ghost4ever Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 (editat) eu nu am reușit sa gasesc nici o info ca PayPal ar garanta ceva, mai ales ca afilierea e foarte simplă ! ce părere aveți ?? Editat Septembrie 20, 2016 de ghost4ever Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi_1 Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Re: ţeapa nouă sau... ? https://www.paypal.com/ro/webapps/mpp/paypal-safety Dar vezi cand platesti.. e o optiune "I'm sending money to friends or family , cu comision mai mic, care nu e acoperita. Oricum, daca nu pare in regula e mai bine sa mergi pe instinct si sa nu cumperi. Chiar daca apare cu un site peste 2-3 saptamani aia iar nu inseamna nimic.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ghost4ever Postat Septembrie 20, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Re: ţeapa nouă sau... ? cum justific eu ca nu am primit coletul ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi_1 Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Re: ţeapa nouă sau... ? Pai cand tu te plangi ca nu l-ai primit devine resposabilitatea vanzatorului sa prezinte tracking plus confirmare de primire. (Semnatura de primire) Eu as astepta oricum sa vad daca chiar apare cu un site si cat de in regula e acel site. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ghost4ever Postat Septembrie 20, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Re: ţeapa nouă sau... ? Pai cand tu te plangi ca nu l-ai primit devine resposabilitatea vanzatorului sa prezinte tracking plus confirmare de primire. (Semnatura de primire) Eu as astepta oricum sa vad daca chiar apare cu un site si cat de in regula e acel site. eh sunt zeci d navigatii cu andoid, nu risc cu el... nu are un preț special si nici nu prea colaborează ...plecând de la prezumția de nevinovăție mie tot imi suna a țepar, o firma nu umple un depozit cu marfa caruia ii scade prețul zilnic (tehnologic) si după se gandeste ca are nevoie de un magazin, fie el și virtual... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Re: ţeapa nouă sau... ? Paypal-ul nu iti da banii inapoi daca e teapa. Ebay-ul da. Eu am primit inapoi banii pentru o piesa care nu a mai ajuns. Fara un comision al lor bineinteles. Paypal-ul nu are trebaba cu trimiterile de colete si urmarirea lor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Re: ţeapa nouă sau... ? Atentie, serviciul paypal e DOAR o modalitate de plata/incasare si nimic altceva. E ca si cum ai face transferul unei sume de bani dintr-un cont in altul FARA a se garanta in vreun fel un serviciu sau un produs. Odata banii transferati NU SE MAI POT RETURNA decat daca vanzatorul doreste acest lucru si ma indoiesc ca in cazul de fata o sa vrea asta. Citeste cu atentie ce am scris aici. Discutia ta e dupa parerea mea 101% TEAPA, mai mult decat atat e o teapa bine pusa la punct ptr ca un cont de paypal are de cele mai multe ori in spate doar o adresa de mail si nu il poti identifica pe tepuitor. Paypal-ul este una din modalitatile de plata de pe ebay dar nu sunt unul si acelasi lucru (poate pe asta se bazeaza omul cand ti-a facut "oferta" ca le vei incurca). Asa ca nu e cazul sa le confundati intre ele. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi_1 Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 (editat) Re: ţeapa nouă sau... ? Paypal = Ebay in acest moment. Si da, ar fi mai simplu prin ebay direct. Dar se poate si prin paypal, daca este platit corect, adica pentru un bun/serviciu, si nu trimitere simpla de bani. Acolo nu te mai poti razgandi. Evident, comisionul este mai mare cand platesti pentru aceea garantie. Si e bataie mai mare de cap decat prin ebay, unde sistemul de recuperare al banilor este aproape automat, ai doar de completat un formular, bifat cateva casute si apoi astepti un raspuns. Prin ebay am primit banii inapoi de multe ori, de cele mai multe ori integral, si chiar si inainte sa se uneasca cu paypal, aceasta garantie tot de paypal era oferita, si nu de ebay, desi lumea o percepea ca fiind oferita de ebay, fiindca pe acel site beneficiau de ea. Vad ca linkul postat mai devreme nu a mers, asa ca incerc din nou: https://www.paypal.com/uk/webapps/mpp/paypal-safety-and-security Si inca ceva, din discutia postata de tine in acele poze, eu nu inteleg ca omul ar fi umplut un depozit in anglia cu aceste produse, ci pur si simplu ca de acolo vine, asta insemnand ca ori comanda el si ti-l trimite tie dupa, ori ti-l trimite direct de acolo (drop shipping). Toate astea sunt pura teorie, practic omul poate sa incerce sa iti ia banii si sa nu mai iti trimita nimic. Si mie mi se pare destul de suspect ce incearca, dar cine stie, poate pur si simplu incearca si el ceva si nu are deloc experienta si nu realizeaza cat de tepar pare prin ceea ce face. Editat Septembrie 20, 2016 de adi_1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 (editat) Re: ţeapa nouă sau... ? Nu induceti oamenii in eroare ...Paypal e ceva, ebay e cu totul altceva... Paypal - modalitate de plata incasare Ebay - portal de licitatii online Singura conexiunea dintre ele - Ebayul foloseste paypal-ul ca si modalitate de plata. Omul in discutia de mai sus ...nu precizeaza decat paypal ...in ideea ca ar putea fi asimilat de "fraier" ca si ebay...:wink: Editat Septembrie 20, 2016 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi_1 Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Re: ţeapa nouă sau... ? In fine, nu induc lumea in eroare, se poate verifica pe acel link postat ca serviciul de escrow nu este valabil numai pentru ebay. Si cand zic ebay = paypal, ma refer ca in prezent au fost unite, adica una dintre ele a cumparat-o pe cealalta, nu stiu exact care pe care, dar nici nu conteaza asta. Eu voiam sa subliniez ca desi s-a intamplat acesta unire a celor 2 companii, serviciul era dinainte "Paypal buyers/sellers protection" si nu "Ebay buyers/sellers protection". Atat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Re: ţeapa nouă sau... ? Nu are sens sa ne contrazicem ptr ca fiecare probabil ca are dreptate din felul lui. Din punctul meu de vedere nu as da curs sub nici o forma la asemenea oferta. Punct. Eu am cumparat si vandut diverse chestii prin ebay sau paypal. In a doua varianta ...nu mi-a garantat nimeni nimic. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi_1 Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Re: ţeapa nouă sau... ? Sunt de acord, nu are rost sa ne contrazicem. Si putem avea amandoi dreptate in cazul asta. Scopul meu era doar sa mentionez ca se poate, dar nu orice platesti prin paypal este garantat. De aceea este si aceea intrebare "Pentru ce platesti?" atunci cand faci o plata prin paypal. In nici un caz nu am vrut sa spun ca orice este platit prin paypal este garantat, ci doar ca ei ofera acest serviciu, daca se vrea si se procedeaza corect in acest sens, la momentul platii. Imi cer scuze pentu ca am fost poate putin offtopic, si nu m-am exprimat mai clar de la inceput. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 Re: ţeapa nouă sau... ? Direct de la sursa: https://www.paypal.com/ro/webapps/mpp/buyer-protection http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shopy Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 Re: ţeapa nouă sau... ? Daca vanzatorul X primeste o plata in contul sau Paypal de la cumparatorul Y, isi poate retrage fizic (cash) banii din contul bancar aferent contului Paypal, in felul acesta daca Y reclama neprimirea obiectului si face reclamatie, Paypal practic nu are de unde sa-i mai 'traga' banii lui X. In acest mod, adio protectie Paypal! E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 (editat) Re: ţeapa nouă sau... ? In programul de protectie nu intra platile intre persoane private. Daca o sa faci o plata cu paypal o sa vezi ca ai patru tipuri de plati. Prima este intre persoane private si scrie clar ca nu face obiectul programului de protectie. Celelate sunt pentru plati catre comercianti...care sunt inrolati cumva in program. Ma gandesc ca daca esti comerciant si vrei cu adevarat sa faci business mai treci pe la paypal si astfel poate sa isi recupereze banii....Fee-ul pentru o astfel de plata nu e tocmai mic....a fost ascuns in cursul valutar de 4.63 fata de bnr undeva la 4.46....plus ce o mai fi luat de la comerciant.....In felul asta paypal si -a facut min 5% comision......Probabil ca paypal stie din trecut ca mai mult de 95% din comercianti sunt interesati sa faca volum nu sa dea tepe.....Deci No magic!...Sunt sigur ca si o firma de asigurari cu ceva statistici in spate ar fi interesata sa faca acest business... Editat Septembrie 22, 2016 de georgei23 http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Septembrie 22, 2016 Partajează Postat Septembrie 22, 2016 Re: ţeapa nouă sau... ? Va spun experienta personala cu ebay si plata facuta la comerciant prin PayPal. Saptamanile trecute am comandat un set de bujii pe e-bay, vanzatorul firma cu peste 4k de vanzari si 99.x% seriozitate. Cumpar produsul si ajunge la mine in bloc, dar distribuitorul lasa coletul la un vecin intrucat nu eram acasa. Peste cateva zile le dau mesaj si ii intreb unde este coletul. Evident vanzatorul imi spune ca are numar de livrare si semnatura electronica(2 litere care ar fi putut sa le faca orice analfabet de la coltul strazii). Fac reclamatie la e-bay si mi se spune da decizia ca: Intrucat exista numar de livrare cu semnatura, eu am primit coletul si nu primesc banii inapoi. Sa pice cerul pe mine si altceva nimic. Deja ma gandeam ca distribuitorul a desfacut coletul si a luat produsul. Imi treceau o mie de ganduri prin cap. Pentru prima data in viata, imi luam muwe si ma vedeam si cu banii luati cu toata garantia si protectia cumparatorului. Am mers mai departe la PayPal si am facut reclamatie, explicandu-le frumos ce s-a intamplat. Sunt client e-bay si PayPal de mai bine de 6 ani si pana acum nu s-a intamplat sa mi se piarda nici un colet, cu atat mai mult sa fac reclamatie pentru £26. Ar fi culmea gainariilor. Au inceput investigatia si m-au tinut la curent cu ce se intampla. Cam la fiecare 2 zile primeam cate un email cu detalii. Intr-un final aflu de la un vecin ca a primit coletul si a semnat in locul meu. Mi-am luat coletul si am inchis cazul la PayPal cu explicatiile de rigoare cum ca distribuitorul nu ar fi trebuit sa lase coletul la altcineva decat la mine. Mai bine il lasa in fata usii ca oricum nu il fura nimeni.:ce Morala: E-bay nu isi asuma nici o responsabilitate daca au numar de livrare si semnatura(chiar nu vreau sa dau idei agentilor de livrare :ha:). Oricine poate sa primeasca un colet si sa semneze de primire cu initialele. Acest lucru da dreptate DOAR vanzatorului. Tu nu ai cum sa dovedesti ca nu ai primit coletul. Mai pe scurt o iei in brate cu banii dati. PayPal-ul (asa cum au spus si colegii in postarile anterioare) au cateva modalitati de plata. Nu cumva sa trimiteti bani fara sa stiti cui trimiteti, pentru ca ei lucreaza doar ca parte terta in acest transfer. Isi iau comisionul si atat. E datoria oricarei persoane sa se asigure ca cei carora le trimit bani nu sunt tepari. NU va lasati pacaliti de vorba dulce romaneasca (sau alte limbi cunoscute:t1:grin:)! Chiar nu stiu care ar fi fost decizia lor in cazul meu, insa cel putin am vazut ca pe e-bay nu te poti baza, nici macar in cazul companiilor cu care tranzactionezi, nu mai vorbesc de persoane fizice. :h5 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Septembrie 22, 2016 Partajează Postat Septembrie 22, 2016 Re: ţeapa nouă sau... ? Am patit si eu asa ceva ....dar ...sa explic. Am cumparat /platit nu ajunge coletul. platit cu visa. fac reclamatie. se rezolva dupa 6 luni. Magazin din China. Am cumparat de pe ebay platit pay-pal nu era ce trebuie ....am facut reclamatie am primit bani inapoi. Am cumparat de pe ebay nu au venit cand trebuie erau niste jucarii am refuzat pachetele in ianuarie ....am primit bani inapoi fara discutie. Deci sa nu intelgem care cumva ca paypal nu este guvernat dupa niste legi bancare are sunt peste tot cam la fel in lumea asta. Magazinul ebay inregistreaza vanzatorii persoane juridice sau private dra la fel este mijlocitor si poate deschide parghii de reclamatie la nivel de individ daca tranzactiile se desfasoara prin ebay. Mi-as face griji doar daca sunt trimisi din cont personal in cont personal si nu sunt fcaute prin mijlocirea unor magazine online.Obliigatia lor este de a se desfasura aceste licitatii in niste conditii de legalitate prin mijlocirea acestor site-uri. Pay pal verifica indentitatea detinatorului prin filialel bancare. deci este exclus sa nu se stie cine este destinatrul.Problema coruptiei la noi face insa mai greu indentificare a sau rezolvarea prin lentoarea specifica ...romaneasca dar rezultatul ets eacelasi .Multumirea ta ca client in schimb chiar daca este o suma derizorie este lezata.Ebay/e una olx e alta. hahahah intodeauna platesti in avans pe ebay sau alte site-uri la noi neam obisnuit sa facem gargara sau sa ne batem joc de vanzator nereceptionad coletele si s apunem oameni s aplatesca in locul cumpartoriilor transportul care la romanica este triplu fata de occident. Si ca o paranteza la colegul d emai inainte ....cletaria era responsabila la final pentru netrimiterea coletului la destinatie. pe foaie aia de recptie trebuie sa existae nr de cat de indentitate si semnatura /ora etc. caz care poate fii in instanta evident contestata. dar sumele sunt atat de mici ca te apuca plansul...acolo in afara e vorba de onoare. ti s einchide magazinul pe ebay si oha business. la noi faci alt cont pe olx sau la jumatate esti in bransa iar fara nici un fel de remuscari ba din contra te mai lauzi si la prieteni ce tepe ai dat ..pe net .cam asta e romanica. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Septembrie 27, 2016 Partajează Postat Septembrie 27, 2016 Re: ţeapa nouă sau... ? Daca vanzatorul X primeste o plata in contul sau Paypal de la cumparatorul Y, isi poate retrage fizic (cash) banii din contul bancar aferent contului Paypal, in felul acesta daca Y reclama neprimirea obiectului si face reclamatie, Paypal practic nu are de unde sa-i mai 'traga' banii lui X. In acest mod, adio protectie Paypal! Banii vor aparea ca si balanta negativa. Deci la prima plata pe care o va incasa vanzatorul, PayPal va recupera banii. Am patit-o cu un italian, am uitat sa ii trimit tracking number si omul a facut plangere la PayPal. Banii i-am retras de pe contul de PayPal si am avut apoi balanta negativa. Nu retin exact ce se intampla daca vrei sa cumperi si ai balanta negativa. Chiar nu stiu care ar fi fost decizia lor in cazul meu, insa cel putin am vazut ca pe e-bay nu te poti baza, nici macar in cazul companiilor cu care tranzactionezi, nu mai vorbesc de persoane fizice. :h5 Tocmai ca nici eBay nici PayPal nu fac politie cu firmele de curierat. Ca sa fie protejati si vanzatorul si cumparatorul un tracking number care apare ca livrat exonereaza vanzatorul. Privind din exterior, cazul tau l-as incadra la frauda facuta de cumparator. Pune-te in pozitia vanzatorului. Cand ai vazut ce se intampla trebuia sa iei la rost firma de curierat imediat ce aveai tracking number. Pe tracking apare si adresa de livrare deci daca cumperi ceva din Anglia si apare livrat in Romania, slabe sanse sa-si fi trimis singur vanzatorul coletul si sa te pacaleasca pe tine. O data coletul plecat spre adresa corecta, ca si vanzator nu mai ai alte obligatii. Daca cei de la firma de curierat sunt incompetenti, trebuie trasi ei la raspundere. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Septembrie 27, 2016 Partajează Postat Septembrie 27, 2016 (editat) Re: ţeapa nouă sau... ? Banii vor aparea ca si balanta negativa. Deci la prima plata pe care o va incasa vanzatorul, PayPal va recupera banii. Am patit-o cu un italian, am uitat sa ii trimit tracking number si omul a facut plangere la PayPal. Banii i-am retras de pe contul de PayPal si am avut apoi balanta negativa. Nu retin exact ce se intampla daca vrei sa cumperi si ai balanta negativa. Tocmai ca nici eBay nici PayPal nu fac politie cu firmele de curierat. Ca sa fie protejati si vanzatorul si cumparatorul un tracking number care apare ca livrat exonereaza vanzatorul. Privind din exterior, cazul tau l-as incadra la frauda facuta de cumparator. Pune-te in pozitia vanzatorului. Cand ai vazut ce se intampla trebuia sa iei la rost firma de curierat imediat ce aveai tracking number. Pe tracking apare si adresa de livrare deci daca cumperi ceva din Anglia si apare livrat in Romania, slabe sanse sa-si fi trimis singur vanzatorul coletul si sa te pacaleasca pe tine. O data coletul plecat spre adresa corecta, ca si vanzator nu mai ai alte obligatii. Daca cei de la firma de curierat sunt incompetenti, trebuie trasi ei la raspundere. Nu ia la rost nnimeni nicio firma de curierat. Relatia e privita doar prin prizma cumparator vanzator. Vanzatorul vinde , nu e treaba cumparatorului cu cine primeste marfa .Daca vanzatorul a primit bani in schimbul marfii si cumparatorul nu a primit marfa vanzatorul trebuie sa returneze bani in contul cumparatorului.E simplu se bazeaza pe buna credinta ,mai departe transprotatorul este cel care se descarca vis-a -vis de vanzator cum stie ''el mai bine''.-inapoind sau despagubind vanzatorul.....intotdeauna cumparatorul este cel care are un atu.'' Cel de buna credinta'' A dat bani care sunt o marfa si a primit sau Nu marfa respectiva ,atentie intr-un timp rezonabil. Daca depaseste 30 de zile vanzatorul e pasibil de folosinta abuziva si e caz penal in occident.Exista si in USA la fel legi care obliga vanzatorul mai ales pe internet cum trebuie sa se comporte si cine suporta pagubele . Eu am patit-o de cateva ori cu PAdoockspares si cu niste jucarii luate de pe ebay. La padock au returnat coletul cei de la DDP cica nu mau gasit la dresa....hmhmhmmh nici telefon nimic. nici afisaj nimic,,,sun la padock se intereseaza trec cam 40 de zile...si le fac o adresa..cum ca paragraful cutare oridinul cutare legislatia Uk si EU ..etc, a doua zi era un alt pachet pe aeroport de data asta cred ca au platit mai mult decat toata marfa ...era valaoare de vreo 500 euro si cam 27 de kg pachetul si cu os crisoare ca bla bla bla. Ba m-au si sunat sa ma intrebe daca am primit pachetul. Editat Septembrie 27, 2016 de Astral 1 Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate