Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Martori bord

cace

Postări Recomandate

Mi s-au aprins in bord in afara de "tres amigos "care apar din cand in cand si martorul de atentie care indica si frana de mana . Alte simptome masina nu are merge normal.

De la ce poate fi mentionez ca in tulcea nu e tester land rover

Discovery 2 2004 facelift 2.5 diesel cutie manuala
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Martori bord

salut! verifica contactul de la frana de mana cand lasi frana de mana incerca sa mai apesi pe ea si vezi daca se stinge si lichidul din vasul de la frana de sub capota sa fie la nivel

SANTANA ANIBAL
Link spre comentariu

Mecanicul a spus ca ar fi un senzor de la abs dupa ce a pus testerul mi-a sters erorile da au aparut iar o sa schimb senzorul maine dau comanda

Link spre comentariu

Da, in caz de defectiune senzor sau circuit senzor se mai aprinde si martorul rosu(frana de mana care e si nivel lichid si parte din avertizarea de defectiune in sistem impreuna cu "3 amigos"), pe baza protocolului original ar trebui tot timpul sa fie aprins cu 3 amigos dar in realitate se aprinde doar la erori de semnal senzor sau cand e circuit deschis sau inchis pe alte componente. Totodata erori de senzor sunt declansate cel mai des de joc in inelul reluctor din butuc si doar schimbarea senzorului s-ar putea sa nu ajute ci va trebui un "hub" nou.... doar cu tester dedicat se poate vedea daca e senzorul sau "rulmentul" citind valori stationare de self test.... e mai poate verifica rezistenta senzorului, trebuie sa aiba intre 950-1100 Ohmi, daca da asa nu mai da banii pe senzor ia direct hub ca vine cu senzoe cu tot...si nu chinezism ca iti da TC-ul peste cap

binenteles ca o citire a cartii tehnice ar fi relevat aceasta teorie:

asa numitul "Brake" se refera la martorul acela rosu

1688327392_ABSdiagnostics.jpg.6efe18b31c7d201da4b60700b26b625f.jpg

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

La mine s-au aprins de fiecare data toti 4 si o data a fost un senzor iar de doua ori am resetata eroarea si am mers mult si bine.

Cel mai bine e sa pui un tester cum sice toata lumea si sa vezi unde e buba si poate e ceva la rulment de are senzorul citiri eronate.

Nu contest treaba cu frana de mana si nivelul la lichid ca am mai invatat ceva nou...

"A bon entendeur, salut!"
Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Dupa ce am fost la reprezentanta si am schimbat senzorul de abs indicat de ei iar apoi valvele de la pompa de abs problema mea cu “tres amigos” a persistat. Azi am trimis masina la Sergiu la Medgidia pe aceasta cale ii multumesc si lui si prietenului sau pt ajutor si sa va cer ajutorul cu stabilirea cauzei si ce trebuie sa schimb sa scap de beculetele enervante.

Pe diagnoza mi-a dat urmatoarea eroare :

23-05

“Shutle valve switch electrical fail”

INTERMITENT

023 times

Link spre comentariu

Vezi asta

chiar daca firele nu sunt afectate ca in filmulet, trebuie facute legaturile alea direct pt a bypasa contactele interne ale modulatorului ca acolo-i baiul, , am explicat in mod grafic aici: https://www.landyzone.co.uk/land-rover/necessity-of-the-mod-svs-fix-wiring-mod-option-b-graphic-explanation.272156/ sunt doua puncte de masa in fata filtrului de aer pe spatele farului vezi sa fie bine stranse Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Am schimbat cablajee alea deja si valvele

Care cablaje si care valve? ... la defectul de SVS e vorba de switchuri nu de valve si nu de schimbat cablaje ci de bypasat circuitul intern cu niste fire aditionale nu trebuie schimbat nimic, eventual daca curgea lichid de frana pe switchuri atunci trebuiau schimbate semeringurile de la valve dar asta e rar si implica demontarea completa a modulatorului

Link spre comentariu

OK, si asta ce relevanta are daca luam in considerare ce s-a scris pana acum?... despre piesa respectiva consider ca am explicat pe larg ce si cum, cei ce le vand le-au numit in mod eronat "valve"... daca nu stii engleza sau mai ai nelamuriri si nu ai inteles ceva din ce am explicat intreaba la subiect si iti raspund, nu are rost sa poluam topicul degeaba cu chestii irelevante

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Am inteles acum ideea ce trebuie facut ce nu am inteles unde ajung firele care vin din “valve “... imi cer scuze ca insist dar pe mecanicul meu il cam bate discovery si ttrebuie sa duc munca de convingere cu el si altul nu am

Editat de cace
Link spre comentariu

Imi permit sa raspund pentru ca tocmai ce am rezolvat problema la al meu discovery, informatiile fiind luate tot de aici de pe forum, sau de pe alt forum dar postate de cineva de aici:-)

Firele de la blocul de switchuri de la valve merg "prin" modulatorul abs la conectorul care il "alimenteaza" , mufa mare cu multe fire de deasupra.Practic, firul galben-verde ce intra in modulator, ajunge la unul din firele de la switchuri.Celalalt fir e masa.In concluzie, se scot firele de la switch pe la baza blocului si se face legatura direct cu firul galben-verde de la mufa si cu un punct foarte bun de masa!Acuma, modalitatea prin care faci asta...e la latitudinea mecanicului:-).Evident, se verifica si switchurile inainte cu ohmetru, practic acolo sunt 4 rezistente in diverse combinatii.

Spor

Bob

Link spre comentariu

In seara asta am facut bypass-ul si deocamdata in vreo 30 min de fatait prin oras “tres amigos “ nu au aparut sper sa ramana asa ca m am plictisit de ei

Multumesc pt ajutor

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Saga tres amigos continua.

Dupa o perioada in care cei trei prieteni nu m-au mai insotit zilele trecute ce sa vezi chiar inainte de o iesire in padure au aparut. Azi tot cu ajutorul colegului sergiu am constatat ca ar fi senzorul abs fata care creeaza probleme 538347D5-0C54-472C-95B4-B48FC74F906C.thumb.jpeg.946bb4ee9daaa22fc9706644472492a2.jpeg

Am scris totusi sa ma asigur ca am inteles corect.

Intrebarea e : trebuie sa schimb senzorul?

Link spre comentariu

Sper ca mai ai acces la testerul ala ca in caz de cod de eroare de senzor nu e destul sa fie citit codul, trebuie intrat si pe "inputs'' si vazut stationar voltajul pe fiecare senzor, voltajele trebuie sa fie intre 2 - 2.4V pe toti senzorii cel mai bine sa fie egali sau foarte apropiati.... daca pe acelas senzor inputul e 0 sau mult diferit atunci da se schimba senzorul dar daca inputurile sunt bune trebuie schimbat tot butucul (ala vine cu senzor cu tot) ca are joc in inelul reluctor... o problema este ca am observat ca nanocom mai da chix cu codurile de eroare de pe SLABS incurcand senzorii la cod dar la citiri live nu asa ca cel mai bine e sa fie si deconectat senzorul respectiv si mai mai citit o data valorile live ca poate te trezesti ca alt senzor decat cel cu cod sa arate 0 pe live dar codul sa fie tot pe cel deconectat si ala sa citeasca live bine, in cazul ala cel care arata 0 e de fapt cel cu probleme(lucrez la o lista de erori nanocom la SLABS, ACE si motorizare Eu3 ca si acolo are dar inca nu e definitiva)

Link spre comentariu

Din pacate nu mai am acces la tester acesta fiind la 120 km de mine . In schimb am comandat azi un tester nanocom cu delivery spun ei in 2-3 Zile ca sa nu mai trebuiasca sa fac drumuri la constanta.Cand ajunge o sa fac ce mi-ai zis.

Din cate am citit pe aici nanocom ar fi alegerea cea mai buna nu?

Editat de cace
Link spre comentariu

Nu neaparat cvea mai buna dar e buna atat timp cat stii cum sa-l folosesti,. Ce e sigur e ca e cel mai ''smecher'' tester de D2...dar dupa cum s-a demonstrat in viata ''smecherii'' mai si gresesc cateodata:grin:

Link spre comentariu

Gata a sosit si nanocom-ul .toti senzori la inputs 2.21 . Asta inseamna ca e rulmentul cu totul?

Link spre comentariu

Da, inseamna ca e rulmentul dar mai citeste o data ce am scris ca trebuie vazut care

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare