Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

OBD2 - Bluetooth device

bogdanhh

Postări Recomandate

salutare dragilor!

Vreau sa-mi iau un device de OBD2 pe BlueTooth pentru a citi informatii cu privire la anumiti senzori ai masinii prin intermediul aplicatiei Torque. Aveti idee - exista vreun device care sa citeasca / sa se sincronizeze cu ECU in asa fel incat sa preia datele? Am incercat un ELM327 pana acum - din pacate n-a functionat. Nu s-a putut conecta la ECU.

Daca aveti sugestii, le astept cu drag!

Multumesc,

Bogdan

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: OBD2 - Bluetooth device

Iti recomand sa nu incerci orice dracie pe mufa masinii tale.

Ai 2 testere ieftine pe care le poti procura:

http://blackbox-solutions.com

http://bearmach.com/bearmach-workshop/hawkeye/

Despre cele multimarca care pot citi si LR iti spune Fery cum sta treaba.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Iti recomand sa nu incerci orice dracie pe mufa masinii tale.

Ai 2 testere ieftine pe care le poti procura:

http://blackbox-solutions.com

http://bearmach.com/bearmach-workshop/hawkeye/

Despre cele multimarca care pot citi si LR iti spune Fery cum sta treaba.

a mai aparut si asta http://www.island-4x4.co.uk/lynx-diagnostic-single-vehicle-home-user-da6430-p-26565.html

OBD2 nu e compatibil cu Td5....punct

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

In cazul asta, cel mai probabil voi renunta la investitia in tester. :) Ideea era sa monitorizez senzorii pe o tableta (am o tableta acasa pe care o folosesc mai deloc si incercam sa-i dau o utilitate). Nanocom, Lynx si celelalte testere recomandate mi se par prea scumpe ca sa renteze investitia... Mai bine merg punctual in service sa vad care-i buba.

Daca vrea cineva din Bucuresti, putem sa ne lipim 2-3 persoane sa luam un tester...

Link spre comentariu

E posibil sa nu poata comunica ELM327 cu Blutooth-ul. Insa in setarile Torque iti da varianta si conectarea prin wireless(eu nu am incercat). Cred ca iti poti face telefonul/tableta hotspot si sa comunice in modul acesta.

Eu folosesc cu succes sa verific parametri la Shogun Pinin cu aplicatia Torque si ELM327.

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

E posibil sa nu poata comunica ELM327 cu Blutooth-ul. Insa in setarile Torque iti da varianta si conectarea prin wireless(eu nu am incercat). Cred ca iti poti face telefonul/tableta hotspot si sa comunice in modul acesta.

Eu folosesc cu succes sa verific parametri la Shogun Pinin cu aplicatia Torque si ELM327.

Si la ce foloseste un scanner OBDII conectat la un motor incompatibil cu protocolul? ..repet, Td5 nu lucreaza pe OBDII, e pe protocol ISO14230

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Salut!

Conectivitatea de la adaptor la telefon exista. Conectivitatea de la adaptor catre ECU nu exista, motiv pentru care Sierrafery are dreptate. Pe multe site-uri este scris ca Td5 merge pe ISO9141 - ceea ce tind sa cred ca e gresit. Poate mufa OBD2 respecta acel standard sau habar n-am - nu ma mai avant in afirmatii. Cert e ca ELM327 nu se conecteaza la ECU neam.

E tentatia mare insa sa iei un Bluetooh / Wi-Fi adapter pt. ca e infinit mai ieftin fata de un alt tester. Nanocom-ul e ~300 de euro vs. elm 327 care e... sub 10% din Nanocom. :)

NanoCom-ul, din ce am vazut, e super smecherie - poti sa modifici diferiti parametri ai masinii, poti inclusiv sa o tunezi (sierrafery - corecteaza-ma daca gresesc). Vazusem ca se poate scrie date pe chip cu nanocom-ul...

Link spre comentariu

Si la ce foloseste un scanner OBDII conectat la un motor incompatibil cu protocolul? ..repet, Td5 nu lucreaza pe OBDII, e pe protocol ISO14230

ISO14230 e un protocol de OBD2. Acuma problema e ca nu toate adaptoarele suporta toate protocoalele.

Sursa: mi-am hack-at CAN-ul din masina ca sa imi deschid/inchid usile cu telefonul...:ha:

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Nu am vrut sa intru adanc in chestia asta ca e complicat, am crezut ca daca spun clar ca Td5 nu e compatibil cu OBD2 e destul.

Unele scannere OBD2 suporta doar ISO14230-4(KP2000) dar protocolul in sine ISO14230 nu e OBD2 in acceptiunea de "EOBD compliant" cine nu ma crede sau compara Td5-ul cu alte tipuri de motoare e liber sa spuna ce crede.

Chestia asta cu OBD2 se refera oricum numai la motorizare pentru componentele care afecteaza emisiile... eu am petrecut multe ore studiind despre asta nu ma apuc sa ma contrazic aici ca e irelevant pt subiectul topicului.

Link spre comentariu

Salut Sierrafery!

Multumesc mult pentru feedback! Nu e vorba de a ne contrazice unii pe altii, ci de a gasi o solutie. Un lucru e cert - am incercat vreo 3 jucarele din astea OBD2 compliant - nu functioneaza.

Voi pune bani la ciorap si o sa-mi iau un nanocom si gata. Daca mai e cineva din Bucuresti dornic sa ia impreuna cu mine un tester ca sa impartim costurile, lasati-mi mesaj pe privat :). Daca nu, o sa iau singur la inceputul anului viitor.

Link spre comentariu

Nu am vrut sa intru adanc in chestia asta ca e complicat, am crezut ca daca spun clar ca Td5 nu e compatibil cu OBD2 e destul.

Unele scannere OBD2 suporta doar ISO14230-4(KP2000) dar protocolul in sine ISO14230 nu e OBD2 in acceptiunea de "EOBD compliant" cine nu ma crede sau compara Td5-ul cu alte tipuri de motoare e liber sa spuna ce crede.

Chestia asta cu OBD2 se refera oricum numai la motorizare pentru componentele care afecteaza emisiile... eu am petrecut multe ore studiind despre asta nu ma apuc sa ma contrazic aici ca e irelevant pt subiectul topicului.

Receptionat si notat :2dr

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Mai citeste prin forum si o sa vezi

Link spre comentariu

Eu de aia ziceam sa mai citesti prin forum ca poate gaseai un concitadin care are:wink:: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?64453-Posesori-de-tester-LR-dispusi-sa-ajute

Link spre comentariu

a mai aparut si asta http://www.island-4x4.co.uk/lynx-diagnostic-single-vehicle-home-user-da6430-p-26565.html

OBD2 nu e compatibil cu Td5....punct

E ok testerul asta pt disco 2 ? as vrea sa il iau si e mai ieftin ca nanocom.

Discovery 2 2004 facelift 2.5 diesel cutie manuala
Link spre comentariu

Daca nu era OK nu puneam linkul, e OK dar e mai limitat decat nanocom, de exemplu nu poti sincroniza chei SH cu el doar noi ca merge doar cu codul de bare cel lung, nu vede EKA, etc.

Link spre comentariu

Daca nu era OK nu puneam linkul, e OK dar e mai limitat decat nanocom, de exemplu nu poti sincroniza chei SH cu el doar noi ca merge doar cu codul de bare cel lung, nu vede EKA, etc.

Deci tot Nanocom-ul e recomandat ?

Eu il vreau pt mine personal ca sa nu trebuiasca sa ma deplasez de la tulcea la constanta cand am vreo eroare

Discovery 2 2004 facelift 2.5 diesel cutie manuala
Link spre comentariu

Si Lynx e tot dedicat si pe soft de Testbook original dar cum am spus are unele limitari, nanocom e cu acoperire 100%

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare