Niky Radu Postat Noiembrie 10, 2016 Partajează Postat Noiembrie 10, 2016 Am cumparat personal din Anglia masina din semnatura si avatar. Pe acte, pe V5 mare scria anul de fabricatie 1993 si inmatriculata in dec 2000 in UK prima data. Masina a fost importata din Japonia iar anuntul englezului tot la fel era formulat, masina din 1993 inmatriculata in 2000. Am inmatriculat masina pe BG, V5 mare mi l-au oprit dar mai am V 5 mic dovada ( in care scrie anul de fabricatie din 1993), bulgarii au scris pe carte ca masina e din 2000. Nu scrie nicaieri ca masina e fabricata in 1993. Codul VIN (vehicle identification number) , fiind din Japonia este format din 10 digiti si nu stiu sa descifrez in acest caz anul de fabricatie conform seriei. Daca ar fi fost din 17 digiti era usor sa verifici litera sau cifra a 10a din serie pentru a "citi" anul de fabricatie. Am citit pe forum colegi care prezinta la fel ca masina lor e din 2000, dar este exact modelul ca al meu, ele pot fi din 1993-4-5 real si nu cunosc acest adevar. Cert este ca o masina din 2000 are o valoare iar alta cu 7 ani mai veche poate fi cu mult mai ieftina, sau chiar invers, o masina mai veche poate sa coste mai scump decat un model mai nou. Nu am idee de ce au procedat astfel bulgarii, dar am observat ca mai sunt si alti colegi in aceeasi situatie ca si mine. Care ar fi explicatia ? Mitsubishi Shogun 2.5 GLS 1993 ,Renault Megane 1.9 TDI 2005, Elddis Gulfstream 2000 Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost? Chanakia Pandita 275 a.c.India Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Noiembrie 11, 2016 Partajează Postat Noiembrie 11, 2016 Re: An fabricatie mai nou decat real la MK2 Bulgarii nu stiu/nu sunt interesati sa citeasca corect actele. Marea majoritate a masinilor importate din japonia (sau alte tari daca este cazul, oricum importate in uk), inmatriculate ulterior in uk, iar la urma inmatriculate in bulgaria au primit ca si an de fabricatie pe acte anul primei inmatriculari in uk si nu anul real din japonia. Ce este mai distractiv, este faptul ca parte din acestea la un moment dat ajung din bulgaria in romania, unde deja s a pierdut orice urma reala a anului de fabricatie, si apare in acte un an de fabricatie total neconform cu realitatea. Evident ca pe toate piesele masinii, pe orice serie, pe orice decodor compatibil, la orice cautare de piese, specificatii etc, apre si trebuie tinut cont de anul real de fabricatie. (93 in cazul de fata). Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Noiembrie 11, 2016 Partajează Postat Noiembrie 11, 2016 (editat) Re: An fabricatie mai nou decat real la MK2 Pajero mk2 s-a fabricat aproximativ intre 1991-1999. Prin 1993 s-a renuntat la farurile rotunde si s-au introdus cele dreptunghiulare. In 1998 caroseria a primit si un facelift cu aripi evazate (wide fenders), faruri cu sticla clara etc. Deci practic... acest model cu faruri rotunde, reusit de altfel, s-a produs destul de putin timp, dar un nr mare de exemplare dupa cum se vede..:wink: Flow are dreptate cu bulgarii. De curiozitate, cum incepea nr de inmatriculare englez? Cu J sau alta litera apropiata alfabetic de J? Editat Noiembrie 11, 2016 de doctoru' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niky Radu Postat Noiembrie 11, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2016 (editat) Re: An fabricatie mai nou decat real la MK2 Adevarul este undeva la mijloc. Am doua intamplari diferite la care RAR-ul romanesc a abordat diferit inmatricularea. Am adus o rulota din Olanda cu acte in care scria anul de fabricatie 1996, RAR-ul a trecut 1995 pe carte conform VIN-ului iar la masina mea Renault Megane cumparata de noua in 2005, RAR-ul a trecut 2005 in carte dar dupa citirea codului VIN este 2003. Deci si romanii procedeaza la fel. Deci ? @doctoru'...masina mea a avut numarul englez de inmatriculare ANZ6700 fiind un numar preferential, de regula in numarul de inmatriculare normal cifrele reprezinta luna si anul de fabricatie. Editat Noiembrie 11, 2016 de Niky Radu Mitsubishi Shogun 2.5 GLS 1993 ,Renault Megane 1.9 TDI 2005, Elddis Gulfstream 2000 Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost? Chanakia Pandita 275 a.c.India Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mike870 Postat Decembrie 14, 2016 Partajează Postat Decembrie 14, 2016 Re: An fabricatie mai nou decat real la MK2 la bulgari pe certificat este trecuta doar data primei inmatriculari care la tine e in anul 2000, doar nu era sa scrie ceva fals in act , m-am uitat si vad ca nici pe carte nu scrie anul fabricatiei, nu au prevazut variatii atat de mari de la fabricatie la prima inmatriculare . LandRover Discovery 2 TD5 Dodge Nitro 2.8 CRD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate