca ceva mecanic deștept a pus atf in reductor, cuplajul e compromis. Deci în testul din video 1 se vor invarti in voie rotile puntii libere 2. Prima filmare e făcută în low-range, diferențialul central este blocat. 3. Unii indivizi au mânarit "supapa" care limitează presiunea in diferențiale, deci cuplajul este mai puternic si in acelasi timp mai puțin iertător cu diferențe de presiuni si diametre intre roti. Poate fi cazul in video 2 4. O data cuplat, daca nu mai patineaza una din roti, presiunea in diferențial scade și forța de cuplare scade. 5. Daca uleiul din diferitele este fără modificator de ficțiune și cu prea mult modificator, ele nu vor cupla când trebuie. 6. Totul se face fara intervenții electrice/electronice. 7. Faptul că scrie Quadra-Drive nu înseamnă că mașina ta e in mintile ei. Poate cineva a schimbat puntea cu totul, a pus atf in reductor, poate cineva a pus o planetara lunga gresita etc Daca vrei o în mașină care are un sistem și mai performant, WK are sistemul Quadra-Drive mai bine pus la punct. Pompe mai mari, supape controlate electric, timpi de aplicare mai mici, forte de cuplare mai mari. Editat Decembrie 27, 2016 de ssrli '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate