Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Centura de siguranta Jimny

koais

Postări Recomandate

Salutare!

Una dintre bolile "genetice" la Jimny sunt centurile de siguranta. Inca din fabrica nu se retracteaza rapid, iar in timp acest comportament doar se agraveaza.

Cand am luat masina centurile de siguranta se strangeau destul de greu. Le-am derulat si le-am curatat bine de tot. O perioada am simtit o oarecare imbunatatire. Acum aproape ca au murit de tot.

Jimny-ul meu are airbag-uri. Oare centurile sunt cu capsa pirotehnica?

Voi cum ati remediat acest defect? Prin inlocuire cu centuri noi tot de Jimny sau alt model (Vitara)? Cat v-a costat?

Multumesc anticipat!

Mihai

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Centura de siguranta Jimny

Jimny-ul meu are airbag-uri. Oare centurile sunt cu capsa pirotehnica?

Da, au capsa. Uita-te in manual ce precautii trebuie luate ca sa nu bubui accidental capsa aia.

Ciudat ce spui tu, la mine centurile se comporta la fel ca atunci cind am luat masina acum 7 ani si de multe ori le-am uitat ne-retractate complet.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Hai ca la centuri am lucrat eu si te pot lamuri. Scoti borna de la baterie si o lasi o ora neconectata. Intre timp desfaci banchetele spate si lateralele de plastic ale masinii. Cand a trecut ora.. poti scoate linistit mufele galbele de la centuri (cele care sunt pe fir). Ele au oricum un sistem care le pune in scurt cand sunt deconectate, pentru ca sistemul de airbag-uri sa vada ca exista o problema. Dupa poti scoate si mufa galbena de pe rola centurilor (iese mai greu dar daca tragi direct perpendicular pe punctul de conexiune nu exista riscul sa le rupi).

Mai departe nu stiu ce poti face. Daca reusesti sa le faci sa mearga mai bine, zi-ne si noua!

Nota: In mod normal computerul de impact are energie pentru maxim 10 minute dupa deconectarea de la borne, 30 minute este recomandat sa le lasi fara energie, eu merg pe o ora ca sa fiu sigur.

Daca ai nevoie de ajutor ca sa ajungi la ele, intreaba si iti spun ce vrei tu. Eu chiar acum am masina demontata in spate, ca ii pun difuzoare. Succes.

Link spre comentariu

Problema e arhicunoscuta la mai multe marci auto , dar eu zic doar din propia experienta ... cu centurile de Patrol ...

Se demonteaza , se curata , se mai da doua ture in plus la arcul spiral de revenire ... dupa operatie functioneaza bine , cum ar trebui sa functioneze , la demontare si remontare n-au fost probleme deosebite etc ... dar toti fabricantii avertizeaza sa nu intervii la mecanismul centurii de siguranta . E de inteles de ce , e un element de siguranta .

... no , acu ... la fel scrie si pe lustrele chinezesti ... asa ca ai de ales ... sau te orientezi spre altele noi ( eu asa as face ... ) ... ori te apleci cu atentie spre rezolvarea problemei . In cel mai rau caz , o strici ...

... cat de spre capsa pirotehnica , poti sta linistit si poti lucra fara strangeri de inima , ele fac ce trebuie si doar atat nu sunt grenade ... eu le-am aruncat de la etajul patru , le-am troznit cu o usa metalica , le-am tras cu prastia ... se turtesc dar nu pocnesc fara curent . Iar pocnite cu curent nu fac mare branza , cred ca-ti raman degetele intregi nu ca unele pocnitori demente de revelion ... ma rog , n-am incercat sa le tin in mana dar sunt relativ modeste la detonare , unele ramand cam intregi ... treaba lor e sa tensioneze putin centura si atat . Putin inseamna putin ... Am fost curios , ma cam intereseaza subiectul si am vrut candva sa echipez masina ceva mai mult dar am ales doar protectii pasive ... e mai mult de vorbit ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

... ei ... pana acum , m-am eschivat cu succes de centurile de Jimny ... asa ca nu stiu exact ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Multumesc pentru instructiunile oferite! Am facut curatarea lor temeinica. Cu detergent special, spalare cu abur. Dar nu a tinut mult.

Acum mai ramane sa vad cu ce le inlocuiesc. Un set nou cu capsa pirotehnica e foarte scump. Daca aveti sugestii, le primesc cu placere :h5

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Azi m-am jucat si eu putin cu centurile masinii. Si am observat ca problema este de fapt la prinderea de pe stalp si nu la rola. Slot-ul acela prin care trece centura este prea stramt si de la frecare s-a tocit si nu mai este la fel de "lina" suprafata pe care freaca centura. Ma voi apuca maine sa curat cumva acolo sa vad daca se imbunatateste situatia. Eu am facut bucla mai jos peste o surubelnita la acelasi unghi de trecere precum este in acel slot si rola a tras centura imediat, deci clar este de acolo. Ma gandeam si cu ce solutie as putea da acolo ca sa alunece mai bine, ceva care sa nu se ia pe haine si sa nu pateze centura.. avand in vedere ca nu pot scoate centura de acolo sa lustruiesc plasticul cum trebuie.

Aveti ceva idei ce as putea face?

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Ai observat vreo imbunatatire?

Editat de Astral
VREUN / VREO ....FARA CRATIMA ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Imi pare rau ca nu am revenit mai repede cu detaliile legate de curatarea prinderilor de pe stalp, cele pe care freaca centurile.

Erau colmatate acele sloturi care sunt putin cam inguste, le-am curatat cu fasii de smilgher de granulatie 2000. Urmeaza si sa curat centurile. Dar deja merg mult mai bine, si se retrag pana la capat, chiar daca putin cam incet pe ultima bucata. Nu mai raman nestranse, si nu mai ai timp sa le prinzi in usa dupa ce cobori. Sunt foarte multumit.

Link spre comentariu

Stie cineva codul de piesa de centura de siguranta ?

Sunt zeci de coduri de centuri, in functie de piata de destinatie, anul fabricatiei, dotari, culoare, etc.

Dupa VIN se gasesc mai usor.

Pentru masina ta cel mai probabil sunt codurile:

84901-81A82 pentru dreapta

84902-81A72 pentru stanga

Dar daca afli ce preturi, o se reconsideri cumpararea lor noi.

Ca idee, doua centuri fata noi costa cat un motor de Liana si manopera aferenta.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Am vazut, 1000 lei bucata... nu stiu ce sa fac.

M-am uitat si eu la ce a spus Adi_1, din pacate, eu nu am acea problema, gliseaza prin fanta fara nici un impediment.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

daca gasesti ceva second ce se potrivesc ( conteaza mult unghiul de retractie ) , dar nu au capsa pirotehnica, nu`i problema. Pui in capatul firului o rezitenta de 2ohm si sa rezolvat problema.

Cat despre cu ce sa schimbi.. inca nu stiu, abea am luat masina.. urmeaza sa dau jos si sa vad cu ce pot inlocuii :)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare