prislopan Postat Octombrie 6, 2008 Partajează Postat Octombrie 6, 2008 Salutare, aflandu-ma in cautarea unui Discovery TD5 am urmatoarea problema: este cutia de viteze manuala mai fiabila decat cea automata? Nu iau in considerare premise cum ar fi intretinerea sau utilizarea necorespunzatoare, ci pur si simplu constructiv este cutia automata mai predispusa la defecte? In alta ordine de idei, dintre cele 2 tipuri, care este mai usor, ieftin de intretinut si deci de dorit pe masina? Nissan Patrol Y60 2.8, 1989 Suzuki Samurai 1.3i, 1994 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Octombrie 8, 2008 Partajează Postat Octombrie 8, 2008 Re: Discovery - Cutie viteze: automata vs. manuala este cutia de viteze manuala mai fiabila decat cea automata? In principiu, da. Are mai putine componente si nu are electrica/electronica in ea. Practic, trebuie sa iei in considerare ansamblul intreg: < ambreiaj + comanda ambreiajului + cutie manuala > vs. <convertor + cutie automata >. Oricat ma gandesc nu cred ca pot spune ce ar fi mai fiabil. Se strica si unele si altele. Doar ca la cutia mecanica e mai usor de diagnosticat si mai ieftin de reparat. Nu iau in considerare premise cum ar fi intretinerea sau utilizarea necorespunzatoare ... Cum nu cred ca poti gasi un Td5 nou nout, cum poti sti cum a fost exploatata si intretinuta masina? Stampilele de pe cartea de intretinere nu-s suficiente. Ai putea lua o masina cu cutie automata care sa mearga bine la probe si cu care sa nu ajungi acasa ca se strica pe drum. Cu o cutie manuala e foarte putin probabil sa ai nesansa asta (doar cu ce tine de ambreiaj). .... ci pur si simplu constructiv este cutia automata mai predispusa la defecte? Cred ca am raspuns in primul paragraf. ....dintre cele 2 tipuri, care este mai usor, ieftin de intretinut. Cea manuala, chiar punand la socoteala intreg sistemul de ambreiaj. .... si deci de dorit pe masina Nici una dintre variante nu e mai prejos decat cealalta. "De dorit" este cea pe care ti-o doresti tu, personal. Cea care-ti place cel mai mult dpdv al sistemului in sine. Daca vrei sa iei in calcul si costurile atunci balanta se inclina in favoarea celei mecanice. Probabil ca vei da ceva mai multi bani la achizitia unui model cu cutie automata, consumul de combustibil e ceva mai mare, intra de aproape 4 ori mai mult ulei, cand se strica e mai scump de diagnosticat si de reparat. Pe de alta parte, "unde intra mia intra si suta", asa ca ia-ti ce-ti place sau ce te aranjeaza in functie de ce vrei tu de la masina. Ar fi mai indicata cutia automata daca ai de tractat des remorci grele (peste 1.5 t) pe distante mari si la viteze mari. Pe de alta parte, nu prea are ce sa se intample cu o cutie manuala (inclusiv ambreiajul) si sa nu poti ajunge acasa, comparativ cu cazul cutiei automate. Ma refer in special la cutiile in cauza de pe Discovery 2. In rest, nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
prislopan Postat Octombrie 8, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2008 Re: Discovery - Cutie viteze: automata vs. manuala Multumesc pentru informatii, sunt exact ce cautam. Nissan Patrol Y60 2.8, 1989 Suzuki Samurai 1.3i, 1994 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
matteo_tgv Postat Noiembrie 3, 2008 Partajează Postat Noiembrie 3, 2008 Re: Discovery - Cutie viteze: automata vs. manuala Sal, eu am un Discovery 300 TDI cu cutie automata si am sunt foarte multumit de ea. La inceput mi s-a parut un pic ciudata dar acum e super. Tre sa-i schimbi uleiul la fiecare 40.000 km, ulei cam scump. Eu o manevrez in mers, la off-road o trag, de multe ori, brusc, in miscare de pe D pe "1" ca sa-i dau frana de motor si e super. Mie imi place mult automata dar cred ca e mai capabila manuala (am si un 200 TDi cu manuala). Bafta, Matteo Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Clau4x4 Postat Noiembrie 3, 2008 Partajează Postat Noiembrie 3, 2008 Re: Discovery - Cutie viteze: automata vs. manuala Am si eu cu automata si de doi ani nu am avut nici o problema,si masina am luat-o sh. Din pct. de vedere al confortului la volan , este exceptionala. Din spusele altora se pare ca este si mai putin predispusa la "accidentari". Acum sigur ca "emotii" iti creaza si una si alta , in cazul in care apar probleme. Inca un aspect ar fi ca masinile inzestrate cu cutii automate sunt mai docile , sau mai puturoase ca sa spun asa , dar poate ca si acest aspect duce la placerea(si confortul) de a le conduce. Bafta. Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
matteo_tgv Postat Noiembrie 18, 2008 Partajează Postat Noiembrie 18, 2008 Re: Discovery - Cutie viteze: automata vs. manuala Si sa nu te sperie faptul ca auzi un usor suierat de la cutie. Este normal si este de la cutia de transfer. Mie, pe greu, imi suiera, de fapt imi miauna destul de tare. Dar face asa de cand am luat-o si am muncit-o mult de atunci, fara surprize. Bafta, Matteo Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate