Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Inserare saiba intre "front hub" si "driveshaft"

Navarro

Postări Recomandate

Sper sa ma ierte cei vechi de pe forum, dar cer ajutor in aceasta privinta. Este vorba de o rechemare pentru Hyundai Santa Fe 2007, pentru a insera o saiba la cardan.

Am un cloncanit cand trag din R->P si invers si a devenit foarte suparator. Am mers la mecanici si totul este ok pe sub ea, nu au fost in stare sa gaseasca sursa (clar nu este cutia sau suportii motorului).

Bun; stie cineva cum se face aceasta operatiune? Trebuie data jos cutia de transfer? Se da jos doar cardanul? Cum stiu cat sa fie de lata saiba?

Linkul: http://www.hyundaiproblems.com/tsbs/Santa_Fe/2007/

Editat de Navarro
Daca nu ar exista masinile mari, lumea ar fi mai trista...
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Inserare saiba intre "front hub" si "driveshaft"

SF II nu prea are cutie de transfer, are o chestie infipta in cutia de viteze care invarte permanent cardanul.

Rechemarea pomenita nu prea are treaba cu cardanul, ci cu una dintre planetarele fata.

Practic se strange mai tare rulmentul uneia dintre rotile fata, nici eu nu am inteles cum ar rezolva asta acel clantzanit.

In cazul meu asta au facut, au strans surubul peste cuplul prevazut.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Nu, sunt 2 rechemari, una cu ce ai zis tu si una cu ce zic eu.

Poate nu am fost explicit: saibs aceea e neaparat sa se puna la intrarea in cutia de transfer (sau ce oi avea eu) sau se poate pune si la flansa de cauciuc din mijloc? Din ce am inteles eu practic cardanul trebuie lungit ca sa nu mai aibe joc.

Daca nu ar exista masinile mari, lumea ar fi mai trista...
Link spre comentariu

Sustin intr-o oarecare masura ceea ce zicea @Giorgel ... la mine nu a fost recall, eu am reclamat faptul ca la plecatul de pe loc se auzea un clantanit si au pus 2 saibe (cate una de planetara). Saibe de ... plastic, caci dupa ani si ani cand am umblat mai erau decat umbrele lor....Clantanitul acela s-a transformat ulterior intr-un clentanit care aparea la bruscarea masinii ... si am schimbat planetarele la 200.000km.

Acum am 265.000 si am revenit la cele vechi caci am un feeling ca una din planetare induce o trepidatie care se manifesta la rece...

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Acelasi fenomen l'am intalnit pe Volvo. Un zgomot (pocnet) la planetare, cand se schimba directia de mers (fata - spate).

Rezolvarea celor de Volvo consta in asa numitele suruburi anti-ping (din capul planetarelor fata) ce au in plus fata de suruburile stock acea bucsa de cauciuc.

In cazul tau, presupun ca rezolvarea consta in saibele suplimentar montate la nivelul planetarelor.

anti-ping.jpg.ffcd761c49cb1b877c6c0f8e221e7bd4.jpg

Editat de yitzack
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare