mocutaJR Postat Ianuarie 26, 2009 Partajează Postat Ianuarie 26, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA cam asta poate Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Februarie 2, 2009 Partajează Postat Februarie 2, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA partea cu :F o inteleg dar totusi raman in ceata..cel putin eu... E Niva o masina veritabila de off road? Piesele stiu ca sunt ieftine si destul de rezistente un kit de inaltare de vreo 5 cm e vreo 300 de lei blocabile fata spate cu vacum vreo 1500 de euro ... dar cu toate aceste modificari si cauciucuri serioase devine o masina adevarata de off road cu care sa te tii dupa toyote jeepuri si etc...? Cu ea de noua si cu modificari ajungi undeva in 12.000 de euro ceea ce bate orce concurenta deci pretul e acceptabil iar una second iara o poti gasi bine...ma bate gandul la o Niva... dar totusi aceeasi intrebare... :happy devine o masina veritabila de off road? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ampopa Postat Februarie 3, 2009 Partajează Postat Februarie 3, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA partea cu :F o inteleg dar totusi raman in ceata..cel putin eu... E Niva o masina veritabila de off road? Piesele stiu ca sunt ieftine si destul de rezistente un kit de inaltare de vreo 5 cm e vreo 300 de lei blocabile fata spate cu vacum vreo 1500 de euro ... dar cu toate aceste modificari si cauciucuri serioase devine o masina adevarata de off road cu care sa te tii dupa toyote jeepuri si etc...? Cu ea de noua si cu modificari ajungi undeva in 12.000 de euro ceea ce bate orce concurenta deci pretul e acceptabil iar una second iara o poti gasi bine...ma bate gandul la o Niva... dar totusi aceeasi intrebare... :happy devine o masina veritabila de off road? Din cate stiu eu (din cele vazute/auzite, din cele traite - Niva lui bbb a fost un timp masina mea de serviciu), dpdv al performantelor, este o masina capabila. Insa are probleme de fiabilitate. Este o masina usoatra, cu capacitati de trecere bune (unghiuri, garda la sol, incrucisari de punti etc), motor decent (usor subdimensionat), insa reductorul nu are un raport grozav, planetarele sunt slabe (am auzit - eu nu am reusit sa le rup, dar nici nu m-am bagat decat prin noroaie, destul de mari, ce-i drept, pe santiere), iar partea electrica este cam de kk (cu electruca am avut cele maim multe probleme - alternator, ceasuri din bord, senzori, circuite subdimensionate etc). Si nu cred ca te duce la 12.000 de Euro modificata. Cred ca pana in 8 - 9.000 o scoti cam cum vrei. “E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mocutaJR Postat Februarie 3, 2009 Partajează Postat Februarie 3, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA Pai 9000 euro este noua si daca mai pui ceva pe ea cred ca omul are dreptate te scoate la 12000 dar eu sunt de parere ca este o masina buna pentru plimbari in padure. acum depinde ce vrei de la o masina - confortul spun ca e 0, la drum lung te oboseste. dar merita nu gasestiun 4x4 la banii astia nou discutam Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ampopa Postat Februarie 3, 2009 Partajează Postat Februarie 3, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA Pai 9000 euro este noua si daca mai pui ceva pe ea cred ca omul are dreptate te scoate la 12000 dar eu sunt de parere ca este o masina buna pentru plimbari in padure. acum depinde ce vrei de la o masina - confortul spun ca e 0, la drum lung te oboseste. dar merita nu gasestiun 4x4 la banii astia nou discutam Cine spune de noua? Nici nu merita sa o iei noua (adica sa dai 9000 pe ea). Vorbeam de una second (ca se gasesc destule pe la 4-5000), in care mai bagi 3-4000 (inaltare, blocante, servo, troliu etc). Oricum garantia la Lada, este o chestie de poveste (cel putin in Bucuresti) - mai bine te lipsesti. Parerea mea, dar ii las pe cei mai in masura (adica actuali sau fosti proprietarri de asa ceva) sa vorbeasca. “E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Februarie 3, 2009 Partajează Postat Februarie 3, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA Servo are din standard! Nu stiu daca merita second fiindca daca a fost folosita masina la 170.000 km e moarta din toate puncetele de vedere mai mult nu rezista (el putin atat i-a tinut precedenta tatalui meu :twisted: ) Noua e ok la 9,000 blocabile 1500 kitu 100 troliu 800.... dar ma pot tine dupa voi cu ea fara sa va incurc ziua? :sr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mocutaJR Postat Februarie 3, 2009 Partajează Postat Februarie 3, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA cu garantia asa e cred ca in toata tara importatorul nu are nimic pe stok eu astept catalizatorul de 1 an si un pic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ampopa Postat Februarie 3, 2009 Partajează Postat Februarie 3, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA pe la 5000 sunt masini care au in jur de 50-60.000 km (fara 1 in fata). ceea ce este OK. cat despre servo, [poate are acuma standard. acum 5-6 ani, nu exista nici ca optiune. Singura optiune era caseta de diirectie demultiplicata (un fel de "reductor" :grin: adica invarti de volanul ala de N-spe ori, dar merge mai usor). kit de servo gaseai numai pe-afara (in HU, IT FR etc). Vad ca pe site-ul unuia dintre importori (Surrdu), zice ca e prevazuta cu servodirectie (desi pe lista de optionale apare servodirectie Niva 1300 de eur). Oricum nu mi-as lua una noua ci second-hand. “E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mocutaJR Postat Februarie 3, 2009 Partajează Postat Februarie 3, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA eu am cumparat-o in 2007 si am dat 9600 E si are servo standard nu am mai bagat nimic in ea, nu am facut modificari si cu toate astea merge Ivanul fara problema. E adevarat ca nu am fost la offroad cu ea doar asa la distractie, nu am troliu asa ca nu fac offroad hard dar pentru rallyraid si rally pe zapada e tare tine bine :) inca a da si are acum 30.000 km intr-un an jumatate de cand o am tin sa spun ca in 3 ani garantat are 100.000 si cred ca e gata saraca so o niva de 5-6 anu e muci Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat Martie 27, 2009 Partajează Postat Martie 27, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA Dai si la Subaru in buba ca la niva , ce ramine in 5-6 ani din el ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Martie 28, 2009 Partajează Postat Martie 28, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA Dai si la Subaru in buba ca la niva , ce ramine in 5-6 ani din el ? Ai pm .. cand ai timp, poti sa`mi raspunzi la intrebari :h5 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat Martie 28, 2009 Partajează Postat Martie 28, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA gasesti contact pe www.lada-romania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Martie 29, 2009 Partajează Postat Martie 29, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA Mai oameni buni, cum sa se faca praf in 5-6 ani?? Poate daca iti bati joc de ea si nu o intretii DE LOC! A mea are 20 de ani si merge fluierand pe toate campiile sau cararile de munte. Apropos de viteza, poti merge constant la 110-120 km/h pe autostrada fara sa ai senzatii tari, cu 12-13/100 km consum (si are patru trepte), cam galagios, e adevarat. Concluzia: daca o intretii, vei merge mult si bine, am exemplul in ograda! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Martie 29, 2009 Partajează Postat Martie 29, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA Orice masina daca o intretii, nu iti face probleme. A mea e din 2004. Chestia e ca cel ce o avut-o (sau mai bine spus cei) nu au prea bagat bani in ea. Dar merge. E o masina care tine. Toata chestia e ca e cam la dacie: tr sa ai mereu ceva piese la indemana. Noroc ca nu sunt foarte scumpe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mocutaJR Postat Martie 30, 2009 Partajează Postat Martie 30, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA Dai si la Subaru in buba ca la niva , ce ramine in 5-6 ani din el ? da da :F da si ala e fier asa ca toate crapa daca dai in ele Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madiorsv Postat Martie 30, 2009 Partajează Postat Martie 30, 2009 Re: ce poate face, totusi, o NIVA Asa ajung toate dupa 30 ani!! dar te distrezi GROZAV cu ele! ONE LIFE. LIVE IT ! Pajero V 6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ubu Postat Ianuarie 17, 2010 Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 Re: ce poate face, totusi, o NIVA Am facut-o si pe-asta. Ieri. Am trecut calea ferata cu ea. Nu pe la vreo trecere la nivel. Marfa acaretu'. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ninja Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Re: ce poate face, totusi, o NIVA Hai ca sunteti simpatici cu totii, citesc topicul si nu ma mai satur:) Ca sa raspund la intrebarea "ce poate face, totusi o NIVA?", va spun ca masina face in primul rand ce stie cel din spatele volanului sa faca. Niva poate fi condusa de multi, dar pilotata de mult mai putini. Apoi, e ca si calul : ii dai fan de proasta calitate, merge cum il tin picioarele. Il treci pe graunte...zboara. Sunt multi prin preajma care vor sa urce Everestul cu o Niva luata la mana a treia, eventual de la o firma de paza care a rupt-o pe la toate incheieturile si a pus ulei Floriol (sau Bunica, dupa caz) la motor, fara sa o intretina serios si sa investeasca in ea. Acestia o sa aiba o mare dezamagire. Cei care au grija de ea si "o simt", si care mai fac si niste iesiri si antrenamente din cand in cand, vor avea satisfactii, poate nu la fel ca cele oferite de un Patrol sau un G, dar vor tine fruntea sus in multe competitii. Am trecut in iarna aceasta, silit de imprejurari, un rau umflat de inundatii care a "inecat" un Grand Cherokee si prin care un Samurai n-a avut curajul sa treaca. Apa mi-a venit la nivelul farurilor - mi-a fost putin teama -dar am trecut fara probleme! Am o filmare pe care am sa o postez, dar pana atunci ma puteti crede pe cuvant. Si revenind la intrebare: o Niva preparata merge la Open, iar una nepreparata, fara probleme, la Standard. Cine vrea Extrem merge la alte clase de "masini". Si poate n-ar strica sa ne vedem mai multi la Intalnirea Nivelor, cand o mai fi... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GLV Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Re: ce poate face, totusi, o NIVA Hai ca sunteti simpatici cu totii, citesc topicul si nu ma mai satur:) Ca sa raspund la intrebarea "ce poate face, totusi o NIVA?", va spun ca masina face in primul rand ce stie cel din spatele volanului sa faca. Niva poate fi condusa de multi, dar pilotata de mult mai putini. Apoi, e ca si calul : ii dai fan de proasta calitate, merge cum il tin picioarele. Il treci pe graunte...zboara. Sunt multi prin preajma care vor sa urce Everestul cu o Niva luata la mana a treia, eventual de la o firma de paza care a rupt-o pe la toate incheieturile si a pus ulei Floriol (sau Bunica, dupa caz) la motor, fara sa o intretina serios si sa investeasca in ea. Acestia o sa aiba o mare dezamagire. Cei care au grija de ea si "o simt", si care mai fac si niste iesiri si antrenamente din cand in cand, vor avea satisfactii, poate nu la fel ca cele oferite de un Patrol sau un G, dar vor tine fruntea sus in multe competitii. fi... Sustin cele spuse de Ninja pentru ca stiu ce stie sa faca .Poate o sari ea in sus ca mingea ,poate sa ramana unde raman majoritatea masinilor, poate o fi ea greu de condus ,instabila in curbe si asurzitor de galagioasa dar poate sa te duca acolo unde multi nici nu viseaza sa ajunga .Cat despre fiabilitate depinde de multe aspecte.Eu caut cu lumanarea ceva sa schimb pe ea si in afara de scutul facut zdrente nu are nimic care sa merite schimbat.In linkul de mai jos sunt ceva filmari cu Calutul meu si cu,, ce poate sa faca totusi o Niva,, si apare in mai toate filmuletele postate de Forte4x4 : http://www.youtube.com/user/Forte4x4#p/u Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
moshu68 Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Re: ce poate face, totusi, o NIVA Fiecare cum isi asterne asa doarme! Daca imi iau niva cu 3000 de euro sh atat am bani,dar daca imi iau nisan y 60 sau y61 sau toyota nu stiu de care cu 3000 de euro si nu pot sa o intretin,e vai de mama mea. Sunt multi care au un utilaj bun si se cred ca sunt la raliul Paris-Dacar,investesc multi bani,o folosesc numai pentru off,o suie pe platforma,o plimba prin toata tara,dar nu merg cu ea zi de zi sa vada ce poate face. Eu merg cu ea in fiecare zi prin oras,ma duc saptamanal sau chiar mai des pe toate coclaurile la pescuit,consuma relativ mult,e greoaie,se vireaza greu,are zgomot mare,dar,imi place,nu este ca cielo sau ca Astra sau ca mondeo sau ca golf-ul,sau ca mai stiu eu ce,dar nu te lasa ingropat in noroi. Duceti-va si platiti impozitul la un motor de 3000,platiti asigurarea,platiti CASCO,rovignieta,si atunci sa spuneti daca nu gasiti ariciul in buzunar. Nu vreau sa ofensez pe nimeni,dar, daca ti-ai luat niva si ti-ai asumat niste riscuri,asta e! Nu va place luati-va altceva,mai BUN! Sa auzim numai de bine! bau bau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madiorsv Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Re: ce poate face, totusi, o NIVA Am facut-o si pe-asta. Ieri. Am trecut calea ferata cu ea. Nu pe la vreo trecere la nivel. Marfa acaretu'. Ai grija .....poate te vedem la stirile de la ora 5,,,,,,,,doamne fereste..! ONE LIFE. LIVE IT ! Pajero V 6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ubu Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 Re: ce poate face, totusi, o NIVA Ai grija .....poate te vedem la stirile de la ora 5,,,,,,,,doamne fereste..! Da, n-am mentionat, era la capatul liniei. De venea vreun tren, se-nfigea si el, offroad. Acaretu... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maiden Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 Re: ce poate face, totusi, o NIVA Hai bre, calea ferata-i mizilic...cu asta te lauzi...si mai inveti si copiii la prosti!! Poate face mult mai mult o Niva, decat sa treaca peste-o cale ferata, ce dreaq ?!?!?:h5 Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andy68 Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 Re: ce poate face, totusi, o NIVA ...daca ii dai graune zboara./QUOTE] Poate cand o zbura porcu'! Sa ma bag si eu in seama (ca fost posesor de Niva stock modificata pentru open si fost posesor de SJ410 modificata si asta pentru open, hard sau kamikaze.:old "de Niva = de morti numa' de bine" Unde vedem noi fiabilitate la Niva care are grup fata cu carcasa de aluminiu cu brate independente, grup care tine grupul conic (apropos cati dintre voi desfacura-ti grupul vreodata?) cu "urechi" = cuzineti tot de aluminiu? Fiabilitate poate, doar daca nu modifici nimicutza... altfel buba! "de Samurai - respekt pe toata linia mai putin tabla de caroserie" avantaje: punte fata rigida, cu sasiu nu autoportanta, suporta modificari la aderenta rotii in teren si mai ales la modificarea diametrului rotii, se poate modifica extensiv (blocanti, cruci planetare HD) In final ala care se da cu Niva si cu Sami si zice ca Niva e mai desteapta in offroad decat Sami, no offence - cred ca de fapt se refera la confortul posteriorului mai degraba decat la performanta masinii. Stima, ex-Lada Niva 1.6 (decent bitch!) , ex-Suzuki SJ 410 i' 92 (old bitch) Suzuki Samurai 1.3i 2002 ( my bitch -whoa ! ) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maiden Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 Re: ce poate face, totusi, o NIVA Stiu andy68 ca ai avut niva, dar aici se discuta de ce poate niva, nu de vreo comparatie cu alt 4x4. Ai niste pareri obiective, dat fiind ca ai folosit-o o perioada, ai reparat-o si te-ai folosit de ea. Costurile reparatziilor sunt infime, trebuie sa recunosti. Si eu recunosc ca la a mea nu i-am schimbat mai nimic, deoarece n-am rupt-o in offroad, ci doar pentru deplasari la pescuit, plimbari in natura, cate-o barca la apa...etc. Despre japoneze, la topicul aferent , asa-i corect. Si eu as putea sa fac o comparatie intre Niva si nissan, dar nu-mi permit s-o fac aici... Numai de bine! :h5 Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate