Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Grila barem asigurare RCA

tarzy

Postări Recomandate

http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/transparenta/anexaproiectHGplafonare_25102016.pdf

asa din avion ies mult mai oki turismele inmatriculate pe firma

la categoria >2500 cmc, varsta 41-50 de ani reiese maxim 1822 lei ptr pf si 1.285 lei ptr pj

oricum sper totusi ca din concurenta&bonusari&etc aceste valori sa fie exceptii

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Grila barem asigurare RCA

1796 lei plafon pentru ca:

- am 37 de ani

- am motor de 3 litri

2400 lei (aprox.) impozit pentru ca:

- am motor de 3 litri

130 lei (aprox.) vigneta pentru ca:

- merg pe suselele patriei

40 lei parcare pentru ca:

- sa pot parca unde apuc

Total : 4.366 lei. Aproximativ 1.000 euro/an. Pentru ca:

- traiesc in Romania.

Cu toata sinceritatea de care pot da dovada, sa-i f** in gura pe dobitoci .... am zis !!!

Editat de Astral
  • Like 1

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

1796 lei plafon pentru ca:

- am 37 de ani

- am motor de 3 litri

2400 lei (aprox.) impozit pentru ca:

- am motor de 3 litri

130 lei (aprox.) vigneta pentru ca:

- merg pe suselele patriei

40 lei parcare pentru ca:

- sa pot parca unde apuc

- traiesc in Romania.

Cu toata sinceritatea de care pot da dovada, sa-i f** in gura pe dobitoci .... am zis !!!

Bine zici !!!

Editat de Astral
Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

Sa inteleg ca la Feroza mea autoutilitara cu masa mai mica de 2300 kg voi plati 749 pe an? Azi am inmatriculat acaretul si am platit 732 pe 6 luni. Pe an trecea bine de 1350 ron, ceea ce mi e pare enorm , mai ales ca motorul e de capacitate mica 1600 cmc.

"If you see someone repairing a Daihatsu, call 112. Daihatsu don't have problems "
Link spre comentariu

- traiesc in Romania.

Nu te plange ca stai bine.

Eu ajung la 7730 de lei (aprox 1737 euro) doar pentru o Toyota Landcruiser. :grin:

Link spre comentariu

Da sunt muuuulte dezavantaje pe la noi. Dar și muuuulte părți bune ,mai ales faptul ca ÎNCĂ ne putem da cu mașinuțele noastre cam pe oriunde ne dorim.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Intradevar la 1.6 autoturism cu bonus malus B4 plateam si eu in anii trecuti 350-400 ron, dar in cazul meu feroza este trecuta autoutilitara N1G in carte, si cea mai mica asigurare e undeva in jur de 1400 ron pe an + rovinieta 420 ron , am de gand sa o transform in autoturism ,dar daca asigurarea la autoutilitare va scadea in halul asta , ma gandesc serios sa o tin ca autoutilitara.

"If you see someone repairing a Daihatsu, call 112. Daihatsu don't have problems "
Link spre comentariu

Încă un motiv de indignare, frustrare și dovadă în plus (dacă mai era nevoie) nu a lipsei de pregătire ci a m.ii pe față dată contribuabililor.

Prin excelență, piața asigurărilor de răspundere civilă (sub efectul legii), fie ea auto sau de altă natură, este un exemplu clasic de susținere neloială din partea statului a unor afaceri private (fără ca măcar să existe elementul cu caracter social legat de numărul locurilor de muncă - ca în alte industrii) a căror profitabilitate este asigurată sine qua non și din care, fără îndoială, mulți au de ciugulit. Motiv pentru care, în țări mai ”civilizate”, formula asta nu mai ține. Bineînțeles, s-au inventat altele, mai dibace.

N-am studiat istoria acestui tip de asigurări, dar cred că, inițial, fundamentarea implementării ar fi avut un caracter ”social”. ”Măi stăpâne, există în țara asta foarte mulți amărâți care își iau și ei un hârb de mașină și, Ferească Ăl de Sus!, produc și ei accidente. Când îi cu victime răspund penal, dar când îi numa cu daune materiale ar fi păcat să înfunde pușcăria datornicilor și statului să nu-i iasă nimic (ba să-i mai plătească și încarcerarea) în cazul în care nu avem ce să-i scoatem la mezat. Nu crezi c-ar fi mai bine s-o punem de-o lege prin care să-i obligăm să se asigure? C-am făcut eu calculul și, statistic, ne scoatem bine di tăt! Și se simte bine și amărâtu, ”protejat” de asigurare și toată lumea-i mulțumită”.

Trăiesc cu impresia că elaborarea proiectului s-a bazat pe o inginerie inversă: adică s-a stabilit bugetul de încasări (bătut în cuie) după care au început să distribuie costurile, în cea mai mare parte, alandala, aparent fără logică. Dar logica stă numai în numărul de autovehicule și nu în cuantumul pagubelor cauzate de acestea, funcție de, să spunem, capacitatea cilindrică.

Văd și partea plină a poharului. Se pare că, dacă va fi pusă în aplicare așa cum arată, decizia va duce, cel puțin, la:

- ”îmbunătățirea” dramatică a nivelului de trai al pensionarilor peste 60 de ani care, subit, vor deveni categoria de vârstă cu numărul cel mai mare de autovehicule deținute (dă bine în raportul de țară privind nivelul de trai);

- octogenarii vor fi dați de exemplu ca fiind categoria de șoferi cu numărul cel mai mic de accidente auto, pentru a compensa numărul celor vasculare (dă bine la evaluarea sistemului sanitar).

AJUNGE!

Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”!

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Sincer mi-e sila ca traiesc in Romania si sunt tare mahnit pentru ca trebuie sa renunt la masina din 1988 care imi este foarte draga si la care am facut deja o omologare cu un motor mai mic 2500 in loc de 2800 pentru impozit. Totul in carte legal...cand se putea mai usor. Este oricum mult (pt. mine) un impozit de ~900lei pe an in conditiile in care eu fac 4000 km poate si mai putin. Am zis asta e pun de-o parte bani in cursul anului si strang 900 lei pt impozit. A venit lovitura cu RCA-ul a fost vreo 650 lei pe 6 luni...acum este 920 lei pe 6 luni in conditiile in care nu am fost implicat vreodata nici macar intr-o tamponare.

Pe scurt ca sa mentin in circulatie masinuta asta de 28 ani intretinuta impecabil, care nu scoate fum si functioneaza dpdv mecanic f bine ma costa 2740 lei pe an. Este nerentabil si nu exista nici o portita pentru pasionati sa poti mentine in circulatie o astfel de masina.

In schimb au dreptul toate harburile sa circule inmatriculate in RO cu volan pe dreapta sau tot felul de cazane cu numere de Bulgaria (si aici ma refer strict la cazaturi de BMW-uri nu la cei cu masini ok inmatriculate pe Bulgaria din cauza impozitului). Avem drumuri aglomerate datorita lipsei investitiilor in infrastructura, orase f aglomerate unde nu te poti folosi de masina corect ca nu ai parcari si nu ai loc sa circuli cat de cat.

Ma uitam la masina unui prieten, un VW Transporter nou de un an are RCA 2700 lei pe an pe firma + Leasing+Casco....pai cat trebuie sa munceasca masina aia doar sa isi acopere taxele, ca mic intreprinzator care ai o astfel de masina si ai facut un efort pt achizitie n-ai nici o solutie mai ieftina. Sincer cred ca o sa fie multe masini care o sa circule la risc fara RCA...

Editat de Ignis
:cl Ignis 4x4
Link spre comentariu

Salutare

La modul trist ne aliniem si noi la costul cu asigurarea cu tarile din UE (in Germania asigurarea poate fi lejer 1000-1500 eur/an, UK costul medie e 750 lire/an). Asta asa ce am gasit rapid pe net.

De ce asa tarife mari in general: masinile au devenit bunuri de larg consum extrem de integrate dar cu reparabilitate redusa. E fain sa ai sa zic un Logan nou la 10.000 eur cu ESP, airbaguri, navigatie, AC samd... dar pe de alta parte asta inseamna ca la o buseala usoara schimbi juma de masina.

De ce asa mari tarife la noi cand salariile sunt mult mai mici: pe langa motivele oculte/conspirationale in care nu ma bag ... e un motiv simplu: a crescut valoarea daunelor (vezi punctul de mai sus). Masinile noastre sunt in medie mult mai ieftine ca in Germania dar sunt mai scumpe decat erau acum 20 ani.

Peste toate se adauga si interventiile guvernamentale de cum se stabileste pretul la polite. Exemple:

- in toate tarile tarifele la soferii tineri sunt initial mult mai mari decat la ceilalti intrucat statistic produc mai multe accidente. La noi guvernul a cerut reducerea acestor taxe intrucat descuraja tinerii sa isi cumpere masini

- reducerea RCA la transportatori in urma grevelor

O fii bine, o fii rau ce face statul? Nu stiu - adevarul e la mijloc. Dar rezultatul e ca si la RCA incepem sa aplicam acelasi principiu ca la impozite: "nu conteaza sa fie echitabil, conteaza sa putem jumulii cat mai usor gasca fara sa tipe". Altfel spus daca nu platesc tinerii / transportatorii /samd cat ar fii conform calculului statistic al daunelor... o sa plateasca celilalti in plus sa compenseze.

Una peste alta devine foarte costisitor sa tii o "fiara" in curte doar pt distractie. Poate ca 1000-2000 lei /an reprezinta o suma mica fata de cat baga un off-roader "inrait" in masina an de an.

Sa circul fara RCA eu n-am curajul. Lovesti vreo masina de lux si ramai si fara pielea de pe tine.

Link spre comentariu

Macar de as avea pe unde sa circul si daca la o dauna s-ar repara masina corect nu cu piese aftermarket proaste poate as plati mai relaxat, dar asa ma gandesc ca de banii aia as putea face multe la masina sau as putea face o excursie....

:cl Ignis 4x4
Link spre comentariu

De astazi intra in vigoare noul barem RCA, asa am auzit pe un post de radio, sunt foarte curios daca scad preturile......cel putin la autoutilitare!!!

Link spre comentariu

Am facut o simulare online de calcul RCA la Feroza 1.6i autoutilitara bonus malus B1, si mi-a iesi la jumate fata de acum o luna, adica in septembrie era aproximativ 1350 ron pe 12 luni , acum imi iese 650 ron, si inafara de asta, nu este nici o diferenta de pret intre firmele de asigurari, adica daca inainte alegeam cea mai ieftina asigurare gen Carpatica sau Euroins, acum nu e diferenta intre Euroins si celelalte, toate au pretul de 670, logic ca aleg o firma serioasa gen Allianz sau Omniasig. :grin:

Link spre comentariu

Efectul noilor tarife : mai putin oameni au RCA pe strazi.

Eu cred ca a functionat "ieftinirea" .Mosneagul ala de la ASF are un salariu interesant.

Imi explica cineva care e legatura intre marimea motorului si asigurare? Sa inteleg daca am un Cadillac DeVille din 1990 ce nu cred ca duce mai mult de 180km/h a mai periculos ca un 1.9 turbo ?

Apoi care este treaba cu varsta? Daca eu am luat ieri permisul de ce trebuie sa platesc ca altu care conduce de 15 ani (conduce ,ca se poate sa aiba permis si sa nu conduca)?

De ce sa dai 1800ron daca tot eu trebuie sa imi repar masina cand unu fara RCA da peste mine?

Revenind la mosneagul de la ASF are un salariu foarte sanatos pentru felul in care arata.Vroia 8 salarii compensatorii sa isi dea demisia adica 104,000euro.

Link spre comentariu

Efectul noilor tarife : mai putin oameni au RCA pe strazi.

Eu cred ca a functionat "ieftinirea" .Mosneagul ala de la ASF are un salariu interesant.

Imi explica cineva care e legatura intre marimea motorului si asigurare? (...) .

Legatura intre marimea motorului si pretul asigurarii este salariul mosneagului ala de la ASF ...

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Sa inteleg daca am un Cadillac DeVille din 1990 ce nu cred ca duce mai mult de 180km/h a mai periculos ca un 1.9 turbo ?

Cred că răspunsul e dat de fizica elementară de clasa a VI-a, exceptănd cazul în care cel 1.9 turbo este montat tot pe un DeVille din 1990 - diferența de mase e nesemnificativă, chiar dacă nu ăsta-i motivul și răspunsul privind stabilirea cuantumului primelor.

Și-apoi, 50 km/h frontal e mai mult decât suficient. N-ai nevoie de 180.....

AJUNGE!

Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”!

Link spre comentariu

Legatura intre marimea motorului si pretul asigurarii este salariul mosneagului ala de la ASF ...

Genial :ha:

Am intrebat pe un om din Polonia cat plateste taxe la un Camaro 1992 v8 5.7.A spus ca @€200 pe an din care 545zl asigurare (1zl e @1ron) .Pentru aceeasi masina fara timbru de mediu numai impozitul in Romania ar fi aproape 2000euro ,apoi 1800ron rca plus rovigneta ....masina e maxim 3-4000euro.Ce e drept ca prin 2022 in Romania o sa fie taxe mai mici pentru aceeasi masina pentru ca poate fi trecuta prin Retro dar si procesul ala nu e chiar simplu iar asigurarea tot 1800ron este.

Cred că răspunsul e dat de fizica elementară de clasa a VI-a, exceptănd cazul în care cel 1.9 turbo este montat tot pe un DeVille din 1990 - diferența de mase e nesemnificativă, chiar dacă nu ăsta-i motivul și răspunsul privind stabilirea cuantumului primelor.

Și-apoi, 50 km/h frontal e mai mult decât suficient. N-ai nevoie de 180.....

Nu am spus Deville 1.9turbo....am dat doua exemple de masini diferite ce ,cu toate ca au motoare de marimi diferite pot avea performante asemanatoare.Am dat exemplu pentru ca tot am vazut ca daca ai motor mai mare mergi mai sportiv.Daca Cadillac DeVille e masina sport atunci eu sunt Arsenie Poca Moca Foca.

am dat viteza de top pentru ca in cele mai multe cazuri pe baza acelei viteze iti poti da seama de acceleratie /franare.

Editat de Marius_Adrian
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Săptămâna trecută am plătit RCA-ul la Terrano ( 2664 cm3 ) pe un an de zile. Va spun cinstit , asa puțin nu am dat pe RCA la mașină asta de când o am. A fost 416 lei. Cu vechea lege în 2015 plăteam 350-400 lei pe o jumătate de an.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare