Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Instalatie gaz versus instalatie hidrogen (hho) pe Vitara

Sicilianu

Postări Recomandate

Re: Instalatie gaz versuss instalatie hidorgen (hho) vitara

Nu-s de loc asemanatoare (poate la pret :grin: ).

Instalatia de HHO vine in completarea instalatiei masini sau celei de gaz. Performantele depind de marimea generatorului de hidrogen.

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

inteleg... pai daca as pune pe o vitara instalatia de gaz cu 1500 ron si instalatia de hidrogen cu 1300 ron (cam acestea erau preturile) ar insemna ca am dat 2800 ron. Consum poate ar fi de 10 L oras si vreo 6L in afara deci la suta de km as alimenta cu 30 de lei, asta in cazul fericit cand consuma 10L. Pe benzina alimentarea e de 12L * 5 ron = 60 ron, exact jumate. Asta inseamna ca trebuie sa bag benzina de 1000 de E ca sa recuperez suma. Cu 1000 de E imi pot cumpara 1500L de gaz. Asta inseamna ca daca consum 10L gaz la suta fac 15.000 km. Depinde cati km face fiecare. Eu fac 1100 pe luna cam asa.

Cifrele astea de 10L % si 6L % sunt cam presupuse, daca cineva a montat amandoua instalatiile asteptam feedback-uri.

Gazul din cate am inteles face depuneri. Hidrogenul mareste cifra octanica. Combinat poate va fi ca si benzina, asta nu stiu. Totusi tind sa cred ca totusi clasic e cel mai bine doar gaz si benzina, chiar daca platesti putin in plus pe consum, amortizarea de face in 10.000 km pt ca suma e de doar 1500 de ron.

Editat de Sicilianu
Link spre comentariu

Am experimentat pe Diesel .... in afara de un stress suplimentar pe alternator nu am observat altceva...incercat cu varia combinatii (EFI, distantor sonda de pe evacuare, bla bla bla) - nada.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Foarte interesant subiectul, din ce am citit si prin alte parti de la persoane care au montat sistemul intaleg ca merge montat si pe dieseluri...

dar sunt si o gramada de pareri contra legat de eficienta si mai ales prin faptul ca iti omoara alternatorul intr-un timp relativ scurt

Editat de bogus

Mercedes G Wolf 461 300GD

Nissan Terrano II R20 2.7 TDi

Link spre comentariu

nu merita sa lasi o vitara 1.6 pe benzina va si spun de ce:

la 35000 km faci asa

benzina: 35000 * 12 (consum urban) / 100 = 4200 Litrii (pentru a parcurge acea distanta)

4200 litri de benzina costa 4667 Euro

gpl: 35000 * 15 (consum gpl urban) / 100 = 5250 Litri

5250 litri de gpl costa 3500 Euro (calculat la 3 ron litru)

vine o diferenta de 1167 E din care 350 E a fost instalatia => profit de 917 E

cu banii astia 900E ramasi poti sa iti faci tablaria daca se strica sau poti sa faci ceva cu ei pentru tine sau pentru masina.

Eu atatia km am facut in 2 ani cu un toyota yaris 1.0 L vvt-i

Editat de Astral
MERITA ! NU "se merita ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=740241&viewfull=1#post740241 .......Da-l-n mortii lui de "se merita" !!!
Link spre comentariu

Asa scump e GPL-ul pe la Cluj?! La noi il gasesti si la 1,88, iar in general e 1,97, 1,99... Cel mai mare pret l-am gasit langa Orsova, vreo 3,85, si Constanta tot vreo 3,ceva.

Pe GPL iesi clar mai ieftin pe suta de km, si daca nu te zgarcesti la instalatie si iti cumperi una ca lumea, nu vei avea probleme din cauza GPL-ului, si nu ar trebui nici sa-ti consume mai mult decat pe benzina. Acum, nu stiu ce instalatie se preteaza pentru o Vitara de 1.6, daca merge secventiala, etc, dar un lucru e cert: pune una ca lumea, nu te uita acum la bani, pentru ca o sa te uiti mai tarziu, stramb. Am avut ocazia sa vad pe o masina de taxi o instalatie "ieftina", care pe langa ca nu functiona, era si o bomba cu ceas.

Link spre comentariu

- dapai nu stiu cat e pretul la gaz ca eu nu am bagat numa benzina 98 in masina mea, da am zis asa numa 3 ron ca sa nu subestimez pretul daca nu stiu cat e.

- tu cat zici ca costa o instalatie buna? 2000 de lei?

Link spre comentariu

1. In zona Hateg era ultima data la 2,40 lei... posibil sa aveti pretul tot pe acolo, dar opreste la cateva statii GPL si verifica. 0,50 lei/litru inseamna foarte mult, in vreo 2-3 ani. Deci socotelile tale nu sunt realiste.

2. Nu stiu cat costa instalatiile GPL, eu am cumparat masina cu ea gata montata. Din auzite, Prins ar fi cea mai buna dintre cele comercializate in Romania. Trebuie sa intrebi pe la vanzatori de preturi.

Link spre comentariu

-apai poate nu e 3 lei, eu am exagerat putin, dar asta inseamna un profit si mai mare ;).

-eu sigur imi iau asa benzina cu gpl ca instalatii sunt multe si bune, si iti scoti investitia, ca masina o iau sa imi ramana vreo 7,8 ani in timpul asta o sa mi se merite sa imi iau gpl si cu ce economisesc in timpul asta imi permit si sa schimb motorul masinii daca nu mai imi place cum va merge

Link spre comentariu

Re: Instalatie gaz versus instalatie hidrogen (hho) pe Vitara

HHO nu este decat mareting. Consum energie (deci lucru mecanic) ca sa scot hidrogenul din apa si apoi il bag in admisie ca sa-mi dea un plus de .... citi KW in puterea masinii? Daca functioneaza am descoperit un perpetuum mobile. Ce n-ar da americanii sa obtina energie gratis....sau sa nu se afle.

d2.jpg

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare