Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

distributie vitara?????

Naivatco

Postări Recomandate

salut,

am urmatoarea problema: trebuie sa schimb cureaua de distributie la vitara. am aproape 100.000 km si nu am umblat inca la distributie.... asa ca trebuie sa o schimb. nu de alta dar nu vreau sa ma trezesc ca imi ies supapele prin capota. am cautat curea de distributie si am gasit pe la 100 lei, mai mult cu 150 lei le pot cumpara pe toate adica si pe cele doua canelate de tansmisie ( alternator, respectiv, directie). acum intervine dilema. am o cunostinta cu un service (mai pricopsit, dar nu dau nume ca nu-i frumos) care, avand un fel de obligatie fata de mine, s-a oferit sa-mi schimbe el distributia, adica sa ma scuteasca de manopera aferenta, urmand ca piesele sa le achit. problema e ca el sustine ca distibutia se vinde ca un kit care pe langa curea include si rulmentul de presiune (intinzatorul) cat si capacul de la pompa de apa. tot chitul costa dupa spusele lui 650 lei, suma care mi se pare usor ireala.

avand in vedere ca rulmentul nu fluiera, apa pe la capac nu pierd ( adica presetupa e ok, rulmentul e ok) ce ma sfatuiti? schimb doar distributia, sau schimb totul. ceea ce spune cunostinta asta a mea e real sau baga de la el.... poate kitul sa includa si rulmentul de presiune si capacul pompei de apa, sau imi baga piese pe gat ?

multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator rares

Re: distributie vitara?????

aloha,

eu am o vitara din1992, 1600, 8V; si mi-am facut distributia cu 150 lei(curea+rola intinzatoare). De pompa de apa mi-a spus mecanicul ca nu-i nevoie sa schimb nimic de la ea.

Sfatul meu este sa nu te legi la cap cu ceva de care nu-i nevoie.

Link spre comentariu

Re: distributie vitara?????

in momentul in care schimbi cureaua de distributie obligatoriu trebuie sa schimbi si rola intinzatoare.daca nu risti sa pui curea noua si sa se blocheze rola.in acest caz e nasol! in legatura cu pompa de apa nu trebuie sa o schimbi neaparat.se obisnuieste a se schimba odata cu distributia,dar asta la modele mai noi de masini unde operatiunea de schimbare a curelei de distributie nu este intocmai o operatiune usoara(vezi cazul audi unde trebuie demontat tot botul masinii) si atunci se prefera sa se schimbe si pompa.

in concluzie schimba cureaua si rola sau rolele (depinde de masina) si pompa mai las-o.pericolul sa se blocheze pompa este minor.in cel mai rau o sa inceapa sa curga!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare