Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme Ambreiaj jimny schimbat

vitaraionut

Postări Recomandate

Salutare,am luat un Jimny acum 4 luni,am observat ca intra greu in viteze cand apasam abreiajul si m-am decis sa-l schimb.

Dupa ce l-am dat jos am vazut ca placa si discul erau albastrite. Am comandat alt Kit nou cu care am facut in jur de 1500km dintre care vreo 150km in teren si fara off-road extrem doar cat urca un vanator sau un gip oarecare si imediat dupa ce l-am montat la a3a iesire am simtit ca miroase amreiajul si iese fum pe o panta destul de mica pe care patinasem putin deoarece nu aveam inca anvelopele de teren.Saptamana asta am avut o scurta iesire unde am facut si putin off-road din cauza ca inainte plouase si am simtit ca dintr-o data a inceput sa iAsA iar fum si sa miroasA,apoi tragea pana la 2000 de ture si dupa aia patina,am dat si kitul asta jos si din nou placa si disc albastrita,Va rog daca aveti vreo idee sau daca ati mai patit si voi sa imi dati un sfat,va multumesc

Editat de Astral
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Probleme Ambreiaj jimny schimbat

o folosesc si pe low si pe high dar pana acum am avut peste 10 vitara pe care pot sa zic ca uneori le-am cam forjat si pentru aia niciodata nu am avut probleme cu ambreiajul,dar repet nu fac off-road extrem pentru ca nu am de ce,eu doar ma plimb cu Jimny pe dealuri,iar kitul se numea Exedy Clutch Kit

Link spre comentariu

nu stiu ce sa zic ,dar si cel ce era pus de fostul propietar era dus si albastrit si asta pus de mine :( ceva nu e in regula,credeam ca e o problema generala la Jimny desi cam ciudata

Nu e o problema generala la Jimny, doar la masina ta. Cauzele pot fi mai multe:

- reglaj prost: cablul trebuie reglat astfel incit sa inceapa sa agate cam la 2-3 cm distanta de podea (adica jos). La jimny, in mod normal, ambreiajul lucreaza ceva de genul cuplat/decuplat, etapa intermediara e foarte scurta. Multi il regleaza ca la turisme si probabil ca in teren asta nu e cea mai buna alegere.

- utilizare proasta: in cazul tau, cam greu de crezut mai ales daca zici ca te-ai mai dat in off-road si noul ambreiaj a picat cu aceleasi simptome ca ala vechi (placa albastra = ambreiaj patinat)

- montaj gresit sau ceva uzuri pe la cutie. Aici trebuie investigat.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Furca s-a verificat, asa a patit un coleg avea furca indoita ambreiajul lucra aiurea si a schimbat vreo 3 kituri :)

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Am gasit ceva pe acest site http://shop.gtcauto.ro/produse/ambreiaje-hd-xtreme-outback/kit-ambreiaj-xtreme-outback-suzuki-jimny dar mi-a spus cineva ca mai sunt si alte firme mai ieftine la fel de bune, va rog sa-mi mai recomandați daca știți si alte modele. Va multumesc

Link spre comentariu

Exedy (76 GBP la BigJimny). Ambreiajul din fabrica a fost Aisin, parca.

Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007 = ProComp +2", body +1", flanşe, amortizor OME, scut, snorkel, BFG A/T 215/75R15, CB, StP, folie, xenon. Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995 = aşteaptă anul 2027.
Link spre comentariu

Dupa ce am citit aici ma gandesc ca iarna cind patinez cu 4x4 pe zapada/gheata am simtit si eu miros de ambreiaj ars. La mine masina e noua si nu s-a umblat la ambreiaj pana acum. Reglajul furcii este cel din fabrica. Vara la urcare in panta mare nu se simte nimic. Cum a zis si colegul, doar cind terenul e alunecos si in panta.

Editat de Ess1902
Link spre comentariu

S-ar putea sa fi fost doar o impresie, pentru ca iarna, cind pierzi aderenta fortele sint mici in ambreiaj, e aproape ca si cum ar lucra in conditiile in care masina e suspendata in aer.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Si eu am impresia ca problema e de la furca ambreiajului. Verifica sa nu fie crapata si indoita. A mea s a rupt. Si la mine incepuse sa intre mai greu in viteza si la reglajul cablului s-a rupt. Eu am sudat-o si i-am aplicat niste lamele finute pentru ranforsare. Succes

Cauta! Nici albina nu gasaeste miere in fiecare floare!
Link spre comentariu

Am avut aceiasi problema si eu. Am schimbat discul, placa si rulmentul de presiune cu un kit nou. Merge bine pana acum, nu patineaza, nu are probleme, intra in viteze chiar daca il frec prin oras, ...in 3000 km. La cel vechi placa de presiune era albastra, dar ferodourile de pe disc erau ca noi. Am senzatia ca ambreiajul la Jimny este subdimensionat. Ce nou imi da impresia ca cupleaza brusc, ca si cum nu ar permite acel minim de patinare. Este cam on sau off. Cred ca o sa trimit kit-ul vechi la Atix. Daca cineva a incercat Atix pe Jimny poate sa ne spuna si noua impresia lui.

d2.jpg

Link spre comentariu

Nu cred ca este subdimensionat, nu are de ce sa fie asa poate este o greseala de exploatare sau montaj.Eu am mers cu discul ajuns la nituri, niturile sapau in placa si placa era albastra, l-am schimbat preventiv pentru ca el nu avea de gand sa cedeze :).Nu cred eu ca la Feroza este mai bun iar la Jimny mai prost, tot ambreiaj este.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Eu cand am avut furca rupta am schimbat si discul si am pus Japanparts. Placa si rulmentul erau perfecte asa ca le-am lasat. Discul era aproape de nituri si cam mirosea cand o stresam cam tare asa ca l-am schimbat. Am facut cateva mii de km si merge ok. Cat a costat furca de la ambreiaj? Eu nici nu am cautat-o pt ca mi-a permis sidura si adaos de doua placute pt ranforsare.

O seara buna!

Cauta! Nici albina nu gasaeste miere in fiecare floare!
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare