Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Discovery 2 - am modificat rapoartele in cutia de transfer - sa le schimb si in punti ?

JURJUT OVIDIU

Postări Recomandate

IMG_20160811_133511.thumb.jpg.b9f9de0755098194ddce37a70b58d670.jpg[ATTACH=CONFIG]269922[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]

Dupa cum se vede in poza , a mea prezinta urme de utilizare in offroad.

Lasand gluma la o parte vin cer si eu niste sugestii.

Masina o folosesc exclusiv la iesiri in natura cu mai mult sau mai putin offroad, forestiere dar si drumuri de munte cu stanci si noroaie, dar doresc sa fac si drumuri mai lungi in viitor care vor presupune si ceva mai mult asfalt.

Momentan am gume 275/70/16, nici nu ma gandesc cu cat sunt mai mari decat originalul, singura modificare ce i-am adus sunt modificarea rapoartelor in cutia de transfer la 1.41. Acum am bate gandul sa-i modific rapoartele si in punti. Intrebarea mea este cu cat ajuta acest lucru, ca motorul si transmisia sa nu aiba de suferit din cauza rotilor mai mari, in ideea in care vreau roti si un pic mai mari?

d2.thumb.jpg.e03791ac5b19cb59ae44a3febb8c045b.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Despre aspect si functionalitate

Eu de aia m-am abtinut de a vorbi despre transmisie ca la chestiile cu rapoarte si din astea nu m-am concentrat sa fiu 100% sigur si daca nu stiu bine prefer sa tac... sugestia mea e ca daca umbli la rapoarte sa te incadrezi doar in rapoarte deja utilizate cu motor Td5 si cutie R380 sau ZF4HP22(ca nu ai spus ce cutie are), orice altceva e loterie, motorul, transmisia si in special directia au de suferit oricum cat timp depasesti dimensiunile standard prevazute de producator...eu te sfatuiesc sa iti iei un set de roti std si sa le pui pe alea cand mergi la drum lung...te va ajuta si la consum si la confort si LA SIGURANTA.... indiferent de ce inginerie la rapoarte faci sa ajuti cuplul sistemul ABS nu-l poti recalibra si cum am spus ala sufera serios la distante de franare si limitari ABS iar asta e chestie serioasa de siguranta... chiar si distanta de franare mecanica fara implicarea ABS creste cu roti mai mari din cauza bratului fortei mai mari aplicate pe disc ... repet, daca e masina de familie cu uz mixt(in jur de 50% asfalt) si nu majoritar teren nu va hazardati cu roti mai mari de 5%, sau daca aveti roti mari chiar de mergeti 1Km pe drum public circulat daca exista conditii de alunecare fiti prudenti si tineti cont ca franele nu mai sunt in mintile lor

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare